7.3.2017

Tuoksumuistoja – Salvatore Ferragamo Incanto Dream


Tuoksumuistoja -sarja jatkuu tänään tuoksulla, josta luulin, etten pystyisi koskaan kirjoittamaan tähän sarjaan, vaikka halusin. Olin kuitenkin väärässä, sillä aika taitaa todellakin parantaa haavat. Ajan ansiosta Salvatore Ferragamon Incanto Dream on yli kymmenen vuoden jälkeen taas osa elämääni.

Kesä 2006

Kesä 2006 oli kuuma ja sitä hellettä jatkui pitkälle syksyyn. Hellepäiviä oli tuona kesänä alvariinsa. Kesäkuussa 11, heinäkuussa 22 ja elokuussa peräti 25 eli melkein jokainen elokuinen päivä oli hellepäivä jossain päin Suomea. Muistan tuosta kesästä sen, että silloin tuntui paistavan aina aurinko, se on edelleen yksi kauneimmista kesistä, mitä tähän astisesta elämästäni muistan. Sitä en kuitenkaan silloin tiennyt, että se tulisi olemaan "entisen" elämäni viimeinen kesä. Sen jälkeen sitä Jonnaa joka tuona kesänä oli, ei enää seuraavana kesänä olisi, koska syksyllä kaikki romahtaisi

Toukokuussa 2006 olin juuri kotiutunut Karibian lomalta ja etsin itselleni kuumeisesti uutta kesätuoksua. Kesä-Escadat eivät olleet enää muutamaan vuoteen kiinnostaneet niin paljoa kuin 2000-luvun taitteessa, mutta olin silti vailla jotain makeaa ja eksoottista, jotenkin se vaan tuntui kuuluvan kesään. Eräänä päivänä työpäivän jälkeen vaeltelin Sokoksen kosmetiikkaosastolla, kun silmiini osui pullo, joka henki juuri sitä eksotiikkaa, mitä olin vailla. Yksi nuuhkaisu ja tiesin, että se olisi siinä. Vein pullon mukanani kotiin vielä autuaan tietämättömänä siitä, missä kaikkialla tuoksu tulisi tuona kesänä minua seuraamaan. Incanto Dream oli mukana city-juhannuksessa Espoon Kilossa, Seinäjoen Vauhtiajoissa, tanssilattialla Vaasassa, elämäni ensimmäisellä visiitillä Lappeenrannassa, lapsuuteni uimarannalla ja syyskuisena päivänä töissä, päivänä jolloin kaikki romahti.


Syyskuun 2006 jälkeen en pystynyt koskemaan tähän tuoksuun, suoraan sanottuna en edes halunnut nähdä sitä. Muutossa kahdeksan vuotta sitten heitin sen lopulta menemään. Kypsyttelin kuitenkin pitkään ajatusta siitä, että kokeilisin Incanto Dreamia uudestaan ja antaisin sille vielä kerran mahdollisuuden. Siihen kuitenkin sisältyi myös hyviä muistoja, ehkä ne auttaisivat pääsemään tuoksukammosta ja luomaan uusia parempia tuoksumuistoja? Niinpä viime vuoden lopulla, kun aloin suunnittelemaan tätä postaussarjaa, päätin ottaa riskin. Tuoksua saa edelleen ulkolaisista nettikaupoista ja vielä erittäin halvalla, 100ml:n jättipullon hieman reilulla parillakymmenellä eurolla. 

Tiedättekö mitä, olen todella onnellinen, että otin riskin. Tästä on tullut nimittäin nyt alkuvuonna turvallinen päivätuoksu, johon huomaan tarttuvani yllättävän usein. Joka kerran tätä suihkauttaessa minut valtaa sellainen lämmin hyvä olo ja olen taas 29-vuotias siellä tanssilattialla. Olo on vähintäänkin nostalginen. Terapia on varmasti auttanut romahduspäivän käsittelemiseen ja luulen, että osaksi sen vuoksi pystyin jättämään tuoksuun liittyvän huonon muiston taakseni, vaikka se vielä muutama vuosi sitten tuntui mahdottomalta.

Millainen tuoksu Salvatore Ferragamon Incanto Dream sitten on? Jos tykkäät Escadan kesätuoksuista, rakastat myös tätä. Incanto Dream eroaa niistä siinä, että se on ehkä aavistuksen hienostuneempi ja naisellisempi. Se on makea hedelmäpommi höystettynä kukilla ja lämpöisellä pohjalla.

Tuoksun avaus on puraisu eksotiikkaa: ananasta, mangoa ja kotipihan mieleen tuovaa mustaherukkaa sekä punaista omenaa. Tuoksun sydän on naisellinen: hienostunutta pionia ja freesiaa. Pohjalle syvyyttä tuovat pehmeä myski ja mystisen vivahteen tuova santelipuu. 

Oma nenäni haistaa selkeimmin alun kirpeän mustaherukan ja makean ananaksen sekä mangon, alun makeus pehmentyy mukavasti iholla hienostuneilla pionilla ja freesialla. Pohjatuoksu on iholla pehmeä ja lämmin, sillä myski on selvästi läsnä. Tuoksu on EdT ja sen kesto ihollani on 6-8 tuntia. 


Sen verran on vielä sanottava tuoksusta, että parfymöörinä on toiminut Laurent Bruyere, joka tunnetaan mm. sellaisista tuoksuista kuin Thierry Mugler Alien, Escada Sexy Graffiti ja Cacharel Amor Amor.

Oletteko tuoksutelleet Incanto Dreamia? Mitä pidätte?14 kommenttia:

 1. Tuoksumuistot on todella merkittäviä ja kun riittävästi aikaa virtaa, ehkä minäkin pystyn erääseen rakkaaseen tuoksuun taas palata. Suloiset kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat, ehkä reilu 10 vuotta teki tämän kanssa tehtävänsä, onneksi, koska tuoksu ihana! <3

   Poista
 2. Ei ole tuttu tuoksu, kuulostaa kyllä hyvältä. Hassua kyllä, minäkin olen miettinyt tuoksumuistoja viime aikoina. Mies nimittäin osti samaa suihkugeeliä, mitä ääliö-exäni tykkäsi käyttää - ja olen ollut kahden vaiheilla, pyytääkö miestä heittämään pullo roskiin, vai yritänkö päästä assosiaatiosta eroon... Tuntuu vaan niin älyttömältä, että yli 15 vuoden takaiset asiat tulevat päähän kirjaimellisesti yhdellä nuuhkaisulla, mutta tuoksuilla on niin voimakas vaikutus mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua toi on kyllä nyt paha combo, ehkä kannattaa yrittää, mutta jos ei onnistu, niin käske heittämään mäkeen se. Ei varmaan halua, että sä saat exästä vilunväreitä hänen suihkugeelistään. :D Tuoksumuisto on oikeasti kaikista vahvin muisto, siksi 15 vuotta ei ole ajassa välttämättä mitään.

   Poista
 3. Mulla on aivan sama juttu parin tuoksun kanssa, joihin en ole pystynyt enää sittemmin tarttumaan, kun muistuttavat liikaa menneestä ajasta. Toisaalta, olen osannut luopua niistä ja ajatella, että ne oli osa senhetkistä elämää, enkä oikein enää niitä tuoksuja kaipaakaan. Nyt teen uusia tuoksumuistoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä jollain tavalla kaipaan niitä vanhoja tuoksuja, niiden käyttöönotto tuo sellaista tiettyä turvallisuutta ja nostalgisia fiiliksiä, mitä rakastan. ^_^

   Poista
 4. Onneksi olet saanut tämän tuoksun kohdalta huonot tuoksumuistot karistettua pois, ihana tuoksu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi, koska tää on näistä makeista hedelmäisistä tuoksusta ehdottomasti yksi kaikkien aikojen lemppareitani. <3

   Poista
 5. Minulla on Incanto Heaven, makea kukkaishedelmäinen tuoksu sekin. Tuli muuten lehtitilauksen kylkiäisenä ;) Heli

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, että uskalsit antaa tälle uuden mahdollisuuden <3 Nää tuoksumuistot postaukset on kyllä ihan parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIva kuulla, jos tykkäät. Itselle yksiä mieleisimpiä tehdä, koska no, vanhat ihmiset tykkää muistella. :D

   Poista
 7. Mulla oli aikoinaan Incanto Charms. Se oli ehkä jonkinlainen heräteostos, eikä siis lopulta ollutkaan niin kiva kuin olin ajatellut. Sain sen kuitenkin käytettyä pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni ei ole ollut ikinä muita tästä sarjasta. Rakastuin aikoinaan tähän Dreamiin päätäpahkaa ja olen haistellut sen jälkeen tulleet läpi, mutta eivät ole mielestäni yhtä hyviä kuin tämä. ^_^

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown