Huikean tehokas glykolihappo


Tehän tiedätte, että rakastan tehokkaita ihonhoitotuotteita, sellaisia, joilla näkyviä tuloksia saa nopeasti. Ongelma kuitenkin on, että yleensä tällaiset tuotteet kuivattavat ihoani liikaa ja joudun säännöstelemään niiden käyttöä. Mutta mitäs sanoisitte, jos sanoisin, että olen vihdoin löytänyt tuotteen, jota olen pystynyt käyttämään joka ilta, ilman, että ihoni on kuivunut? Hellävaraisuudesta huolimatta muutokset ihossa ovat olleet heti ensimmäisestä käyttökerrasta asti selviä.

Académien Nettoyant Exfoliant Quotidien (Daily Exfoliating Cleanser) Glycolic Acid 15%*, oli tuote joka suorastaan mullisti käsitykseni glykolihapon iholle hyvää tekevistä vaikutuksista. Yllätys oli myös se, miten tällainen runsaasti happoa (15%) sisältävä tuote ei kuivata ihoani päivittäisessä käytössä ollenkaan. Päinvastoin, olen mainostanut kaikille ihoni olevan yhtä pehmeän ja sileän kuin vauvan iho. Muutos on hämmentävä, varsinkin, kun ihoni oli ihan hyvässä kunnossa ennen käyttöäkin tai niin ainakin ajattelin. Nyt se vain on vieläkin paremmassa. Tällaisia tuotteita käyttäessä kannattaa muuten muistaa aina tehokas aurinkosuoja!


Glykolihappoa suositellaan kaikille iholaaduille, mutta erityisesti se tehoaa epätasaiseen, ikääntyvään, samean väriseen tai epäpuhtaaseen ihoon. Tuote poistaa iholta epäpuhtauksia, joita saasteet tai tupakointi aiheuttavat. Siitä voi löytää avun myös ihon pigmenttimuutoksiin. 

Glykolihappohan on pieni molekyylisin AHA-hapoista ja tämän vuoksi se kulkeutuu tehokkaasti ihoon, puhdistaen sen pintaan kerääntyneitä kuolleita ihosoluja ja samalla tehostaen solujen uusiutumista. Joten ei ihme, että tämä oli käänteentekevä tuote pintakuivalle iholleni, jossa juurikin kuolleiden ihosolujen kerääntyminen ihon pintaan ja niiden aiheuttamat epäpuhtaudet, ovat se suurin ongelma.

Académien tuote on pakattu todella runsaan kokoiseen 250ml:n pulloon. Sitä voi käyttää aina tarvittaessa, kuurina 3-6 kuukauden välein tai ihan jatkuvasti samealle ja elottomalle iholle. Olen käyttänyt kuorintaa reilut kaksi viikkoa joka ilta ja pullosta ei ole edes kulunut vielä puolen sentin matkaa yläreunasta. Tuote levitetään iltaisin puhdistetulle iholle, sitä voi käyttää myös vartalolle. Eli jos ongelmana ovat esim. aknearvet selässä, tästä voi löytyä apu. Paksuhko (silti kevyt) todella miedon tuoksuinen kuorinta levitetään hellästi hieroen, vältellen kuitenkin huulia ja silmänympärysihoa. Annetaan vaikuttaa 1-2 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan huolellisesti. Kuorinta emulgoituukin iholta nopeasti veden kanssa pois. Itselläni kuorinta kihelmöi hieman iholla, mutta tunne on lieventynyt käytön jatkuessa. Tämä on kuitenkin normaalia.

Heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen huomasin eron, iho tuntui ihan sormin kokeillessa sileämmältä ja pehmeämmältä. Kaikki muut hoitotuotteet ikäänkuin "hulahtivat" ihoon, eikä mikään jäänyt pyörimään pinnalle levittäessä. Jo seuraavana aamuna ensimmäisestä käyttökerrasta meikki levittyi tasaiselle iholle todella helposti. Olen myös huomannut, että meikki on alkanut pysymään ihollani paremmin, vaikka se olisi kasvoillani yli 12 tuntia, se ei kaipaa kuin ihan pientä fiksausta. Iho näyttää heleältä, mutta parasta on siltä se miltä ihoni tällä hetkellä tuntuu. En muista koska viimeksi se olisi tuntunut näin pehmeältä ja sileältä. Vaikka olen käyttänyt tätä joka ilta, ihoa ei kiristele yhtään, eikä se tunnu tai näytä kuivalta, vaikka muut hoitotuotteet ovat pysyneet samoina. Tämä ei ole itselleni ollenkaan selvyys näin tehokkaiden ihonhoitotuotteiden kanssa. Ajattelinkin, että jatkan kuuria vielä toukokuun loppuun ja pidän kesän taukoa. Syksyllä toistan kuurin.


INCI: AQUA, GLYCOLIC ACID, SODIUM HYDROXIDE, GLYCERIN, STEARYL ALCOHOL, BUTYLENE GLYCOL, CETYL ALCOHOL, SUCROSE COCOATE, SODIUM LAURETH SULFATE, SODIUM CETEARYL SULFATE, XANTHAN GUM, COCAMIDOPROPYL BETAINE, COCO-GLUCOSIDE, CYCLOPENTASILOXANE, CYCLOHEXASILOXANE, PARFUM.

Onko teillä millaisia kokemuksia glykolihaposta?

Suositushinta:
Académie Nettoyant Exfoliant Quotien 250ml, 66,95€

Tuotetta voi ostaa Rohdos-Alan omasta verkkokaupasta täältä tai jälleenmyyjiltä.



*Tuote PR-näyte, saatu blogin kautta. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä, enkä saa niistä rahallista korvausta.




  1. Mulla on käytössä The Ordinaryn 7% glykolihappoa sisältävä kasvovesi ja se on ollut ihan huippu. Iho on selvästi kirkkaampi ja pehmoisempi kuin ennen käyttöä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko varmaan kokeilla tätä kasvovettä jossain vaiheessa, glykolihappo taisi viedä mun sydämen. :)

      Poista
    2. Oi kuinka voikin kuulostaa täydelliseltä!

      Onko tuotteesta olemassa kokeilukokoista versiota? Ihoni on niin äksy, että 67 euroa on yksinkertaisesti liikaa, jos tuote ei sovikaan.

      Poista
    3. Hei Kirjavanaama, Académiella on yleensä tuotteista todella hyvin tuotteista kokeilukokoja, mutta laitoin vielä maahantuojalle tiedustelua asiasta. Palaan sinulle, kun saan vastauksen. :)

      Poista
    4. Kirjavanaama, valitettavasti juuri tästä kuorinnasta ei ole näytekokoa. :(

      Poista
  2. Wau, kuulostaa lupaavalta! Olen etsinyt jonkinlaista "happotuotetta", kun tuntuu, ettei kuorinta oikein riitä enää. Ikääntymisen iloja vissiin... :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei auta ei, mulla oikeastaan hapot, C-vitamiini ja retinol on ne mitkä auttaa. :D

      Poista
  3. Mua on niin alkanut ärsyttään oman naaman kirjavuus ja nyt olisikin hakusessa hyvät aseet kaikkia niitä läiskiä vastaan ja varmasti glykolihaposta olisi suuri apu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää tosiaan tasoittaa tosi hyvin ihon sävyä. :)

      Poista
  4. Kyllähän tarvitsisin tätä ja iho kun kaipaa uusiutumista, raikkautta ja säteilyä ja ennen kaikkea tasaisuutta <3 Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin nyt talven jäljiltä kenen tahansa iho kaipaa. Ainakin itse huomaan, että se heleys mikä kesäaikaan on iholla, himmenee talvella. Aurinkoista päivää Tiia! <3

      Poista
  5. Nyt sait kyllä todellakin mut kiinnostumaan! Pistän tämän ehdottomasti mieleen :)

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa kiinnostavalta! Just tässä lukiessa mietin, että AHA-happoja olen kyllä kokeillut, mutta niissä ei olekaan tainnut juuri glykolihappoa olla! Laitan siis tämän korvan taakse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkoista ihmeainetta tää glykolihappo, ihan tajuton kirkastava ja ihoa pehmittävä vaikutus. Toki tässä on aika iso pitoisuus, joten sillä varmasti osansa.

      Poista
  7. Nyt kyllä heräsi kiinnostus glykolihappoon. Kiitos hyvästä arviosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ainakin tehokasta, mutta silti jännästi tämä on samaan aikaan myös tarpeeksi hellävarainen, ei ihan itsestäänselvyys.

      Poista
  8. Olen henkeen ja vereen happofani. Mulla on oikeastaan jatkuvasti käytössä joku happoja sisältävä tuote :) Glykolihapolla (ja muillakin hapoilla) saa kyllä pikaisesti muutosta ihon tekstuuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin saa, en kestä miten pehmoinen iho on tällä hetkellä.

      Poista
  9. Kuulostaa mahtavalta tuotteelta! Glykolihappo on edottomasti alkanut kiinnostamaan enemmän viime aikoina, joten voi olla, että jossain kohtaa otan testiin Ordinaryn tai Pixin tuotteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ordinaryn 7% kasvovesi ainakin kuulostaa ehdottomasti kokeilun arvoiselta. :)

      Poista
  10. Voi ei tämä kuulostaa vaan niin hyvältä ^_^ Mulla on ollut Diego Dalla Palman kuorintasetti, mutta se on jäänyt vähän unholaan, köhköh. En enää muista, miksi :D Mutta mä vähän pohdin, ostaisinko tän vain Sunday Rileyn Lunan ens palkasta, vaikeita valintoja ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on tajuton, koska ei kuivata. En ymmärrä mihin se taika perustuu. :D Silti tehokas. <3

      Poista
  11. Vau, tää vaikuttaa tosi kivalta! Tuon kanssa varmaan pitää olla tarkkana aurinkosuojan kanssa, kuten happojen yleensä?
    Mulla on tulossa kyl muutoksia tän ihon suhteen, joten vielä en uskalla uusia juttuja ottaa, mutta tää täytyy ehdottomasti pitää mielessä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti aurinkosuoja, mainitsinkin siitä tuolla ylhäällä. :) Tää olisi musta juurikin sellainen tuote, joka sopisi varmasti sun iholle. :)

      Poista
    2. No niin olikin mainittu! Miten ei osunu silmään ekalla kerralla... o.O

      Poista
    3. Mä kirjoitan niin ovelasti. :D

      Poista
  12. Olen joskus kokeillut sarjan tuotetta, siis yhtä ja tykkäsin siitä. Mutta en kyllä muista mikä se oli:) Tämä kuulostaa kyllä aika hyvältä! Ehkäpä tätä pitäisi kokeilla myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Académiella on tosi laadukkaita tuotteita, sarjassa on monta omaa lempparia. Tää on hyvä ja tehokas. ^_^

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives