Hämmentävän hyvä vegaaninen deodorantti


Olen blogissani aina tietyin väliajoin viimeisen neljän vuoden aikana ottanut esiin ongelmani, mikä alkoi haitata minua vasta muutama vuosi sitten. Siihen asti käyttelin ihan huoletta kaupan deodorantteja ja antiperspirantteja. Ei ollut väliä mitä pistin, kunhan jotain laittoi niin kainalot pysyivät raikkaana koko päivän. Sitten alkoivat ongelmat, ihan yhtäkkiä mikään ei enää pitänyt. Kainalot alkoivat tuoksahtamaan ummehtuneilta jo parin tunnin jälkeen tuotteen levityksestä. Lopulta olin käynyt varmaan kaikki marketissa myytävät tuotteet läpi, joten oli siirryttävä apteekeissa myytäviin tuotteisiin. Lopulta löysin avun Batsista, joka onkin toiminut sitten viimeiset vuodet aivan moitteettomasti, mutta se onkin ainoa mikä pitää. Silti aina koitan välillä muuta, koska koen, että Bats on jollain tapaa aika voimakas ja haluaisin käyttää jotain hellävaraisempaa. Varsinkin luonnonkosmetiikan deodoranttikokemukset ovat olleet tähän mennessä niin hirveitä ja traumaattisia, etten ole niistä viitsinyt täällä edes mitään kirjoittaa, koska jo puolen tunnin päästä levityksestä kainalot ovat olleet sen verran tunkkaiset, että ei ole auttanut muu kuin pestä ja siirtyä takaisin Batsiin, että olen kehdannut lähteä ovesta ulos. Ongelmani ei niinkään ole kova hikoilu, kainaloni eivät oikeastaan kastu vaan ongelma on se jäätävän tunkkainen haju. En tiedä minkä mummotaudin oire tuo on, koska se ilmaantui vasta muutama vuosi takaperin.

Greenlipsiltä tarjottiin minulle kokeiluun heille juuri myyntiin tullutta The Ohm Collectionin Deo Dorantia* (kyllä, se kirjoitetaan noin), ajattelin, että no kokeillaan taas, mutta en ollut kovin toiveikas. En todellakaan edes kuvitellut, että kirjoittaisin tuotteesta tänne yhtään mitään. Minua kuitenkin kiehtoi se, että The Ohm Collectionin Deo Dorant on jauhemaisessa muodossa, mietin, että josko sillä olisi tehokkuuteen vaikutusta. Laitanhan minä esim. kesällä helteillä rintojen alle talkkia estämään hikoilua ja rintaliivien hiertämistä, sekin toimii. 


The Ohm Collection on hollantilainen brändi. Kaikki deodorantit ovat luonnonkosmetiikkaa ja vegaanisia. Greenlipsillä on myynnissä seitsemää erilaista tuoksuvaihtoehtoa. Koostumus on jännä, se on jauhemaista, mutta ei kuitenkaan pölyä. Tuntuu hiukan erittäin hienoksi jauhetulta hiekalta. Testiin saamani tuoksu on jasmiini ja se on aivan ihastuttava puhtaan kukkainen tuoksu. Jännintä on se, että se ei ole mitenkään hirveän voimakas. Heti levityksen jälkeen sen kyllä haistaa, mutta parin tunnin päästä se ei enää kainaloissa tuoksu miltään. Tätä ominaisuutta muiden tuoksujen käyttäjä osaa arvostaa. Tuote on todella riittoisaa, sen sanotaan riittävän 6-9 kuukautta. Koostumuksen vuoksi tuotetta voi käyttää useampi ihminen, sillä deodoranttia ripotellaan sihdin kautta hieman kädelle, josta se pyöritellään sormenpäillä kainaloihin. Ensin ajattelin, että tämä voisi olla hankalaa, mutta ei sen kummempaa kuin talkin levityskään. 

Deodorantin teho perustuu ruokasoodaan, joka tasapainottaa kainaloiden pH:ta. Jauhemainen koostumus lisäksi toimii mielestäni kuivattavasti, eli kainalot eivät kostu kovinkaan helposti. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on deodorantti eikä antiperspirantti, joten tämä ei sisällä alumiinia, joka on se kainalot kuivana pitävä ainesosa ei luonnonkosmetiikkaa olevissa tuotteissa. Edes mustiin vaatteisiin ei ole jäänyt käytön aikana tahroja. Pari kertaa levittäessä tuotetta on vähän pudonnut jauhetta topille, mutta se on lähtenyt ihan sormin huiskimalla pois. Levitän tuotteen aina kylpyhuoneen lavuaarin päällä, niin sitä ei tipu levittäessä lattialle. Lavuaarista on helppo huuhdella mahdolliset ylijäämät.

Deodorantti on toiminut minulla moitteettomasti kotipäivinä. Vaikka tuotteen tuoksu häviää parin tunnin päästä, kainaloni eivät silti ala haisemaan ollenkaan tunkkaiselta, ne eivät tuoksu millekään, mikä on tietenkin hyvä asia. Kuitenkin ihan illalla useiden tuntien kuluttua siitä, kun olen laittanut tuotetta aamulla, huomaan kainaloissani hieman sitä tuttua ummehtuneisuutta. Tämän vuoksi en kuitenkaan uskaltaisi käyttää tätä sellaisina päivinä, jos tiedän, että minulla olisi edessä paljon liikkumista tai tilanteita, jossa olisi jännitettävää yms. En usko, että se pystyisi pitämään kainaloitani tuoksuttomana tuollaisina päivinä. Kotipäivinä tämä kuitenkin jää vakituiseen käyttöön, tykkään ajatuksesta, että voisin edes osan aikaa käyttää jotain luonnollista vaihtoehtoa. Olen lisäksi todella ihastunut jauhemaiseen koostumukseen, vaikka se kuulosti aluksi oudolta.


INCI: Sodium Bicarbonate (food grade, aluminium-free), Caprylic/Capric Triglyceride, Jasminum Grandiflora Absolute, Calendula officinalis powder**, Lepidium Meyenii Root Powder**, Amethyst Powder (Non Nano), Cedrus Atlantica Wood Oil**, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil**.

Miltä jauhemainen deodorantti kuulostaa? Oletteko kokeilleet The Ohm Collectionin tuotteita? Mikä on luonnonkosmetiikan deodoranttisuosikkinne?

The Ohm Collectionin tuotteita voi tilata Greenlips Beautyn verkkokaupasta täältä. Hinta 22,55 euroa/120g.

*Tuote PR-näyte, saatu blogin kautta. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa klikkauksista rahallista hyötyä.



  1. Jauhemainen deodorantti kuulostaa aika erikoiselta, vaikkei se mitään sinänsä tavatonta ole;) Itse tykkään läträtä perinteisillä marketti-Rexonoilla, joihon olen tykästynyt ja toivottavasti en joudu niistä ikinä luopumaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tykkäisin edelleen läträtä markettituotteilla, koska ne on niin halpoja, mutta kaikki Rexonatkin voi öyh, miltä ne alkaa haisemaan hetken päästä mun kainaloissa. :D Mun kroppa ei jostain syystä toimi yhtään yhteen niiden kanssa, todella inhottava juttu, koska tuli vielä niin yllättäen tuo ongelma eteen muutama vuosi sitten. :(

      Poista
  2. Mulla on myös tämä testissä ja olen myös yllättynyt tän tehoista, tosi hyvä! Kirjoittelen toki blogiin vielä myöhemmin tästä mutta samoilla linjoilla pitkälti sun kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tää on, ei tää kyllä mitään kunnon hikoilua itsellä pidä, mutta ei sentään ala haista ummehtuneelle niin kuin kaikki muut. En sitä odottanutkaan. Jauhemainen koostumus on lisäksi tosi kiva, pitää selvästi kainalot kuivan tuntuisina. :)

      Poista
  3. Mielenkiintoinen tuote! Mä olen toivoton hikikainalo ja siksi pakotettu käyttämään tosi vahvoja dödöjä ja välillä aina murehdin kainaloiden ihon puolesta. Olisi kiva pystyä käyttämään jotain hellävaraisempia vaihtoehtoja mutta en ole edes uskaltanut kokeilla niitä. Täytyy pitää tämä mielessä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en edes hikoile kainaloist oikein laisinkaan, mutta en ymmärrä, miksi kaikki muuttuu niin ummehtuneen hajuisiksi. :D Ärsyttävä ongelma, mihin menee hermot, kun voi vaan yhtä tuotetta käyttää ja no nyt kotona ollessa tätä, onneksi.

      Poista
  4. Mulle Schmidts on se paras merkki, mutta tätä olisi hauska kokeilla erilaisen koostumuksen ja levitystavan takia. Ja pakkauskin on tosi kaunis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla alkoi nekin haista ummehtuneelle, tosin oon kokeillut vain kahta ruusu-vaniljaa ja bergomot-limea sekä niissä purkista olevista fragrance-freeta, kun mietin, että jospa se ei sentään muuttuisi ummehtuneen hajuiseksi, mutta muuttui se. :D Pakkaukset on näissä jotenkin söpöt. :)

      Poista
  5. Suosikkini on Schmidts, se on pitänyt pahan hajun poissa. Mutta tämä uutuus vaikuttaa kyllä kiinnostavalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei ole mikään kokeilemani Schmidts toiminut, kaikkia en ole kokeillut, mutta ihan ymmärrettävää, koska mulla ei tosiaan toimi oikeastaan mikään enää nykyään. :/ Jostain syystä tää jauhemaisuus taisi olla taikasana, että tuote ei muutu tunkkaiseksi kainaloissa. :)

      Poista
  6. Toi on kyllä niin ärsyttävää, jos toimivaa dödöä joutuu metsästämään urakalla :( Mulla vielä ne Rexonat toimii, mutta odotan kauhulla jos jossain vaiheessa ne ei enää toimikaan..kokeilin tässä vajaan kuukauden verran sitä Adidaksen alumiinitonta roll-on dödöä, se toimii muuten ihan jees, mutta stressihien huomaan tuoksahtavan. Eli ei välttis se toimivin tuote niihin päiviin, kun töissä joutuu stressaamaan :D Siinä ei auttanut muu, kuin suihkia sitä samaa tuotetta mutta suihkemuodossa vähän peittämään tuoksua. Mutta kyllästyin, kun paitojen piti olla myös kainaloista väljiä, en halunnut ottaa riskiä että se ummehtunut haju leimautuisi paitaankin :P ( nyt niin ei käynyt ). Mutta tää kyllä kuulostaa houkuttelevalta! Varsinkin tuo pakkausformaatti, tuote säilyy pidempään ja helpompi sitten antaa eteenpäin ^_^ Voisi siis olla hyvä tuote kotipäiviin ja silloin, kun ei ole töissä niin stressaavaa ja haluaa laittaa väljemmän puseron :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti hirveää, en olisi uskonut, että joudun tähän tilanteeseen. Olen ollut vuosien aikana monesti turhautunut tilanteeseen. Nyt kun toi Bats toimii, mutta kuinka kauan? Ihan hirveässä pulassa, jos se yhtäkkiä päättää lopettaa toimintansa. :( Stressihiki on tosiaan erilaista, siihen ei pysty ihan kaikki, just niissä tilanteissa luotan Batsiin. Tämä toimii sitten muuten.

      Poista
  7. Mullekin paras luonnollinen on ollut Schmidts, mutta mielelläni kokeilisin jauhemuodossa olevaa dödöä! Mäkin tykkään juuri kotipäivinä käyttää luonnonkosmetiikkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tääkin on just kotipäivinä hyvä, on oikeasti tosi saavutus, että tää pystyy pitämään mun kainalot tuoksuttomina tuntikausia, sillä kaupan dödöt alkaa tuoksahtamaan kotonakin ummehtuneelta jo 1-2 tunnissa.

      Poista
  8. Mahtaa olla joku ikä-/hormonijuttu toi tunkkasuus 😯 Ennen lapsensaantia en juurikaan hikoilu saatikka et se ois haissu 😝 Sen jälkeen oon taistellu joka päivä just tota tunkkasuutta vastaan kunnes löysin Clarinsin deodorantin ja ehkä sekin auttoi et työ muuttui vähemmän fyysiseksi 😆

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen miettinyt, että se ei voi olla mikään muu, koska tuli niin yhtäkkiä. Jännä, että se on just toi tunkkaisuus ongelmana, ei niinkään hikoilu. :D Deodorantti valmistajien pitäisi testata kamansa tälläisillä mummeleilla. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives