Kauneushaaste


In this Light -blogin ihastuttava Salka haastoi minut jokin aika sitten mukaan Kauneushaasteeseen. Jos ette ole vielä blogia lukeneet, niin käykää ihmeessä kurkkaamassa. Salkan blogi on kauneusblogi ihastuttavilla kuvilla ja asiantuntevalla tekstillä höystettynä. Meitä yhdistää Salkan kanssa myös se, että ihomme ovat aika samanlaiset, joten löydämme helposti toisiltamme hyviä tuotevinkkejä. ^_^


1. Varhaisin meikkimuistosi?

Jouduin oikeasti miettimään tätä hetken, sillä tuoksumuistoni ovat paljon vanhempia ja vahvempia kuin meikkimuistoni. En ollut pahemmin kiinnostunut meikeistä vasta kuin yläasteella, jolloin aloin meikkaamaan, mutta silloinkin hyvin hillitysti. Minustahan ei ole olemassa mitään hirveillä meikillä varustettuja kuvia nuorena tämän vuoksi ollenkaan. Jäin selvästi jostain paitsi. :D Meikit olivat aina tuolloin Lumenea, tottakai. Oma repertuaarini oli pieni: kivipuuteria, ripsiväriä ja peitepuikko, niillä päästiin pitkälle. Kulmilleni en esimerkiksi tehnyt koskaan mitään. Mikä näin jälkeenpäin ajateltuna , se oli ehkä viisain päätös ikinä. Minulla on kuitenkin ennen yläasteikää yksi erittäin mieleenpainuva meikkimuisto kasarilta. Sain joskus 80-luvun loppupuolella vanhimmalta tädiltäni joululahjaksi pussukallisen Yves Rocherin tuotteita. En tiedä moniko muistaa, mutta silloin Yves Rocherilla oli niitä pienen pieniä minihuulipunia? Lahjapussissa oli niitä, minituoksuja ja ihonhoitotuotteita. Muistan, että laitoin huulipunat sivuun, mutta lutrasin ihonhoitotuotteet ja tuoksut ennen uutta vuotta. Ei liene epäselvyyttä, mikä minua on kauneuden saralla aina eniten kiinnostanut, valinta tapahtui alitajuisesti jo lapsena. En tiedä johtuiko tämä siitä, että elin mummoni kanssa, joka ei käyttänyt itse ollenkaan meikkiä, sen sijaan tuoksuja ja muutama ihonhoitotuote häneltä löytyi. 

2. Mitä meikkejä löytyy käsilaukustasi?

Onpa nämä kysymykset meikkipainotteisia. Tämä on kuitenkin helppo: kivipuuteri, peitepuikko, huulivoide ja paria eri sävyistä huulipunaa, sekä väritön huultenrajauskynä.

3. Lempituoksusi?

Varmaan jokainen tätä blogia aiemmin lukenut tietää, että tämä on minulle täysin mahdoton kysymys vastata. Sovitaanko, että saan vastata kymmenen tämän hetken ehdotonta suosikkiani, osaa tuoksuista olen käyttänyt jo vuosikausia, mutta joukossa on myös täysin tuore ihastus. Guerlain L`Instant EdT, Boucheron Place Vendôme EdP, L`Or de Torrente (ei enää valmisteta, pidän viimeisestä pullostani kynsin hampain kiinni), Hermès Eau de Rhubarbe Ecarlate, Hermès Un Jardin Sur Le Nil, Elizabeth Arden Always Red, Elie Saab Le Parfum Resort Collection 2017 (tulossa postaus ensi kuussa), Kenzo Jeu d`Amour l`Elixir, Jean Paul Gaultier Classique Essence ja Michael Kors Wonderlust.

4. Henkilökohtainen kauneusvinkkisi.

Voisin paasata tähän pitkät pätkät ihonhoidosta, mutta en tee niin vaan sanon, että maailman halvin ja paras facelift on HYMY.

5. Uusin kosmetiikkalöytösi?

Näitä tulee jatkuvalla syötöllä lisää, mutta ehdoton ykkönen on tällä hetkellä Giorgio Armanin ArmaniPrima glow-on moisturizing balm, joka on mullistanut meikkirutiinini. Ei enää meikin alle erillistä kasvovoidetta ja primeriä, tämä yksi tuote hoitaa molemmat. Tästä tulossa ensi viikolla lisää juttua. 


6. Ikimuistoisin virheostoksesi? 

Apua, näitä on paljon. Tuoksuista on jäänyt hyvin mieleen Pradan Prada vuodelta 2004. Tuoksu oli ensimmäinen, jonka Prada teki vuoden 1990 jälkeen. siitä oli tietenkin aivan hirveä kohu ja supina ulkolaisilla kauneuspalstoilla ja tuoksufriikkinä minun oli tietysti pakko saada se. Silloin Pradan tuoksuja ei myyty Suomessa, joten tilasin sen sokkona, koska kaikki sitä hypettivät. Huh, täysi floppi, en ole sitä ennen enkä sen jälkeen haistellut yhtä tunkkaista tuoksua. Nuotit vaikuttivat kivoilta, mutta en tiedä miksi se ei vaan kolahtanut omaan tuoksuhermooni yhtään, se oli jotenkin vanhanaikainen. Pradan tuoksut eivät ole sieltä halvimmasta päästä, joten kallis virheostos, varsinkin, kun tuoksu päätyi vuoden 2009 muutossa kaatopaikalle kerran tai kaksi käytettynä. 

7. Meikkivoiteella vai ilman?

Mielenkiintoinen kysymys. Kesällä kun olen hieman päivettynyt ja iho on yleensä upeassa kunnossa, saatan skipata meikkivoiteen. Levitän usein vain sävyttävää päivävoidetta (Shiseido on lempparini) ja sitäkin laitan vain kohtiin, jotka tasoitusta tuntuvat kaipaavan. Muuten kyllä käytän aina meikkivoidetta meikkiä tehdessä, mutta omalle tyylilleni uskollisena mahdollisimman luonnollista ja kuulasta.

8. Eyeliner vai kajal.

En oikein käytä kumpaakaan. Minulla on ihonvärinen kajal, joka joskus kuului osana jokapäiväistä meikkiäni, koska se kirkasti kivasti katsetta, mutta nykyään sekin on jäänyt. Eyelineria käytän luultavasti muutamia kertoja vuodessa. Tosin viime aikoina olen alkanut meikatessa usein katselemaan kaihoissani laatikossa nököttäviä eyelinereitani kohti, joka tietää sitä, että sitä tulee silmistäni jatkossa löytymään useammin. 

9. Tuote jota ilman et tulisi toimeen?

Pahoja kysymyksiä, miten näihin voisi vastata vain yhdellä tuotteella? Ei oikein mahdu omaan käsitykseen. :D Voidaanhan ajatuksella toki leikkiä. Kaikista meikeistä voisin luopua heti, mutta voisinko luopua ihonhoitotuotteista, en. Meikeistä jättäisin varmasti peitepuikon, sillä saa korjattua tummat silmänaluset ja ihon epätasaisuudet. Ihonhoitotuotteista seerumi olisi varmasti se joka jäisi viimeiseksi pöydälleni.

10. Tuote, jota haluat vielä koittaa?

Näitäkin on monta. Ensimmäiseksi tulee mieleen La Merin Soft Cream, voide on kulttituote, jota rakastetaan, mutta myös vihataan. Kumpaan leiriin kuuluisin? Tom Fordin hehkutettu eyeliner, onko se niin hyvä, että saisi minutkin innostumaan rajaamaan silmiäni useammin? SK-II:n Facial Treatment Essence, joka tuntuu vilahtelevan yhden jos toisenkin ihonhoitofriikin Instagram-kuvissa, onko se niin hyvä kuin kaikki väittävät?


Haastan mukaan Eyeshadow and Flamen Ilonan, Oot meikannut! Annan, Beauty Highlightsin Mian, Dixi -blogin Helenan ja Kristallikimaran Minnan.

Oikein leppoisaa sunnuntaita kaikille!

Mitä tuotetta ilman et tulisi toimeen?




  1. En tulisi toimeen ilman peitevoidetta silmien alla. Seerumit on tarpeellisia myös.
    Tuoksut taitaa olla se sun juttu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peitevoide on kyllä kova, sen vuoksi siitä peitepuikosta joka itsellä toimittaa sen virkaa olisi niin vaikeaa luopua. :D Ne todellakin ovat olleet mun juttu, jo lapsesta lähtien, vähän myöhemmin tuli mukaan ihonhoito ja vasta paljon myöhemmin meikit. :)

      Poista
  2. Tämä onkin aika haastava haaste ja myös mulla työn alla. :D hyvä vastaus sulla neloskohtaan etenkin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, joutui kyllä miettimään ja miten voi vastata yhdellä tuotteella? Sula mahdottomuus. :D

      Poista
  3. Toi Tom Fordin rajauskynä houkuttais muakin! Rakastuin myös siihen Kat von D:n Tattoo lineriin ja moitin edelleen itteeni, että en ostanut niitä useampaa Jenkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, tuotteet mitä kaikki hypettää, niin pakko saada testata. ^_^ Mua mietityttää just se, että mikä siinä sitten on niin erityistä? :D

      Poista
  4. Jos ihonhoitoa ei lasketa, niin ilman kulmakynää en pärjäisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä oikeasti tärkeä. Ihan hirveitä kysymyksiä. :D

      Poista
  5. Hah, vai että vain yksi tuote joka vastaukseen, mission impossible! :-) Pakkoraon edessä sanoisin, että meikeistä poskipuna on ihan must, ihonhoidossa kunnon putsariduo eli öljy ja puhdistustuote. Tuoksujakaan ei voi valita vain yhtä, sillä eri asuihin, mielentilaan ja jopa meikkilookiin pitää voida valita oma tuoksu. Niin ja jopa tietyt korut huutavat tiettyä tuoksua kaverikseen... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No täysin. Siis jo tohon tuote mitä haluat vielä koittaa olisi voinut tehdä viisi omaa postausta. :D

      Poista
  6. Oo kivaa, kiitos haasteesta! Pistetään työn alle (:
    Tällä hetkellä tuote, josta en luopuisi, niin kulmakynä! Mä näytän vaan niin hassulta ilman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, varsinkin kun tiedän, että sulta tulee varmasti niin erilaisia vastauksia. ^_^Syy miksi haastoin, tahtoo tietää. :D

      Poista
  7. Minäkään en ole kovin ahkera rajaamaan silmiä. Ne näyttävät kivalta, mutta laiskuus iskee niin helposti. Tykkään essencen eyelineristä, koska se kestää niin hyvin, mutta sitä on myös hankala pestä pois liian hyvän pysyvyyden takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, tykkään kyllä siitä millä ne mulla näyttää, varsinkin kun on raskas luomi niin rajaus on se, joka nostaa katsetta ja saa siihen särmää.

      Poista
  8. Ihanat pienet minihuulipunat 😙 👄 💟 Näyttivät luodeilta. Mun muistoissa niitä oli Oriflamellakin, mutta luultavammin kuitenkin Yvesillä, aika mustaa muistot 😊 Aika oli varmaan 80-luvun puoliväli ja sen jälkeen 😁 Tykästyin kirkkaaseen pinkkifuksiaan, jota vieläkin ihastelen ja en uskalla/kehtaa käyttää 💄 Mä en tulisi toimeen ilman kosteuttavia seerumeita ja voiteita, kuivan ihon kiristyksen tunne käy mulla kiduttamisesta 😨 Myöskään eyelineristä en olisi valmis luopumaan, kissarajaukset kuuluvat mun jokapäiväiseen lookkiin. Paras lineri on YSL:n liquid Baby Doll musta eyeliner 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just luoti kuvaa hyvin niitä minipunia, mitä YR:lla oli. :) Jollain tapaa tosi söpöjä. <3 Ihonhoitotuotteista lupuminen olisi kyllä tuskan paikka ja yksi tuote on kyllä ihan mahdoton ajatus siinä. :D

      Poista
  9. Joe Blascon valovoidetta ilman, ei elämästä tulisi mitään. :) Jänskätin oikein tuota tuoksulistaa ja löytyihän sieltä tuttujakin ja pari ehdotonta omaa lemppariakin. Ihanaa iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksulista oli vaikea, että olisi pitänyt mainita vain yksi?!? Kymmenessäkin oli tekemistä, sillä muutama jäi ulos, mitkä olisin halunnut mainita. :D

      Poista
  10. Ihanaa että teit tän, kysymykset oli kyllä kinkkisiä :D Ehkä vuonna 2008 on vedetty mutkat suoriksi, haha :D Ja voi ei miten kauniisti kirjoitit minusta! *punastuu*

    Armanin voide alkoi kiinnostaa, miten se suhtautuu Clarinsin pikakaunistajaan, onko yhtään saman henkinen? Ja Elie Saabin tuoksusta jään odottamaan postausta, olen ihan rakastunut tähän Le Parfum L'eau Coutureen, jonka sain äidiltäni ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta sähän ole ihana, allekirjoitan tämän, kun olen livenäkin nähnyt. <3

      Clarinsin pikakaunistaja on koostumukseltaan tosi ohutta verrattuna Armaniin, se on nimensä mukaisesta paksu balmia, mitä voi ottaa nokareina. Tuo 2017 tuoksu on aivan ihana, se on aivan erilainen kuin mikään, mitä olen ennen haistanut, se on aikamoinen saavutus ja sellainen kiinnittää heti huomioni. Tulee myyntiin maaliskuussa, niin en turhaan viitsi siitä vielä kirjoittaa, vaikka itse olen voinutkin sitä jo hetken testailla. :)

      Poista
  11. Arvaat varmaan, että tää haaste tulee olemaan aikamoinen "haaste" myös mulle :D Mutta hei, tartun tähän ja toteutan, kiitos vaan! <3 Tätä oli kiva lukea. Kolmoseen kyllä varmasti tulee samanpituinen tuoksulitannia mullakin ;)

    VastaaPoista
  12. Tosi kiva postaus, mullakin on tämä työn alla :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos haasteesta! Iiks, vaikeita kysymyksiä, mutta sä selviydyit hienosti:)
    Nyt pitää vaan alkaa funtsimaan vastauksia. Niin ja ilman ripsiväriä ei tämä rouva julkisesti liiku, tai hyvin harvoin:)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives