Suklaakääretorttu mansikoiden kera


Uuden vuoden alun kunniaksi ajattelin jakaa kanssanne erään kesäisen suosikkireseptini: Suklaisen kääretortun mansikoilla. Oma mottoni on se, että jos suklaa ja mansikka mahtuvat samaan reseptiin, se ei voi olla syömäkelvotonta. ^_^ Ensin meinasin, että jemmailen reseptiä kesään, mutta yllätyksekseni joulun alla huomasin, että ulkomaalaisia mansikoita tuntuu olevan hyvin saatavilla kaupoissa ympäri vuoden, jopa lähikaupan hyllyä ovat tuoreet mansikat koristaneet joulukuussa. Tähän reseptiin ei pakastemansikoita kannata käyttää, koska ne eivät luultavasti toimisi, mutta mansikat voi toki korvata ihan millä tahansa muilla marjoilla tai hedelmillä. Jos olet esim. banaanin ystävä, niin banaani sopisi mansikan tilalle varmasti mainiosti. Kääretorttu on melko nopea tehdä, vaikka hieman konstikkaampi useampien vaiheiden vuoksi kuin ihan perinteinen kääretorttu. Tämä ei ole ollenkaan liian makeaa, vaan pohjan kuohkean kevyt koostumus tekee sen, että kääretorttu vie kielen mennessään, joten pieni vaivannäkö todella kannattaa. 

Suklaakääretorttu mansikoiden kera

4 munaa eroteltuna
2,5 dl hienoasokeria (+2 rkl koristeluun)
75 g tummaa suklaata pieneksi rouhittuna
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
150 g mansikoita puhdistettuina ja viipaloituina
1 annos suklaakermavaahtoa

Suklaakermavaahto
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl tomusokeria
100 g tummaasuklaata sulatettuna ja hieman jäähtyneenä

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. 

Vaahdota munankeltuaiset ja puolet sokerista isossa kulhossa valkoiseksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon 2 rkl vettä, raastettu suklaa ja jauhoseos. Sekoita lusikalla. Sitten vatkaa toisessa kulhossa puhtaalla sähkövatkaimella valkuaiset pehmeäksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää puolet sokerista vähitellen vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista niin kauan, että vaahto on kovaa ja kiiltävää. (samanlaista kuin marenkia tehdessä) Nostele lusikalla valkuaisvaahto varovasti suklaataikinan joukkoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja levitä se veistä apuna käyttäen n. 33x23 cm:n alueelle.

Paista uunissa 10-12 minuuttia keskitasolla tai kunnes pohja näyttää kiinteältä. Ota pohja uunista ja kumoa se leivinpaperin päälle, johon olet ripotellut 2rkl sokeria. Poista leivinpaperi pohjasta ja kääri torttu rullalle lyhyestä päästä alkaen leivinpaperin avulla niin, että paperi jää rullan sisään. Anna rullan jäähtyä. Tee tällä välin suklaakermavaahto.

Suklaakermavaahtoon vaahdota ensin kerma ja tomusokeri. Nostele varovasti joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt suklaa juuri ennen täyttöä.

Kun rulla on jäähtynyt, kääri se varovasti auki ja levitä sen päälle valmis suklaakermavaahto. Ripottele pinnalle viipaloidut mansikat. Kääri uudestaan rullalle, siirrä tarjoiluvadille ja laita jääkaappiin tarjoiluun saakka. 

Syöttekö kääretorttua?


  1. En muuten ikinä tee, koska pelkään etten onnistu ja koen työlääksi. Herkullisia kääretorttuja tekee usein ystäväni. Tykkään valkosuklaasta mansikoiden kanssa, mutta muutoin noin yleensäkin omalla kohdalla marjaisat jutut marjaisina ja suklaat mahdollisimman suklaisina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, nyt on sitten pakko kokeilla valkosuklaalla tää! :D

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta <3 Tätä voisikin tehdä omien synttäreiden aikaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet mansikat ja tuo kuohkea vähän erilainen pohja, tekevät tästä yllättävän raikkaan ja kevyen tuntuisen, vaikka onkin makeaa. :p

      Poista
  3. Ihanaa alkanutta uutta vuotta! Ai että, tuosta pohjasta tulee varmasti herkullinen, kun tekee marenkimaisen taikinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, samaa sinnekin! Se on ihan paras juttu tästä, musta tulee vielä parempi, kun antaa muutaman tunnin imeytyä jääkaapissa. :)

      Poista
  4. Näyttääpä herkullliselta! En tee koskaan kääretorttuja enkä täytekakkuja, vaikka tykkään kyllä syödä muiden tekemiä. Tämä olisi aika kiva ja nopea valmistaa jälkiruoaksi vieraille.

    Nykyään ei enää käydä kylässä kahvilla, niinkuin ennenvanhaan. Nyt pitää varata koko ilta ja kolme ruokalajia;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, vaikka vaiheita on monta niin valmistusajat on tosi lyhyitä ja toista asiaa voi tehdä sillä aikaa, kun odottaa pohjan jäähtymistä, niin menee sujuvasti.

      Kahvittelut on tosi paljon vähentyneet, meillä oli kotona aina kahvittelijoita joka viikko, mutta se oli varmasti mummojen juttu. ^_^

      Poista
  5. Kiitos ohjeesta, kääretortun on aina niin helppo muuntaa gluteenittomaksi. Pitää koittaa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänkin melkein saa, tässä on tosi vähän jauhoja, joten varmaan voi millä tahansa gluteenittomalla jauholla korvata tuon määrän, tähän kuohkeus tulee kuitenkin marenkisesta taikinasta. :)

      Poista
  6. Olen tehnyt kääretorttuja aika nuoresta tytöstä lähtien. Tuo sinun versio on varmasti taivaallista! Nyt pitäisi kehitellä sokeriton resepti, kun korkeiden sokeriarvojen takia välttelen makeaa. Ei vaan nuo makeutusaineet taida vaahtoutua? Mukavaa maanantaita Jonna! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi ihan itsekin googlettaa, miten kääretortusta saisi sokerittoman, varsinkin kun pohjaan usein kuohkeus tulee sokerin ja munan vatkaamisesta... Joten alkoi ihan itseänikin kiiinnostamaan, että miten homma tapahtuu.. :)

      Mukavaa maanantaita sinne.

      Poista
    2. Mun on tarkoitus kokeilla ns. sokeritonta kääretorttua, idea on hautumassa :D Yritin sellaista tehdäkin joulun välipäivinä ja itseasiassa teinkin ( reseptin bongailin Lumenen fb-sivuilta ), mutta se ei mennyt kuin Strömsössä :'D Aion kuitenkin testailla eri mittasuhteilla ja jauhoilla, jos onnistun niin voisin siitä blogata. Mutta hauskaa, nyt on joku kääretorttuvillitys menossa :D Se on mulle ollut vähän sellainen unohdettu retroherkku, äitini paljon niitä aikoinaan teki. Ja tekee vieläkin silloin tällöin. Mun kompastuskivi on se rullaaminen, menee helposti murenevaksi tai taikina on liian jähmeää kypsänä :P

      Poista
    3. Jos saat hyvän tehtyä, kerro ohje meille muillekin! :D Hih, mulla on mennyt ihan kääretorttuville ohi, toki joulun aikaan on aina jouluhalot, joten ehkä ne on vähän vaikuttaneet. Piti tehdä halko täksi jouluksi, mutta laiskuus iski viime tipassa.

      Poista
  7. Näyttää herkulliselta, täytyy kokeilla joskus kun en edes yllättäen ole allerginen millekään ainesosalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä jos sattui sellainen, ettei sisältänyt allergisoivia aineita, jos on monella allerginen, niin nämä ovat aina arpapeliä. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives