10th Anniversary Marc Jacobs Daisy White Edition


Siinä missä Guerlainin Meteoriitit täyttävät tänä vuonna jo 30 vuotta, Marc Jacobsin Daisy* -tuoksu juhlii kymmenvuotista taivaltaan. Tasavuosien kunniaksi markkinoille on tullut Limited Edition -kuosiin puettu 10th Anniversary Daisy White Edition pullo. Hetken aikaa mietittyäni, en oikeastaan tiedä mikä sopisi paremmin Daisy-pullon väriksi kuin puhdas kuulas valkoinen. Tätä pulloa katsoessani huomasin usein miettäväni, että miksi pulloa ei jopa alunperin tehty valkoiseksi vaan sellaiseksi, mistä kullanvärinen tuoksuneste näkyy läpi. Ehkä sen värin haluttiin kuvaavan päivänkakkaran pirteän keltaista keskustaa.

Daisy on kukkais-hedelmäinen tuoksu. Se on edelleen kymmenen vuoden jälkeen tuore, naisellinen, hienostunut, leikkisä, mutta samalla myös jotenkin viaton ja ajaton. Ajattomuudesta kertoo sekin, että tuoksu on pitänyt markkinoilla pintansa näinkin pitkään. Nykyään nopeaan tahtiin vaihtuvassa tuoksumaailmassa kymmenen vuotta on pitkä aika ja mielestäni tällä Daisy on lunastunut jo klassikotuoksun aseman. 


Tuoksu alkaa kesäisen herkullisella puraisulla makeaa mansikkaa, ripauksella kirpeää greippiä, joita täydentää viattoman hempeät orvokin lehdet. Tuoksun sydän on täynnä naisellisuutta: jasmiinia, orvokkia ja hurmaavaa gardeniaa. Tuoksun pohja on lämmin ja makea vaniljan, santelipuun ja utuisen myskin voimin. 

Minulle Daisy on ennen kaikkea hyvänmielen tuoksu. Se on aina yhtä tyylikäs, mutta ei liian vakava. Se sopii yhtä hyvin juhlaan, töihin tai kotiin tuomaan itselle iloa ja tasapainoa arkisempaankin päivään. Daisy ei tärkeile, mutta se osaa lumota yhä uudelleen vuodesta toiseen. Nenäni haistaa tuoksusta ehdottomasti selkeiten mansikan, gardenian, vaniljan ja myskin sekä orvokin. 

Tuoksun kesto on hyvä, omalla ihollani kymmenisen tuntia, joten tätä ei tarvitse heti olla kiirehtimässä lisäämään.


Löytyykö kaapistanne tasavuosia täyttävä Daisy?

Suositushinta:
10th Anniversary Marc Jacobs Daisy White Edition 100ml, 89.90€

*Tuoksu PR-näyte, saatu blogin kautta.



  1. Rakastan noita Marc Jacobsin hajuvesipulloja, noi kukkajutut on hurjan kauniita<3 Itse tuoksuista en sitten niin välitäkään. Tai no en mä yhtään oikeasti pahan hajuista hajuvettä merkiltä oo haistanut, mutta ei ne myöskään iske muhun niin kovin, että lähtisin sellaista itselleni ostamaan :) Oon muutenkin kyllä aika nirso tuoksujen suhteen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on tyypillisiä kukkais-hedelmäisiä tuoksuja, joten jos sellainen ei iske niin ei todellakaan ole oma juttu. Tää alkuperäinen Daisy on itseasiassa mun mielestä melko uniikki omalla tavallaan ja hyvin tunnistettava. :)

      Poista
  2. Tää pullo on oikeesti kaunis! Mietin ihan samaa ku säki :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano, no onneksi tekivät nyt sitten 10-vuotis juhlan kunniaksi. :D

      Poista
  3. Olen tykännyt todella monista Daisy-variaatioista, mutta jostain syystä kaappiini on päätynyt vain yksi. Moni "parjaa" Daisytuoksuja tosi tavallisiksi ja ehkä nää fruity floral -kategorian tuoksut sellaisia on, mutta mä tykkään tosi paljon. Tätä kyseistä uutuutta en oo vielä nuuskinut missään, mutta kevään kolme uutta Daisya ihastutti kovasti, joten tämäkään tuskin tekee poikkeusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tää alkuperäinen Daisy on varmasti hienostunein kaikista Daisy-tuoksuista, mutta niinhän se yleensä on, että se ensimmäinen, josta aletaan tekemään variaatoita on ollut se jossa on jotain speciaalia minkä vuoksi se on suosioon noussut. :) Tosin tykkään monesta flankeristakin todella paljon.

      Poista
  4. Daisy oli ehdoton suosikkini kun olin 18-vuotias. Olin bongannut tuoksun mainoksia ulkomaisista lehdistä, ja olin superinnoissani kun se tuli vihdoin Suomeen. Oli niin hienoa käydä ostamassa kallis tuoksu, ja vielä Marc Jacobsia, joka oli suosikkimuotisuunnittelijani. (Nuorempana seurasin muotia ahkerasti, etenkin Jacobsin mallistot tsekkasin läpi aina ja uskollisesti. Kyttäsin Fashion TV:stä näytöksiä aina, kun kanavan ääreen pääsin...:D:D) Käytinkin Daisyä parisen vuotta ahkerasti. Enää en siitä niin perusta. Ei se huono tuoksu ole, päinvastoin - ihana ja nostalginen. Se ei vaan tunnu enää minulta. Olen muuttunut niin paljon, ja ehkä noina ikävuosina tapahtui pari sellaista juttua, joihin en enää halua palata. Mutta minulla on vielä jämät pullon pohjalla, sen verran sentimentaalinen kuitenkin olen. Muista versioista en olekaan innostunut, kyllä vaan se aito ja alkuperäinen on ihanin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fanni aivan ihana Daisy-muisto. <3 Olen samaa mieltä sun kanssa, että tää alkuperäinen on ehdottomasti se hienostunein, mutta niinhän se yleensä menee. :)

      Poista
  5. Ihana yksinkertainen pullo:) Mulla on ollut jotain Daisya, niitä läpinäkyviä pulloja, mutten muista mitä lajia. Ja oon aivan surkea erottamaan mitään vivahteita tuoksuissa, sanonpa vaan, että ihanalta tuoksuvat;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kanssa, tää kokonaan valkoinen pullo oli brändiltä hyvä idea, sopii ja kuvastaa Daisya tuoksuna hyvin. :)

      Poista
  6. Marc Jacobsin tuoksut on ihania ♡ Monta kertaa on kaupassa tullut tuoksuteltua Daisyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat. Alkuperäinen Daisy on kyllä jo jonkin sortin klassikko. :)

      Poista
  7. No ei, mutta sattumalta juuri postasin tuoksutarjottimen tekemisestä ja siinä oli Daisy Dream Kiss tuoksu myös:)
    Kaunis tuo valkoinen pullo ja elegantimpi kuin se vanhempi versio. Minulla on ollut se, mutta olen sen jo kuluttanut loppuun:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla katsomaan sun tuoksutarjotin juttu. :) Daisy Dream Kiss on mun tän kevään lemppari Daisy. :)

      Poista
  8. Samat ajatukset, tämän pullon nähdessäni ajattelin, tälläinenhän sen aina olisi tullut olla. Toisekseen itse tuoksukin säilyy hieman paremmin, kun ei ole kirkasta lasia ja valo ei pääse niin hapettamaan. Alkuperäinen Daisy on aina alkuperäinen ja jo syntyessään klassikko. Rakastan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti jännä miten miettii jonkun tuoksun tietynlaiseen pulloon ja sitten siihen onkin toteutettu jokin ihan erilainen. Toi on ihan totta, että tuoksu säilyy paremmin, kun ei ole kirkas pullo.

      Poista
  9. Tässä on kyllä eteerisen kaunis pullo <3! Mä en ole vielä päässyt Daisyilemaan, vaikka silloin n. kymmenen vuotta sitten tämä kiinnostuksen herätti. Nuo pullot ovat olleet aina niin ihastuttavia! Ystäväni on sarjaa keräillyt, ja siksi jätin itse nämä välistä. Hassua, tiedän, enää en niin tekisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin, ei mitään liikaa tai liian vähän. Daisy on näistä ollut aina se ehdoton lemppari ja oli jotenkin pitkäkin tauon jälkeen ihana palata tähän. :)

      Poista
  10. Tulin onnittelemaan teitä otsikon vilkaistuani, mutta onnea siis Daisylle. :D Hymyilytti kommenttisi blogissa, mä niin ymmärrän. Sitten imetin kaks lasta ja hups. Hih. :D Aurinkoa keskiviikkoiltaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo meille tulee tänä vuonna täyteen vähän vähemmän kuin Daisylle, seitsemän vuotta. ;) On oikeasti ihan väärin, että miksi oletetaan, että kaikki isompi rintaiset ja koko uimapuvun haluavat on mummoja ja uikkarit sen näköisiä. :D

      Poista
  11. Heh, itse tykkään enemmän siitä alkuperäisestä läpinäkyvästä pullosta :) Kullanvärinen neste antaa sellaisen luksusfiiliksen, tästä tulee nyt vähän mieleen saippuapullo. Minusta on muutenkin kiva nähdä minkä verran tuoksua on jäljellä.

    Minulla on ja on ollut monta Daisya. Alkuperäinen sekä eri versioita siitä. En voisi kuvitella tuoksukokoelmaani ilman tätä! :) Parista limited edition -Daisysta olen hankkinut varakappaleetkin kaappiin, siitä huolimatta että joka kevät tulee uudet ihanat Daisyt kauppoihin :D

    Tänään testailimme äitini kanssa hajuvesiosastolla mikä tämän kevään Kiss-kokoelmasta on paras. Vielä en pystynyt päättämään Daisy Dreamin ja Eau so Freshin väliltä. Taidan hankkia molemmat ;)

    - Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihan varakappale Daisyja, olet kyllä tosi fani. <3 Dream on tämän kevään tuoksuista ehdoton oma suosikkini. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives