OSMIA – Made in Finland


En tiedä moniko teistä on kuullut Osmiasta, joka on kotimainen design- ja käsityöyritys. Ei hätää, en ollut itsekään vielä hetki sitten, mutta sitten sain PR-toimistolta pari heidän tuotettaan kokeiluun ja kiinnostuin brändistä. Osmia valmistaa hyvältä tuoksuvia tuotteitaan Helsingin Kalasataman Tukkutorilla sijaitsevissa tiloissaan. Tuotevalikoimista löytyy tuoksukynttilöitä, tuoksuöljyjä, löylytuoksuja, shampoita, nestesaippuoita, käsintehtyjä saippuoita sekä muita luonnonläheiseen ihonhoitoon ja kylpyläkulttuuriin liittyviä tuotteita. 

Ekologisuus on Osmialle tärkeä asia. Tuotteet ovat lähellä tuotettuja ja pienessä mittakaavassa käsityönä tehty tuote säästää usein luonnonvaroja. Osmian tuotannossa ei synny myöskään ympäristölle haitallisia päästöjä, eikä raaka-aineita tai puolivalmisteita joudu hukkaan. Suosiossa ovat yksinkertaiset koostumukset ja luonnon omat raaka-aineet. Myyntiin kelpaamattomat ja koe-erät lahjoitetaan vähävaraisille perheille Virossa. 

Brändin ulkonäkö on mielestäni erittäin onnistunut. Siitä tulee kotitekoinen fiilis, mutta se on toteutettu hillityllä tyylikkyydellä. Voittekin kuvista helposti nähdä, että ulkomuoto sekä tuote ovat miellyttäneet, sillä kuorintaa on käytetty melkoisesti, ennen kuin ehdin ottaa siitä edes kuvia. ^_^ 


Itseäni kiinnostivat sarjasta varsinkin suolakuorinnat ja elegantisti pakatut ihanan värikkäät nestesaippuat. Joista löytyy muuten tavallisuudesta poikkeavaa ja mielenkiintoista tuoksumaailmaa vai mitä sanotte turpeesta, villiruususta tai raparperista? Myös suomalaisille niin rakkaita koivua ja tervaa löytyy nestesaippuoina. Kuorintasuolaa löytyy kolmea erilaista: kuvissa näkyvä kookos-kaakaovoi, villiruusu-jojobaöljy ja bergamotti-rypälekiviöljy.

Kookos-kaakaovoi -suolakuorinta* tuoksuu kookokselta. Jos et pidä kookoksen tuoksusta, tämä ei ole sinun juttusi. Jos sen sijaan rakastat kookoksen tuoksua kuten allekirjoittanut, tämä tuote on aivan must. Tuoksu ei kuitenkaan jää käytön jälkeen leijumaan iholle, mikä on mielestäni hyvä asia. 

Kuorinnan koostumus on pehmeää ja lusikoitavaa. Iho kannattaa olla hyvin kostutettu, kun tuotetta lähtee levittämään iholle. Koska kyse on suolakuorinnasta, kasvoille ja rikkonaiselle iholle tätä ei kannata käyttää, kirvely on taattu. Tuote kuorii tehokkaasti, mutta hellävaraisesti, sillä suola on erittäin hienojakoista. Tuotetta voi työstää kauemmin vartalolle kuin sokerikuorintoja, joissa joskus sokeri sulaa liiankin nopeasti iholle, suola ei niin tee. Tuote huuhtoutuu pois iholta, mutta jättää ihon silti pehmeäksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Usein tämän tyyliset tuotteet jättävät omalle iholle omaan makuuni liian öljyisen pinnan. Olen monesti sanonut, että en tykkää yhtään, jos iho on kuorinnan jälkeen sellainen, että vesi vierii sitä pitkin kuin hanhen selästä ja tulee olo, että pitää pestä vielä suihkusaippualla perään, silloin kosteuttava vaikutus menee hukkaan. Tämä ei jätä ihoa sellaiseksi, vaikka hoitava onkin. Syy, miksi rakastuin tuotteeseen ensi kokeilulla. 


INCI: Sodium Chloride, Isopropyl Myristate, Theobroma Cacao Seed oil (Cocoa Butter), Glyceryl Stearate, Coceth-10, Cocamide Dea, Parfum, Benzyl Alcohol, CI 47005, BHT, CI 42051, CI 16185.

Suositushinta:
Osmia Kookos-kaakaovoi -kuorintasuola 300g, 14,50€.

Oletteko kuulleet kotimaisesta Osmiasta?



*Tuote PR-näyte, saatu PR-toimistolta.




  1. Osmia on nimeltä tuttu mutta muuta en sitten tiedäkään, hmm, mielenkiintoista! Hinnatkin vaikuttavat kohtuulliselta. :)

    VastaaPoista
  2. En ole kuullut Osmiasta, mutta hieno homma:) Kannatan kotimaista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, heillä on onneksi myös oma nettikauppa ja hinnatkin tuntuvat olevan kohdillaan.

      Poista
  3. Tunnen vain nimeltä mutta en ole testannut mitään tuotteita. Ihananalta näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorinnat ovat kaikki ihan syötävän näköisiä, mutta en kyllä suosittele. :D

      Poista
  4. Olen kuullut ja olen myyty, näiden koko tuoksumaailma, pakkaukset ja kaikki kolahtaa ja vielä suomalaisuudelle peukut. <3 Ihanaa maanantaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksumaailma on tosiaan ihana erilainen ja sellainen joka on meille suomalaisille rakas. <3 Aurinkoista maanantaita Tiia!

      Poista
  5. En ole kuullut, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta! Ja se on aina plussaa, kun on kotimainen. Tuo kuorinta on varmasti ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää kookoksesta, niin tämä kuorinta varmasti kolahtaa. <3

      Poista
  6. Jostain on jäänyt mieleen Osmian kynttilät, mutta kosmetiikka ei ole tuttua. Saippua voisi olla tälläiselle kosmerohmulle käytännöllinen ostos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä käytetään paljon palasaippuoita ja pakko ostaa niitä kokeeksi jossain vaiheessa. :)

      Poista
  7. En ole aikaisemmin kuullut, mutta kuullostaa erittäin mielenkiintoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielä kun joskus tulisi jotain kasvojenhoitojuttuja, tosin niiden tekeminen on sitten hieman haastavampaa.

      Poista
  8. Oih, raparperin tuoksuisen saippuan täytyy olla ihanaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä, itse olen vielä heikkona kaikkeen, missä vain on sana raparperi. :D

      Poista
  9. Oih, olen jo joulumyyntikaudesta näistä Osmian tuotteista haaveillut! TRE Christmas Marketissa tuoksuttelin nestesaippuoita ja kynttilöitä ja hilkulla oli, etten olisi jotain kotiini asti kantanut. Mutta että vielä rakastamiani vartalonkuorinta-aineita! Voi että!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vielä KOLMEA erilaista tällä hetkellä myynnissä. <3 Sopii muuten nää pakkauksetkin kuin nenä päähän sun kotiin. ^_^

      Poista
  10. En ole kuullut, mutta tämä kuulostaa kivalta. Ja kookoksen tuoksu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on vielä aivan ihana kookoksen tuoksu, oikein voimakas. <3

      Poista
  11. Ihan vieras juttu minulle, voin kuvitella mielessäni tuon tuoksun! <3

    VastaaPoista
  12. Mä olen nimen kuullut ja jossain päin somea näihin törmännyt. Idea, pakkaukset ja kotimaisuus ovat asia mikä viehättää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaukset on tosi onnistuneet ja ainakin tää kuorinta vakuutti niin, että varmaan ostettava ne kaksi muuta ja testattava. :)

      Poista
  13. En ole kuullut, että Osmialla olisi mitään tekemistä käsitöiden kanssa??
    Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin he itse omilla sivuillaan kertovat. Ainakin palasaippuat tehdään käsin, onhan sekin eräänlaista käsitöitä. ^_^

      Poista
  14. Vastaukset
    1. No niinpä, jos on atooppinen iho, niin kirvely on taattu. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives