TOP5 Parhaat Clinique-ihonhoito


Clinique oli aikoinaan yksi ensimmäisiä selektiivisiä ihonhoitosarjoja, josta ostin tuotteita. En silti koskaan oikeastaan välittänyt mitenkään erikoisemmin sarjan kuuluisasta 3-Step -systeemistä, jonka tarkoitus on puhdistaa, kuoria ja kosteuttaa iho vaan olen aina käyttänyt sarjasta vähän tuotteita sieltä ja täältä. Viime vuosinahan Cliniquelle on ilmestynyt myös aivan loistavia meikkejä, mutta niistä tulee jossain vaiheessa ihan oma postauksensa, koska ovat sen ansainneet. Tällä kertaa keskitytään pelkästään ihonhoidon suosikkeihini.

Cliniquen tuotteitahan ei ole hajustettu, joten ainoa tuoksu mikä niissä on, lähtee raaka-aineista. Nenääni tuoksumaailma tuoksuu tuoksuttomalta, tiedätte, mitä tarkoitan. ^_^ 

Olen kokenut, että varsinkin puhdistustuotteet ovat sarjan vahvinta alaa ja osaamista, ihonhoitotuotteista itseni on ollut huomattavasti vaikeampaa löytää niitä suuria suosikkeja. Ajattelen niin, että syy on voinut olla siinä, että olen kokenut ne hyvin perustuotteiksi, eivätkä ne ole tehneet iholleni mitään suurempia taikoja. Tietynlainen tehokkuus on ehkä puuttunut. Vuosien aikana on silti lyötynyt muutama tuote joiden nimeen vannon ja joita ostan aina uudestaan. Itseasiassa yksi suurimmista suosikeistani on vasta keväällä ilmestynyt uutuus, jonka vuoksi seuraan nykyään hyvinkin tarkasti, mitä uutta Cliniquelta tulee markkinoille.

Kuvissa näkyvistä tuotteista muut omia, All About Eyes PR-näyte saatu blogin kautta.


All About Eyes* – En varmaankaan hirveästi huijaa, jos sanon, että tämä on sarjan kuuluisimpia tuotteita. Enkä yhtään ihmettele, miksi näin on. Suosikkini on tämä kevyemmän, mutta kosteuttavan koostumuksen omaava voidemainen ja geelimäisen koostumuksen väliin menevä versio. Silmänympärysvoidetta on olemassa myös Rich -versio, mutta itse nautin tästä kevyemmästä varsinkin meikin alla. Moniko teistä tiesi, että tuote on formuloitu niin, että se auttaa silmämeikkiä pysymään paremmin paikoillaan? Tämän vuoksi levitän tätä ihan reilulla kädellä myös yläluomelle. 

Clarifying Lotion 1.0 – Viisitoista vuotta sitten suosikkini oli Lotion 2, mutta viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana se on ollut ihan liian voimakas iholleni. Koitin asiaa ihan tieteen nimissä muutama kuukausi sitten. Se kokeilu päättyi pariin kertaan, kun ihoa alkoi kiristämään sen verran paljon. Sen sijaan tämä 1.0 on täysosuma hieman herkemmälle pintakuivalle iholle, koska se on alkoholiton. Tuote kuorii silti kevyesti, sen sisältämän salisyylihapon voimin. Hyaluronihappo ja glyseriini taas kosteuttavat ihoa. Käytän tätä vähintään kolme-neljä kertaa viikossa ihon puhdistuksen jälkeen, jonka jälkeen lisään iholle muut hoitotuotteet. Soveltuu päivittäiseen käyttöön, mutta en halua rasittaa pintakuivaa ihoani liiaksi.

Fresh Pressed 7-Day System With Pure Vitamin C – Tämä puhdasta C-vitamiinia sisältävä tuote oli se, joka ilmestyi keväällä ja aiheutti heti ensimmäisellä käyttökerralla sellaisen wau-reaktion, jonka vuoksi ostin tätä tuotetta samantien paketillisen jemmaan. Näitä voi ostaa yksittäin seitsemän päivän kuurina, jonka aikana minusta saa jo hyvän tuloksen, mutta saatavilla on myös neljän kappaleen pakkauksia, jos haluaa tehdä pidempi aikaisen kuukauden kuntokuurin iholle. Pakkaus sisältää seitsemän yksittäispakattua jauhemaista C-vitamiinia sisältää puhdistusta. Kuurin aikana putsaan jauheella ihoni aina iltaisin, kun ensiksi olen puhdistanut kasvot puhdistusöljyllä tai balmilla. Jauhe kaadetaan kädelle ja sekaan lisätään tilkka vettä, jolloin se muodostaa liukkaan vaahdon. Jauhepuhdistus on mielestäni todella tehokas, mutta se ei kuitenkaan kuivata ihoa. Mukana tuleva pipettipullo toimii niin, että pullon pohjasta otetaan sinetti pois ja sen alta paljastuvaa kumimaista nappia painetaan pari kertaa, jolloin C-vitamiini sekoittuu jo tuubissa valmiina olevaan nesteeseen. Sitten ravistetaan kunnolla. Tuote riittää hyvin viikoksi, vaikka itse laitan sitä illan lisäksi myös useana aamuna viikon aikana pari tippaa kasvoille. Se suositellaankin käyttämään viikon aikana, koska tuon ajan tuote säilyy hyvänä ja C-vitamiini on aktiivisimmillaan. Sopii kaikille ihotyypeille heleyttämään ihoa kuuriluontoisesti. Säästin oman varapakettini juuri syksyyn, koska mielestäni kesän jälkeen iho kaipaa aina pientä kirkastusta. 

Repairwear Laser Focus Smooths, Restores, Corrects  – Yksi parhaista seerumeista meikin alla, mitä olen koskaan käyttänyt. En ole laskenut, mutta tämä on varmasti jo kolmas pullo, joka minulla on menossa... Se vähän harmittaa, että jostain syystä Cliniquen Repairwear Laser Focus-tuotteet poistuivat Suomen markkinoilta, joten nyt minun on tilattava seerumini ulkomailta. Tämä tekee ihosta jotenkin todella silkkisen sileän ja pehmeän heti ensimmäisellä käyttökerralla ilman, että ohut seerumi kuitenkaan tuntuisi iholla liian silikoniselta. Pienentää selvästi myös ihohuokosia, jonka vuoksi tämä on niin loistava tuote meikin alla. 

Take The Day Off Cleansing Balm - Oikeastaan voisin suositella tämän linjan kaikkia tuotteita, niin kuin alussa sanoin, Cliniquen vahvuus on mielestäni juuri puhdistuksen puolella. Tykkään nimittäin todella paljon myös sarjan Puhdistusmaidosta, jonka koostumus on pehmeän kermaista ja tarpeeksi paksua makuuni. Cleansing Balm sen sijaan on helmi. Kyseessä on nimensä mukaisesti balmimainen puhdistuote, joka sulaa iholle. Herneen kokoisella nokareella lähtee paksu ja vedenkestävä meikki pois helposti. Käytän balmia niin, että hieraisen nokaretta nopeasti kämmenten välissä, jonka jälkeen hieron tuotteen molemmilla käsillä kasvoille, jolloin tuote ikäänkuin sulaa ja liukuu pehmeästi kasvoilla. Huuhtoutuu pois helposti lämpimällä vedellä, jonka jälkeen iho on puhdas, mutta todella pehmeän tuntuinen ilman rasvaisuutta. 


Käytättekö Cliniquen tuotteita? Suosikkeja?

*Muut omia, All About Eyes PR-näyte, saatu blogin kautta.



  1. Cliniquealta tuttuja ovat Clarifying Lotion ja All About Eyes. Molempia tekisi mieli taas käyttää mutta ehkä jäivät vähän syrjään luonnonkosmetiikkaan siirtymisen aikana? Silmänympäryksillä tosin käytän ei-luonnollistakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas kävi kesällä niin, että todella pitkään jatkuneen n. 80% luonnollisia tuotteita käytössä jälkeen siirryin taas enimmäkseen näihin ei-luonnonkosmetiikkatuotteisiin, koska mulla oli niistä jutunaiheita ja kolme sarjaa, mitä testailin, eivät olleet luonnonkosmetiikkaa. Varmaan taas homma tasoittuu siiheen tuttuun 50/50. :D

      Poista
  2. Cliniquen ihonhoitotuotteita en ole käyttänyt vuosiin, koska ainakin joissakin on alkoholia. Nykyisin joitakin Cliniquen tuotteita löytää jopa Tokmannilta (en tosin osaa sanoa ovatko jotain poistuvia tuotteita vai ihan normimyynnissä olevia), joten täytyy varmaan aloittaa sieltä uudelleen tutustuminen. Joistakin (harvoista mitä mulla on) Cliniquen meikeistä tykkään todella paljon, aivan supereita<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi olla muuten poistuvia, mutta saataa olla ihan normi eriäkin, että ovat ostaneet jostain, kun kauppa lopettaa. Sieltähän nykyään saa vaikka mitä. :D Cliniquen meikit ovat sellaisia, mitä mulla on useita käytössä päivittäin, ovat loistavia ja ihonhoidossa on sitten näitä muutamia helmiä. Ja puhdistuksessa suosittelen kyllä tosi lämpimästi tuota Take The Day Off -sarjaa. :)

      Poista
  3. Aikaisemmin käytin paljon sarjan tuotteita ja tietysti hajuvesiä.

    Suloista sunnuntaita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cliniquen se ihan eka Happy on yksi mun suosikkituoksuja sellaisista raikkaista tuoksuista, muut jälkeen tulleet eivät ihan sille vertoja vedä. Se miesten Happykin on ihana. <3

      Aurinkoista sunnuntaita Sara!

      Poista
  4. Take The Day Off Cleansing Balm on aivan mahtava tuote, yksi purkki riittää pitkään. Puhdistaa tehokkaasti, mutta on iholle hellävarainen. Ikisuosikkini <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkki tosiaan riittää pienen ikuisuuden, joten loistava hinta/laatusuhde. :)

      Poista
  5. Mulle Cliniquen tuotteet on olleet jotenkin hajuttomia ja mauttomia, tarkoitan ettei tule mieleen äkkiseltään mitä tuotteita heiltä olen käyttänyt :- Uups, no onneksi tulikin heti yksi parhaista silmänmeikki(huuli) poistoaineista mieleen eli Take the Day off <3 Miksiköhän kellot eivät soineet kun luin sun tekstiä?? Tervetuloa dementia XD Sitä ostan aina uudelleen ja uudelleen, se on täydellinen vedenkestävän meikin poistoon silmiltä :) Sitä myöten tuo balmi on kiinnostava tuote, milloinkohan raskin ostaa sen käyttöön? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, samoja dementian oireita on ilmaantunut täälläkin, joten ei hätää. :D Balmi muuten kestää sitten pienen ikuisuuden, purkki ei meinaa loppua millään, joten hinta/laatusuhden kohdillaan. :)

      Poista
  6. Kiva postaus! Oon kiinnostunut viime aikoina Cliniquesta ja on kiva lukea myös näistä kommenteista suositteluja..! :) Mun suosikki on Liquid Facial Soap Mild-versiona ja 7 Day Scrub-kuorintavoide <3 Tuo puhdistusbalmi oli ihan jees (kokeilin näytteen), mutta en ainakaan vielä vaihda puhdistusöljyjä siihen :) Tuo sy-voide on myös tosi hyvä ja pitäähän sitä jossain vaiheessa testata myös tuo silmämeikinpoistoaine! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liquid Facial Soap oli aikoinaan, kun ihossa ei ollut vielä näin paljon pintakuivuuttaa ihan suosikki. Nykyään en voi käyttää sitäkään liiaallisen kuivattavuuden vuoksi joka päivä, mutta toisenlaiselle ihotyypille huippu tuote. :)

      Poista
  7. Mulla on ollut tuo sy-voide (en muista kumpi versio), mutta tykkäsin sen raikkaasta mutta silti tosi hoitavasta koostumuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliskohan sulla tää mun suosikki, musta se Rich ei muistini mukaan ole ihan yhtä "raikas" koostumukseltaan kuin tämä, vaikka kiva onkin. ^_^

      Poista
  8. Tuo jauhemainen C-vitamiinikuuri alkoi kyllä nyt toden teolla mua kiinnostamaan, vaikka aika pitkälti luonnonkosmetiikkaa nykyään ihonhoidossa suosinkin. Mutta saattaa olla, että repsahdan kokeilemaan tuota. Kuulostaa niin hyvältä! Ja C-vitamiinia sisältävistä tuotteista tykkään muutenkin, koska niiden tehon iholla kyllä huomaa, jos on kyseessä laadukas tuote :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on loistava, siinä on tosiaan 7 jauhemaista yksittäispakattua putsaria ja sitten toi seerumituubi, johon C-vitamiinijauhe sekoitetaan. Ihan yksi lempparituotteita, jos haluaa ihon viikossa kirkkaaksi. :)

      Poista
  9. All About Eyes on oma tuotesuosikkini. Minähän kärsin kaikista silmänympärys ongelmista, kuivuus ja tummuus. Oikeastaan ainoa paikka kasvoissani, johon käytän enemmän rahaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi ainakin auttaa kuivuuteen hyvin. :) Olen kyllä sitä mieltä, että jos johonkin panostaa niin juuri hyvään sy-voiteeseen.

      Poista
  10. Clinique on mun mielestä viime vuosina alkanut tuomaan todella mielenkiintoisia tuotteita markkinoille niin ihon hoidossa kuin meikeissä. Itselläni on on/off käytössä moisture surge intense thirst relief-kasvovoide ja tuota numero 2 kasvovettä olen joskus muinoin käyttänyt.Sinänsä nostalgista on että ensimmäiset ihonhoitotuotteet joita aloin teininä käyttämään oli juuri Cliniquelta,samoin myös ensimmäinen ripsiväri jota säännöllisesti käytin. Tämä ehkä siksi että herkkäihoisena silloiset normikaupan tuotteet aiheutti ihossani yliherkkkyys reaktioita eikä apteekkien valikoima silloin ollut vielä hääppöinen. Tällä hetkellä merkiltä kiinnostaa juuri nuo c-vitamiini tuotteet ja cleansing balm, kunhan vaan edelliset loppuu. Meikeisssä toivoisin yhtä laaja sävyvalikoimaa kuin ulkomailla vaikka ei se nyt mitenkaan kauhean huono olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä sun kanssa. Pitkään oli sellaista hiljaiseloa ja Cliniquella oli silti varmasti paljon uskollisia käyttäjiä, mutta ei tullut mitään sellaista, mikä olisi saanut uusia käyttäjiä kiinnostumaan brändistä kunnes ihan viime vuosina on tuntunut, että brändi on osannut uudistua, mutta samalla myös pitänyt ne vanhat asiakkaat tyytyväisinä. :) Meikkivoiteissa oöen huomannut itsekin vähän huonon sävyvalikoiman meillä, varsinkin Beyond Perfectin meikkivoiteen vaalein sävy on jopa mulle liian tumma ja punapohjainen, vaikka en lumikki-ihoa omistakaan.

      Poista
  11. Kiitos sun, se huippuhyvä sy-voide löytyi Cliniquen parista. :) Noin muuten Cliniquen Happy, aah <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, no arvasin, että toi sy-voide voisi olla sun juttu! ^_^

      Poista
  12. Oo, Clinique <3 Merkki on tainnutkin olla eka selemerkki, jolta olen tuotteita ostanut. Muistan vielä elävästi sen tilanteen, kun olimme mieheni kanssa tavaratalossa, olimme juuri muuttaneita tänne Vantaalle. Mietin pitkään mitä ostaisin ja päädyin Cliniquen silmämeikinpoistoaineeseen, kun Dioriin tai Chaneliin ei ollut varaa ^_^ En siitä kuitenkaan tykännyt :D Löysin merkin kuitenkin vuonna 2012 kun ihoni alkoi temppuilla ja kaipasin hajusteettomia tuotteita. Tuota balmia käytin monta purkillista ( ja yksi rasia on mulla nyt tyhjänä hiuspinnien säilytyskäytössä :D )! Ja Super Rescue -hoitovoide oli ihan huippu mun iholle, samoin tuo alkoholiton kasvovesi. Sitäkin käytin monta purkkia :) All about Eyes -voiteista ei tullut mun suosikkeja mutta taidan ottaa uusintaerän, varsinkin jos se on optimoitu silmämeikin alle :D Se sävyttävä päivävoide oli kans ihana ja sain ystävänikin koukutettua tuotteeseen ^_^ Merkin rajauskynät on myös ihan superhyviä ja tykkään 38-maskaroista, esim. Thaimaassa mulla oli se ja hyvin kesti koko päivän ^_^ Eli, taidan olla aikamoinen Clinique-tyttö sielultani, vaikka merkki onkin nyt jäänyt vähemmälle kun on pitänyt kokeilla kaikkia muita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taas eka selemerkki tais olla Biotherm, mut Clinique tuli kyllä heti tokana tai kolmantena. :D Toi kevyt All About Eyes on tosiaan formuloitu juuri meikin alle, ilmankos se toimii niin hyvin...

      Toi on just ongelmallista, kun naama ei riitä vaan käyttämään määräänsä enempää kerralla. :D

      Poista
  13. Nuo repairwearit on muaki kiinnostanu,enpä ees tienny ettei niitä enää myydä täällä! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei myydä, joka huono juttu, koska esim. Smart Custom ei ole mun mielestä lainkaan niin hyvä. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives