Parhaat aurinkosuojat meikin alle


Aluksi on pakko tunnustaa, että minä olen se pahis, joka vältteli vuosikausia laittamasta aurinkosuojia kasvoille. Toki jos tarkoitus oli viettää päivä auringossa tai ulkona, niin silloin kuorrutin aina kasvot suojakertoimilla, mutta että olisin pistänyt aurinkovoidetta kasvoille meikin alle tai yksinään normaaleina päivinä ei tullut kuuloonkaan. 

Tähän oli pari syytä, en vaan oikein edelleenkään voi sietää aurinkovoiteen hajua nenän edessä, se kyllä menee, mutta päivästä toiseen haisteltuna se alkaa etomaan. Pitkään aurinkolomien jälkeen paras hetki oli se, kun tuli kotiin, eikä kasvoilla tarvinnut haistella aurinkovoiteen hajua, joka alkoi kovasti 1-2 viikossa tympimään. Toinen asia on tietenkin se tahmeus ja valkoinen kerros, minkä tuotteet jättävät jälkeensä. 

Viime vuosina olen kuitenkin alkanut antaa periksi, koska olen käynyt tarkemmaksi ihoni kanssa ja niinpä käytänkin kesällä aina meikin alla aurinkovoidetta, siitä huolimatta, että en ole toistaiseksi löytänyt kuin yhden melkein täydellisen voiteen, jonka käyttö ei ala tympiä parin peräkkäisen päivän jälkeen. Koska suosikkini on hieman arvokkaampi, pitää aina taistella joidenkin hieman edullisimpien tuotteiden kanssa siinä välissä. Onneksi niistäkin on löytynyt muutama ihan kiva vaihtoehto, mutta totuuden nimissä on pakko sanoa, että jos haluat todella hienojakoisen ja pehmeästi levittyvän ison suojakertoimen tuotteen, se maksaa. Seuraavaksi viiden tällä hetkellä käyttämäni tuotteen plussat ja miinukset.

*Postauksen tuotteista Aco ja Ultrasun PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


ACO SUN FACE FLUID MATTIFYING ANTI-BLEMISH SPF50+ n. 18€* ☺︎☺︎☺︎-

Voide on tarkoitettu normaalille ja sekaiholle. Se lupaa jättää iholle mattapinnan. Hajusteeton.

+Ohut, miltein vesimäinen koostumus.
+Kuivuu nopeasti levityksen jälkeen mataksi.
+Näppärä pieni pumppupullo.

-Tuote on hajusteeton, mutta kyllä tämä tuoksuu voimakkaasti perinteiselle aurinkovoiteelle. Haju leijuu nenän alla koko päivän.
-Jos iho on kuivempi kosteutehot eivät ihan riitä vaan alle pitää laittaa kosteusvoide.


Valkoisen värinen voide sopii kaikille ihotyypeille. Voide muuttaa iholla väriä, mukautuen kaikkiin ihon sävyihin. Stabiloitu C-vitamiini kirkastaa ihoa.

+4in1-tuote, toimii kosteusvoiteena, primerinä (peittävämmän meikkivoiteen voi levittää päälle, tämä tasoittaa ihon valmiiksi ja toimii ikäänkuin primerinä), kevyenä meikkivoiteena ja aurinkosuojana. 
+Ihastuttava kukkainen tuoksu.
+Ei tahmaa.

-Kuivempi ihoinen tarvitsee alle kosteusvoiteen.
-Jättää hieman kuultavan pinnan.

LA ROCHE-POSAY ANTHELIOS XL SPF50+ n. 18€ ☺︎☺︎☺︎+

Ihoa kosteuttava ja pehmentävä voidemainen aurinkovoide herkälle iholle. Hajusteeton.

+Näppärä pumppupullo.
+Hieman parempi raikkaampi tuoksu kuin Acossa, aurinkovoiteen tuoksu puskee silti hieman läpi.
+Kuivuu puolimataksi.

-Jähmeä levittää ja tarvitsee työstämistä.

SENSAI DAY CREAM SPF25 n. 117€ ☺︎☺︎☺︎☺︎☺︎-

Kevyt anti-ageing päivävoide suojakertoimella.

+Koostumus on höyhenenkevyttä ja jopa raikkaan geelimäistä.
+Puhdas raikas tuoksu.
+Imeytyy heti.
+Kuivuu himmeäksi.
+Kaunistaa ihon pintaa.
+Sisältää runsaasti ihoa hoitavia ainesosia.

-Hinta.
-Suojakerroin voisi olla korkeampi.

ULTRASUN FACE SPF30 n. 25€*☺︎☺︎☺︎☺︎-

Andioksidantteja sisältävä voide lupaa palauttaa ihon kosteustasapainon ja vähentää auringon aiheuttamia ikääntymisen merkkejä. Sopii herkälle iholle.

+Raikas ja suht kevyt koostumus.
+Melko neutraali tuoksu, aavistuksen puskee aurinkovoiteen ominaistuoksu läpi hetken päästä levityksen jälkeen.
+Tyhjiöpakattu näppärään pumppupulloon, säilyy 24kk:tta avaamisesta.
+Levittyy helposti.

-Suojakerroin voisi olla korkeampi.


Mikä on teidän aurinkosuojasuosikki kasvoille ja meikin alle?



*Aco ja Ultrasun PR-näytteitä, saatu blogin kautta, muut omia.


  1. Mulla on nyt käytössä ALGA MARIS, luonnonkosmetiikkaa, suojakerroin 30, eikä tuoksu yhtään aurinkovoiteelle. Plussana vielä väri, joten käytän sitä myös joskus ilman meikkiä.
    Toinen suosikki on ZO SKIN HEALTH Oclipse aurinkosuoja + primer, vähän vaaleampi sävy, mutta aivan ihana keväällä. Eikä myöskään tuoksu aurinkovoiteelle, suojakerroin 30.
    Molemmat olen saanut blogin kautta, itse en olisi edes osannut etsiä tälläisiä huipputuotteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun on pitänyt monesti testata tuota Algamarisin spf30, koska se suihke kropalle on aivan ihanan tuoksuinen ja mukavan koostumukset omaava, että onko kasvoille tarkoitettu yhtä hyvä. :) Noita SPF50 on tosi vaikea löytää, että ei olisi aurinkovoiteen tuoksua, tuo Guinot joka ei ole pelkkä aurinkovoide on ainoa, johon on olen törmännyt. Kaikista muista SPF50, puskee aurinkorasvan haju läpi.

      Poista
  2. Lv:n suojakerroin 50 aurinkovoide on itselläni käytössä. Aurinkoisina päivinä vietän töissä n. 3-4 tuntia ulkona. Silloin pitää olla suojakertoimet korkeat.
    Ihanaa alkanutta viikkoa Jonna ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei tuossa enää mitkään SPF30 riitä, mitä korkeampi sen parempi, kun pitkiä aikoja ulkona viettää aikaa. :)

      Ihanaa viikkoa Outi! <3

      Poista
  3. Olen myös vältellyt laittamasta aurinkosuojavoiteita meikin alle, ja sen sijaan valinnut suojakertoimellisia meikkituotteita. Toki jos ihan aurinkoa lähtee ottamaan, niin silloin tietysti suojaan myös kasvot, mutta mulle tuppaa tulemaan kaikista arskavoiteista näppyjä:/ Mä tiedän, että tässä pitäisi kunnostautua ja onhan nuo voiteetkin kehittyneet viime vuosina hurjasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi näppyjen saanti on ongelma, siksi tuotteen pitäisi olla tuollainen, missä on paljon ihonhoidollisia ominaisuuksia, eikä vain pelkkä suoja.

      Poista
  4. Melkein jo kuulosti tuo La Roche-Posay kokeilun arvoiselta kun löytyis sk 50, kosteuttava ja hintakin ok, mut arveluttaa kyllä aika pahasti tuo jähmeys ja vaatii työstämistä... Ei ehkä näillä hermoilla :P On muuten todella vaikea kuivaihoisen löytää sk 50 voidetta mikä ei sitten myöskään kiillä kilometrin päähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no verrattuna Acoon joutuu työstämään kauemmin, mutta kyllä se sitten imeytyy lopulta. :D Monen mielestä ei varmaan ole kovin työlästä, mutta itselle ominaisuus jota en arvosta. :D SPF50 on vaikea, odotan sitä päivää kun joku tekisi sillä kertoimella saman tuntuisen voiteen kun tuo Sensai on. Sensailla on SPF30, se on ihan yhtä loistava koostumus kuin tuo SPF25, mutta SPF50 ne ei tee, just sen takia kun ei saa koostumuksesta samanlaista, ainakaan vielä. ;)

      Poista
  5. Muista ei ole minkäänlaista kokemusta, mutta Sensain suojaa olen sentään käteen kokeillut ja sehän oli jotain aivan uskomatonta, se silkkisyys ja miten imeytyi heti. Aivan uskomaton tuo Sensai ainakin <3 Kaunista päivää Jonna ja toivottavasti pian päästään Suomessakin aurinkosuojatuotteita käyttämään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on jotain aivan uskomatonta, ei sille ole oikein kilpailijaa. <3

      Joo pakko toivoa, vaikka tänään on sadellutkin.

      Ihanaa päivää Tiia. <3

      Poista
  6. Tää on itseasiassa tosi hyvä postausaihe! Meikki+aurinkovoide on liian usein lähmänen ja sulava kokonaisuus,oon huomannu et ennemmin vältän aurinkoa kokonaan kun taistelen ton kombon kanssa :|

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ajattelin, koska ilman meikki se on melkein sama mitä sutii, mutta meikin alle laitettaessa on tosi tärkeää, miten voide käyttäytyy iholla meikin kanssa. :)

      Poista
  7. Mulla on käytössä Bioren Aqua Rich Watery Gel spf 50, joka on tosi hyvä meikin alle. Se imeytyy nopeasti ja jättää mattaisen pinnan. Biore on tunnetumpi mustapäälapuistaan, mutta tämäkin on loistava tuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitää kokeilla! Mulla onkin brändin mustapäälappuja. ^_^

      Poista
  8. Mä oon tykännyt tuosta ACOn voiteesta, mutta seuraavaksi haluaisin kokeilla Misshalta All-around Safe Blockia, joka ehkäisee ihon rasvoittumista :)

    Tuossa Sensain kohdalla piti varmaan olla plussia nuo ensimmäiset? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missha kiinnostaa muakin, monet ovat kehuneet. :) Heh, joo. :D

      Poista
  9. Mä olen nykyään ihan fanaattinen aurinkosuojien kanssa ja pidän myös huolen, että kaikki lähipiirissä käyttää jotain suojaa :D Nuorempana sitä ei tullut käytettyä oikein mitään, nykyään en kesäaikaan edes koske alle 30 suojakertoimiin, useimmiten käytän spf50 kerrointa :D Kasvoille on myös ihan oma aurinkovoiteensa, tällä hetkellä taitaa olla neljänkympin kertoimella Australian gold -sarjaa ja oon siitä kyllä tykännyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsellä sama juttu, edelleen ajattelen, että on onni, etten nuorempana tästä huolimatta palanut. Jos oli suojakertoimia ne oli aina jotain 10-15. Muistan vain yhden kesän palaneet pakarat, kun maattiin uimapatjojen päällä ja silloin olin jotenkin unohtanut rasvata ne. :D

      Poista
  10. Mä käytän Acon SPF Sun Face Creamin Intensive Moisturiseria.
    Oon tykännyt tästä Acon perusaurinkokasvovoiteesta jo pitkään. Vaikka se on ehkä hieman jähmeätä verrattuna tuohon Acon fluidiin (luulisin, en tiedä), tykkään sen kosteuttavuudesta. Pumppupullo olis kyllä paljon kivempi kuin perustuubi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumppupullo on näissä ihan huippu. Pitää kokeilla tota Acoa, mulle vaan tässäkin acossase aurinkorasvan lemu on sellainen, että seuraavana päivänä pakko laittaa toista tuotetta, koska se on niin voimakas. :D

      Poista
  11. Sensai on aivan ihana, täyden kympin tuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, antaisin täydet jos suojakerroin olisi spf50 ja hinta edes parikymppiä alhaisempi, nyt oli pakko heittää miikka perään. :D

      Poista
  12. Hyvä ja ajantasainen postaus :) Stockkalla olisi nyt tarjouksessa Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF 30 -aurinkosuojavoide, onko kokemusta tästä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, ihan yhtä hyvä koostumus kuin tässä SPF25 Day Creamissa, suosittelen, käytin sitä viime kesänä Kreikan lomalla. :)

      Poista
  13. Mä tykkään siitä Elizabeth Ardenin voiteesta ja aion seuravaaksi harkita tuota Guinotia ^_^ Tosin Clarinsillakin oli mukavan kuuloinen suojakertoimen 50 fluidi, ootko muuten sitä koskaan kokeillut? Mutta mä vähän luulen, että sitä the täydellistä aurinkovoidetta meikin alle ei ehkä ole olemassa :D Siksi viime kesänä teinkin niin, että suht. kiiltävän aurinkovoiteen ylle tyrkkäsin mattaavaa primeria, ettei meikkipohja olisi ihan heti liejuuntunut pois :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä aio ehdottomasti testata tuon Ardenin jossain vaiheessa. ^_^En ole kokeillut tota Clarinsin fluidia, olen kyllä katsellut sitä välillä sillä silmällä. Toi on kyllä hyvä vinkki laittaa mattaavaa primeriä päälle.

      Poista
  14. Meillä koko poppoolla pääsääntöisesti käytössä Acon ja itselläni vielä Liracin voiteet, joihin en anna muiden koskea :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lieracin voiteet on ihania, joten en ihmettele, ettet anna. :D

      Poista
    2. Lieracin Sunissime on täydellinen meikin alle.Mä käytän spf 30 golfatessa ja ei todellakaan meikki rullaa, eikä iho kiillä.Vaikka hiki tulee! Koskaan e en ole Suomessa sillä palanut.Olen jo valmiiksi ruskettunut ja syön myös Betamaxia , joten tuo riittää muuten voi ottaa spf 50.Mineraalimeikki on hyvä vaihtoehto, jos iho killtää helposti.Mä käytän myös voidemaisia, koska olen kuivaihoinen.

      Poista
    3. Betamaxit on kyllä ihan ehdottomat, kun varmaan jo 15 vuotta sitten aloin kesäisin tai ennen lomamatkoja syömään erilaisia "aurinkokapsaleita" en ole palanut kertaakaan. Joten ihon sisältäpäin suojaaminen on todella tärkeää ja tehokasta. Tästä voisikin kirjoittaa oman juttunsa. ^_^

      Poista
  15. No hyvä, että on aurinkovoiteet ovat tulleet sun kasvoille, sillä kyllä se kieltämättä nykyisin on oltava tarkkana:) Minä käytän tuota Sensaita meikin alle, meikkivoiteessakin on 30 spf. Mutta aurinkorannalla tai meikittä on oltava 50 ainakin couperosan alueella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, ennen oltiin holtittomimpia, ikä tuo ilmeisesti tarkkuutta tähänkin asiaan. ;)

      Poista
  16. Meillä täällä Ruotsissa on Sensain aurinkovoidetta 50 suojakertoimella-:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin just, että ainakin Stockalle oli tullut tännekin, vielä viime kesänä ei ollut. Pakko päästä kokeileen, ovatko pystyneet samaan koostumukseen kuin SPF30:ssä. :)

      Poista
  17. Ihan mieletön voide. Ei yhtään paksu ja valkonen vaan sama koostumus kun siinä SPF 30:ssä.
    Olen sitä jo useamman vuoden käyttänyt enkä voi enää edes ajatella käyttäväni jotain muuta.
    Meillä sitä saa Kicks butiikeista(olen siellä töissä).
    Tosi kiva blogi sulla; olen sitä jo monta vuotta lukenut. Oon vaan niin huono kommentoimaan. Sanotaanko niin?:-)
    Tää suomen kieli ei aina oikein luista...-)
    Hyvää kesää sulle Jonna:-)
    Päivi Tukholmasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! Taidan ostaa sen seuraavaksi. Hyvinhän tuo suomen kieli luistaa, joten rohkeasti vaan kommentoimaan. :)

      Aurinkoista kesää Päivi!

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives