Rosehip oil – Parasta kaikille ihotyypeille


Öljyt ovat nostaneet viime vuosina ihonhoidossa kovasti suosiotaan. Niiden suosio ei tullut mitenkään yhtäkkiä isona hypenä vaan salakavalasti pikkuhiljaa niistä on tullut yhä suositumpi osa suomalaisten ihonhoitoa. 

Ymmärrän todella hyvin arkuuden käyttää öljyjä, myönnän ihan suoraan, että aluksi itseänikin vieroksutti. Öljyistä oli tahmaisen fiiliksen jättävä kuva ja kukapa haluaisi kasvojen kiiltelevän päiväsaikaan? Juju on kuitenkin siinä, että osaa valita omalle ihotyypilleen sopivan öljyn. Ei ole ihotyyppiä, joka ei hyötyisi öljyjen käytöstä. Kirjoitin aiemmin asiasta täällä

Jos öljyn käyttö vieroksuttaa, kannattaa käyttäminen aloittaa iltaisin, silloinhan ei ole niin väliä, vaikka se naama vähän kiiltelisikin. Toinen kikka on sekoittaa öljyä tehohoitona muutama tippa seerumin tai voiteen sekaan, itse toimin usein näin, jos laitan sitä päivällä meikkivoiteen alle. Ainoastaan ihon kuivimmillaan ollessa saatan aamullakin levittää öljyn yksinään suoraan, jonka jälkeen annan kuivahtaa sen hetken ja levitän päälle primerin ennen meikkivoidetta, mutta muuten sekoitan aina muutaman tipan voiteen tai seerumin joukkoon. Iltaisin käytän niin, että taputtelen öljyn viimeiseksi kaikkien muiden hoitotuotteiden päälle. Tämä saattaa kuulostaa vähän hassulta. Näin menetellessä ei tarvitse kuitenkaan turhautua siitä, että yövoide/seerumi alkaisi temppuilemaan öljyn päällä vaan öljy ikäänkuin sinetöi "paketin" ja aamulla iho on aina mielettömän pehmeä. 

Minulta kysytään usein, mikä öljy kannattaisi ostaa. Ymmärrän, ettei kaikilla ole varaa ostella kahta-kolmea erilaista öljyä. Minusta ehdottomasti universaalein ja monikäyttöisin öljy onkin ruusunmarja, sillä se mukautuu helposti ihon erilaisiin tarpeisiin.


Ruusunmarjaöljy sopii niin ikääntyvälle kuin kuivallekin iholle, se tasapainottaa rasvaisen,- kuivan- ja sekaihon toimintoja, parantaa ihon kimmoisuutta, kirkastaa, kuorii, hidastaa juonteiden ja ryppyjen syntymistä sekä auttaa arpien/raskausarpien hoidossa. On vaikea kuvitella mikä ihotyyppi ei hyötyisi sen käytöstä. Sopii myös herkälle iholle. 

En käyttänyt koko kesänä iholleni öljyjä, mutta elokuussa välittömästi sinä päivänä, kun keskuslämmitys oli mennyt eräs viileämpi päivä päälle, huomasin, että ihoani alkoi kiristelemään. Tiesin heti, mitä olisi tehtävä. Lisätä ainakin aluksi öljy edes silloin tällöin ihonhoitorutiiniin mukaan. Päätin tällä kertaa kokeilla PR-toimistolta testiin saamaani Dabban Rosehip Oil Elixiriä*. Tuote on pakattu pipettipulloon, mikä on minusta oikeastaan paras tapata pakata tuote, varsinkin kun ruusunmarjaöljy on usein koostumukseltaan muita öljyjä paksumpaa, on pipetillä todella helppo annostella tuotetta tipoittain. Dabban tuotteessa on Dabban tuotteille tyypillinen mieto "vihreä" tuoksu, se kuitenkin häviää nopeasti iholta levityksen jälkeen. Rosehip Oil Elixir imeytyykin ihoon välittömästi ja jättää ihon pinnan pehmeäksi. Olen aiemmin käyttänyt mm. Pain, Flown ja Puhdas+:n tuotteita, mutta Dabba kiri näiden edelle, en tiedä miksi, mutta minusta ainakin tuntuu, että tämä imeytyi paremmin ihoon kuin Pai tai Flow, jotka molemmat ovat kuitenkin ihan hyviä tuotteita. Eikä ihoni ole tällä hetkellä edes kuivimmillaan. 


INCI: Rosa Canina Seed Oil*, Rosa Canina Fruit Extract*, Ribes Nigrum Seed Oil*, Tocopherol, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract*.

Käytättekö öljyjä säännöllisesti? Mikä on suosikkinne?

Dabban öljyä voi ostaa mm. Biodellyn verkkokaupasta, hinta on 38,90 euroa/30ml:ä.


*Tuote PR-näyte, saatu blogin kautta. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä.



  1. Minulla on body shopin ruusuöljyä kasvoille. Ikä on tuonut mukanaan kuivan pintaihon ja öljyt on ihan must nykyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä onko Body Shopillakin sellainen? Multa on mennyt ihan ohi. :D Öljyt on kyllä loistavia pintakuivalle iholle, mutta kaikille muillekin. ^_^

      Poista
  2. Käytän öljyjä säännöllisesti hiuksiin, mutta myönnän olevani tosi arka käyttämään kasvoihin. Pitäisi vaan kokeilla. Varmasti ovat tosi hyväksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa rohkeasti vaan kokeilla, illalla kun laittaa niin kasvoissa on aamulla selkeä ero. ^_^

      Poista
  3. Mä käytän öljyjä melkein vuoden ympäri, kesälläkin. Tosin kesällä vähän harvemmin. Mulla on joku pakkomielle kuorruttaa kasvoni myös öljyllä iltaisin ja kerrostella muutenkin monia seerumeita ja essencejä nyt, kun vihdoin olen päässyt niiden makuun ja oppinut käyttämään. Ja sitten vielä yönaamio lopuksi, niin johan on kerrosta kerrakseen;)
    Nyt mulla on käytössä the Ordinaryn Rosehip oil, joka on tosi passeli kesälläkin hieman ohuemman koostumuksensa ansiosta. Kun se loppuu, niin seuraavaksi on jojobaöljyn vuoro:) Silläkin on kai jokin anti-age -vaikutus, toivottavasti;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama, mäkin laitan iltaisin Essenceäkin useamman kerroksen, mitä enemmän sen parempi. :D Tässä Dabbassa on muuten tosi kiva koostumus, sellainen paksuhko, mutta silti imeytyy heti, joskus paksumpien kanssa saattaa olla imeytymisen kanssa vähän ongelmaa ja sitten en ihan hirveästi tykkää öljyistä jotka on niin liruja ja valuvat sormien välistä.

      Poista
  4. Mulla on The Ordinaryn 100% kylmäpuristettu ruusunmarjaöljy. Ei maksa paljoa ja on todella hyvää eikä siinä ole muita öljyjä sekoitettuna. Oma akneihoni tykkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on just jotenkin uskomatonta, että ruusumarjasta hyötyy niin akneiho kuin omapintakuivakin, se vaan on loistavaa tavaraa kaikille ihotyypeille. ^_^

      Poista
  5. Mä käytän lähes joka ilta öljyjä, ja tällä hetkellä vuorossa on jojobaöljy. Mutta ruusunmarjaöljyjäkin on pari pulloa, ja pidän niistä kovasti. Jokaisen kannattaisi kokeilla öljyjä niiden hoitavuuden takia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän myös muita öljyjä, mut ruusunmarja on ehdoton suosikki. <3

      Poista
  6. Kyllä juuri seerumeihin ja naamioihin lisättynä, mutta en aina edes muista koko öljyjä:) Talven tullen varmasti alan taas muistamaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, kasvot kyllä ilmoittavat, että öljyn muistaa. ^_^

      Poista
  7. Toi öljy kuulostaa ihan loistavalta! Mä tutustuin ensimmäiseen kasvoöljyyn vasta viime keväänä, kun ostin itselleni sellaisen Mádaralta. Käytän sitä samoin kuin säkin, eli kaikkien muiden seerumien ja voiteiden päälle. Muistaakseni myös Uusi alku ihollesi -valmennuksessa kehoitettiin tekemään homma noin, vaikka kieltämättä se tuntuikin aluksi hassulta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu hullulta, mutta toisaalta ne muut hoitotuotteet ei jää sen öljyn päälle pyörimään, fiilis on ihan eri, kun sen lisää vasta lopuksi. :)

      Poista
  8. En voi sanoa, että käyttäisin säännöllisesti, mutta etenkin jos iho on kuivempi, niin silloin kyllä käytän öljyä. Haluaisin löytää jonkun vähän kevyemmän öljyn, johon ei hiukset tarttuisi heti kiinni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän ei tartu, tää on varmasti yksi nopeimmin imeytyviä öljyjä mitä olen käyttänyt. ^_^

      Poista
  9. Ruusunmarjaöljy taitaa olla mun suosikkiöljyni, toimii oman "sekoihoni" kanssa hyvin :D Frankincenseöljy on kans ihanaa, mutta kyllä ruusunmarja vie vaan pidemmän korren ^_^ Oliskohan tässä öljyssä jotenkin öljyn molekyylikokoa fiksattu, jos se imeytyy vikkelään? Pidän tän Dabban ehdottomasti mielessä! Se Ordinaryn öljykin kiinnostaa ^_^ Ja ai niin, mä lopulta käytin lähes koko kesänkin öljyjä, huomasin öljyn tasapainottaneen tosi hyvin ihoa silloin, kun se sai näppylähepulin :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa tykkään frankincenistä, mutta ruusunmarja hakkaa sen, mutta kivaa vaihtelua. :) En tiedä, mutta tää oikeasti hulahtaa ihoon melkein, vaikka koostumus ei todellakaan ole mitään ihan lirua. :)

      Poista
  10. Enemmän talvikäytössä, mutta oli sellainen öljyvaihe, mutta nyt olen tullut hieman araksi erilaisille öljyille ja lisään mieluiten yövoiteen joukkoon tipan, kuin laitan enää suoraan kasvoille.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma ihonikaan ei tarvitse öljyjä talvella, ei keskuslämmitystä niin iho on heti normaali. Syksyllä öljyjen tarvi lisääntyy heti.

      Aurinkoista keskiviikkoa Tiia! <3

      Poista
  11. Mulla on myös ihan sama suosikki, ruusunmarja. <3 Mulla on ollut käytössä Balm Balm, Pai, Dabba ja nyt MOA, joista viimeisin on ehkä tänhetkinen suosikki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruusunmarja on kyllä niin parasta! Balm Balmia ja MOAa en olekaan noista kokeillut. :)

      Poista
  12. Mulla on ollut joskus öljyjä, mutten ole kovin tykästynyt niihin. Täytyisi varmaan kokeilla tätä suosittelemaasi tuotetta :) ja muuttaa mielipidettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan uudestaan, ja eihän kaikkien tarvitse kaikesta pitää, öljyä parempaa kosteuttajaa ei vain ole. :)

      Poista
  13. Käytän kyllä öljyä, mutten säännöllisesti.
    Käytän sellaista halppis tuotetta kuin Bio-Oil.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tosta Bio-Oilista tulee vaikka mitä muistoja, se taisi olla eka öljy mitä ikinä käytin, tunnen vieläkin sen tuoksun nenässä. :D

      Poista
  14. Tällä hetkellä ihastusta on herättänyt Fresh -merkin Seaberry Moisturizing Face Oil aamukäytössä ja iltaisin Apeironin jojoba -teepuuöljy. Nää ei aiheuta mulla näppyjä ja imeytyy iholle :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives