Halvat mutta hyvät


Kävin viime vuoden lopussa läpi vuoden aikana kirjoittamiani postauksia ja tajusin, etten ole kirjoittanut pitkään aikaan edullisista kosmetiikkasuosikeistani, sillä niitäkin löytyy. Blogissani kun pääsääntöisesti näkyy selektiivistä, semiselektiivistä tai luonnonkosmetiikkaa. Sen sijaan apteekeista tai marketeista saadut tuotteet ovat huomattavasti vähemmän esillä. Tiedän, että monet kuitenkin kaipaavat vinkkejä juurikin hyvistä ja edullisista tuotteista, joten ajattelin jakaa kuusi tämän hetkistä suosikkiani, jotka eivät ole yksikään hinnalla pilattuja. 

Löydän aika harvoin merkettituotteista sellaisia tuotteita, jotka jäävät pysyvään käyttöön. Syitä on monia... Minulle, kun ei riitä pelkästään se, että tuote toimii, myös pakkauksen pitäisi olla sellainen, että se miellyttää silmääni. Tällä on itseasiassa itselleni jopa ärsyttävän ja naurettavan iso merkitys, tuote jää yksinkertaisesti helposti käyttämättä, jos ulkonäkö ei miellytä. Pakkaus ei myöskään saa tuntua kamalan heppoiselta tai kömpelöltä, joka on usein edullisten tuotteiden heikkous. Lisäksi haen edullisistakin tuotteista sitä samaa hemmottelevaa hetkeä arkeen, jonka saan selektiivisistä tuotteista tai luonnonkosmetiikasta. Minulle kosmetiikka ei ole pakko vaan se paras hetki päivästä. Ymmärrän kyllä hyvin, että kaikki toiveeni ovat hieman vaikeampia saada osumaan todella edullisiin tuotteisiin, mutta kyllä niitäkin löytyy, kunhan vain jaksaa etsiä.


HIMALAYA HERBALS REFRESHING FRUIT MASK* – Kasvonaamio on tarkoitettu kuivalle ja normaalille iholle. Naamio lupaa monia asioita: syväpuhdistaa, kiinteyttää ja elvyttää. Naamio sisältää mm. mineraalisavea, AHA-happoja sisältävää omenaa, rauhoittavaa ja viilentävää kurkkua, viikunaa, sekä kuorivista ja heleyttävistä ominaisuuksistaan tunnettua papaija-entsyymiä. Ihonvärinen paksuhkon koostumuksen omaava naamio, joka tuoksuu minusta jotenkin rauhoittavasti "mummolle". Jokin mummon käyttämä käsivoide tuoksui aivan samalle kuin tämä naamio, joten tuoksu saa aikaan aina hymyn huulilleni. Naamion annetaan vaikuttaa iholla 10-15 minuuttia, niin, että se vähän kuivahtaa. Huuhdellaan pois viileällä vedellä. Luokittelisin tämän hellävaraiseksi syväpuhdistajaksi, sillä naamion jälkeen iho tuntuu pehmeältä, puhtaalta ja ihohuokoset ovat hieman supistuneet. Iho ei tunnu kuitenkaan yhtään kiristelevältä tai kuivalta. Hintaa tällä on muistaakseni 5,50 euroa, joten tämä on todella hintansa arvoinen tuote, vaikka pakkaus ei nyt ihan kamalasti ulkomuodollaan koreile. Se on kuitenkin tarpeeksi rauhoittavan näköinen makuuni. 

ACO STAY SOFT LIPS* – Acon huulivoide on yksi viimeisimpiä ihastuksiani. Tässä on pientä helmiäishohtoa, ensin mietin, onko sitä makuuni jopa liikaa, mutta käytössä olen tottunut siihen. Tosin hohdon vuoksi minusta tämä toimittaa tarvittaessa huulikiillon virkaakin. Huulituntuma on sellainen puolitahmea ja liukas. Parasta on se, että tämä tunne pysyy huulilla tunteja, eikä tuotetta tarvitse olla koko ajan lisäämässä. Näyttää upealta myös ohuena kerroksena huulipunan päällä. Samalla Stay Soft Lips kosteuttaa huulia E-vitamiinin ja Q10:n voimin. Suositushinta pyörii 7 euron kieppeillä. Acon tuotteiden ulkonäöstä on sanottava sen verran, että tykkään aivan hirmuisesti tästä uudesta rauhallisesta lookista.


ESSENCE THE GEL NAIL POLISH – Kun näitä Essencen tuotteita alkoi pyörimään varmaan jo puolitoista-kaksi vuotta sitten blogeissa, en kiinnostunut yhtään. Ne näyttävät juuri sellaisilta, että ne eivät herätä minussa mitään tunteita, vaikka olisivat kuinka toimivia. Kun tuotteet vihdoin saapuivat syksyllä isommin Suomen markkinoille, halusin antaa niille mahdollisuuden. Kyllä, niissä on juuri sellaiset heppoiset muovipakkaukset, mitä inhoan, mutta jos hintaa on muutama euro, niin ei voi oikein muuta pyytää, jostain on ollut tingittävä, että hinta on saatu pidettyä näin alhaalla. On kuitenkin pari tuotetta mitä voin sarjasta estottomasti hehkuttaa: huultenrajauskynät, jotka ovat parin euron hintaan nähden aivan loistavia ja sitten nämä The Gel Nail Polishit, joissa on itseasiassa ylellisen painava lasipullo paksulla pohjalla varustettuna. Tuntuma kädessä on sama kuin missä tahansa kalliimmassa kynsilakassa. Ulkomuoto muuten on ehkä hieman "lapsekas" omaan makuuni, mutta tällä hintaa menköön. Sivellin on juuri sellainen leveä mitä arvostan ja lakka leviää helposti ja tasaisesti kynnelle. Olen muutamia sävyjä kokeillut ja kaikki ovat peittäneet kahdella kerroksella. Pysyvyys on itselläni näissä ihan yhtä hyvä kuin Essien tai OPI:n lakoissa. Hintaa on 1,99 euroa, todellinen löytö siis. 

L`OREAL TRUE MATCH HIGHLIGHT – Innostuin viime vuonna uudelleen nestemäisistä hohtovoiteista ja nopeasti True Match Liquid Illuminator -hohdevoide on noussut yhdeksi eniten käyttämistäni tuotteista. Näitä on saatavilla kaksi sävyä, joista lämmintä hehkua antavan aion ehdottomasti hankkia kesäksi. Tällä hetkellä käyttämäni sävy on Icy Glow. Itse taputtelen tätä joko meikkivoiteen päälle kasvojen korkeimpiin kohtiin tai sitten sekoitan pari tippaa meikkivoiteeseen, jos haluan hieman hehkuvamman meikkipohjan. Suositushinta on 11,90 euroa, mutta Sokoksen verkkokaupassa näytti ainakin eilen olevan tarjouksessa 8,90 euroa.


MAYBELLINE LASH SENSATIONAL – Mascara on varmasti yksi suosituimpia kosmetiikkabloggaajien keskuudessa, joten pitihän sitä minunkin kokeilla, mistä on kyse. Itsellänihän on isoja pysyvyysongelmia mascaroiden kanssa, siksi käytän melkein ainoastaan 38-mascaroita, mutta esim. Max Factorilta olen löytänyt muutamia, jotka pysyvät silmissäni kahdeksankin tuntia hyvänä. Tykkään Lash Sensationalin kumisesta hieman kaarevasta harjasta paljon, sillä on helppo levittää väri ripsiin, lisäksi kerrostaminen on helppoa, tämä ei paakkuunnu vaikka kerrostaisi kuinka. Tosin taivutuksia tämä ei minulla pidä, niin kun ei moni muukaan. Sen sijaan pysyvyys on hyvä. Ei suttaa, ainoastaan ihan loppuillasta yleensä havaitsen pientä tummaa suttua silmien alla, mutta ei mitään katastrofaalista sotkua. Hintaa mascaralla on 15,90 euroa.

ORIFLAME THE ONE LIQUID METAL* – Muistatte varmaan voideluomiväri-rakkauteni Armanin Eye Tintit? Niiden hinta on monelle kirpaisevat n. 40 euroa, mutta arvatkaa mitä maksaa Oriflame? Oriflamen voideluomiväreillä on hintaa 13 euroa ja nämä ovat tähän mennessä paras dupe, mitä olen löytänyt Armaneille. Itse tykkään todella paljon voidemaisista luomiväreistä, koska ne voi näppärästi levittää sormella ja silmämeikin tekoon menee alle minuutti/silmä. Jos Armanit ovat kestäviä niin sitä ovat The One Liquid Metalitkin, voisi sanoa, että nämä pysyvät kuin se kuuluisa tällä hetkellä vellova influenssa, ovat todella pigmenttisiä, kuivahtavat Armanin tapaan nopeaan. Joten levityksen kanssa pitää olla todella sukkela, koska sitten kun nämä kuivuvat, niin näitä et enää levittele etkä häivyttele mihinkään. Se mikä nämä erottaa huomattavasti kalliimmasta kanssasisaresta on se, että mielestäni nämä eivät jätä pigmenttisyydestään huolimatta ihan yhtä metallista lopputulosta kuin Armanit, mutta tuolla hinnalla se on todella helppo antaa anteeksi. Tämä on sellainen löytö, josta olen ollut viime aikoina ehkä eniten innoissani. Varsinkin kuvassa oleva violetti on huikea luomella.

Mikä on teidän viimeisin edullinen kosmetiikkalöytö?


*Oriflame, Himalaya Herbals ja Aco PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.




  1. Olen ihan samaa mieltä siinä, että myös edullisempien kosmetiikkamerkkien soisi panostavan enemmän pakkauksiin! Niillä on niin iso merkitys, jos niitä päivittäin "joutuu" katselemaan. Oma edullinen suosikkini on kotimainen Lh Beauty. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän sen, että materiaali ei voi olla lasia tai jotain painavampaa heppoisen muovin tilalle, kun se maksaa, mutta visuaalisessa ulkonäössä on usein paljon tehtävää. Miksi halvan pitää näyttää halvalta? Monesti on sellainen värioksennus purkin kyljessä. Tosin monet markettibrändit ovat alkaneet viime aikoina panostamaan visuaaliseen ulkonäköön, mikä on hyvä juttu. :) Ja kiitos oman suosikin jakamisesta, kiva saada vegaaninen vaihtoehto, laitan brändin korvan taa. :)

      Poista
  2. Mun on pakko testata tuota Maybellinen ripsiväriä. En ole uskaltanut ostaa sen merkin ripsareita parin katastrofimascaran takia, mutta jospa tuo toimisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on ainoa Maybellinen ripsari joka on toistaiseksi toiminut mulla, se vedenkestävä ei toimi, niin kuin mulla ei toimi mitkään vedenkestävät. Suosittelen! <3

      Poista
  3. Maybellinen ripsiväri on mun suosikki:) Himalaya Herbalsin kasvotuotteet olen kokenut vain välttäviksi, niinpä en ole kasvonaamiotakaan viitsinyt kokeilla. Ehkä se onkin parempi kuin luirut ja mitäänsanomattomat kasvovoiteet;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän en tykkää Himalaya Herbalsin esim. kasvovoiteista tai puhdistustuotteista paljoakaan, mutta toi naamio on hyvä. Se sarjan "perusvoide" on ihan kiva kropalle, mutta kasvoille siinä on itselle liian voimakas tuoksu. Myös huulirasvasta pidän kovasti. Tiedän, että noillekin omat faninsa löytyy. Usein tollaisissa tapauksissa ne helmet löytyy sitten muualta. ^_^ Maybellinen ripsari on kyllä loistava!

      Poista
    2. HH:n kasvovoiteet ovat ihan ok kosmeettiselta miellyttävyydeltään, mutta käytettyjen raaka-aineiden laatu on heikohkoa. Siksi en kelpuuta niitä omalle hipiälleni :D

      Poista
    3. Niin on, mutta tossa naamiossa on oikeasti hyviäkin juttuja glyserin, clay minerals, carica papaya fruit exract ihan alkupäässä veden jälkeen. Mutta muuten olen samaa mieltä. :)

      Poista
  4. Olipa mielenkiintoisia! Essencen kynsilakat ovat tuttuja ja hintaansa nähden todella hyviä. Itse en vaan osta niitä enkä enempää innostu koska niissä on juurikin se lapsekkuus ja tietty halpuus esillä :) tykkään vähän näyttävimmistä lakoista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on hintaansa nähden suorastaan loistavia! Jotenkin kiva kuulla, että joku muukin ajattelee niiden ulkonäöstä samalla tavalla, en ole ainoa "outo". :D

      Poista
  5. Ekana tuli mieleen XZ:n Niittyvilla tehohoito. Edullinen, tehokas ja toimii ainakin tässä nupissa erikoisen hyvin :)

    BTW, kihelmöikö/poltteleeko sulla tuo HH:n kasvonaamio? Itellä tulee aika voimakkaitaki tuntemuksia iholla, kun tuota käytän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kans XZ:n shampoista, ne vaan kuluu harmillisen nopeaan, ei ole itsellä kovin riittoisia. :) Ei polttele, mutta mun iho on terästä kaikkien "happojen" kanssa, mutta annas kun kosket sormella... :D Sitähän tosiaan ei saa käyttää rikkoutuneelle tai tulehtuneelle iholle.

      Poista
  6. Hauska kuulla mistä edullisimmista tuotteista pidät, koska yleensä täältä löytyy kauniita seletuotteita. ACOn sinisessa puikossa oleva huulivoide on ikisuosikkini ja toki essence on kova juttu nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin, että voisi aina toisinaan päivittää näitä suosikkeja, koska käytän kyllä edullisiakin tuotteita, mutta huomattavasti vähemmän kuin selektiivistä tai luonnonkosmetiikkaa, syy on yksinkertaisesti se, että en löydä yhtä helposti tarpeeksi miellyttäviä. ^_^ Usein kaatuu jo pakkaukseen, josta en visuaalisesti pidä, joka on ihan naurettava juttu, mutta itsellä sillä on valtava psykologinen merkitys miten tuote on pakattu. :D

      Poista
  7. Mää en syttynyt tuolle Maybellinen ripsarille, kun sitä ekan kerran testasin. Pitäis oikeastaan testata sitä uudestaan niin tietäis oliko se oikeasti niin mitään sanomaton kuin muistan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kerro sitten, jos teet uudestaan. Mä olen tottunut käyttämään 38, niin kyllähän tuolla saa ihan älyttömän näyttävät ripset verrattuna niihin, onneksi pysyykin omissa silmissä hyvin, eikä suttaa, ei mikään itsestään selvyys. :)

      Poista
  8. Tykkään myös Acon tuotteista. Uusin löytöni on Yves Rocherin hiustuotteet. Hintaansa nähden todella toimivia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole vuosiin käyttänyt YR:n hiustuotteita, kiitos vinkistä, seuraavaan YR-tilaukseen voisi ottaa jotain hiustuotteita kokeiluun. ^_^

      Poista
  9. Tuo Maybellinen ripsari on aivan lemppari ja L'Orealin highlight on ihana, tykkään todella paljon. Olen aiemmin ostanut essencen glitterlakkoja, kuvitellen ettei noista peruslakoista ole mihinkään ja nehän on loistavia. Pullo on tosiaan vanhanaikainen, mutta kyllä aion tuohon hintaan todellakin laajentaa värikirjoa.

    Ihanaa päivää Jonna ja terkkuja bussista, joka matkaa kohti Tallinnaa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on huippu ja highlight on tosi loistava hintaansa nähden.

      Mukavaa päivää ja koita selvitä myrskystä turvallisesti takas! <3

      Poista
  10. Mun suokkari halpiksista on ehdottomasti Maybellinen Vivid Matte Liquid Lipstick 💖 Se ei kuivata niin ahdistavasti mun huulia kuin esimerkiksi hinnakkaammat kaimansa 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vivid Mattet on hyviä, mulla ne kuluu vaan aika rumasti päivän aikana, mutta se huulituntuma on niissä ihana.

      Poista
  11. Täytyy testailla tuota HH:n naamiota, se kuulostaa siltä mistä tykkäisin ^_^ Mä olen käyttänyt merkin "perusvoidetta" pokkana kasvoillekin, vaikka ainesosat eivät olekaan ne kaikista parhaimmat, oma kasvojeni iho siitä kuitenkin yllättäen tykkäsi ainakin reilu vuosi sitten :)

    Mun suosikkeja on Lorkun aikuiselle iholle tarkoitettu kasvovesi, Erisanin puhdistusgeeli, Benecosin highlighter..Maybellinen ja H&M:n huulipunat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä oot ollut rajulla tuulella. :D Musta siinä on tosi voimakas tuoksu, että voisin käyttää sitä kasvoilla, käytinkin omani kropalle siinä toimi ihan kivasti. Naamio on tosi hyvä ja tehokas. :)

      Erisanin puhdistusgeeliä on itsekin tullut käytettyä paljon aikoinaan, oli parikymppisenä mun suosikkituotteita. :)

      Poista
  12. Kivoja vinkkejä!! Jäi kiinnostamaan tuo Himalayan kasvonaamio :)
    Mä tykkään essenecen kynsilakoista, varsinkin nämä "gel polishit". Osa essencen meikeistä ovat huteja, jotkut hittejä. Huteja muun muassa peitevoide ja pari ripsaria. Hittejä mattahuulipuna, kynsilakat ja silmämeikinpohjustaja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkin mielestä just nää gel polishit on hyviä, toisista en niin välittänyt. Meikeissä tosiaan laatu vaihtelee, poskipunat ovat muuten kanssa ok. :)

      Poista
  13. HH-naamio kuulostaa kiinnostavalta, kiitos vinkistä! Edullisia hyviä myös LV seerumi ja Pirkka-puhdistusmaito.

    VastaaPoista
  14. Monta omaa lempparia löytyi eli meillä on sama maku :)
    Essencen lakkoja tilasin Saksasta silloin kun niitä ei vielä Suomesta saanut ja vaikka niiden ulkonäkö ei ole sieltä parhaammasta päästi niin sisältö on loistava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)

      Mä muistan ton Essencen Saksasta tilaamisen. :D

      Poista
  15. Nappasin Apteekki käynnillä eilen tuon Acon ja kyllä, ulkoasu todella kaunis, tuote kosteutti hyvin huulia, mieto vaniljan tuoksu ja kiiltoakin tosiaan riittämiin. Tykkäsin kovasti -kiitos vinkistä! t HennaA

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosi kiva vähän sellainen 2in1 -tuote. :) Menee huulikiillosta, jos ei jaksa sen kummempia alkaa säätämään, mutta samalla huulet saa kosteutta. Tosi kiva kuulla, että pidit!

      Poista
  16. Käytän paljon Rimmelin tuotteita. Yhtä vedenkestävää ripsiväriä tilaan netistä, koska sitä ei kaupoista enää saa. Mutta kaikkein paras halpislöytöni on Rimmelin mattaiseksi tekevä meikinpohjustusvoide. Se on kuin tarrapaperia, johon käyttämäni Lorealin mattameikkivoide tarttuu mahtavan hyvin. Ja meikki PYSYY. Sitten vielä päälle Nyxin viimeistelysuihke, niin rasvoittuva t-alueeni pysyy mattana ainakin kuusi tuntia. Ennätys... : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääkin laittaa tuo korvan taa, jos joku hakee kestävää meikkipohjaa kenellä sen kanssa on ongelmia. :) Rimmel taitaa olla markettituotteista nykyään sieltä halvimmasta päästä, ripsaritkin taitaa maksaa paljon vähemmän kuin L`orealin tai Maybellinen, jos en väärin hintatasoa muista. :)

      Poista
  17. Oi, tämäkin oli tosi mielenkiintoinen postaus :) Essencen kynsituotteet ovat valloittaneet lakkavarastoni perussävyjen osaston, vaikkei ne nyt ihan luksukselta tunnukaan. Muut näistä onkin itselle tuntemattomia, toki esim Acon huulirasvaan heräsi nyt huikea kiinnostus kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin nuo gel nail polishit on ihan loistoja! Aco on todella ihana 2in1 -tuote, saa kiillon ja huulivoiteen samassa. :)

      Poista
  18. Essencen kynsilakat on huippuja, mutta juurikin sen pakkauksen takia ei mukamas tule niitä hankittua. OPI, China Glaze ja Essie 4eva ja silleen ;) Tuo Lorkun hohdevoide on myös oikein toimiva, mutta... Mun naamalla siitä ei vain ole mitään iloa :D Laitan sitä poskipäille, posket hohkaa mutta se ei vaan jotenkin näytä "miltään" mun naamalla. Johtuukohan se taas -yllätys yllätys- pisamista että ne tekee hohdejutut "turhiksi" :'D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, en ymmärrä, miten pakkaus voi vaikuttaa noin paljon. :D No ei varmaan, kun sä olet niin valkoinen, ei pelkistä pisamista, luulen. ^_^

      Poista
  19. En itse voi sietää Essencen kynsilakkaa, sillä se näyttää aluksi kivalta kynnellä, mutta muutamassa minuutissa lähtee kynsiltä pois. En käsitä, missä on vika..

    //Eve

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niin yksilöllisiä, mullahan ei esim. Mavalat, Chanelit ja Isadorat pysy edes päivää, kun taas Zoya, OPI ja Essie pysyvät viikon, samoin näistä Essencen lakoista nää the gel nailpolishit. Yleensä pysyvyyteen vaikuttavat pH, kynnen kosteus/kuivuus jne.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives