Paras naamio auringonoton jälkeen


Nyt kun aurinkoiset päivät ovat vihdoin alkaneet hemmottelemaan meitä, ajattelin jakaa vinkin, jolla hoidan ihoani päivinä, jolloin kasvot ovat syystä tai toisesta joutuneet tai saaneet (ihan miten haluatte) olla auringossa. Myönnän, että itse kuulun niihin ihmisiin, jotka ottavat aurinkoa. Olen kuitenkin hyvin varovainen, enkä vietä auringossa puolta tuntia pidempää aikaa kerrallaan vaan vaihdan sen jälkeen varjon puolelle ja lueskelen kirjaa. Toki joskus ulkona kävellessä tai muista syistä auringolle altistuminen on pidempi kestoista, eikä sitä vaan voi välttää. Suojaankin aina ihoni aurinkovoiteilla aurinkoa ottaessa, suojakerrointa SPF30 alempaa en ole tainnut käyttää enää vuosiin, en edes Suomessa. 

Tälläisen aurinkoisen päivän jälkeen on aivan parasta hemmotella kasvoja naamiolla. Jos on aikaa, pidän usein Sheet Maskia puolikin tuntia kasvoilla, mutta joskus aika on tiukoilla ja silloin viiden minuutin pikaisesti ihoa rauhoittava ja kosteuttava naamio on paikoillaan. Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on varmasti ihmisiä, joilla ei ole aikaa tai muuten kärsivällisyyttä odotella naamion kanssa muutamaa minuuttia kauempaa.


Kiehl`siltä ilmestyi jokin aika sitten uutuus Calendula & Aloe Soothing Hydration Masque*, joka on kuin tehty käytettäväksi juuri auringonoton jälkeen. Se rauhoittaa, kosteuttaa ja viilentää eli tekee kaikkea sitä, mitä itse toivon tällaiselta naamiolta. Koostumus on naamiossa mielenkiintoisen herkullinen, sillä se näyttää aivan appelsiinimarmeladilta. Geelimäinen koostumus tuntuu raikkaalta kasvoilla. Tuoksu on syötävän sitruksinen jopa appelsiininen, joka luo kuvaa vieläkin enemmän appelsiinimarmeladista. Vaikuttavina aineina on käytetty kehäkukan terälehtiä, jotka korjaavat ihoa ja auttavat punoitukseen, rauhoittavaa aloe veraa sekä glyseriiniä joka kosteuttaa ihoa. Reilu kerros naamiota annetaan vaikuttaa puhtaalla iholla 5-10 minuuttia, jonka jälkeen se huuhdellaan pois. Iho tuntuu käytön jälkeen pehmeältä ja raikkaalta. Naamio on pakattu runsaaseen 100ml:n purkkiin, joten siitä riittää käytössä pitkäksi aikaa. Täydellinen kesänaamio!

INCI: Aqua / Water, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butylene Glycol, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Glyceryl Acrylate / Acrylic Acid Copolymer, Carbomer, Calendula Officinalis Flower, Phenoxyethanol, Limonene, Calendula Officinalis Flower Extract, Ethylhexylglycerin, Citrus Limon Peel Oil / Lemon Peel Oil, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Sodium Hydroxide, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Tocopheryl Acetate, Cassia Angustifolia Seed Polysaccharide, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Citral, Citric Acid, Potassium Sorbate, Artemisia Absinthium Extract, Sodium Benzoate, Tocopherol


Käytättekö rauhoittavia naamioita auringonoton jälkeen?

Suositushinta:
Kiehl`s Calendula & Aloe Soothing Nydration Masque 100ml, 44,90€


*Tuote PR-näyte, saatu blogin kautta.







  1. En oo ottanu aurinkoa tai ollu vapaaehtosesti auringossa varmaan kymmeneen vuoteen. Nää ajat on mulle kauheita,oon nytki ollu jo yli kuukauden aurinkoihottumalla :S Tää tuntuu pahenevan vuos vuodelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi aurinkoihottuma on ihan kamala ongelma, eihän sitä voi välttää kuin sisällä istumalla, mutta kuka haluaa olla koko kesän sisällä? :(

      Poista
  2. Itse olen tätä näytepussillisen testannut ja vaikutti todella mielenkiintoiselta, jos naamioita ei jo hirveää kasaa olisi niin varmaan olisin jo ostanut itselleni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, nää on noita ainaisia ongelmia. Jo naamion koostumus ja tuoksu ovat sellaisia, että tätä ihan mielellään laittaa kasvoilleen. ;)

      Poista
  3. Mä en juuri aurinkoa ottamalla ota, istun toki enemmän kuin miellläni lämmössä ja valossa mutta varjon puolella. Mutta kosteuttavalle ja rauhoittavalle naamiolle en koskaan sano ei, joten kiitos vinkistä! Yritän saada käsiini näytteen tästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta nää kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot on kesällä niin must, koska aurinkoisina päivinä auringolta on vaikea välttyä, jos ei sitten istu sisällä koko päivää. :) Kiehl`sin pisteeltä saa takuulla näytteitä.

      Poista
  4. Käytän vartalolle after sun-tuotteita ja kasvoille aloeveraa, jos tuntuu kuumotusta :)

    VastaaPoista
  5. Suosin joko puhdasta Aloe veraa tai aloeen pohjautuvia tuotteita after sunina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseltäkin löytyy aloe veraa, lisäksi aloe vera sheet maskit on ihania. :)

      Poista
  6. Oi että toihan näyttääkin ihan siltä, että toi viilentää ja rauhoittaa ihoa tosi kivasti auringossa oleskelun jälkeen :) Mun pitäisikin ehdottomasti hankkia jokin tällainen tuote, kiitos hurjasti vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Linda, tää on tosiaan kivan vilvoittava kasvoilla ja tehokkaasti kosteuttava. :)

      Poista
  7. En ole auringossa sekuntiakaan vapaaehtoisesti. Verhoan itseni huolella päästä varpaisiin ja naaman ja kämmenet lutraan SPF50 aurinkovoiteella. Varmuuden vuoksi rauhoittavia naamioita ja voiteita nassuun, ettei vaan tule mitään aurinkovaurioita;)
    Huh, kesä on vaarallista aikaa;)

    VastaaPoista
  8. Oi kuinka ihanalta kuulostaa tuo naamio. Korkeat suojakertoimet ovat täälläkin käytössä vaikka en enää niinsanottusti aurinkoa ota vaan touhuan muuten ulkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on huippu, jos kaipaa kosteuttavaa ja rauhoittavaa naamiota.

      Poista
  9. En ota aurinkoa mutta tottakai iho on pakko suojata muutenkin. Ja hyvä naamio on ollut etsinnässä jo pitkään. Tuo on kyllä niin erehdyttävästi marmeladin näköistä, että pitäisi varmaan isännältä piilottaa;)
    Ihanaa, aurinkoista viikkoa, Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, alkoi naurattamaan, kun eräs aamun menisit keittiöön niin siellä olisi isäntä lusikka kädessä. ;D Mutta joo tuoksu ja ulkonäkö on erehdyttävästi marmeladin näköistä. Aurinkoista viikkoa Lady! <3

      Poista
  10. En ole naamioita käyttänyt, mutta kävisihän se järkeen :) After sunia ja aurinkovoidetta kyllä menee. Olen todella kalpea, en rusketu helposti, mutten onneksi myöskään pala. Tuota olisi mukava testata! En voi sietää kesällä liian tuhteja voiteita tms kasvoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on oikeasti tosi hyvä ettet pala, sehän on pahinta mitä voi tapahtua ja ruskettuminenhan on vaan ihan suojamekanismi suojautua auringolta, joten se ettei rusketu helposti ei ole ollenkaan pahasta. Itsehän en myöskään rusketu kovin helposti, tulee sellainen lievä päivetys, mutta vasta yleensä loppukesästä. Tää on raikas ja kevyt ja kun huuhdellaan pois, niin on varmasti koostumukseltaan sellainen mistä pitäisit.

      Poista
    2. Joo ei väriä saa itteensä kuin purkista :D Kiitos suosituksesta, pitää katsoa jos ostaisin tämän Tukholmasta, mennään käymään siellä tuossa kesäkuun alussa äitin ja poikaystävän kanssa :)

      Poista
  11. Mä kyllä liikun sen verran ulkosalla, että kunnon suojakertoimet on pop. Työpäivinä otan rennommin ja silloin riittää esim. suojakertoimellinen bb-voide, kunhan kerroin on kohdillaan. Mutta muuten kyllä tykkään laittaa kunnon tuotteet kasvoille 😄 Tällainen naamio voisi olla jees, mulla ei taidakaan nyt mitään tän tyylistä tuotetta ollakaan! Oon näissä tilanteissa lutrannut kunnon, naamiomaisen kerroksen kosteusvoidetta kasvoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen kulkenut viime päivät se Guinotin väriä antava meikkituote kasvoilla, on se vaan loisto! Mä tykkään laittaa aina iltaisin jonkun viilentävän ja rauhoittavan naamion, käytän kesällä huomattavasti vähemmän voidemaisia naamioita, mitä talvella rakastan.

      Poista
  12. Täytyy myöntää ettei juurikaan tule käytettyä naamioita auringossa olon jälkeen. Tuo naamio näyttää ja kuulostaa kyllä älyttömän herkulliselta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, tekisi mieli söydä sitä, epäilen, että maku olisi hirveä. :D

      Poista
  13. Oi tää vaikuttaa ihanalta, juuri sellaiselta mitä minäkin kaipaan näin kesällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on suosittelen, jos kaipaa kosteuttavaa ja rauhoittavaa geelimäistä naamioita. :)

      Poista
  14. tämä näyttää siltä, että haluaisin kaivaa lusikan esiin ja alkaa lusikoimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on yleensä kriteeri, että kyseessä on hyvä naamio. Tuoksuukin ihan appelsiinille. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives