Tuoksumuistoja – Cacharel Loulou


Tänään alkaa viikko sitten lupaamani Tuoksumuistoja-sarja, joka herätti kovasti kiinnostusta etukäteen. Tästä lähtien kaikki Tuoksumuistoja -postaukset löytyvät helposti blogin oikeasta sivupalkista tuoksumuistoja-tunnisteen alta. 

Rauma, laskiaistiistai 11.2.1997

Olen ollut koko päivän koulussa, jossa opiskelen talonrakentajaksi. Olimme tehneet monta tuntia hallissa kattokehikoita rakennustyömaalla rakenteilla olevaa autotallia varten. On laskiaistiistai ja tiedossa olisi kunnon opiskelijabileet sen kunniaksi paikallisessa ravintolassa. Olen kuitenkin hieman epävarma jaksanko lähteä, sillä koulupäivä on ollut rankka ja edellisellä viikolla on tullut kulutettua baarin penkkejä aivan tarpeeksi. Menen kotiin kuitenkin kaupan kautta ja ostan pari olutta, varmuuden vuoksi. Kerrankos täällä eletään. Kotona minua odottaa hyvä ystäväni ja kämppäkaverini, jonka kanssa olemme muuttaneet muutama viikko aiemmin yhdessä tilavaan kaksioon. Kämppis on innoissaan sairaanhoitajaksi opiskelevasta kundista, jonka on tavannut vajaa viikko sitten keskiviikkona ollessamme ulkona. Sellaisena iltana, kun päätimme, että tänään pidetään tyttöjen ilta, eikä edes vilkaista kaksilahkeisten perään. Kiusoittelen ystävääni hieman tilanteesta, että mitenkäs se ilta sitten oikein menikään. Parempi olla päättämättä mitään. Kämppis houkuttelee minua kanssaan etkoille tapaamansa kundin luo. Tyyppi asuu viereisessä talossa, mikä sattuma. Olen vähän epävarma, sillä kolmantena pyöränä olo ei oikein innosta. Ystäväni kuitenkin lausuu taikasanat: "On sillä kämppäkaverikin". "Mikäs siinä, voisin lähteäkin, ainakin sinne etkoille, sitten kotiin.", ajattelen. Alamme valmistautumaan iltaa varten. Valitsen päälleni farkut ja villaslipoverin, jotain rentoa, koska tarkoitus on tulla muutaman tunnin päästä takaisin kotiin. Naukkailen lasillisen punaviiniä ja mielialani alkaa nousta. Fiiliksiä nostattaa myös Loulou, jonka olen ostanut itselleni ennen joulua. Olemme vihdoin valmiit ja kipaisemme minuutin matkan naapuriin, jossa tapaan ovella tämän paljon puhutun uuden kundin, joka näyttää kiharine paksuine hiuksineen hurmaavalta maahiselta ja vaikuttaa hauskalta tyypiltä, tosin enpä muuta voisi odottaakaan ystäväni valinnalta. Suunnistan kohti keittiötä, että saan juomat kylmään ja jätän kuhertelevan parin kaksistaan. Siellä pöydän ääressä harmaassa oloasussa istuu se paljon puhuttu kämppäkaveri, joka nostaa katseensa Aku Ankasta ja huikkaa tervehdyksen. Jostain kummasta tiedän sillä samalla hetkellä varmaksi, että tuossa istuu tuleva aviomieheni. Se hänestä sitten tuleekin pari vuotta myöhemmin, aviomies nro.1, jonka kanssa jaamme elämämme melkein kymmenen vuoden ajan.


Kaksikymmentä vuotta sitten vuonna 1997, olin todella itsevarma ja maailmaa pelkäämätön tyyppi. Todellinen jääräpää jokaisessa asiassa. Luulin tietäväni kaikesta kaiken, eikös me kaikki kaksikymppisenä? Käyttämäni tuoksut olivat samanlaisia kuin itse tuolloin olin, vahvoja, villejä, voimakkaita, rohkeita ja koko huoneen valloittavia, sellaisia kuin Loulou.

Cacharelin ikoninen tuoksu viettää tänä vuonna 30-vuotis juhliaan, sillä se tuli markkinoille vuonna 1987. Se oli yksi 80-luvun myydyimpiä parfyymeitä. Loulou on aina ollut kiistanalainen tuoksu, sitä joka rakastetaan tai vihataan, itse olen aina rakastanut, vielä nytkin 20 vuotta myöhemmin, kun tätä juttua varten metsästin pullon itselleni uudelleen, kun suihkautin tuoksua ranteesi, muistin, miksi tämä oli joskus niin rakas. Pysyvää rakkautta, vaikka en enää olekaan villi, enkä huoneen valloittava, pahimmat särmätkin ovat hioutuneet pois. En ole koskaan kuullut, että kukaan olisi puhunut Loulousta neutraalina tuoksuna. Se aiheuttaa keskustelua ja mielipiteitä. Tiedän, että monella on tähän jopa viha-rakkaussuhde, se kertoo kaiken. Tuoksun takana on Jean Guichard, jonka käsialaa on mm. sellaiset klassikot kuin Eden, Obsession, Deci Dela, tuoksut jotka jokainen tuoksujen ystävä tuntee. 

Loulou on pakattu kukilla koristeltuun mystisen värikkääseen pahvipakkaukseen, joka kieltämättä henkii aitoa voimakasta kasarifiilistä. Vaaleansininen kahdeksankulmainen pullo on jo ikoni, tosin alkuperäinen pullo oli erilainen kuin kuvissa oleva. Se tehtiin muistuttamaan Aladdinin lamppua. Minun 90-luvun Loulou oli kuitenkin pakattu täsmälleen kuvissa näkyvään pulloon. 

Tuoksu itsessään on minusta kaunis, kutsuva, kiehtova, koukuttava, siinä on jotain itämaista ja hyvin kiellettyä. Se on ääretön sekoitus hieman kaikkea. Voimakas eksoottinen tuberoosa, makea vanilja, suitsuke, pehmeä luumu ja mausteinen kaneli tavoittavat nenäni ensimmäiseksi. Myös iiris, ylang-ylang, santelipuu ja mimosa ovat nuotteja, jotka erotan tuoksusta. Loulou on tuoksu, jota riittää yksi ainoa suihkaisu, toinen olisi jo liioittelua. Se on itsevarman naisen tuoksu, jos et pelkää valloittaa koko huonetta astuessaan sisään. Aikaisemmin tuoksua käyttäessäni kuuntelin paljon musiikkia, niinpä tämä tuoksuu edelleen myös tupakan savuiselta bileillalta (kyllä, silloin ravintoloissa vielä poltettiin joka paikassa), No Doubtin Don`t Speakilta, Aquan Barbie Girlilta, Sash!:in Ecuadorilta, Paradision Bailandolta ja Toni Braxtonin Un-break my heartilta. Kesto iholla on huikea yli 12 tuntia, jos tätä on mennyt vaikka kaulaliinaan niin tuoksun haistaa siitä useita päiviä jälkeenpäin. 


Nyt minä ja Loulou lähdetään 20 vuoden tauon jälkeen uusintakierrokselle ja vuoden tavoitteeni on luoda kaikille tässä postaussarjassa oleville tuoksuille uusi aiempaa tuoreempi pysyvä tuoksumuisto, tiedän, kun Louloun ja minun uusi hetki tulee. 

Onko Loulou tuttu? 



  1. Ei ole tuttu, kun niin vähän olen vuosien varrella käyttänyt tuoksuja, migreenin vuoksi. Mutta aivan ihana muisto! Itse olin kaksikymppisenä myös tosi rohkea, mikään ei pelottanut. Tämä postaus oli ihana aikamatka 90-luvulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just sellainen tuoksu, jota en todellakaan käyttäisi tuoksuherkän seurassa. ^_^Ollaankohan me kaikki oltu kaksikymppisenä tuollaisia? Se on ehkä puoli, jota hieman enemmän itsessäni kaipaan.

      Poista
  2. Kylmät väreet meni tätä lukiessa ja pystyin aistimaan koko tuon nuoruuden tunnelman, minkä niin taidokkaasti kuvailit. <3 Oli myös todella mielenkiintoista lukea miten tapasit ensimmäisen miehesi.

    Omalla kohdalla nuo tuoksut olisi Dior Opium, jep niin vahva, niin nuorella lukiolaisella ja sitten YSL Paris. Hulluinta on, etten muista mitä tuoksuja käytin lukioajan jälkeen, mutta sitten taas kaikki tuoksut noin 26-vuotiaasta palaa mieleen. Clinique Happy, Issey Miyake ja Burberryn tuoksut. Apua mitä tuoksuja käytin 20-26-vuotiaana?

    Oli Jonna aivan mahtava tuoksu ja aion ottaa härkää sarvista ja yrittää luoda itsekin uudet tuoksumuistot, siitä tuoksusta, josta eilen kerroin ja yrittää rakastua tuoksuun uudelleen. Voimakkaimmat myös inhotuoksut, ovat aluksi olleet niitä rakkaimpia. <3 Sitten tapahtuu jotain omassa elämässä ja...

    Ihanaa päivää ja ihan pakko saada tuoksutella Loulou <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, vaikka se on mennyttä niin se on kuitenkin osa mun elettyä elämää. Kaikilla on tarkoituksensa, vai miten se meni. :)

      Sun pitää ehdottomasti koittaa luoda uusi tuoksumuisto siitä ihanasta tuoksusta, mistä on pahat muistot, uskon ja toivon, että sitä voi muuttaa. <3

      Mukavaa päivää Tiia! <3

      Poista
    2. Oli siis aivan mahtava postaus ;)

      Poista
  3. Aivan ihana postaus ❤️❤️❤️ Kuvittelin olevani baarissa joraamassa juurikin noita biisejä ja too tupakka huulessa 😂😂 onneks nykyään ei enää saa poltella siellä missä haluaa.
    Jään niin odottamaan lisää näitä postauksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo vain meidän ikäiset voi ymmärtää noi... Siis oikeasti yök, muistan kun itse en silloinkaan polttanut, niin mun oli käytävä baarissa tullessa suihkussa ennen nukkumaan menoa, koska se tupakan käry oli niin pinttynyt, ihoon, hiuksiin ja vaatteisiin, voi yök! :D Katsotaan missä tahdissa innostunut näistä, mutta ainakin n. yksi/postaus/kuukausi.

      Poista
  4. Ihana postaus, tuli oikein nostalginen olo. <3 <3 :D Mielenkiinnolla jään odottamaan muita Tuoksumuistoja-postauksia. :)

    Mulle LouLou ei ole tuttu. Itse käytin tuohon aikaan Lancomen Poemea. Enää en pysty edes haistamaan sitä, sillä mieleeni tulee vanhat ajat, joita en todellakaan halua enää takaisin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, se näissä on kait vähän tarkoituskin. ^_^

      Mä muistan, että monet käytti, itse en ole koskaan omistanut Poemea joka on pieni ihme. :D

      Poista
  5. Ei ole Loulou tuttu tuoksu, mutta se vaikuttaa tuoksulta jota haluaisin käyttää. Minä mietin, että mitä tuoksuja olen itse pari kymppisenä käyttänyt niin en varmaan mitään tai sitten jotain Yves Rocherilta. Cliniquen Happy tuli myöhemmin :)
    Itse haluan tuoksua erilaiselta, sellaiselta joka herättää reaktion ihmisissä. (siis en ui hajuvedessä) :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, siis tuoksi, mistä on ns. mun signature-scent eli Gueralinin L`Instant EdT on juuri sellainen tunteita herättävä tuoksu, multa kysellään usein junassa ihan ventovieraat esim. mitä tuoksu sulla on. Mikään muu tuoksu ei itseni yllä herätä kanssaihmisissä niin paljon kysymyksiä kuin se, siksi se on mun turvatuoksu, tiedän, että sillä saa aina jotain reaktiota. :)

      Poista
  6. Oi miten ihastuttava postaus, kiitos kun raotit meille menneisyyden hetkiä, tuo sun hetkesi on vieläpä todella merkittävä, intiimikin! Mäkin pystyin eläytymään niin tuohon ajanjaksoon, olin tuolloin yläasteella seiskalla, aloitellen biletyselämää ja voi vitsit noita Eurodisko-biisejä :D Tämä tuoksu ei ole mulle tuttu, mutta jos jossain tähän törmään, aion ehdottomasti tuoksutella, sen verran mielenkiintoiselta tämä vaikuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mun tuoksumuistoihin liittyy itseasiassa aina aika intiimejä hetkiä, joten näistä postauksista oppii kyllä mustakin varmasti ehkä aina jotain uutta, mitä en välttämättä ole kertonut. Heh, todellakin Eurodisko-biisit, anna meidän kaikki kestää. :D

      Poista
  7. Hurmaava, nostalginen postaus! Ja niin romanttinen! LouLoun minäkin muistan, niinkuin sanot, sitä ei voi olla muistamatta, jos sen on kerran tunnistanut.
    Tätä oli todella kiva lukea, odotan jo seuraavaa osaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, itseasiassa mun ex:n ja nykyisen molempien kohtaamiset on olleet todella tuuripeliä ja melkoisia sattumia sekä romanttisiakin. Se ei yhtään vähennä sitä, minkä vuoksi uskon kohtaloon. ^_^

      Tosi kiva kuulla, että tykkäsit. Tämä postaus oli sellainen, jota nautin itse kirjoittaa vielä ehkä tavallista enemmän. :)

      Poista
  8. Käytin Loulouta vuosia, kunnes iski totaalinen kyllästyminen. Voisi taas ollakin ihan tervetullut käyttöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on just sellainen tuoksu mihin mun mielestä voi iskeä totaalinen kyllästyminen ja pieni tauko tekee varmasti hyvää tämän kanssa. ^_^

      Poista
  9. Ihana muisto! Tuo pullo näyttää tutulta, mutta en nyt usko, että minulla sitä olisi ollut! Kääk, odotin silloin esikoista, joten tuskin olen pahemmin tuoksuja ostellut:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, se on kyllä hyvä syy olla haistelematta ja moni ei edes pysty. :D

      Poista
  10. Ihana kirjoitus, innolla odotan sarjan postauksia!

    Mulle vähän vastaava tuoksu on Gucci Rush 2, tosin en kyllä mitenkään voisi kuvitella enää käyttäväni sitä :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, yksi mieluisimpia postauksia ollut itselle, minähän voisin tehdä näitä vaikka joka viikko, mutta luulen, että kukaan ei jaksaisi lukea. :D Guccin Rush2 on tuoksu joka mulla on listalla tätä sarjaa varten. ^_^Katsotaan ehtiikö tänä vuonna vielä mukaan, sillä näitä tuoksuja on niin PALJON. :D

      Poista
  11. Lou lou oli ihana ja on sitä edelleen, oli pakko hankkia uusi hajuvesipullo itselle. hintakaan ei ollut päätä huimaava. Ihana postaus ja ihanasti kuvailtu tuota aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cacharelin tuoksujen hinnat on kyllä musta laatuunsa nähden noin yleisestikin tosi alhaiset, mikä on jännä. Parasta, että vielä jotain näitä klassikkoja saa edelleen ostettua, tuntuu, että moni ysärillä vielä myyty mahtava tuoksu on lopetettu ja tilalle on tullut aivan erilaisia tuoksuja.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives