Ei niin perinteiset joulutortut


Tämän syksyn hittihän ovat olleet Vihreä kuula -joulutortut. Itse en ole innostunut tekemään niitä, koska jotenkin ajatuksena ne tuntuvat minusta "kuivilta". Voiko yksi puolikas Vihreä kuula saada tortusta makuuni tarpeeksi mehevän? Itsehän nimittäin laitan joulutorttuihini varmasti tuplamäärän täytettä mitä muut normaalisti pistävät, koska itse torttutaikinahan ei pahemmin miltään omaan suuhuni maistu. 

Yksi lemppareitani joulun aikaan ja muulloinkin ovat suklaataskut. Teen näistä erilaisia variaatioita erilaisilla marmeladeilla, nämä ovat sellaisten herkkua, jotka haluavat mehevän täytteen. Tällä kertaa kokeilin sisälle suklaapalan lisäksi omenamarmeladin ja sitruunan yhdistelmää. Sitruuna toikin tosi kivaa raikkautta muuten todella tuhtiin torttuun. Jo yhdellä lähtee makeannälkä varmasti. :)


Omena-sitruuna-suklaataskut
(10kpl)

500g torttutaikinalevyjä
paistonkestävää omenamarmeladia 
Dronningholmin Sitruuna Täyttistä
Fazer Premium leivontasuklaata 70%
1 kananmuna
tomusokeria koristeluun

Leikkaa torttutaikinalevyt puoliksi neliön muotoisiksi kappaleiksi. Levitä pohjalle hivenen Täyttistä, varo reunoja. Lisää päälle pieni nokare vajaa teelusikallinen omenamarmeladia. Laita lopuksi päälle yksi pala leivontasuklaata. Taita kolmion muotoiseksi ja puristele reunat sormin tiukasta kiinni. (tässä ei kannata höntyillä, sillä täytteet tulevat helposti ulos paistaessa, jos et ole huolellinen). Vatkaa kananmuna kupissa ja voitele taskut. Paistan uunin keskitasolla 220°C n. 15 minuuttia tai kunnes taskut ovat kauniin kullanruskeita. Jäähdytä ja ripottele päälle tomusokeria. Nauti! Suklaa pysyy taskujen sisällä todella kauan kuumana, joten ole ensimmäisen haukun kanssa varovainen, ettet polta suutasi.


Mikä on joulun suosikkileivonnaisesi?

Oikein makeaa sunnuntaita kaikille!



  1. Oih kuinka ihana leivontavinkki. Itse olen ihan vain perinteisissä joulutortuissa pysytellyt (ja eilenkin niitä piti muutama tehdä :D), mutta tämä pitää muistaa ja seuraavalla kerralla tehdä kunnon herkkutorttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteiset joulutortut on ihania, jouluna pitää olla aina luumua täytteenä. :p Mutta näin joulun alla on kiva tehdä jotain muutakin ja näillä jos millä lähtee makeannälkä. :D

      Poista
  2. Näyttää herkulliselta :) Itse en innostu joulun leivonnaisista, leivon toki joulutorttuja, pipareita ja usein myös kuivakakun, mutta oma suosikki on juustokakku ympäri vuoden. Usein olen tehnyt siitä jouluisen version.

    Suloista sunnuntaita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustokakku on kyllä hyvää! Siitä saakin tosi helposti väännettyä jouluisia versioita. ^_^

      Poista
  3. Nam! Nyt iski torttuhimo. Viime vuonna kokeilin laittaa marmeladin kaveriksi vaniljatuorejuustoa ja hyvä tuli. :)

    VastaaPoista
  4. Mää tykkään joulutortuista eniten ja neki ainoastaan omenakanelihillolla. Luumuhillo on niin pahaa. Pipareista tykkään ainoastaan taikinana. Paistettuna niistä tulee pahaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas rakastan luumuhillolla, niitä pitää olla aina jouluna, mutta omenahillo on seuraava suosikki. :p

      Poista
  5. Kaikki missä on omenakanelihilloa, kolahtaa muhun. Ja täytettä saa tosiaan olla runsaasti. En tykkää sellaisista liian taikinaisista, tuntuu että ne takertuu kurkkuun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, sama juttu, just toi kurkkuun takertumisen tunne. :D Toi suklaa kun sulaa niin tekee näistä tosi mehevän ja täyteläiset ja makean. :p

      Poista
  6. Oijoi, namskis! Pari kertaa olen jo torttuja väsäillyt, ihan sillä omena-kaneli täytteellä ja kirsikkamarmeladilla :) luumuhillon jätin tänä vuonna veks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se omena-kaneli on luumun jälkeen mun suosikki. Kirsikka säväytti mua vähemmän mitä olisin kuvitellut. :D

      Poista
  7. Oma suosikkini on omena-kanelimarmeladilla täytetyt tortut. Olen joskus tehnyt after eight suklaasta ja päärynästä onnistuneen makuisia herkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistan, että noi Afteir Eight -päärynyt oli yhtenä jouluna tosi iso hitti, ne oli hyviä. After Eightit on muutenkin mun lemppareita. :p

      Poista
  8. Kääk miten hyvännäkösiä :D Päätin alkaa eilen aivopesemään itseäni joulufiilikseen ja paistoinkin vuoden ensimmäiset joulutortut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivopesujoulufiilikseen kuulostaa todella hyvältä! :D <3 Tuoksuista se lähtee, itselle ainakin just torttujen ja piparien tuoksu tuo heti joulufiilistä.

      Poista
  9. Aijai, herkullinen ohje. <3 Nämä olikin varmaan parempi taitella taskuiksi, että pysyy täytteet paikallaan ja suklaa ei pala. Mulle maistuu kaikenlaiset joulutortut. Tykkään myös konjakilla tai rommilla kostutetuista suklaakakuista, sellaista ei tule tehtyä oikein muuten kuin jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tasku toimii suklaa kanssa just hyvin. Suklaa sulaa, mutta ei pala. :) Oi noi rommilla tai konjakilla kastellut kakut on herkkua, tykkään myös oikein sellaisesta muhevasta hedelmäkakusta, jossa on punssia yms. :p

      Poista
  10. Eilen tuli tehtyä ekat joulutortut, jotka pikkuisen kärähtivät vaikka istuin vieressä :D. Mä en ole koskaan syönyt muita kuin luumuhillotorttuja, ne ovat se joulun paras leivontaherkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutortut on oikeasti siitä jänniä, et kun niitä kyttää, ne on todella pitkään liian vaaleita ja sitten ne tulee yhtäkkiä kypsiksi, jos ovat minuutinkin yli, ovat jo liian tummia. Pitäisi olla käsi luukulla ja silmät selässä. :D

      Poista
  11. Oooo kuulostavatpa mielenkiintoisilta! Näitä vois kyllä kokeilla ja tehdä vaikka erilaisiakin variaatioita täytteen suhteen :) Hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin voi, valkosuklaa ja joku kirpeä vois kans toimia. :p

      Poista
  12. Nää maistuikin, sillä vihaan joulutorttuja, jotka on kuivia käkkännöitä ja hyi luumuhillokin. Lemon Curd vois olla kokeilemisen arvoinen jossain muodossa myöskin.

    Hyviä unia Jonna 😘

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kestääkö Lemon Curd paistoa? Se ja valkosuklaa vois olla mehevä combo! :p Just sen takia joulutortuissa pitää olla paljon täytettä. Ne Vihreä kuula -tortut näyttää mun makuun kuivilta, vaikka ovat kauniita. :D

      Öitä Tiia. <3

      Poista
  13. Ooh! Tollaiset jutut missä on suklaata sisällä on ihania! <3

    VastaaPoista
  14. Hauska idea tuo suklaapalan lisääminen! Itse en perusta ns. perinteisistä joululeivonnaisista, mutta muokkaan leipomuksen "joulumaiseksi" kanelilla ja piparkakkumausteella. Näin esimerkiksi porkkanakakku sopii joulun kahvipöytään :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives