Pieni suihkaus vegaanisia tuoksuja


Olen ollut kiinnostunut tuoksuista jo yli kaksi vuosikymmentä, mutta kokemukseni vegaanisista tuoksuista ovat melko vähäisiä. Sain jokin aika sitten mahdollisuuden tutustua ranskalaiseen vuonna 2008 perustettuun Honorè Des Prèsiin, jonka missio alusta asti oli olla Ranskan ensimmäinen ekologinen parfyymisarja. Tällä hetkellä brändin tuoksusarjaan kuuluu kahdeksan tuoksua, viisi Eau de Toilette -tuoksua ja kolme Eau de Parfumea. Tuoksuissa on käytetty parhaita luonnon raaka-aineita ja kaikilla tuoksuilla on Ecocert-sertifikaatti. Tuoksut sopivat myös vegaaneille. 

Mielenkiintoisen brändistä tekee se, että tuoksunenänä ja parfymöörinä tuoksujen takana on häärinyt melkoisen kuuluisa Olivia Giacobetti, joka tunnetaankin vaatimattomasti sellaisista tuoksuista kuin Diptiquen Philosykos, Hermèsin Hiris, Lubinin Idole sekä monista L`Artisanille suunnittelmista parfyymeistaan. Hermès yhteys on mielenkiintoinen, sillä ainakin minä olen selvästi näkevinäni Honorè Des Prèsin pulloissa Hermèsin Un Jardin-sarjan henkisyyttä. 


Ensimmäinen tuttavuuteni sarjan tuoksuihin oli Vamp à NY*. Tuoksu on mielenkiintoinen, se avautuu tumman rommisena, jonka seurassa hiven ylellista tuberoosaa. Kun tuoksu on ollut iholla hetken, rommi pehmenee ja vaniljan aromi pääsee esiin. Tuoksun pohjalla haistan selkeiten benzoinin, joka on sekoitus vaniljaista aromia ja suitsuketta. Tuoksu on makean pehmeä, selvästi vaniljainen, mutta rommi tekee tähän oman erikoisen säväyksensä, eikä tämä ole ollenkaan äkkimakea niin kuin monet vaniljaiset tuoksut saattavat olla. Pakko tehdä tähän väliin yksi tunnustus: pidän hyvistä rommeista. Tämä tuoksu onkin kuin lasillinen hyvää vanilja-aromista rommia, jonka kanssa puraisee palan makeaa vaahtokarkkia. Mielleyhtymä oli välitön. Tuoksu on EdP ja olin yllättynyt tämän kestosta, tuoksu säilyy ihollani reilut kahdeksan tuntia. Kokeilemistani tuoksuista ehdottomasti pitkäkestoisempi.


Toinen testiin saamistani tuoksusta oli Honorè`s Trip*, joka on iloisen pirteän pehmeä sitrusräjähdys. Appelsiinia, sitruunaa, limettiä, bergamottia sekä tangeriinia, höystettynä ripauksella pippuria. Honorè`s Trip on yllättävä sitrustuoksu, se ei ole ollenkaan niin kirpakka kuin voisi tuoksunuoteista kuvitella. Kuvailisinkin tämä pehmeäksi ja meheväksi melkein ylikypsäksi appelsiiniksi. Omaan nenääni oli todella tervetullutta vaihtelua, että myös sitrustuoksun voi tehdä näin pehmeäksi. Täydellinen aurinkoisiin kesäpäiviin tai karkottamaan syysmasennusta. Tuoksu on EdT ja kesto ei tietenkään iholla ole EdP:n luokkaa. Tuoksu säilyi omalla ihollani n. neljä tuntia, jonka jälkeen sitä pystyi huoletta lisäämään. 

Honorés Des Prèsin tuoksuja voi ostaa Greenlips Beautyn uudistuneesta verkkokaupasta täältä. Vamp à NY 50ml:ä maksaa 78 euroa ja Honorè`s Trip 50ml:ä 68 euroa. 

Käytättekö tai kiinnostaako teitä vegaaniset tuoksut?



*Tuoksut PR-näytteitä.



  1. No mun vastaus tähän on varmaan aika arvattava ("käytän"), kunpa vaan vegaanituoksuja olisi enemmänkin saatavilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on. :D Ei ole kyllä vegaanituoksuja määrällä pilattu vielä tällä hetkellä, mutta huomaan kyllä niitä tulevan pikku hiljaa lisää.

      Poista
  2. Mä en ole vielä vegaanituoksuja ollenkaan kokeillut, mutta tuo eka kuulostaa siltä, että voisi olla myös mun mieleen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vamp on aivan ihana! Se taitaa olla monessa paikassa eniten myydyin vegaanituoksu, enkä ihmettele.

      Poista
  3. Tykkään näistä pakkauksista! Ei liian hienot ja krumeluurit, vaan modernin kauniit, mutta silti helposti lähestyttävät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tosi samanlaiset kuin Un Jardin-sarjassa, tosin olen nähnyt näistä myös erilaisia versioita, en tiedä ovatko uudistamassa pullojaan. Etiketit on hauskat. :)

      Poista
  4. Olen tuoksutellut näitä kaikkia kaupassa ja muutama sellainen sitruksinen suosikki löytyi ja pullothan ovat tosi kauniita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarjassa on pari tosi kivaa sitrusta, mutta tuo Vamp á NY on jotenkin mieletön, kunnon sokeria makeannälkään ja se rommi siinä! <3

      Poista
    2. Hei missä kaupassa olet Tiia näitä tuoksutellut? :)

      Poista
  5. Pakkaukset on kyllä kivat, tykkään! Olen näitä joskus jossain tuoksuttanut. Hyvä, että vegaanisia tuoksuja on, vaikka itse en vegaani olekaan. Voisin silti käyttää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, en ole vegaani, mutta nämä kyllä kiinnostavat. Laatu näissä on ihan huippu, toki ei mitään tosi monimutkaista tuoksukerroksisuutta näihin saada, mutta kuitenkin kivaa tuoksumaailmaa. :)

      Poista
  6. Todellakin kiinnostaa! Uudistan juuri tuoksukokoelmaani, kun haluaisin luopua kaikista tuoksuista jotka eivät ole eläinkokeettomia. Näitä en ole vaan vielä nähnyt livenä missään. Etenkin tuo ensimmäinen kiinnostaa, mutta jälkimmäinenkin saattaisi olla hyvä. Tykkään niin sitrustuoksuista kuin makeista vanilja-karkkituoksuistakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin on blogin kautta eksynyt tosi iso määrä myös veganista kosmea, voisi vaikka joku kerta tehdä niistä suosikeista jonkun postauksen, jos löytyisi vaikka vinkkejä muillekin. Toi on oikeasti kova urakka vaihtaa kaikki, pakko tehdä jotenkin pikku hiljaa koko homma.

      Poista
    2. Voi se ois kyllä huippua! Olis ainakin yksi todella kiinnostunut lukija :) Juu, paitsi et mun omistamat tuoksut voi laskee kahden käden sormilla, nii nopeestipa tuo on tehty :D

      Poista
  7. Mä olin joskus aikoja sitten maahantuojan tuoksuillassa näitä tuoksuttelemassa :). Porkkanan olen ostanut itsellenikin.

    Mun ei onneksi tarvitse murehtia vegaanisten tuoksujen löytymistä, kun tuota tuoksuvarastoa riittää varmaan loppuelämäksi ;). Mutta Love les Carottesin lisäksi löytyy Pacifican syreeni-tuoksu. Pacificaa myy Heluna Shop.

    Tuo sitrustuoksu ei muuten kuulemma ole Giacobettin, koska sitrustuoksut eivät ole hänen juttunsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se porkkana on tosi jänskä, en oikein tiedä itse mitä mieltä siitä olisin. :) Ei ainakaan mikään tavanomainen. Syreeni-tuoksu kuulostaa just siltä, mistä voisin pitää, koska rakastan sitä hajua. <3

      Poista
    2. Olisi muuten hauska tietää, että kuka noiden sitrustuoksujen takana on, koska kaikkialla on tieto, että kaikki sarjan tuoksut ovat Olivian käsialaa.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives