Klassikot osa 38 – philosophy purity made simple


Terveisiä sairastuvalta. Toivottavasti teidän joulu sujui mukavissa merkeissä. Itse heräsin aattoaamuna siihen, että korvat olivat lukossa ja nenä valutti jotain epämääräistä jatkuvalla sykkeellä, joten arvelin, että mitenköhän käy... No, aatto sujui kuitenkin tästä huolimatta mukavissa merkeissä, mutta joulupäivän aamuna heräsin siihen, että olin jo kunnon flunssassa ja iltaa kohden alkoivatkin leuat louskuttamaan holtittomina yhteen  ja sehän tiesi sitä, että sitten nousikin jo korkeahko kuume. Tapaninpäivänä olin aika voipunut kahden huonosti nukutun yön jälkeen ja aamulla olo oli hivenen kuumeinen, mutta nyt keskiviikkoiltana tätä kirjoittaessa olo alkaa olla jo parempi. Pientä flunssaa ja hieman voipunut olo, mutta selvästi tuntuu, että oltaisiin jo voiton puolella. Mietin, että näinköhän minua lykästi ja se oli tässä. Ihmisen keho on kyllä ihmeellinen ja täytyy toivoa, että kuume vei taudin mennessään. En ole koskaan ollut aiemmin jouluna kipeänä, joten tulipa sekin koettua ensimmäistä kertaa 40 vuoden aikana. 

Katselin ennen joulua, että edellisestä Klassikko-postauksesta on aivan liian kauan aikaa, viimeisin taisi olla elokuun lopulla siis elokuun! Mihin ihmeeseen tämä aika oikeasti menee? Klassikoista kertovat postaukset ovat itselleni yksiä mieluisimpia toteuttaa, joten ajattelin, että hieman puolikuntoisena todella tutusta tuotteesta kirjoittaminen on helpompaa kuin alkaa ruotimaan jotain ihan uutta tuotetta. Tällä kertaa postaus paneutuu philosophyn purity made simple 3-in-1 cleanser for face and eyesiin* johon minulla on todella lämmin ja erittäin pitkä suhde, se on myös tuote, jonka vuoksi aikoinaan päädyin tilaamaan brändin tuotteita Englannista joskus viitisentoista vuotta sitten. Silloinhan philosophya ei myyty Suomessa toisin kuin nykyään. Tuohon maailman aikaan 3-in-1-tuotteet ihonhoidossa olivat harvinaisia, lähinnä tällaiset tuotteet olivat tarkoitettuja hiuksille, muistan, että se oli asia joka houkutti silloin tuotteen ostamaan. Sen lisäksi tämä tuntui olevan tuote jota jokainen kosmetiikan suurkuluttaja ulkomaisilla foorumeilla suositteli. Tuntuu, edelleen uskomattomalta, että siihen maailman aikaan kaikki todella kiinnostava tieto kosmetiikasta löytyi erilaisilta keskustelufoorumeilta, kun nyt sama tieto löytyy blogeista ja youtubesta. Myönnän, että tunnen tämän vuoksi itseni välillä todella vanhaksi. Onko lukijoissani ketään joka on myös pyörinyt näillä foorumeilla? Esim. MakeUpAlley ja muistaakseni myös nykyinen Anna silloin nimeltä Ellit yms. jossa oli aikoinaan todella hyvä suomenkielinen keskustelualue kosmetiikalle. Siellä oli silloin pieni vakiporukkakin, joka pyöri paikalla ahkeraan. 


Purity made simple on voittanut vuosien aikana monia palkintoja, se on ollut mm. Alluren Readers´ Choice jo kymmenen vuoden ajan, joten joku taikahan tuotteessa täytyy olla. Se on myös Amerikan myydyin kasvojenpuhdistusaine. Muistan, että kun käytin tuotetta ensimmäistä kertaa, se ei tehnyt minuun mitään kovin suurta vaikutusta, minusta se oli ihan kiva tuote, mutta ei sen erikoisempaa. Ostin sitä siltä vuosien aikana useampaan otteeseen uudestaan, se tuntui kivalta perustuotteelta, jossa oli mielestäni hyvä hinta/laatusuhde. Rakastuinkin tähän oikeastaan kunnolla vasta muutama vuosi sitten, kun aloin harrastamaan kaksoispuhdistusta. Vaikka tuotteen tarkoitus olisikin yksinään poistaa meikki, niin tykkään käyttää tätä toisen vaiheen puhdistajana tai yksinään päivinä jolloin en ole meikannut tai minulla on ollut vain hyvin kevyt meikki, sillä tuote poistaa hyvin kevyen meikin, mutta paksumman meikkikerroksen poistamiseksi käsittelyn joutuu toistamaan, jos haluaa kunnolla puhdasta. 

Tuotetta laitetaan vedellä kostutetuille kasvoille n. sokeripalan kokoinen määrä ja hierotaan 30-60 sekunttia. Huuhdotaan pois lämpimällä vedellä. Emulsiomaisen puhdistustuotteen tuoksu on hivenen lääkemäinen, ei varmasti miellytä kaikkia, vaikka se onkin mieto. Made simple vaahtoaa iholla miedosti. Puhdistaa hyvin kevyen meikin, ei kuivata, eikä kirvele silmissä. Jättää ihon pehmeän tuntuiseksi. Toimii todella erinomaisesti balmin tai öljyn jälkeen toisen vaiheen puhdistajana. Hyvä tuote, jos hakee hellävaraista puhdistajaa tai käyttää vain kevyttä meikkiä.

INCI: water, sodium lauroamphoacetate, sodium trideceth sulfate, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, coco-glucoside, coconut alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate, glycerin, carbomer, isopropyl alcohol, polysorbate 20, citric acid, imidazolidinyl urea, methylparaben, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, propylparaben, triethanolamine, amyris balsamifera bark oil, bulnesia sarmientoi wood oil, cymbopogon martini oil, pelargonium graveolens flower oil, rosa centifolia flower oil, santalum album (sandalwood) oil, daucus carota sativa (carrot) seed oil, mimosa tenuiflora bark extract, ormenis multicaulis oil, piper nigrum (pepper) fruit oil, salvia sclarea (clary) oil, fd&c yellow no. 5 (ci 19140).


Purity made simple puhdistusemulsion rinnalla ovat uusina tulleet myös puhdistusliinat*, jotka ovat näppäriä mökillä tai matkalla. Itse en kotona turhan jätteen takia näitä käytä, mutta matkalle varaan puhdistusliinoja aina paketin mukaan. 

Puhdistusemulsion suositushinta on 22,90 euroa/240ml, mutta se on tällä hetkellä tarjouksessa Sokoksen verkkokaupassa hintaan 16,90 euroa. Puhdistusliinat ovat sen sijaan Suomessa myynnissä vain Stockmannilla ja niiden suositushinta on 16 euroa/30kpl. 

Onko philosophy tuttu? Suosikkeja?

*Kuvissa olevat tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta. Jutun linkit eivät ole mainoslinkkejä.

  1. Ostin pikkupullon puritya luettuani siitä joskus aiemmin sun blogista. Se on kyllä todella hyvä puhdistustuote ja lisäksi ihanan lempeä koostumus. Tekee ihon samettisen tuntuiseksi. Tykkään kovasti ja uusi pullo on kiikarissa.
    Luin itsekin aikoinaan Ellit-keskustelusivustoa, koska siellä oli kiinnostavia aihepiirejä laidasta laitaan. Tykkäsin eniten Ellien ihmissuhdejutuista silloin aikoinaan.
    Pikaista paranemista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri lempeä koostumus tekee tästä tosi hyvän, vaikka onkin 3-in-1-tuote niin kaksoispuhdistuksen aikana tää jotenkin toimii todella loistavasti toisen vaiheen puhdistajana. :) Ihana kuulla, että joku muukin on lueskellut noita, vitsit tuntuu, että siitä on jo hirveästi aikaa. :D

      Poista
  2. Jos en ihan väärin muista, niin yksi pullo purityä on tullut käytettyä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen tunne, että monet ovat kokeilleet, tää jotenkin vaatii useamman pullon, että tähän koukuttuu, luultavasti yhtenä syynä se, että tää on aika perustuote vaikka tosi hyvä ja tuoksu ei kaikille ole välttämättä mieleen.

      Poista
  3. Täällä yksi joka on sairastanut koko joulun. :(

    Katselin viimeksi ollessani kosmetiikkaosastolla Purityn pulloa mutta koska en ollut aiemmin tuotteesta kuullutkaan niin jätin kauppaan. Postauksesi luettuani uskallan ehkä ensi kerralla ostaa tuotteen.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemista sinne, ei ole kyllä kivaa. :/ Kiittelen omaa onneani, että edes aattona oli makuaisti vielä tallella...

      Poista
  4. Voi vitsi tuossa liinapakkauksessa on läppä!! Pakko hankkia jo sen takia 👍👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah joo :D, philosophylla on muutenkin aika kekseliäitä noi tekstit. Evo on tavallaan vetänyt tän philosophyn idean vielä eteenpäin tai se mulle tuli mieleen, kun näin niiden pakkaukset ekaa kertaa. :D

      Poista
  5. Mä käytän purityä säännöllisesti, rakastuin siihen vähän kuin vahingossa minikokoisen pullon ostettuani. Philosophy on myös muutenkin sellainen merkki, että siitä olen valmis maksamaan. Käytän myös muita merkin tuotteita, kuorintasetti on omalle iholleni parasta mitä tiedän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se minikoko on muuten hyvä matkalla, taisi olla 90ml:ä se pullo, riittää hyvin viikoksi ja saa kantaa vielä kotiinkin. :) Se kuorintasetti ja noin yleensäkin happotuotteet ovat philosophylta niitä omiakin lemppareita. :)

      Poista
  6. Tätä olen ostanut joskus ja tykkäsin kovasti ja en kokenut tuoksuakaan miten haittaavaksi. Kai se on vaan ne luonnonkosmetiikan todella yrttiset, jotka ovat menneet omalla kohdalla yli. Tykkään philosophystä ihan hirmuisesti brändinä ja muistin miten onnessani olin, kun merkki rantautui vihdoin Suomeen.

    Ihanaa päivää Jonna ja toivottavasti se flunssa oli nyt tässä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei se tuoksu ole voimakas hyvinkin hento, mut just lääkemäinen, ei mikään ihana kukkaistuoksu, jos sellaista hakee. :D

      Mukavaa päivää Tiia. <3

      Poista
  7. En oo koskaan ostanu Philosophyn tuotteita ja mulla on siihen tosi typerä syy. Musta Philosophyn purkit muistuttaa (liikaa) I love-purnukoita (vai toisinpäin??), ja I love-tuotteet on olleet ei-niin-mieluisia mulle. Tästä tullu jotenki siis huono mielleyhtymä :( Olisko ehkä aika muuttaa omaa suhtautumista!? :D Paranemisia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, I love tosiaan on se brändi joka matki philosophya (i love perustettu 2008), philosophyahan on ollut jo 90-luvulta (perustettu 1996), mutta Suomeen I love tuotteet tuli ensin, joka varmasti on monessa herättänyt hämmennystä. Mähän en tän takia voi sietää I love tuotteita, koska ne on musta vaan kopsanneet idean philosophylta. :D Olisivat keksineet jotain omaa. :D Joten todellakin suosittelen kokeilemaan, philosophy on I lovea paljon luksusomaisempi brändi. <3

      Poista
  8. Ei ole tuttu ennestään. Tykkään tuollaisista tuotepulloista, joissa on tarinoita.
    Ihanaa torstaita ja toivottavasti voit jo paremmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään kanssa, niitä jää lukemaan. Varsinkin philosophyn suihkugeeleissä on ihan parhaat reseptit. ;)

      Mukavaa torstaita Outi! <3

      Poista
  9. Voi sinua raukkaa, kun olet jouluna ollut kipeänä! Minä pelkään aina tuota flunssaa tai pahinta olisi kaatua mahatautiin jouluksi! Olen juuri ennen joulua ollut muutaman kerran flunssassa mutta parantunut jotenkuten aatoksi. Kunnon tropit kehiin ja lepoa aina touhujen välillä:)
    Philosophy on ollut käytössä muutaman tuotteen voimin ja nytkin odottaa korkkaamista pari juttua, mutta olen rauhoittanut testailun nyt hetkeksi, jotta iho ei räjähdä, sillä näpyt, joita lehahti ennen joulua säikäytti. Oli varmaan rosacean tekosia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovitaanko ettei puhuta mahataudista mitään, please... se olisi ihan kamalaa! :o Kiesus, pitäisi varmaan viettää joulu sitten uutena vuotena tuossa tapauksessa. ;)

      Poista
  10. Philosophya en ole kokeillut, mutta palautit mieleeni myös muistoja Ellit- palstalta :D Ja mä oon sentään 10 vuotta sua nuorempi ^^ Voi kuinka blogit olisivat olleet niiin mun juttu teini-iässä. Epätoivoisesti yritin lainailla kirjastosta jotain kauneudenhoitokirjoja, joissa oli kaikissa aina samat vinkit: "vaalea suurentaa, tumma pienentää" jne. Mutta Elleistä minä bongasin ensimmäisen kauneusblogin (Karkkipäivä)!

    Tiltu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin miettii, että vitsit miten makeaa olisi ollut silloin joskus 2000-luvun alussa, jos blogeja olisi silloin ollut kuin nykyään. Silloin tuotteista tiedon etsiminen oli kiven takana, mutta muistan vieläkin miten avautui ihan uusi maailma, kun netin kautta pystyi tilaamaan tuotteita joita meillä ei myyty, kokeilin silloin varmaan kymmeniä brändejä, jotka ovat sittemmin vasta myöhemmin tulleet Suomeen myyntiin ja joka kerta tulee niistä itselle jotenkin liikuttava olo, kun muistan, miten vaikeaa niitä oli aiemmin saada. :D

      Poista
  11. Mulla tuli tästä puhdistustuotteesta mieleen Lushin 9 to 5, joka ei ole se tehokkain tuote yksinään käytettynä mutta ei taatusti kuivata ihoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon muuten monesti miettinyt, että olisko toi Lush vähän samantyylinen, en siis ole itse Lushin tuotetta koskaan käyttänyt, mutta pari kertaa on mieleen juolahtanut se.

      Poista
  12. En ole kumpaakaan päässyt vielä käyttämään, mutta olen silmäillyt tuota putsaria jo pidemmän aikaa. En vaan ole vielä raaskinut :D Brändi kiinnostaa kovasti ja haluaisinkin päästä tutustumaan paremmin näihin tuotteisiin, joten ehkä sitten ensi vuonna on sen aika :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa katsella sitä tarjouksista, se on musta tosi usein Sokoksella kanttistarjouksellakin, tiedän siitä kun samaan aikaan yleensä philosophyn suihkugeelit on kans ja hamstraan niitä samalla. :D

      Poista
  13. Mulla oli tätä pieni pullo, mutta jostain syystä en syttynyt tälle. Tai siis, tykkäsin tuotteesta mutta jostain syystä mun iho ei tykännyt tästä :( Se philosophyn retinolivoide on ihana, ja sitä voisinkin ostaa uudelleen ^_^ Onneksi flunssa men nopeasti pois! Mä olen ollut aika monetkin joulut kipeänänä ja se ei ole kovin kivaa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höh, no ihosi on ilmaissut mielipiteensä, joten no can do. :/ Mietin, että mikähän ainesosa tässä on sellainen mistä otti nokkiinsa? hmm...

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives