13.7.2016

Maailman paras pikapizza


Itse tykkään laittaa ruokaa ajan kanssa, mutta aina se ei ole mahdollista. Myönnän olevani niitä ihmisiä joiden on kamalan vaikeaa taipua eineksiin. En edes muista milloin olisin viimeksi syönyt jotain muuta täysin puhdasta einesruokaa kuin maksalaatikkoa tai pinaattilettuja. 

Joskus sitä kuitenkin haluaa oikaista mutkissa ja saada nopeasti jotain herkkuruokaa. Nyt kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan tätä pikapizzaa kannattaa ehdottomasti kokeilla, lupaan, että yllätyt, sillä lopputulos on tosi raikas. Resepti on sellainen, että mitään kokkaustaitoja ei tarvita. Toki tästäkin voisi tehdä kotikutoisemman valmistamalla pohjan ja peston itse, mutta se ottaa aikaa ja nyt on tarkoitus saada nopeasti jotain herkkua. Pizza sopii lisäksi valmiina paloina todella hyvin pikkusuolaiseksi esim. kesän juhliin. Pohjat voi paistaa jo edellisenä päivänä ja seuraavana päivänä ei tarvitse pilkkoa kuin tomaatit ja heittää päälle hieman tuoretta basilikaa. Maut pohjassa vain paranevat yön aikana jääkaapissa.


Maailman paras pikapizza
(4 hengelle)

1pkt (4kpl) valmiita n. 20cm:ä halkaisijaltaan olevia pizzapohjia (löytyy pakastealtaasta)
70g tomaattipyreetä
6-7 keskikokoista tomaattia
n. 80g parmesaania raastettuna
100-120g mozzarellaraastetta
1 pieni purkki valmista pestoa
tuoretta basilikaa
rouhittua mustapippuria

Anna pizzapohjien sulaa hetken huoneenlämmössä. Levitä pohjien päälle tasaisesti tomaattipyreetä. Tämän jälkeen lisää jokaisen pohjan päälle n. 2 tl:sta valmista pestoa, levitä tasaiseksi. Lisää päälle raastettu parmesaani ja lopuksi mozzarellaraaste. Paista uunissa 230 asteessa n. 5-7 minuuttia, kunnes pohjat ja juusto ovat saaneet vähän väriä. Jäähdytä pohjia hetki. Leikkaa tällä välin tomaatit n. 0,5cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Lisää ne nätisti pizzoille. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja lisää revittyä tuoretta basilikaa. Nauti. 





22 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tää on ehkä yksi mun kesälemppareista. :p

      Poista
  2. Juu ei kiitos eineksiä tännekään! Nää kuulostaa ihan täydellisiltä piknikeväiltä. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin sopii loistavasti piknikille! :p

      Poista
  3. Näyttää hyvältä:) Mä käytän vallan noita valmiita pakastepohjia jos teen pizzaa, laitan kuitenkin täytettä niin paljon ettei pohjalla ole kauheasti väliä. Einekset noin yleensä on kyllä turn off, ei vaan pysty syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niillä pohjilla oikaisee paljon aikaa. Jos tekee oikeaoppisen pohjan niin kohotuksineen ja vaivauksineen siihen menee parikin tuntia. Ei mitään sellaista, että syönpä äkkiä pizzaa ruokaa se. :D Mulle eineksissä jotenkin se suolaisuus ja sellainen keinotekoinen maku on ihan liikaa, käytän itse niin säästeliäästi suolaa, mutta muita mausteita sitten senkin edestä.

      Poista
  4. Mainion näköinen pikaruoka! Pestoa ei ole tullutkaan mieleen laittaa pizzaan, mutta näköjään kannattaa kokeilla. Tuollaisia pikaruokia olen tehnyt revityille ruisvartaille, niistäkin tulee hyviä, mutta tomaatin ja ruisleivän happamuus yhdessä eivät aina miellytä vatsaani.

    Pinaattilättyjä tulee meilläkin joskus ostettua, mutta itse tehtynä nekin olisivat pikaruokaa. Jos täyttää ne vielä itse tehdyllä punajuurisalaatilla, saa herkkua:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto sopii oikeasti tosi hyvin ja se öljyisyys tuo pohjaan mehevyyttä.

      Kiitos tuosta punajuurisalaattivinkistä pinaattilettujen kanssa, ei olisi tullut mieleen edes kokeilla. Tosiaan pinaattiletut olisi tosi helppo tehdä itse, mutta jotenkin sitä vaan tarttuu siihen valmiiseen, mikä on ihan älytöntä. :D

      Poista
  5. Oi miten herkullisen näköistä :) minä teen joskus pitsan itse, silloin kun jaksan alkaa pohjan tekoon. Se kyllä vie aikaa mutta on todella herkullista :) eineksiä ei hirveästi syödä, ehkä ne pinaatti- ja veriletut on ainuita. Arkena en jaksa tehdä ihmeempää ruokaa kun on niin sikanälkä töistä tullessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjan teko vie kyllä pizzassa aina eniten aikaa, siihen pitää varata oma hetkensä. Ton ymmärtää hyvin, että naattina töissä tullessa haluaa vaan jotain nopeaa ja yksinkertaista, itse suosin usein ruokia joita syö 2-3 päivää niin ei tarvi kuin lämmittää sitten seuraavana päivänä. :D

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää hyvälle. Eineksiä ei meilläkään käytetä, kun hyvin harvoin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan, jos haluaa raikkaan makuista pizzaa nopsaan. :)

      Poista
  7. Menee kokeiluun ehdottomasti, kiitos! :)

    Mä aina joskus käytän myös ihan vaan valmiita tortilloja pizzapohjina, jos illalla myöhään tekeekin mieli pizzaa eikä todellakaan jaksa/ehdi alkaa tekemään taikinaa eikä sellaista löydy pakastimesta. Toimii sekin hyvien täytteisen kanssa! :)

    Linda/Juille's

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Linda!

      Kiitos tortilla-vinkistä, täytyy itsekin kokeilla. :)

      Poista
  8. Tulipas siinä paljon hyviä ohjeita, muiden kommenttien myötä.
    Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos lähti talteen tämä resepti ja maistuisi koko perheelle, mikä kivointa. Arjessa en kyllä jaksa säätää reseptie kanssa, viikonloppuisin sitten joskus. :) Näyttää niin hyvältä ja arvaa alkoiko just tekemään mieli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on kyllä sellaista, että istuu hyvin monen suuhun. :) Heh, tää on onneksi ihan sairaan nopea valmistaa, joten ei muuta kuin kauppaan! :p

      Poista
  10. Kiitos reseptistä, pistänpä korvan taa! Mun mielestä pizzassa on parasta simppelit täytteet ^_^ Eineksiä ei meilläkään juuri ole, joskus ostan töihin evääksi tomaatti-vuohenjuustokeittoa sekä joskus syödään miehen kanssa maksalaatikkoa. Mutta muuten kyllä tulee tehtyä sapuskat itse :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tykkään kanssa vähemmän laadukkaita täytteitä on parempi kuin miljoonaa erilaista. :p

      Poista
  11. Tämä ohje lähti kokeiluun. Aina välillä näitä pikajuttuja tarvitsee. Kivat kesäpizzat! Ja ovat niin herkullisen näköisetkin. Ja pestoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on useasti tehnyt mieli kokeilla tätä mansikoilla ja vuohenjuustolla, ehkä joku päivä pitää toteuttaa, jos niitä mansikoita vielä löytyis jostain... :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown