Vaarallinen, vaarallisempi IKEA!


Varmaan kaikki Ikeassa käyneet tietävät, että vaarallisen paikasta tekee se, että sieltä tarttuu mukaan kaikkea, mitä ei edes mennessä ajatellut ostavansa. Rahan menon arvaa jo mielessään siinä vaiheessa, kun lähtee kiertämään osastoa järjestyksessä mukamas nopeasti läpi. Kierrokseen yleensä uppoaa kevyesti se pari tuntia ja siihen ärsyttävän isoon kassiin, johon ei pitänyt ostaa mitään, kertyy yllättävän paljon tavaraa. Näin kävi perjantaina, kun menimme ostamaan uutta astiakaappia keittiöön. Kaapille on ollut tarvetta jo pidemmän aikaa, mutta ollaan oltu miehen kanssa hieman hitaamman puoleisia sitä ostamaan. Toiveena oli, että saisin muumimukit ja keittokirjat paremmin esille. Meitä on harmittanut jo vuosia, että hauskat mukit ovat umpinaisissa kaapeissa piilossa. Edellinen astiakaappi kun siirtyi keittiöstä olohuoneeseen kirjahyllyksi jatkuvasti kasvavan kirjavaraston vuoksi. 

Ikea voi olla vaarallinen toisestakin syystä. Kaikille on varmaan tutut ne parkkihallin ovien vieressä olevat kynnykset, jotka seuraavan toinen toistaan, että auton voi peruuttaa niiden väleihin lastausta varten. Itse kun käyn Ikeassa ehkä kerran viidessä vuodessa, melkein joka kerran unohdan tämän. Tälläkin kertaa kömpelölle kävi niin, että nostin kyllä jalkojani parin ensimmäisen kynnyksen kohdalla, mutta kolmas olikin sitten liikaa, koska kiinnitin huomiota johonkin muuhun asiaan ja kaaduin tai oikeastaan liu`uin suoraan oikealla polvellani kohti ovea. Näytin varmaan siltä, että yritin epätoivoisena tavoitella ensimmäisenä Ikean oven kahvaa. 

SEURAA ÄLLÖVAROITUS! ÄLÄ KATSO, JOS OLET HERKKÄ!





Seurauksena ihanaa asfaltti-ihottumaa pienen kananmunan kokoinen alue kohtaan, jossa iho on koko ajan polven alapuolelle liikkeellä. Tämähän tietää sitä, että aina jalkaani koukistaessani jo muodostunut rupi repsahtaa uudestaan auki ja suoristaessani rypistyy irvistellen kokoon kuin rusina. Erittäin "kiva" kiristävä tunne, joka muistuttelee itsestään jopa nukkuessa.

Mallikas liukuni, jolle varmasti kameroita katsoneet vartijat ovat nauraneet makeasti, tapahtui tosiaan jo sisään mennessä. Hetken kamppeitani keräiltyä ja takin kaulusta kunniakkaasti ojentaessani, päätin kuitenkin kävellä sisulla kierroksen läpi, vaikka polvea kieltämättä pakotti heti tapahtuman jälkeen melkoisesti. Pystyin kuitenkin kävelemään, joten tiesin, että ei polvessa mitään pahempaa voi olla. Kotona tosin oli sitten kiva irrotella vereen kiinni kuivuneita sukkahousuja haavasta. Arvaatteko muuten miten sukkahousuille kävi? Ette kyllä ikinä usko, mutta ne ovat edelleen ehjät! :o Kangas polven kohdalta hieman oheni, mutta Falken 100 denierin sukkahousuihin ei tullut silmäpakoa, eikä edes pientä reikää. Ne selvisivätkin hommasta pienemmin vaurioin kuin jalkani. En oikeasti meinannut uskoa asiaa. Ei varmaan epäselvyyttä, mitä sukkahousuja ostan jatkossakin. ^_^ 

Polvi on edelleen arka. Kokeilin epätoivoissani sunnuntaina laittaa kauppaan lähtiessäni pillifarkkuja jalkaani, se yritys loppui loppui lyhyeen tuskan parahdukseen. Joten nyt ollaan sitten paineltu menemään sukkahousut- ja hame -linjalla. 


Kaappi on kuitenkin kasattuna paikoillaan ja pääsen vihdoin ihailemaan kovalla vaivalla kerättyjä mukejani. Ne jaksavat hymyilyttää joka aamu yhtä paljon aamukahvia juodessani, kipeästä polvesta huolimatta.


Milloin teillä oli viimeksi asfaltti-ihottumaa? 



  1. Muumimukit on kyllä niin kivoja, ymmärrän hyvin sun aamu hymyn.
    No olipas sulla huono tuuri ja just noin hankalaan kohtaan tuli toi iho rikko, paranee kyllä, mutta hitaasti. Paitsi jos et kävele "puujalka" kävelyä, eli et taita polvea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on ihania aamun piristäjiä, menivät umpinaisessa kaapissa ihan hukkaan.

      Pitäisi vaan katsoa eteensä. :) Hitaasti tosiaan paranee, kun koko ajan repeää. Mitä enemmän siihen muodostuu tuote paksumpaa rupea niin sitä enemmän on alkanut kiristelemään. Olen koittanut hieman laittaa bebanthenia tai EA:n Eight Hour Creamia, että pysyisi rupi joustavampana.

      Poista
    2. Compeedilla on todella hyviä keinoiholaastareita, jotka pysyvät hyvin ja vievät kuivuuden, kiristävyyden, halkeilun ja huom. myös kivun tuollaisesta isosta ventistä. Niissä ei siis ole haavatyynyä vaan se laastarikalvo peittää tasaisena koko haavan. Ja haava paranee ennätysvauhtia. Kokemuksesta voin sanoa, että ne on ihan parhaita!

      Peukut turbosukkiksille!

      Poista
    3. Kiitos jaana vinkistä! Voisikin tänään katsella kaupasta, nyt just kiristysvaihe menossa, kun alkaa olla muuten vähitellen paremmassa kunnossa.

      Todellakin turbosukkikset! :D

      Poista
    4. Sorry, unohdin mainita, että niitä saa vain apteekista.

      Poista
  2. En muista milloin olisi asfaltti-ihottumaa tullut. Muistan kuitenkin erittäin hyvin sen, kun katsoin (tuijotin herkeämättä) niska rullalla yhtä miestä niin, että kävelin päin paksua lasiseinää ja löin kasvoni ja koko yläkroppani lasiin niin, että tärähti seinä ja tärähti meitsi. Onneksi ei mennyt rikki mitään, mutta kyllä hävetti. Tämä tapahtui vuosikymmeniä sitten, mutta aina välillä muistuu mieleen, että katse eteenpäin kulkusuuntaan, eikä miehiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua Sari! No siis todellakin pitäisi katsoa eteensä! Itsellä ei ollut mies tähtäimessä. :D

      Poista
  3. Työllä ja tuskalla ansaittu ihana Muumikaappi. <3 Voi itkunplitku tota sun polvea, on niin vaikeassa paikassa, että voi mennä iäisyys paranemiseen. On niin pirullinen juttu. Kovasti zemppiä ja koita tuijotella vaan niitä Muumeja, ne meinaan hypnotisoi. Ne sikiää ihan huomaamattaan ja laittaa ostamaan niitä. Ei tarvitse, kuin katsella Muumeja silmiin, niin taas pitää uusin muki kotiin nappaista.

    Voimahalit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin työllä ja tuskalla ansaittu! :D No niin on, ja nyt kun tuon kuvan otosta rupi on alkanut vielä paksuuntumaan, niin se on entistä hankalampi antamaan periksi, bebanthenia vaan, että olisi pehmeämpi niin jokainen jalan heilautus tuntuisi. Tosin sitten kun rupi on kostea niin parantuminen on hitaampaa. :(

      Olen huomannut ton huomaamatta sikiämisen. Mistähän se mahtaisi johtua? Jossain välissä ilmeisesti kuitenkin avaan lompakkoni? :D

      Poista
  4. No siis...itehän oon vähän väliä naamallani ties missä, joten epämääräisiä mustelmia ja ruhjeita on vakituisesti ympäri kroppaa :D mähän törmäilen omassa kodissanikin huonekaluihin. Pitäis varmaan hommata joku opaskoira tai jotain....lähetän myötätuntoa suuntaasi siis! Kaappi sisältöineen näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mähän olin just saanut paranneltua toisen polven naarmun, kun löin sen olohuoneen pöydän kulmaan, nyt on taas toinen polvi sitten mustana. :D

      Poista
  5. Feel you...ostin uuden maantiepyörän ja lukkopolkimet viimekesänä ja polvet olivat koetuksella...muutama mallikas kaatuminen, kun en saanut jalkoja irti tarpeeksi nopeasti. Ehkä ikuiset muistomerkit polvissa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, kuulostaa erittäin kivuliaalta. Tästä omastakin kömmähdyksestä jää takuulla arpi, tai ainakin moneksi vuodeksi muisto tossa polvessa. :D

      Poista
  6. Auh, asfaltti-ihottuma tuli kyllä ikävään kohtaan! Itse sain sellaisen viimeksi jo vuosia sitten, kun kaaduin pyörällä soratiellä, mutta onneksi oli farkut jalassa, joten ne suojasivat aika hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just huonoimpaa paikkaan, kun polvin iho menee just tosta kohtaa rypylle seistessäkin. ARGH! Mietin kanssa, että jos nyt olis ollut farkut jalassa, niin ei takuulla olisi tullut tollaista jälkeä. Arvoin aamulla farkkujen ja mekon välillä, mekko voitti...

      Poista
  7. Voihan asfaltti-ihottuma :(( ihana kaappi, itselläkin on keittiössä pari lasista astiakaappia. Ylimmällä hyllyllä on joulumukit, ne otin pois käytöstä. Kaikki muut tavalliset muumimukit on kyllä käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano. Itse myös säilytän tuossa niitä muumimukeja joita en käytä, muut käytössä olevat ovat sitten umpinaisessa kaapissa edelleen.

      Poista
  8. Voi sinun polviparkaasi - tuossa kohtaa se tekee kipeää ja kestää parantua; kokemusta on - jäin nimittäin nuorena polkupyörän alle ja kaaduin juurikin polvelleni - arpi on vieläkin tallella.
    Tuon samanmoisen kaapin käymme meillekin keittiöön noutamassa lähitulevaisuudessa, sillä vaikka kuinka olen kyökistä tavaraa raivannut, niin onhan sitä edelleenkin ihan liikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvästi kestää, elättelen toiveita, että jos parissa viikossa alkaisi olla parempi, mutta saa nähdä. Vielä on aika tuskaista tuon kanssa jalkaa liikuttaessa. :D

      Tykkään ihan äärettömän paljon tuosta Billy-kaapista, toimii niin astiakaappina kuin kirjahyllynäkin lasiovilla tietenkin. :)

      Poista
  9. Hui, mie jo säikähin otsikosta ja kuvasta, että kaadoit sen kaapin päälles kun kuka niitä kiinnittää ohjeen mukaan. Kipeehän se polvi on mutta onneks paranee. Ja onneks on talvikelit niin se ei näy niin paljoa. Mie kaatuilen koko ajan mut saan onneks vaan mustelmia, vuosiin oo nahka menny rikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi kaatunut kaappi päälle. Niinhän se paranee, huuhtelee vain usein ja pitää käydä varmaan ostamassa basibactia jota voi laittaa siihen päälle liotuksen jälkeen. Täällä kans kerran viikossa ainakin jotain mustelmia tulee, mutta ei yleensä mitään isompaa. :D

      Poista
  10. Mä kerran vedin lipat vanhempieni luona käydessä rappuralliin ja sellaiseen metalliseen ritilään, polvi auki ja arpi edelleenkin muistuttaa tapahtuneesta. Mutta mä olen mestari kolauttamaan itseäni erilaisiin ulokkeisiin, esim. liesittuuletin, kaapin ovet, kynnys..koko ajan jossain päin kroppaa mustelma :D

    Ja ihana kokoelma! Meillä on keittiössä Lack-hylly, jossa on mun peltipurkkeja :) Seuraavaan kotiin saan mummuni vanhan astiakaapin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Au, tuli huuto ja pari pientä kirosanaa jo pelkästä ajatuksesta. :D Itsehän kolhin vähän väliä kaapin ja pöydän kulmiin, mutta kaatuilua en oikeastaan ole "harrastanut" sitten lapsuuden. :D

      Mummon vanhan astiakaappi kuulostaa ihanalta! <3

      Poista
  11. Minä en koskaan löydä Ikeasta mitään, mitä haluaisin. Päädyn sinne aina toisinaan jonkun kaverin seurana ja pyörittelen silmiäni ihmisille, jotka haalii sitä minun silmissäni kammottavaa kamaa kasseihinsa ja päädyn ostamaan yhden jääpalamuotin, senkin vain siksi, kun sinne saakka vaivauduin. Eikä tämä ole nyt mikään elitistinen kommentti, ostin juuri varsin ihanan kaapin Jyskistä, joka ei varmaan laatumielessä eroa Ikeasta mitenkään, mutta minun silmissäni Ikean tavarat ovat aivan hirveitä!

    Minä sain kerran koko säären pituisen haavan - ja sukkikset oli täysin ehjät! :O Minulla on ihan jatkuvasti mustelmia ja naarmuja, koska olen niin kömpelö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tuo ollut yhtään elitistinen kommentti, ymmärrän hyvin, että kaikki eivät löydä sieltä mitään. :)

      Oikeasti mitä ihmettä ne tekee noille sukkiksille nykyään, kun ne kestää tolla tavalla!? :o

      Poista
  12. Reippaasti 8h creamia ei vain hieman ja päivän aikana kun alkaa taas kiristeleen uudelleen ja yöksi "naamio" siitä. Ellun voide saanut osan legendaarisesta maineestaan juuri tämänkin ominaisuuden ansioista, korjaa ruhjeet yms. pikavauhtia.. Testattu on. Bebanthen toimii ok myös :) T. Jatkuvasti kolhii itseään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellu todellakin auttaa siihen kiristelyyn! Tykkään sen koostumuksesta haavan päällä enemmän kuin Bebanthenista vaikka toki se myös toimii. :)

      Poista
  13. Au, no oli Ikea tosiaan eri tavalla vaarallinen. :D Tsemppiä paranteluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi olla monella tapaa vaarallinen. :D HUI! Kiitos, alkaa rupi tuossa jo mukavasti kiristämään, joten eiköhän tää muutaman päivän sisällä pääse taas kunnolla kyykkyynkin. :D

      Poista
  14. Siis voi auts, tuo on tehnyt kipeää!! Kyllä sulla on ollut muuten todella kestävät nylonit jalassa, ostan taatusti itselleni samaa merkkiä jatkossa ;)

    Ihana hylly ja noi muumimukit on niin *huoh* kauniita.
    Paranemisia sinne Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se oikeastaan siinä ihan hirveästi tehnyt, toki polveen sattui mutta ei nyt ihan älyttömästi, haavan parantelu sen sijaan on ollut paljon enemmän tuskaa herättävää touhua. Suosittelen Falkea, olen käyttänyt vuosia, nyt joutuivat ekaa kertaa kunnon testiin, läpäisivät. :D

      Kiitos S. <3

      Poista
  15. Auts! Mulle tuli aikoinaan samaan kohtaan haaveri kun menin pyörällä nurin soratiellä. Voin kyllä niin samaistua tuohon polvenkoukistusongelmaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis todella ärsyttävä kohta. Nyt kun haava on alkanut menemään umpeen ja siinä on kunnon rupi, niin voi jessus tota kohtaa kiristää, kun pitäis jalkaa taivuttaa, tekis mieli kävellä vaan puujalkana. :D

      Poista
  16. Ihana astiakaappi on teille löytynyt! Kävi itse myös pyörähtämässä Ikeassa viikko sitten hakien sieltä vain kynttilöitä poltettujen tilalle ja MIETI en ostanut sielä pehmiksen lisäksi mitään muuta. Paljon kivaa olisi ollut hyllyillä mutta pysyin kovana.

    Auts! Tuo polvi näyttää yhtä pahalta kuin se minun syyskuun viimeisenä viikonloppuna kaatuma. Voi kertoa, että minun polveni umpeutui kunnolla vasta kaksi viikkoa siten joten pystyin luopummaan haavalapusta ja antibioottivoiteesta. Omanihan myös tulehtui kaatumisen seurauksena ja sain myös antibioottikuurin. Polvi juuri siitä niin ikävä, että taivuttaessasi sitä koko haava ja ohut rupi aukeavat taas, että räksistä vaan. Lääkäri varoitteli minua silloin heti kun kävin näyttämässä sitä ja toista polveani, joka ei onneksi mennyt rikki ja kämmenet säilyivät myös ehjinä, että polven kanssa paraneminen kestää aina kauan. Luulenpa, että omastani jää myös ihan hirveä arpi.... :(

    Falken on laatumerkki :) minun Lindexin kivat housut sen sijaan ovat oman kaatumiseni jälkeen entiset... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet kyllä selvinnyt pienillä ostoksilla. :D

      Tänään on itseaasiassa eka päivä, kun jalkaan ei satu niin paljon, että tekisi mieli irvistää, joka kerta kun sitä koukistaa. Tähän asti yhtä tuskaa. Joten nyt varmaan vihdoin kohti parempaa, joten reilu viikkoa meni, aika pitkäaikaista tuskaa. Luulen, että se toinen viikko tulee menemään täälläkin, että lopullisesti umpeutuu. Mulle taitaa jäädä kans kamala arpi, ei ole mitenkään kivan näköinen tuo alue. Voidaan sitten verrata polvia, kun nähdään. :D

      Poista
    2. Jep jep....arpipolvia ollaan ja verrataan vaan kun nähdään :D
      Ai, miten niin voimme unohtaa minihameet ja shortsit...

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives