Helppo ja nopea kesäkurpitsakastike pennen kera

Rakastan helppoa ja nopeaa kotiruokaa. Viime vuosina olen huomannut, että tämä helppo ja nopea tarkoittaa yhä useammin lihatonta ruokaa, mikä on tietenkin ihan kiva juttu, vaikka kyllä minä sekasyöjänä edelleen pysyn. 
Kesäkurpitsat ovat juuri nyt parhaimmillaan ja eilen olikin hyvä aika syödä pitkästä aikaa penneä ja kesäkurpitsaa. Ruoka valmistuu kymmenessä minuutissa, joten aikaa tähän ei paljoa kulu.

Kesäkurpitsakastike pennen kera
(2-3 hengelle)

n. 350 g kesäkurpitsaa pilkottuna
2,5 dl Flora Kuohua
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna
suolaa
chilijauhetta
mustapippuria
provencelaista yrttiseosta
nokare voita ja tilkka öljyä paistamiseen
keitettyä penneä
(raastettua parmesaania)

Laita tilkka öljyä sekä voinokare pannulle ja anna kuumeta. Kun pannu on kuuma, lisää kesäkurpitsan palat ja paista niitä hetki pannulla, ei haittaa, jos ne vähän ruskistuvat. Mausta suolalla ja provencelaiselle yrttiseoksella. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli, laske hieman levyn lämpötilaa, ettei valkosipuli ja yrittiseos pala. Kääntele hetki ja lisää joukkoon kerma. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja chilijauheella. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kokoon n. 5 minuuttia. Lisää joukkoon keitetyt pennet ja sekoita. Nauti heti. Päälle voit halutessasi lisätä raastettua parmesaania.

HUOM! On tärkeää, että lisäät yrttiseoksen joukkoon ennen kerman lisäämistä, sillä sen pyörittäminen hetken aikaa pannulla antaa ruoalle erilaista makua. Jos lisäät yrttiseoksen kerman joukkoon, lopputulos on "vaisumpi". 

Mitä ruokaa teette, kun pitää saada nopeasti vatsan täytettä?

  1. Tää menee kokeiluun ehdottomasti, näyttää super hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on yksi kesän lemppareista silloin kun en ahda itseeni uusi perunoita, mihin en tunnu kyllästyvän koskaan. :D

      Poista
  2. Nam, kuulostaa tosi hyvältä ohjeelta! :-) Kun pitää saada nopeasti hyvää lautaselle, turvaudun joko kasvismunakkaaseen tai aglio & olio -pastaan. Aineksia on aina kaapissa, ja ruoka valmistuu minuuteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munakkaat on tosi hyviä, jos haluaa nopsaan, niitä tehdään meilläkin. :)

      Poista
  3. Oijoi nam, teen pastaa, toasteja tai munakkaan. Nyt on pakko sanoa, että hiilareiden vähentäminen tuntuu rankalta, mutta näillä mennään. <3 Muiskuja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuntuu, mutta kyllä se siitä! Munakasta vaan. ;)

      Poista
  4. Näyttääpä hyvältä. Mä teen joka päivä jotain helppoa ja nopeaa :D en jaksa kokkailla. Mutta jos pitää äkkiä saada jotain töitten jälkeen niin wokkivihanneksia, jauhelihaa tai kanaa. Nuudelia kylkeen ;D

    VastaaPoista
  5. Pikaruokana meilläkin pastat ja ruokaisat salaatit.
    Onpa herkullisen näköinen annos <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastasta saa kyllä nopeasti täyttävää ja hyvää, lisäksi ei montaa raaka-ainetta tarvita. :)

      Poista
  6. Silloin kun on niin nälkä, että heikottaa, keitän vain pastaa ja sekoitan joukkoon valmispestoa. Vähän raikkaampaa annoksesta saa, kun pilkkoo mukaan kirsikkatomaatteja.
    T: Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä hyvä vinkki, tomaatit varmasti raikastavat kivasti kokonaisuutta. :)

      Poista
  7. Alkuvuodesta saikkuillessa tein helppoa ja nopeaa tomaattipastaa. Eli keitin kikhernepastaa ja kuullotin pannulla sipulia, minitomaatteja hetken. Sekaan valkosipulia, vähän ranskankermaa sekä mustapippuria. Koko setti valmistuu alle 10 min ja hyvää on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkosipulia on kyllä sellainen, että sillä saa makua hyvin ruokaan kuin ruokaan. :p

      Poista
  8. Pastoihin täälläkin luotetaan! Ihan valtavan herkullinen kuva ja resepti, NAM! Nykyään valitsen uusia proteiinipitoisia pastoja, niin pysy nälkä kauemmin pois : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä nopeita, me ostetaan kans toisinaan proteiinipastoja. Ja kiitos, tää ruoan kuvaaminen ei ole ehkä niin ominta alaa kuin tuoksupullojen. ;)

      Poista
  9. Meillä oikaruokana on wokit, kaupassa myydään niitä vihanneksia ihan vihannesosastolla valmiiksi suikaloituina, mikä on miljoona kertaa parempi kuin ne pakastewokkivihannekset 😄 Toinen suosikki on pikabolognese, eli jauheliha ruskistetaan, maustetaan yrteillä, sekaan purkki tomaattimurskaa ja suikaloituja, aurinkokuivattuja tomaatteja 😄 Jos jaksaa, niin mukaan kuullotettu sipulikin tekee ihmeitä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, meidän lähikaupassa ei myydä tollaista ylellisyyttä kuin valmiiksi suikaloidut vihannekset. :D Hyvä jos avokaadoa saa, mutta nekin on kivikovia ja niitä joutuu kypsentään kotona viikkokaupalla. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives