Kolme parasta kesätuoksua


Mietin kauan pystyisinkö tekemään otsikon kaltaista postausta, mutta sitten kävelin rohkeasti tuoksukaappini eteen ja poimin käteeni helposti nämä kolme tuoksua. Syy oli se, että kesällä sitä haluaa tuoksun tuoksuvan kesältä: aurinkorasvalta, auringolta tai raikkaalta drinkiltä. Tai sitten joltain raikkaalta, jolloin tuoksua iholle suihkauttaessa mielen valtaa äärimmäinen keveys, joka saa hymyn leviämään huulille. Näitä asioita ajatellessa kolmikko oli hyvinkin selvä.


GUERLAIN TERRACOTTA LE PARFUM

Kun Terracotta Le Parfum ilmestyi kesäksi 2014, sen piti olla Limited Editon -tuoksu. Toisin kävi. Suosio oli kuitenkin niin suurta, että tuoksu tuli myyntiin myös kesäksi 2015 ja sitä saa yhä tänäkin päivänä, enkä ihmettele. Tämä oli tuoksu, joka vihdoin sai minut lopettamaan haikailut jo lopetetun Diorin Sweet Sunin perään, sillä tässä on paljon samaa. Terracotta Le Parfum tuoksuu rannalle, tropiikille ja kuumalle hiekalle. Voisin kuvitella haistelevani tätä tuulen pyörittelemistä hiuksistani eksoottisella rannalla seistessäni hiekan pursuessa varpaiden välistä. Alkutuoksuna on raikasta bergamotia, kookosta ja tropiikilta tuoksuvaa tiare-kukkaa. Sydäntuoksussa jasmiinia, itämaisen fiiliksen tuovaa ylang-ylangia sekä ripauksen raikkautta tuovaa appelsiinin kukkaa. Pohja on vaniljainen ja pehmeän myskinen.


HERMÈS UN JARDIN SUR LE NIL

Hermèsin Un Jardin Sur Le Nil oli tuoksu, jonka otin käteeni ensimmäisenä, tätä postausta ajatellessani. Jos tuoksu on kulkenut matkassa yli kymmenen vuotta, siinä täytyy olla jotain uniikkia ja unohtumatonta. Un Jardin Sur Le Nil ei ole rantatuoksu, se on tuoksu joka virkistää. Siitä pitää huolen alkutuoksun greippi. Erikoisen antinsa tuoksuun antavat ruokalistan porkkana, tomaatti ja vihreä mango. Sydäntuoksu on kukkainen: hyasinttia, lootuksen kukkaa, pionia. Pohjalla myskiä, iiristä ja kanelia. Un Jardin Sur Le Nil on tuoksu, joka pitää kokea ymmärtääkseen, mistä tässä on kysymys.


GIORGIO ARMANI SUN DI GIOIA

Sun di Gioia on joukon uusin tulokas, sillä tuoksu ilmestyi myyntiin vasta huhtikuussa. Guerlainin Terracottan kaltaisia rantatuoksuja on vähän, mutta tässäpä teille on toinen. Tuoksu on lämmin, aurinkoinen, merellinen ja makea, höystettynä itämaisilla vivahteilla kuin lämmin paahtava aurinko iholla.  Ensituoksussa on raikasta bergamottia sekä freesiaa. Tuoksun sydämessä eksoottista frangipani-kukkaa, jasmiinia ja itämaisen vivahteen tuovaa ylang-ylangia. Pohjalla lämmittää kookosmaito, ylellinen iiris ja muodikas ambrox.

Löytyikö joukosta tuttuja tuoksuja tai teidän suosikkia?

PS. Vielä on aikaa osallistua kesäarvontaan, jossa palkintona paketillinen kosmetiikkaa. Lue lisäohjeet ja käy osallistumassa täällä.


Hermès oma, muut lehdistönäytteitä.



  1. Pullot ovat niin kesäisen värisiäkin!
    Minun kolmikkoni olisi tuon Hermesin lisäksi Dolce&Gabbanan Light Blue, vaikka en sitä juuri käytäkään, ja Nuxen öljy. Siinä on kesä tiivistettynä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tää olisi ollut Top5 niin Light Blue olisi päässyt mullakin mukaan. Nuxen öljyssä on aivan ihana tuoksu. ❤️

      Poista
  2. Un Jardin -sarja on niin ihana. Haluan ne kaikki, mikä on erikoislaatuista, sillä yleensä tuollaiset läpikuultavat tuoksut eivät minua kiinnosta. Terracotta ei jotenkaan lämmittänyt minua, siitä tuli liian aurinkorasvavibat omalla ihollani. Kookos ei enää uppoa, toisin oli nuorempana..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, siinä ei taida olla yhtään huonoa tuoksua. Mä just rakastan Terracottan aurinkorasvafiilistä. :D

      Poista
  3. Minulta löytyy viime kesältä kaksi tuoksua, joita päädyin tuoksuttelemaan juurikin siksi, että molempia hehkutettiin blogeissa. Guerlainin Terracotta sekä Elie Saabin vaaleansinisessä pullossa oleva vuoden 2015 kesätuoksu. Saab on kyllä ihan erilainen tuoksu, mitä olen koskaan omistanut. On niin kevyt ja jotenkin hienostunut, että ei hyökkää päälle millään lailla. Kovalla helteellä ei ole niin mukavaa tuoksua kovin "raskaalle" tuoksulle. Ainoa miinus on se, että ei kestä iholla pitkään. Pidän yleensä tuoksuista, jotka kestävät pidempään. Tuoksut on ihania ja arjen luxusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Resort Collectionin sininen Saab on kyllä ihana ja erilainen, olisi varmasti tässä postauksessa, jos tämä olisi TOP5. ;)

      Poista
  4. Kävin tuoksuttelemassa Jardin sur le Niliä ja ihastuin. Tilasin pullon, mutta jotain kummallista tapahtui: En yhtäkkiä voinutkaan käyttää sitä, koska sain siitä pienen migreenin. Tosi tylyä: tykkäisin tuoksusta, mutta en vaan voi jotenkin käyttää sitä, migreenin pelosta enimmäkseen.

    Eikä tämä tuoksu edes ole tunkkainen tai pistävä, mistä migreeni enimmäkseen tulee. Mystistä. Toisaalta tämä sama tapahtui Jennifer Lopezin Deseo-hajuveden kanssa, ennen käytin mutta enää ei pysty.

    Suosikkini on Lanvinin Marry me, ihanan kevyt ja raikas eikä migreeniä... : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, noi on noita inhottavia juttuja joita tuoksujen kanssa joskus tapahtuu. :/ Marry Me on tosi kiva tuoksu, itseltä löytyy myös se.

      Poista
  5. Minun kolmikkoni olisi Diorin Escale a Portofino, jo 20v matkassa pysynyt Ô de Lancôme sekä Hermesin Le Jardin de Monsieur Li. Käyttelen noita tosin satunnaisesti talvellakin. Light Blue kuuluisi minunkin viisikkooni ja ehkä sitten Biothermin Eau Paradis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ô de Lancôme on kyllä myös ihana! Klassikko. Monsieur Li on myös ihana, itseasiassa tänään juuri sitä yllä. :)

      Poista
  6. Pakkohan nuo on kaikki tuoksutella ja Hermesiä ehkä olen tuoksutellutkin. Guerlain jäi kiinnostamaan ja kaikkien pullot ovat hyvin kauniita, joko kuvaavat hiekkaa ja aurinkoa tai ruohoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Guerlain on ihana, siitä tulee mieleen meri, ranta ja aurinkorasva. <3 No Hermès on vaan sitten lemppari vuodesta toiseen. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives