10.12.2017

Helppo kinkku-juustopiirakka


Rakastan helppoja ja nopeita reseptejä, ennen jaksoin väsätä jotain hankalampiakin, mutta mitä enemmän vuosia kuluu, sitä enemmän olen alkanut arvostamaan yksinkertaisuutta mausta tinkimättä. Olen antanut periksi siitä, että jos ei jaksa, kaiken ei tarvitse olla alusta asti täysin itsetehtyä. Esim. piirakkapohjat ovat sellaisia joita ostan usein valmiina, vaikka ne pyöräyttäisi kyllä itsekin melko nopeasti. Tuleepa kuitenkin yksi kippo tiskiä vähemmän...

Erilaiset suolaiset piirakat ovat olleet aina suosikkejani ja tykkään kokeilla niitä tehdessäni erilaisia versioita. Tätä juttua varten piirakasta kuvaa ottaessa tajusin, että ne eivät ole ikinä kovin kaunista ruokaa, mutta onneksi maku korvaa kaiken. :D

Helppo kinkku-juustopiirakka

pyöreä Myllyn paras piirakkataikina (suolainen)
300 g kinkkua (esim. palvikinkkua) suikaloituna
200 g Emmental-juustoraastetta
2-3 tl valmista vihreää pestoa
kuorallinen hienoksi hakattua tuoretta persiljaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
1 punainen paprika hienoksi pilkottuna
runsaasti rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta

Ota piirakkapohja sulamaan reilu tunti ennen leivontaa. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan, vuokaa ei tarvitse voidella erikseen. Sekoita kaikki täyteainekset hyvin keskenään ja lisää täyte piirakkapohjan päälle. Paista uunin alatasolla 200°C:ssa n. 30 minuuttia. 

Mikä on teidän lemppari suolainen piirakka?

Mukavaa ja rentoa sunnuntaita kaikille! 



18 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka:) Mun lemppari on feta-pinaattipiirakka<3 Fetaa voisin muutenkin syödä vaikka puolipäivähommana, mutta terveys ei varmaan kestäis;)
    Kivaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta-pinaatti on kyllä hyvää ja oon niin samoilla linjoilla sun kanssa fetan syönnistä. :D :p

      Ihanaa sunnuntaita Sari! <3

      Poista
  2. Kiva idea tuo pesto tuomassa makua. Täälläkin usein oikaistaan, paitsi feta, basilika, kirsikkatomsupiirakkaan jostain syystä teen aina itse pohjan ja pohjaan tulee makua antamaan keitettyjä perunoita kuorineen, nam. Muuten ostan aina pohjat ja makeisia kauramurotaikina on paras. En ole aikoihin tehnytkään näitä piirakoita, joten kiitti vinkistä ja ihanaa päivää 😘 ä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto on just se juttu, mikä tuo tähän todella hyvän maun, eikä esim. purjoa tai muuta sipulia tarvita. :) Mä taas aika usein veivaan niitä makeita pohjia itse, kun suolaiset ostan oikeastaan aina. Hauska.

      Mukavaa sunnuntaita Tiia! <3

      Poista
  3. Mä olen aika laiska leipomaan, voi johtua kun olen keliaakikko.
    Mutta silloin monesti innostun kun saan uuden ohjeen, kiitos tästä,
    voin muuntaa sen gluteenittomaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän tuon hyvin, onneksi noita piirakkapohjia taitaa saada nykyään myös gluteenittomina aika hyvin, joten sitä muuttamalla tästä saa tosiaan helposti myös gluteenittoman. :)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Tää oli hyvää! :p Mietin, että voisi käyttää pestoa useamminkin, se tuo todella kivaa makua.

      Poista
  5. Helppo ja nopsa, teen usein kinkku-juustopiirakka koska se maistuu miehellekin :) itselle teen ruispohjaan tacopiirakkaa tai feta-pinaattipiirakkaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taco-piirakka on sellainen, että en ole kokeillut, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Laitahan blogissasi resepti jakoon, että voin tehdä sitä! :p Monien suosikki tuntuu olevan toi feta-pinaatti, itsekin tykkään, mutta oon huomannut, että vierailla se jakaa aika paljon mielipiteitä, liekö kaikilla traumat koulun pinaattiruuista. :D

      Poista
  6. Ehdottomasti joko itsetehtynä feta-pinaatti- tai suppilovahveropiirakka. Pohjan teen aina itse ja käytän graham-jauhoja, musta noi kaupan pohjat on surkeita ja maistuvat pahvilta. Päälle paljon juustoraatetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suppilovahveropiirakka kuulostaa tosi hyvältä, itse en ole pitkään aikaa mitään sienipiirakkaan tehnytkään. :)

      Poista
  7. Mä en ole suolaisten piirakoiden ylin ystävä, enkä siis ole juuri tällaisia leiponut :D Mutta sellaiset, joissa on paljon juustoa, ovat kyllä suun mukaisia! Mutta sama juttu, mäkin arvostan nykyään enemmän yksinkertaisia reseptejä, jos tulee yli kymmenen raaka-ainetta iskee helposti ahdistus :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua ei haittaa monet raaka-aineetkaan, mutta jos on vaikka kakku, jonka tekoon tarvitaan 4-5 eri kippoa, kun monia eri komponentteja sekoitellaan eri kipoissa, alkaa iskemään ahdistus. :D Ennen toi oli just kivaa, mutta en jaksa sitä sotkun määrää, mikä tollaisia tehdessä aina tulee. Lisäksi meillä on keittiössä aika vähän tasotilaan, niin sekin meinaa loppua joka kerta kesken.

      Poista
  8. Hyvältä näyttää, nam. Mun lemppari on varmaan fetapinaattipiirakka mut tykkään kyl oikeastaan kaikista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Feta-pinaatti on kyllä tosi hyvää! Tuntuu olevan monen muunkin lukijan suosikki. :)

      Poista
  9. Oma lempparini on feta-pinaattipiirakka. Tämän piirakan voisin tehdä kalkkunasuikaleista...nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää! Hei, hyvä idea, kokeilenkin tota seuraavalla kerralla! :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown