Klassikot osa 39 – Burt´s Bees Beeswax & Banana Hand Cream


Tämänkertainen klassikko ei ole sieltä vanhimmasta päästä, en itse asiassa tiedä edes sen ikää varmaksi, mutta minulle tuote on tuttu melkein viidentoista vuoden takaa. Burt´s Beesin Beeswax & Banana -käsivoide* on takuulla tuote jota joko inhoaa tai sitten rakastaa. Epäilen, että tämän kanssa tuskin on mitään keskitietä, sen verran erikoislaatuinen koostumus ja tuoksu tuotteessa on. Itse kuulun jälkimmäiseeen porukkaan. 

Burt´s Beeshan ei ole hirveän vanha yhtiö, se on perustettu vuonna 1984. Tarina alkoi mehiläisvahakynttilöiden valmistuksella. Vuonna 1991 se alkoi laajentumaan ja silloin myyntiin tuli mm. huulivoide, josta tuli nopeasti firman hittituote. 


Beeswax & Banana -käsivoide on pakattu näppärän kokoiseen pienehköön lasipurkkiin. Lasipurkki toimii, koska kyse ei todellakaan ole kävivoiteesta jota levittelisin kesken päivän käsiini vaan purkki seisookin tukevasti yöpöydälläni, sillä käytän sitä vain öisin. Täyteläinen, vahamainen ja tahmainen, siinäpä kolme sanaa jotka kuvaavat hyvin voiteen koostumusta. Kuulostaa pahalta, mutta asia paranee, kun tuote pääsee tekemisiin ihon lämmön kanssa. Koostumus muuttuu pehmeämmäksi ja käsiin levittämisestä tulee helpompaa. Tuote imeytyy, mutta jättää tunteen, että jotain käsissä on, jonka vuoksi tämä ei mielestäni sovi päiväkäyttöön. 

Sisältää mm. mehiläisvahaa, aloe veraa ja E-vitamiinia. Voide ravitseekin tehokkaasti ihoa. Tämän olen kokenut itse monta kertaa käytännössä. Siivoaminen on käsilleni pahinta mitä voin niille tehdä, pesuaineet kuivattavat, mutta kumihanskat taas hiostavat ja ärsyttävät ihoani, joten niin tai näin siivoamisen lopputulos on punoittavat ahavoituneet kädet. Beeswax & Banana kuitenkin parantaa ahavoituneet kädet yhdessä yössä, myös kynsinauhoista tulee pehmeät ja sileät. Mielettömän tehokas ja riittoisa tuote, sillä herneen kokoinen nokare riittää hyvin kerralla.

Kaikkia tietenkin kiinnostaa tuoksu. Se on melko voimakas ja hyvin karkkimainen. Oletteko haistelleet banaanivaahtokarkkeja? Tämä tuoksuu niille. Tuoksu ei haihdu heti levittämisen jälkeen pois, mutta aamulla käsissä ei enää tuoksu mikään, jos tätä on illalla levittänyt. Tuoksu on itselleni siinä ja siinä, ettei se olisi liian voimakas, tuote on kuitenkin niin tehokas, että olen valmis antamaan hieman tuoksua anteeksi. ^_^


INCI: Prunus Amygdalus Dulcisl(Sweet Almond) Oil,iAqua (Water, Eau),lCera Alba(Beeswax,iCire D'abeille), Kaolin,lStearic Acid, Parfumi(Fragrance), Citrus Grandisi(Grapefruit) Fruit Extract,lGlycerin, Aloe BarbadensislLeaf Juice, Tocopherol,iHelianthus Annuus (Sunflower)lSeed Oil, ChondruslCrispus (Carrageenan) Extract,lGlycine Soja (Soybean)iOil, Beta-Carotene,SodiumiBorate, Glucose, SodiumlChloride, Sodium Benzoate,iolus (vegetable oil,lhuile vegetale), GlucoselOxidase, Lactorperoxidase, Citral,iCitronellol, Eugenol, Geraniol,lLimonene, Linalool.

Onko Burt´s Bees tuttu? Suosikkeja?

Tuotteen hinta on n. 13 euroa ja sitä myy mm. eleven.

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta.



  1. Jotkut käsivoiteet soveltuvat tosiaankin vain yökäyttöön. Rakastan banaanin tuoksua ja käsivoiteissakin se on aivan ihana. Burt's Beesin banaanikäsivoidetta en ole kokeillut, mutta TonyMolyn vastaava on todella mahtava. Burt's Beesiltä olen kokeillut vain yhtä kasvovoidetta ja huulivoidetta, mutta ne eivät ole jääneet mieleen erityisemmin, mutta banaanikäsivoidetta voisin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin soveltuvat, ei tätäkään voi päivällä pistää tai ainakin mulle tulee olo, et jokapaikkaan jäisi tahmaisia sormenjälkiä. :D

      Poista
  2. Täähän vaikuttaa ihan loistavalta ja nimenomaan yökäyttöön :D Tuoksu kuulostaa mun makuuni oikein hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yökäyttöön ihan paras, tällä saa oikeasti parannettua jopa aika heikossa kunnossa olevat kädet pehmeiksi. <3

      Poista
  3. Heikkona koko brändiin ja jo vuosia ja vuosia. Tämä on kyllä ikiklassikko, jota ei juuri tällä hetkellä täältä löydy, mutta on ollut. Nuo purkit, vitsi ne saa hyvälle tuulelle ja siitä harvinainen luonnonkosmetiikkabrändi, että tuotteet tuoksuu ihanalle, eikä sellaiselle yrttiselle.

    Mukavaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Burt´sin tuotteet ei tosiaan yrteiltä tuoksu päinvastoin aika karkkistakin tuoksumaailmaa osin. ^_^

      Mukavaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  4. Kiinnostuin! Olisi kiva, jos tuoksua pääsisi koittamaan jossain :) Näin merkin tuotteita Stockalla, joten täytyy käydä tutkimassa, jos tuotetta olisi heillä myynnissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tuoksu tosiaan kannattaa testata, koska se on omaan nenääni ainakin aika voimakas. :)

      Poista
  5. Juuri hieroin käsiini Burtin vastaavaa Almond & Milk -käsivoidetta. Se on yksi parhaista rasvoista, nimenomaan yökäyttöön. Nyt tosin ihan päiväkäyttöönkin, kun näpit ovat rutikuivat. Banaanirasva on mulle nou-nou, sillä banaanintuoksu on mielestäni yksi kamalimpia asioita koskaan. :D Mutta tämä manteliversio on aika samaa tavaraa, tuoksu on vaan eri. Ja näiden pakkaukset viehättävät kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua harmittaa, etten ole tuote Almond & Milkiä kokeillut, se sitten seuraavaksi. Mietin, että voisin tuoksu takia pitää siitä enemmän. :)

      Poista
  6. Tämä ois kyllä tutustumisen arvoinen tuote. Mä plärään töissä 8h papereita päivässä, joten kädet ja varsinkin kynsinauhat tykkää kyttyrää vuoden ympäri. Aina on hakusessa täydellinen käsirasva :) Tuoksukin ois ihana, just käytin nautinnolla Tony Molyn Banana Sleeping Packin loppuun <3 Ja TBS:n banaanishampoo ja -hoitsikka <3 Paras tuote Burt's Beesiltä tähän asti on ollu Coconut Foot Cream, ehkä ei maailman hoitavin jalkarasva, mutta se tuoksu, aaahh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi paperien selaaminen on muuten todella paha, entisessä työssä jouduin kanssa paperilappujen kanssa olemaan tekemisissä ja kädet oli paljon pahemmat kuin nykyään. Banaanin tuoksu tuotteista on kyllä sellainen, että sitä joko rakastaa tai sit ei. :D

      Poista
  7. Mulla on tämä mutta odottaa vielä hiukan vuoroaan :) vai pitäisköhän se heti avata ja ottaa yökäyttöön. Kynsinauhat alkaa kuivua ja täytyy kyllä hoivata niitä päivittäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt ehdottomasti kannattaa ottaa yökäyttöön, meinaten kesällä voi tuntua jopa liian tuhdilta. :)

      Poista
  8. Mä ostin vasta kumihanskat tiskausta varten, koska uudessa kodissani ei ole tiskikonetta. Kädet kuivuvat ihan kauheasti, vaikken erityisesti pidä hanskoistakaan mutta voittaa se röpelöksi muuttuneet sormenpäät. Mulla on banaanituoksun kanssa vähän fifty-fifty pidänkö vai vihaanko niitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kertakäyttöhanskat (sellaiset kirurgin ei niitä muovisia) toimii paremmin, ne ei saa mun ihoa ärtymään, mutta inhottaa se roska mikä niistä tulee, vaikka niitä voikin pari kertaa käyttää. Mutta noi siivoushanskat hautovat mun käsiä niin, että ovat miltein pahemmat kuin liottaisin käsiä siivousvesissä, olen vaihtanut osin puhdistustuotteet luonnolliseksi ja se on kyllä parantanut käsien tilannetta.

      Poista
  9. Kuulostaa herkullisen tuoksuiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos tykkää banskusta ja karkkimaisesta tuoksusta niin varmasti on. ^_^

      Poista
  10. Täytyypä pitää tuo mielessä. Käsivoiteita on joka lähtöön, mutta tuota en ole kokeillut, vaikka merkki on tuttu. Riittoisuus on aina plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, tää oikeasti auttaa oikein sellaiseen kunnon karheuteen käsissä ja rauhoittaa ihon. <3

      Poista
  11. Tämä on tuttu tuote ja aina toisinaan sitä yöksi laitan käsiin. On kyllä sen verran tuhtia tavaraa, että mäkään en jaksaisi tätä päivällä laittaa käsiin :D
    Hoitotehoiltaan yksiä parhaita käsivoiteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan ole tämä tuote päiväkäyttöön, ehkä jos on täysin korput kädet niin ehkä, mutta silti... :D Hoitotehot on kohdillaan, itsellä rauhoittaa vielä ärtynyttä ja punoittavaa ihoa tosi tehokkaasti. :)

      Poista
  12. Minulla on joskus ollut Burt´s Bees huulivoide ja se oli kyllä hyvää. Banaanin tuoksuinen käsivoide kuulostaa herkullisen hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne huulivoiteet on yksiä parhaimpia mielestäni Grazy Rumorsien ja Hurraw!:n huulivoiteiden kanssa. <3

      Poista
  13. Mulla jäi tästä vähän ristiriitaiset fiilikset. Banaanin tuoksu oli ihana, mutta vähän ajan kuluttua levityksen jälkeen havaitsin muitakin aromeita, mieluummin olisin tuoksutellut pelkän banskun tuoksua =D Yökäytössä tää oli mullakin, mutta ite tykkään täyteläisemmästä koostumuksesta, tämä oli vähän sellainen öljymäinen ja välillä levitinkin tämän päälle vielä jotain toista käsivoidetta saavuttaakseni sen 'oikeanlaisen' tuntuman =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Muitakin aromeita. :D LOL Mä haistan vaan sen voimakkaan banskun. Tää muuten toimii hyvin normaalin käsivoiteen kanssa yhdessä, olen joskus sitäkin testannut. :)

      Poista
  14. Oot varmaan testannut, mutta "äitinä" vinkkaan, että auttaisiko siivoushanskojen sisälle laitettavat, ohuet puuvillahanskat? Siis niiden ja siivoushanskojen kombo? Mulla on siivoushanskat ja joskus niitä käytin, nyt en pitkiin aikoihin ole käyttänyt..no, kun ne mun kädet eivät niin helposti ota nokkiinsa, PAITSI nyt kun tuli kylmät kelit :D Olen holvannut öjyä ja käsirasvaa yöksi kunnolla ja joutunut töissäkin rasvaamaan.

    Mutta mä luulen, että rakastuisin tähän Burtin tuotteeseen :) Täytyypä laittaa ostoslistalle! Tää kuulostaa vähän samanlaiselta kuin se keväällä bloggaamani Akamutin voide. Tosin siinä on laventelia, ja sehän oli sulle no-no :D Mutta mun mielestä siinä on sellainen salmiakkinen vivahde, ei siis mun mielestä liian laventelinen xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä pitääkin kokeilla tuota puuvillahanska-kikkaa! :) Luulen, että se auttaisi, ei hiostaisi ja ärsyttäisi ihoa samalla tavalla, kun se kuminen ei ole suoraan kosketuksissa ihoon.

      Joo ei laventelia, tai siedän mä jos se on hentoinen tuoksu, mutta jos voimakas niin... :D

      Poista
  15. Muistaakseni olen käyttänyt joskus Burts Bees huulirasvoja, mutta siitä on aika paljon jo aikaa! Itsellä yöpöydällä nököttää iso Tummeli purkki, jota käytän käsiini öisin :) Voisin kyllä tykätä tuosta Banaanirasvastakin, tykkään ainakin The Body Shopin banaanin tuoksuisista shampoista ja hoitoaineista :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rasvaan usein Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamilla tai TBS:N body butterilla kädet yöksi tai sit just tällä Banskulla. Tummelista tulee niin mieleen mun mummo. <3

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives