Parhaat nestemäiset kuorinnat


Ihonhoitotrendejä seuratessa yksi tuoteryhmä on noussut parin viimeisen vuoden aikana isoon suosioon, nimittäin nestemäiset kuorinnat. Nestemäisiä kuorintoja on ollut olemassa vuosikausia, mutta jostain syystä niitä ei ole oikein osattu markkinoida. Clinique oli varmasti ensimmäinen tai ensimmäisiä brändejä, jotka rohkaisivat kuorimaan ihoa päivittäin nestemäisellä kuorinnalla, mutta myös muut ovat tulleet perässä. Nykyään yhä useammalta ihonhoitosarjalta löytyy nestemäinen tuote, jonka kyljessä lukee exfoliant

Olen käyttänyt nestemäisiä kuorintoja vuosien saatossa aika vaihtelevasti, mutta parin viimeisen vuoden aikana ne ovat tulleet ihonhoitorutiiniini pysyvästi. Syy on selvä, mikään ei ole pintakuivalle herkälle sekaiholle parempaa kuin hellävarainen kuorinta jopa päivittäin, joka sisältää happoja, jotka kuorivat ihon pinnalta pois sitä helposti tukkivaa kuollutta ihosolukkoa. Olen huomannut, että tuotteiden säännöllinen käyttäminen on melkein kadottanut pintakuivuus ominaisuuden ihostani kokonaan, mikä on tietenkin ihan mahtava juttu, koska ihooni tulee nykyään vähemmän epäpuhtauksia. Olen huomannut, että parhaiten omalla ihollani toimivat tuotteet, jotka sisältävät salisyyli- tai glykolihappoa. Alkoholikaan ei ole ihollani ongelma, kunhan en käytä sitä sisältävää tuotetta päivittäin, jolloin helposti alan huomaamaan ihossani kuivumista varsinkin talviaikaan. Mutta tämäkin on ainaista hienosäätöä, kysy on yleensä tuotteen sisältämästä cocktailista, miten se käyttäytyy ihollani. Yleensä se selviää vasta tuotetta pidempiaikaisesti käyttäessä. Nestemäisiä kuorintojahan käytetään niin, että niitä levitetään vanulapulla puhdistetulle iholle yleensä iltaisin, jonka jälkeen ihoa ei huuhdella vaan päälle levitetään muut hoitotuotteet. Toisia tuotteita voi käyttää aamuisinkin, mutta itse käytän nestemäisiä kuorintoja vain iltaisin. 

Minulla tällä hetkellä käytössä kolmea erilaista nestemäistä kuorintaa, joista jokaista olen käyttänyt jo useamman pullollisen. Kuka tunnustaa lukeneeni blogiani heinäkuussa 2013? Kirjoitin yhdestä tämän postauksen tuotteesta ensimmäisen kerran blogissani jo silloin ja olen käyttänyt tuotetta siitä saakka melko säännöllisesti. Välissä toki on ollut pieniä taukojakin, mutta lopulta päädyn tilaamaan tuotetta aina uudestaan. Oli jotenkin liikuttavaa lukea tuota vanhaa postausta, toisaalta oli myös mukava huomata, että olen ollut aika uskollinen täällä jutuilleni vuosien saatossa. ^_^ Tiesin jo silloin mikä on se intohimoni ja mistä haluan kirjoittaa. 

Alpha-H:n Liquid Gold on myös siitä jännä tuote, että se on yksi tuotteista, joista kuulen lukijoiltani edelleen eniten kommenttia, että tilasivat sitä suosituksestani ja käyttävät sitä vielä tänäkin päivänä. Joten ei kait se huono tuote voi olla, tosin jos minulta kysytään, kyseessä on ihonhoitomaailman klassikkotuote, joka on vain suomalaisille hieman tuntemattomampia, koska australialaisen Alpha-H:n tuotteita ei myydä meillä, vaan ne joutuu tilaamaan ulkomailta. Sarjassa on muitakin aivan loistavia tuotteita, joista tulen vinkkaamaan teille vielä tämän vuoden puolella.


APLHA-H LIQUID GOLD ROSE LIMITED EDITION

Tällä hetkellä minulla on käytössä Alpha-H:n Liquid Goldin Limited Edition -versio Rose, sillä pitihän minun tämäkin testata. Ruusukullan ja valkoisen sävyillä kuorrutettu pullo ei tehnyt houkutusta yhtään vähäisemmäksi. ^_^ Tämän ainesosaluettelo on paljon pidempi kuin alkuperäisen (laitan molemmat tuohon alle vertailun vuoksi), mutta minun ihoni tykkää tästä vielä enemmän kuin alkuperäisestä Liquid Goldista. Koen, että tämä on huomattavasti hellävaraisempi iholleni. Liekö syynä tuotteen sisältämä ihoa rauhoittava ruusuvesi, sekä muut ihoa hoitavat kukkauutteet ja silkkiproteiini? Kuorinta tuoksuukin ihanasti ruusulta. Ensimmäisen tekemäni postauksen alkuinnostuksen jälkeen huomasin, että Liquid Gold on sisältämänsä alkoholin vuoksi liian voimakas iholleni päivittäin käytettäväksi, mutta joka toinen päivä käytettynäkin olen saanut hyviä tuloksia. Rasvoittuvampi iho voi varmasti huoletta käyttää tuotetta joka ilta. Tuotteen kuorintatehohan perustuu glykolihappoon. Suosittelen herkkäihoisempi ehdottomasti testaamaan tämän Rose-version, niin paljon hellävaraisemmalta, mutta silti tehokkaalta tämä tuntuu.

Inci Rose: Aqua, Alcohol Denat., Glycolic Acid, Glycerin, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Maris Sal, Sodium Carrageenan, Potassium Hydroxide, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Orchis Morio Flower Extract, Polysorbate 20, Rosa Damascena Flower Water, Phenoxyethanol, Pelargonium Graveolens Oil, Caprylyl Glycol, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Citronellol, Geraniol, Limonene, Citral, Linalool

Inci: Aqua, Alcohol Denat, Glycolic Acid (5%), Glycerin, Hydrolyzed Silk, Potassium Hydroxide, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Glycyrrhiza Glabra Extract. 

Tuotetta myy mm. Beauty Bay ja Cult Beauty.


AVEDA BOTANICAL KINETICS EXFOLIANT 

Vaikka Liquid Gold Rose tuoksuukin ihanasti rakastamaltani ruusulta, niin pakko sanoa, että Avedassa on joukon koukuttavin tuoksu, josta en vaan saa tarpeekseni. En tiedä moniko teistä on tuoksutellut Avedan tuotteita, mutta niissä on selkeä oma tunnistettava tuoksumaailmansa, sellainen raikkaan vihreä ja pirteä. Tuoksu koostuu limestä, eukalyptuksesta sekä kukka- ja kasviuutteista. Myös Avedan tuote sisältää alkoholia, joten käytän tätä vuoroviikkoina Liquid Goldin tilalla. Avedan kuorintateho perustuu salisyylihappoon, mutta tuote sisältää myös ihoa rauhoittavaa hamamelistä. Avedahan on cruelty free -kosmetiikkaa, mutta brändin omistamaa emoyhtiötä ei siihen lueta. 

Inci: Aqueous (Water\Aqua\Eau) Extract\Extrait Aqueux:Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract , Alcohol Denat. , Salicylic Acid , Ethyl Lactate , Polysorbate 20 , Citric Acid , Fragrance (Parfum) , Geraniol , Linalool , Citronellol , Limonene , Sodium Citrate , Phenoxyethanol

Tuotetta myy mm. LookFantastic.



CLINIQUE CLARIFYING LOTION 1.0

Cliniquen tuote on myös klassikko, tosin monet eivät olleet kovin innoissaan, kun n. vuosi takaperin Clinique meni muuttamaan tuotteen koostumusta. Koska Cliniquen tuoksuton tuote ei sisällä alholia, minulla on tämä käytössä joka toinen päivä, kun haluan rauhoittaa ihoni alkoholin kuivattavalta vaikutukselta. Tuote kuorii ihoa salisyylihapon voimin ja ihoa hoitavista ominaisuuksista pitävät huolen hyaluronihappo ja glyseriini. Tämä on selvästi joukon hellävaraisin ja hyvä tasapainottava tuote tehokkaampien rinnalla, mutta en ole silti innostunut käyttämään tätä kuin iltaisin, vaikka tätä voisi käyttää kaksi kertaa päivässä. 

Inci: Water / Aqua / Eau, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Dipropylene Glycol, Biosaccharide Gum - 1, Butylene Glycol, Acetyl Glucosamine, Glycerin, Sucrose, Salicylic Acid, Caffeine, Sodium Hyaluronate, Polysorbate 20, Trehalose, Capryloyl Glycine, Disodium Phosphate, Trisodium EDTA, Benzoic Acid, Phenoxyethanol.

Tuotetta myy mm. Sokos ja Stockmann.

Käytättekö nestemäisiä kuorintoja? Suosikkeja?



  1. Jep, tällä hetkllä käytössä The Ordinaryn Glycolic Acid Toning Solution :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omassa ihossa on tapahtunut ihan mieletön muutos sen jälkeen, kun pienen venkoilun jälkeen aloin käyttämään säännöllisesti. :)

      Poista
  2. En ole käyttänyt, ihan vieras juttu mulle. Tuota Cliniqueta voisin kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Clinique on todella hellävarainen, joten jos on yhtään oman ihon kanssa epäilyksiä niin suosittelen kyllä aloittamaan ensiksi sen kanssa. ^_^

      Poista
  3. Olen alkanut vastikään käyttää the Ordinaryn Lactic Acid 5% + HA -nestemäistä kuorintaa. Todella kuivaihoisena en voi käyttää alkoholipitoisia tuotteita juurikaan, ja tuon Ordinaryn kuorinnan valitsin miedoimmasta päästä. Vielä en osaa sanoa miten tepsii, mutta voisin hyvässä lykyssä jatkossa kokeilla muitakin merkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ordinaryn tuote onkin tuossa itsellä jonossa odottamassa vuoroaan. ^_^

      Poista
  4. Mitään en ole kokeillut näistä ja tuttu merkki on ainoastaan Clinique. Aikoinaan sain Cliniquen meikinpoistoaineesta kirvelyä, sata vuotta sitten, niin olen sen jälkeen ollut varovaisempi Cliniquen tuotteiden kanssa. Vaikka sarjalta löytyikin ihanan hellivä sy-voide mm. Eli kannattaisi vaan rohkeasti testiä lisää.

    Kivaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää Cliniquen 1.0 on todella todella hellävarainen ja tätähän ei sitten todellakaan laiteta silmiin, koska kyseessä on kuoriva tuote. :D Esim. Alpha-H nipistelee iholla aina alussa vähän, mutta sekä Aveda ja Clinique ovat tosi hellävaraisia näistä, Alpha-H tuntuu, mutta on kyllä joukon tehokkainkin sitten. :)

      Muakvaa sunnuntaita Tiia! <3

      Poista
  5. Mä hain perjantaina postista lisää korealaisia kuorintoja, kuten Mizonin AHA/BHA tonerin, joten inolla odotan kokemuksia. Uskon, että mun ihotyyppi nauttisi kovasti kuorivasta vaikutuksesta :)

    VastaaPoista
  6. Tuntuu, että aina vastaan samalla tavalla, mutta en ole kokeillut tällaisia kuorintanesteitä. Nolona myönnän, että en edes tienyt moisista. Kuulostavat kyllä hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei sillä ole väliä, jospa tulee se päivä, että voitkin vastata toisin, hih. Täältähän niitä vinkkejä saa. ^_^

      Poista
  7. Minulle oon jostain syystä jäänyt nestemäiset kuorinnat ihan vieraiksi. Toisaalta pintakuivaa sekaihoa täälläkin, joten voisin vaikka kokeillakin.
    Kiitos tästä vinkistä Jonna ja ihanaa sunnuntai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen oikeasti, lupaan, että huomaat eron. ^_^

      Poista
  8. Ohhoh, tässä on mulle ihan uusi tuoteryhmä! :)

    VastaaPoista
  9. Cliniqueta olen käyttänyt ja tykännyt tosi paljon, nyt käytössä ne COSRXin kosteuttavat laput ( joissa mukana salisyylihappoa ) ja kaivoinpa taas sen Paulankin salisyylituotteen esiin ^_^ Tosin se on kylläkin voidemainen :D Mutta juu, mun iho tykkää erityisesti BHA-kuorinnoista! Mutta glykolihappokin on jees. Miten muuten, jos käytät sitä Academien kuorivaa putsaria/kuorintaa, et varmaan niinä iltoina enää käytä esim. tuota Cliniqueta? Kyselen lähinnä siksi, että en ole itse uskaltanut kemiallisesti kuorivamman putsarin jälkeen enää kovin kuorivaa hoitonestettä tms. sen tyylistä kasvoille laittaa :D ( löysin uudestaan muuten Dermalogican maitohappoja sisältävän kasvoputsarin, joka on pari kertaa viikossa käytettynä ihana ^_^)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan silloin kun käytän Academieta en käytä mitään näistä, menisi vähän liian hurjaksi. :D Mutta Academie on mulle sellainen kuuriluontoinen parin vkon ajan, kun haluan tehokkaasti kirkastusta, nää nestemäiset on sitten sellaisia jokapäiväisiä.

      Mäkin oon joskus käyttänyt tota Dermalogican putsaria, pitäisi varmaan antaa sille taas mahdollisuus, se sarja on jotenkin itsellä jäänyt muiden jalkoihin, vaikka yhteen aikaan käytin tosi paljon sarjan tuotteita. :)

      Poista
  10. Mulla on käytössä Pixin Glow Tonic ja olen tykännyt. Mutta sitten kun se loppuu niin haluan testata jotain toista. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissähän sitä nykyään onneksi riittää. Itsellä on ollut myös Pixiä, se oli kiva, pidän sitä melkein yhtä hellävaraisena kuin Cliniqueta. Näistä toi Alpha-H on todella paljon "rajumpaa" tavaraa, paitsi Rose tuntuu hellävaraisemmalta kuin alkuperäinen Liquid Gold.

      Poista
  11. Nestemäiset eli siis happo kuorinnat ovat ehdottomasti parhaita iholle, kun vain valitsee ihotyypilleen sopivan hapon ja vahvuuden.
    Itse en tosin ikinä maksaisi kuorinta aineesta tuollaisia hintoja, koska paljon halvemmallakin löytyy yhtä hyviä, usein jopa parempia (alkoholi kun ei ole hyväksi millekkään iho tyypille) varsinkin Korealaisen kosmetiikan puolelta ja esim. the Ordinaryltä. Omat suosikkini (herkälle, kuivalle iholle) ovat Ordinaryn Glycolic Acid 7% Toning Solution ja Lactic Acid 5% + HA 2% (pari kertaa vkossa) sekä päivittäiseenkin käyttöön sopivat, hellävaraisemmat Misshan First Treatment Essence ja Cosrx AHA/BHA Clarifying Toner.
    Ja kuorinnan päälle tietenkin runsaasti Puynkang Yulin Essence-Toneria, Hyaluron tms. hyvää kosteuttavaa seerumia tai sheet mask ja lopuksi päivä voide tai yö naamio niin iho kiittää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla itseasiassa on tuo Ordinaryn Glycolic Acid odottamassa tossa jonossa vuoroaan. :) Tilasin sen jo jokin aika sitten, mutta en ole ehtinyt korkkaamaan sitä vielä.

      Poista
  12. Mä luulen, että tilaan itselleni jossain vaiheessa tuon Alpha-H:n! Tai sit täytyy varmaan testata nämä kaikki :D Mä oon käyttänyt Pixin vastaavaa tuotetta, joka on kyllä ollut aivan loistava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alpha_H on loistava, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen ainakin aluksi, että löytää oman rytmin iholla, on meinaten ehdottomasti koko porukan tehokkain. Joten tasoittaa ihon sävyäkin todella nopeasti. :)

      Poista
  13. Alpha H:n käyttösuositus muuten onkin vain joka toinen päivä, viitaten siis tekstiisi :) Norwegianin Euroopan lennoilla saa ostettua 25 euron hintaan ;)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives