Tummat hurmurit


Monet tuoksupostauksiani lukevat varmaan muistavat, kun helmikuussa kerroin, että kevään tuoksupulloissa hallitsevana värinä tulee olemaan tänä vuonna vaaleanpunainen. Keväällä ilmestyneistä pulloista varmasti 80%:a olikin puettuna vaaleanpunaiseen asuun. Silloin kommenttilaatikossani käytiin hiukan arvailuja siitä, mikä mahtaa olla syksyn väri. Sininen taisi olla veikkauksien ykkönen, mutta eipä se mennytkään niin. 

Olen syksyn aikana saanut maahantuojilta ja PR-toimistoilta testikappaleita syksyn tuoksu-uutuuksista ja syksyn pääväri on käynyt hyvin selväksi. Se ei ole sininen vaan violetti. On vaaleampaa violettia, tummempaa, välillä niin tummaa, että ei enää tiedä onko se mustaa vai violettia, paitsi pulloa valoa vasten katsomalla. Väri ei silti ole ihan niin hallitseva kuin kevään vaaleanpunainen, mutta teema on selkeästi havaittavissa. Koska tummaan asuun puetut tuoksut sattuivat vielä olemaan kaikki melkoisen ihastuttavia ja erilaisia, ajattelin poimia ne tällä kertaa hieman poikkeuksellisesti samaan postaukseen. 

Tykkäättekö muuten lukea yhdestä tuoksusta kunnon syväluotaavan analyysin vai luetteko mieluummin postauksia, joissa esiintyy useampi tuote?


KENZO JEU D`AMOUR L`ELIXIR

Kun laitoin Kenzo Jeu d`Amour l`Elixiria* ensimmäistä kertaa iholleni, aistin siinä heti jotain hyvin tuttua. En kuitenkaan ihan heti keksinyt, mitä toista todella suuresti rakastamaani tuoksua tämä muistuttaa. Olo oli silti heti kuin olisi kotiin tullut. Olin käyttänyt tuoksua pari päivää, kunnes välähti, joskus näissä asioissa vain on hieman pitkät piuhat. Tuoksussa on todella paljon samaa kuin Hugo Bossin Deep Redissa. Haistakaapa vaikka ja vertailkaa. Jos olette Deep Redin ihailijoita, tulette aivan varmasti pitämään myös Jeu d`Amour l`Elixirista. 

Tuoksu on oikea lemmenjuoma: hienovarainen, maitomaisen pehmeä, lämmin ja ripauksen seksikäs. Alkutuoksu avautuu raikkaan mehevällä mandariinilla ja vastustamattoman herkullisella karhunvatukalla. Sydämessä kukkivat ylellinen tuberoosa ja tyylikäs jasmiini. Pohjalla patsulia, makeaa vaniljaa ja hehkun antavaa rommia. Itse koen tämän kaltaiset tuoksut seksikkäinä ja valitsisin tämän ehdottomasti kahden keskisille treffeille mieheni kanssa. Tuoksun kesto ihollani on hyvä n. kahdeksan tuntia. 

Kenelle?
Rakastuneelle romantikolle.


LANCÔME LA NUIT TRÈSOR CARESSE

Voi Lancôme minkä teit! Olen täällä varmaan kyllästymiseen asti kertonut, että alkuperäinen Trèsor oli ensimmäinen tuoksu, jonka aikoinani itselleni omilla rahoilla ostin ja siitä alkoi purjehtimiseni tuoksujen maailmassa ja sillä seikkailulla ollaan edelleen. 

Vuosien saatossa Trèsoria on kuitenkin reformuloitu niin kuin monia muitakin vanhoja klassikkoja, eikä se vaan ole enää omaan nenääni se sama hurmaava tuoksu, joka huumasi minut 25 vuotta sitten. Tämän historian vuoksi en ole pystynyt tarttumaan enää samalla tavalla Trèsorin tuoksuihin, kunnes minulle lähetetty tuoksu melkein pakotti siihen. Onneksi niin. Tässä taisi olla vähän kohtalon johdatustakin tällä kertaa. Sillä voin aivan rehellisesti sanoa, että Lancômen La Nuit Trésor Caresse* on parasta, mitä brändi on tuonut tuoksumarkkinoille vuosiin. 

Nyt makean ahmatit kuulolle! Kuvailisin tätä tuoksua alkuperäisen Trèsorin pimeänä puolena, jos se on teille tuoksuna liian iloinen niin tämä ei sitä ole. Tuoksu avautuu yllättävän raikkaana kirpeän bergamotin, pehmeän litsin, vadelman ja kirpeän punapippurin voimin. Tuoksun sydämessä klassista ruusua ja jasmiinia. Pohjalla vaniljaa, orkideaa, itämaisen vivahteen tuovaa patsulia sekä makeaa tonkapapua. Tuoksu on voimakas ja tämän kanssa kannattaa olla varovainen. Yksi suihkaus mahdollisimman kaukaa niin, että muutama pisara laskeutuu niskaan ja haistat tuoksun KOKO PÄIVÄN. Todellinen gourmand-tuoksujen aatelinen, joka elää iholla upeasti päivän aikana vain parantuessaan iltaa kohti mennessä. La Nuit Trèsor Caresse on tuoksu joka sai minut löytämään Trèsorin uudestaan.

Kenelle?
Yön kuningattaralle.


YVES SAINT LAURENT MON PARIS 

Rusetti kaulainen YSL:n Mon Paris* on itselleni hyvin erilainen ja uniikki YSL-tuoksu. Se eroaa muista hengästyttävällä raikkaudellaan. Tuoksu on omalla tapaa voimakas, siinä on raikkautta. Se on kuin pieni rakkaudentunnustus elämälle.

Tuoksu hurmaa alussa hedelmäisyydellään: vadelmaa, bergamottia, mansikkaa ja päärynää. Sydämessä raikas kimppu pionia, datura-kukkaa, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Tuoksun pohja on puhdas, raikas ja ilmava, tyypillistä chypreetä: valkoista myskiä, patsulia ja ambroxaa. Mon Paris on iloisen mielen tuoksu. Se virkistää, antaa varmuutta ja saa aamulla hymyn nousemaan huulille. Tuoksun kesto on hyvä n. kahdeksan tuntia.

Kenelle?
Vapaalle flirttailijalle.


ELIZABETH ARDEN ALWAYS RED FEMME

Muistatte varmaan viime syksyn ihastukseni Always Rediin. Se on edelleen TOP5 tuoksusuosikeissani. Tänä syksynä tuoksusta on kuitenkin tullut markkinoille kauniilla mattakukkaisella pullollaan hurmaava Elizabeth Arden Always Red Femme*. Minulle Femme on isosiskoaan hieman kevyempi ja varmasti monelle myös hivenen helpompi tapaus. Se on energinen, naisellinen ja kiehtova.

Kukkaistuoksu aukeaa virkistävällä mustaherunkannupulla, makealla päärynällä ja raikkaalla sitruunalla. Tuoksun kehittyessä iholla sydäntuoksussa aukeavat pehmeä persikankukka, jasmiini, davana LMR-öljy ja keväisen olon aikaan saava kielo. Pohjalla lempeää vaniljaa, metsäistä sammalta, seetriä ja itämaista fiiliksen tuovaa patsulia. Tuoksu sellaisiin päiviin jolloin kaipaa ripauksen itsevarmuutta. Kesto iholla on hyvä reilut kuusi tuntia. 

Kenelle?
Naiselliselle trendien luojalle.


GIVENCHY L`ANGE NOIR EAU DE PARFUM

Givenchyn l`ange noir* ei ole helppo tuoksu. Se on yhtä mysteerinen kuin pimeys, ikinä ei tiedä mitä kulman takana odottaa. Se luo samaan aikaan valoa ja varjoa, tuoksu joka kulkee omia polkujaan. Tämän floriental-tuoksu on varmasti hajuvesi joka huomataan.

Alkutuoksuna pehmeän maitomaista mantelia, punapippuria ja raikasta bergamottia. Sydäntuoksussa ylellistä ja savuista iiristä sekä seesamia. Pohjalla sekoitus ambraa ja makeaa tonkapapua. Iholla tuoksu on puuterinen, hetken päästä jopa hieman savuinen (yllättävä!), jollakin tapaa sensuelli ja addiktoiva, koska en ole haistanut ennen mitään tähän verrattavaa. Vaikka l`ange noir on naistentuoksu, voisin sanoa sitä jopa hyvällä tapaa ripauksen maskuliiniseksi. Tuoksun kesto on huikea, ihollani yli 12 tuntia. 

Kenelle?
Uskaliaalle oman tien kulkijalle.

Mikä näistä syksyn uutuuksista kuulosti omimmalta?


*Tuoksut PR-näytteitä.







  1. Molemmat postaustyypit kiinnostaa! Sun syväanalyysit on ehkä parasta luettavaa ikinä, mutta toisaalta vertailtavuus on kivaa, kun etsii uutta tuoksua. Mielenkiintoisimmalta kuullosti Givenchyn uutuus, upea! Itsellä on syvemmissä tuoksuissa ongelmana vanilja. En voi sietää sitä pelkältään. Ripaus sitä toimii kuitenkin kokonaisuudessa ja tuoksuissa joutuu tasapainottelmaan, mikä määrä vaniljaa on sopiva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mietin, että kysyn vähän teiltä, joita tämä kiinnostaa, että kumpi tuntuisi mukavammalta. Itse kun vähän olin ajatellut, että voisin 2-3 kertaa vuodessa ottaa tällaisen postauksen missä olisi useampi tuoksu, mutta pääpaino olisi kuitenkin yksittäisissä tuoksuesittelyissä. Näistä viidestä vaniljaisin on omaan nenääni ehdottomasti Kenzo, mutta se ei tule mitenkään todella hallitsevasti esiin.

      Poista
  2. Rakastunut romantikko kuulosti kaikkein eniten omimmallta.
    Hyvät viikon alut sinne.

    VastaaPoista
  3. Sieltä löytyi pari lempparia mitkä itseltäkin löytyy :)

    Tykkään molemmista postaustyyleistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jään odottelemaan, mitkä sun suosikit oli. :)

      Poista
  4. On kiva lukea monista kerralla, ihan kuten naisten lehdistä. En varmasti missaa mitään ja saan useammista tietoiskun kerralla. Kaikkien aika kun on rajallinen ja kaikkia postauksia ei ehdi lukemaan. Tykkäsin. En ole tuoksutellut Kenzoa, jonka jihuu voitin arvonnassa, vaikka tosin luulin voittaneeni sen Kenzo World tuoksun. ;) Enkä Givenchyä ole tuoksutellut, mutta täytyy tuo mystinen pullo käydä mielenkiinnosta tuoksuttelemassa, vaikka vaikuttaa ettei ole ihan mun tuoksu. Näistä suosikkeja on YSL ja sitten Arden ja tuo Tresor pullo on niin kaunis. <3

    Ihanaa päivää <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tota itsekin ajattelin, kun mietin, että silloin tällöin voisi tehdä postauksia, missä olisi useampi tuote. Veikkaan, että tulet tykkäämään tosta Kenzosta todella paljon! Givenchy on oikeasti todella mystinen tuoksu, jos on kyllästynyt tuoksumaan siltä miltä kaikki muut, niin se on ehdoton.

      Aurinkoista maanantaita sinne! <3

      Poista
  5. Onpa kiva kuosi tuossa Ardenin pullossa! :) Tummat hurmurit otetaan täälläkin syksyllä aina käyttöön ;)

    Ja postaustyypistä; molempia luen mielellään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kiva ja aika erilainen. :) Kiva kuulla, että molemmat tyylit kelpaa.

      Poista
  6. L'ange Noir alkoi kiinnostaa, ehdottomasti!

    On aina kiva lukea sun tuoksupostauksia, ihan sama minkä mittaisia, ne tulee ahmittua!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella erilainen ja erikoinen, suosittelen nuuhkimaan, jos ei halua olla tavallinen tallaaja. Addiktoiva tuoksu erilaisuudessaan.

      Kiva kuulla! <3

      Poista
  7. Aaaaah nyt ollaa ihan selkeesti tuoksuissaki mun vuodenajassa ♡_♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että nyt saatat sinäkin vihdoin innostua. Kesätuoksut eivät olleet niin sua! :)

      Poista
  8. Ei voi kuin ihailla sun hajuvesitietämystä:) Ottaisin tuon Elizabeth Ardenin, kun olen tämmöinen trendikäs ja naisellinen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tässä vuosia takana. :)

      Olisin kiinnostunut myös Niche-tuoksuista, jotka ovat tuoksumaailman aatelia, mutta valitettavasti oma nokkani tykkää niistä todella harvoista, ne eivät vain istu omaan nenääni, vaikka olen niistä vuosien saatossa koittanut pitää. Vaikka monet tuoksuharrastelijat niitä hehkuttaa, siksi parempi pysytellä sitten niissä, jotka itseä miellyttää. Silti se harmittaa. :(

      Poista
    2. Niche-tuoksu? Mikä se on? Niche on tuttu sana muusta yhteydestä.

      Poista
    3. Ne ovat pienempien valmistajien erityislaatuisia tuoksuja , niissä käytetään yleensä vain parhaita mahdollisia luonnon raaka-aineita, niitä ei valmisteta massoittain markkinoiden tai muotivirtausten mukaan. Niiden tuoksuprofiilit poikkeaa paljonkin näistä ns. mainstream-tuoksuista. Esim. ranskalaiset ja italialaiset niche-tuoksut on tunnettuja. Hintaa on usein hieman enemmän kuin näillä mainstream-tuoksulla, ei kuitenkaan ihan hirveästi, riippuen toki valmistajasta. Toivottavasti vähän aukeni. :)

      Poista
    4. Kiitos, nyt tiedän tämänkin:)

      Poista
  9. Lancome saattaisi osua mulle kaikkein parhaiten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lancôme on ihana, mulla on sitä itseasiassa tänäänkin. <3

      Poista
  10. Kuvat taas kerran suorastaan hurmaavat väreillään! Räiskyvää syksyä, maustettuna syvällä purppuralla.
    Haluaisin niin tykätä tuosta Kenzosta ihan pullon takia, mutta ainakaan edellisiä en ole oikein sietänyt. ( Niin kävi muuten sille siniselle pikkumustallekin.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenzossa on kyllä jänskä pullo. En tiedä oletko koskaan tuoksutellut BOSSin Deep Redia, jos siitä tykkäsit niin tykkäät kyllä Kenzostakin niin samanlaiset ne ovat. Itse muutamana päivänä laitoin ulos lähtiessä ja vielä kotiin tullessakin haistelin, kun tuoksu tuoksui asunnossa niin hyvälle. Sininen pikkumusta on todella haastava tuoksu, ei varmasti kaikkien makuun, hyvin erilainen kuin ihastuttava Couture.

      Poista
  11. Huikeen kauniita kuvia! En mä nyt osaa valita noista, kun kaikki tuntuu mielenkiintoisilta. Kauniit värit noissa tyylikkäissä pulloissa kyllä on:)Ok, ehkä se on tuo Givenchy!:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Givenchy on kyllä hyvä valinta, todella erilainen ja uniikki. :)

      Poista
  12. Eilen Sokoksella satuin suihkauttamaan juurikin tuota La Nuit Trésoria. Se oli ihana ja tuoksu kesti todella pitkään. Joutuukohan hakemaan sellaisen itselle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on todella ihana, paras kun ei odota tuoksulta mitään ja sitten boom, siitä taisi tulla syksyn suosikki!

      Poista
  13. Mä tykkään lukea kummankin tyyppisiä postauksia ja todellakin arvostan sun tuoksutietämystä! Nämä kaikki kiinnostavat, mutta ehkä just nyt mua eniten puhuttelee YSL ja Lancome :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! <3 YSL on loistava päivätuoksu, koska se saa hyvälle fiilikselle, Lancôme on taas täydellinen iltaan, vaikka itse kyllä uiskentelen siinä tähän aikaan vuodesta myös päivällä. :D

      Poista
  14. Ah, minun vuodenaikani. :)
    Pelkän pullon perusteella tuo Ardenin Always Red Femme on aivan huikean kaunis. <3 Pääsin tuoksuttelemaan sitä lentokentällä ja tuntui omalta, koska itsekin rakastan alkuperäistä Always Rediä.
    Olen myös kiinnostunut tuosta Givenchyn L'Ange Noirista, koska se on niin erikoinen ja myös sen pullo on suoraan kuin jostain fantasiaelokuvasta. Olen tuoksutellut sitäkin pari kertaa, mutta vielä en osaa sanoa mielipidettäni.
    Onko tuo Tresor La Nuit vai La Nuit Caresse? (Alan mennä näissä flankereissa jo ihan sekaisin, kun kaikesta on miljoona eri versiota.) Itse olin yllättynyt, että La Nuit oli liikaa itselleni. Sen makeus oli hyökkäävä, mutta Caresse version pitäisi olla hieman hillitympi.

    Rakastan lukea juttujasi tuoksuista, joten kumpikin tapa toimii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein osaa kuvitella sun kaappiin vaaleanpunaisia tuoksupulloja. :D

      Ardenin pullo oli sellainen aah, kun ekaa kertaa sen näin. Givenchyn pullo on kyllä jänskä, aika hyvä vertaus tuo fantasiaelokuva.

      Trésor on pelkkä La Nuit. Itse pelkäsin, että se on itselleni liian makea, mutta oikein laitettuna se onkin juuri täydellinen. <3 Caressea en ole vielä haistellut, mutta on listalla. :)

      Tosi kiva kuulla! <3 Nyt onkin muutama kuukausi sellaisia tuoksuja, että suakin saattaa kiinnostaa. ;)

      Poista
    2. Minun mielestäni tuo on Trésor La Nuit Caresse, koska käsittääkseni siinä on pullossa somisteena vaaleanpunainen ruusu. Kun taas pelkässä Trésor La Nuit pullossa ruusu on musta.

      Ihana postaus, tuoksut ovat heikkouteni ja tälle syksylle on hankittuna jo tuo YSL Mon Paris.

      Poista
    3. A Olet oikeassa, se on Caresse, kiitos! Korjasin asian. :) Omaa huolimattomuuttani.

      Mon Paris on kyllä ihana, jännä raikkaan ja hieman makean yhdistelmä.

      Poista
  15. Kirjoitin jo vastausta, mutta se otti ja katosi kesken kaiken! Joka tapauksessa. Minulla on tuo Ardenin tuoksu ja tykkään siitä kovasti, ei ole niin tumma kun ulkoasu antaa ymmärtää. Tänään kävin tuoksuttelemassa tuota YSL:ää ja voih, se oli rakkautta <3

    Tykkäsin tästä postauksesta tosi paljon, kun oli monta tuoksua verrattavaksi samalla kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh. inhottavaa tuollaiset katoamiset! Tää uusi Arden on minusta kevyempi kuin edeltäjänsä. :) YSL on tosiaan ihana, itselle kuitenkin ehkä enemmän päivä kuin iltatuoksu.

      Kiva kuulla, että tällaisetkin kiinnostavat. :)

      Poista
  16. Tämä oli ihastuttava postaus. En tiedä kumpi on parempi yksittäinen postaus vaiko tällainen useamman tuoksun postaus. Tästä tuli mieleen lehtiartikkeli.
    Tuo Kenzo jäi mieleeni ja hieno arvostelusi siitä. Minä jaksan Kenzo Flowerista tykätä, vaikka siitä ollaan montaa mieltä. Tätä olisi kiva kokeilla. No seuraavalla Sokoksen reissulla sitten.
    Ja Tresorista olen aikoinani tykännyt. Ja nyt uusi La Nuit Tresor. Mielenkiintoiselta tuoksulta kuulostaa.
    Yves Saint Laurent Mon Paris - kun tuoksussa on Paris sana, se on aina kiinnostava. Pariisissa on lumoa :)

    Minun pitänee ottaa kännykkäni mukaan tuoksuostoksille, että muistan nämä.
    Kiitos tuoksujen tarinoista <3

    VastaaPoista
  17. ai vitsi sä kirjoitat ihanasti♥

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives