Täsmätuotteet pintakuivan ihon epäpuhtauksiin


Olen nyt elellyt pintakuivan sekaihoni kanssa kymmenisen vuotta, tätä ennen ihoni oli selkeä sekaiho. Omasta kokemuksesta voin sanoa, että pintakuivaa sekaihoa on todella paljon vaikeampi hoitaa kuin sekaihoa. Kymmenen vuotta on kuitenkin tehnyt tehtävänsä ja tiedän, millaisista tuotteista ihoni pitää ja mitkä kannattaa jättää suosiolla hyllyyn. Vaikka olenkin oppinut hoitamaan ihoani, niin minulle 40-vuotiaalle tulee edelleen silloin tällöin epäpuhtauksia, varsinkin kipeähköt ihonalaiset hormoninäpyt vaivaavat joinakin kuukausina enemmän, toisina vähemmän.

Pintakuivan ihon epäpuhtauksien hoito on hivenen haasteellista, koska niitä ei voi liian voimakkailla tuotteilla hoitaa tai ainakin ihoni reagoi todella helposti. Monet luottavat esim. teepuuöljyyn, mutta minulla se kuivattaa aivan älyttömästi ihoa, jos sitä vahingossa menee muualle kuin juuri näppylän kohtaan. Silti tuntuu, että sille itse näppylälle ei tapahdu mitään, joten itselläni se ei valitettavasti toimi, vaikka moni teepuuöljystä apua saakin. Lopullinen turn off on itselleni teepuuöljyn tuoksu, en pidä siitä lainkaan. 

Ajattelin, että vinkkaan teille muutaman tuotteen johon luotan, neljää niistä sattui tälläkin hetkellä olemaan kaapissa, mutta yksi tuote kuvista puuttuu, josta kovasti pidän. Se loppui juuri, enkä ole ehtinyt ostamaan vielä uutta.

Bakel Malic – Kyllä taas tämä tuote ja siihen on syynsä miksi olen käyttänyt seerumia neljä vuotta putkeen. Tehokas, puhdistava mutta silti hellävarainen geeliseerumi kuorii ja uudistaa ihoa. Sisältää paljon erilaisia iholle hyvää tekeviä happoja ja ihoa kosteuttavaa glyseriiniä. Malic levitetään puhdistetulle iholle ennen muita hoitotuotteita. Sitä voi levittää paikallisesti tai koko kasvoille. Tuote ehkäisee säännöllisesti käytettynä tulevia näppyjä, koska se pitää ihon puhtaana kuolleesta ihosolukosta, joka yleensä aiheuttaa ihon tukkiutumisen ja näppyjen syntymisen pintakuivalle iholle. Tuote auttaa myös jo syntyneisiin epäpuhtauksiin, se rauhoittaa ja laskee niitä yön aikana.

Basiron – Apteekista saatava aknegeeli on tiukkaa tavaraa. Sisältää bentsoyyliperoksidia, joka estää aknebakteerin kasvua. Tuotetta ei saa käyttää samaan aikaan A-vitamiinia sisältävien tuotteiden kanssa. Tiedän, että monet rasvoittuvan ihon omaavat levittävät tätä koko kasvoillekin, mutta oma herkähkö ihoni ei ikinä kestäisi sitä. En voi laittaa tätä edes yöksi (vaikka ohjeissa herkkäihoisia ohjeistetaan tekemään juuri noin), koska nukkuessa tätä väkisin hieroutuu kasvoilla muuallekin kuin juuri siihen näpyn päälle ja itselle seuraus on se, että muille alueille kuin näpyn kohtaan nousee pientä valkoista röpelöä ja iho heloittaa punaisen sekä arkana. Pari kertaa alussa kävi näin ja joudun parantelemaan tuotteen tekemiä tuhoja kolmisen päivää molemmilla kerroilla. Se miksi tätä kuitenkin käytän on se, että tämä on ainoa tuote, joka auttaa niihin pinnan alla oleviin "pirulaisiin". Käytän Basironia niin, että laitan sitä topsy-puikolla juuri siihen kohtaan missä finni jomottaa ihon alla vain päiväsaikaan silloin kun olen kotona. Hengaillen sitten valkoinen tai valkoiset läntit kasvoissani tyylikkäänä koko pvän, näin saan ehkäistyä sen, että tuote ei vahingossakaan leviä muualle. Parina päivänä peräkkäin käytettynä tuntee, miten ne ihonalaiset möröt alkavat laskeutumaan ja katoamaan. Kannattaa olla tuotteen kanssa tosi varovainen ja kokeilla ensin vaikka pienelle alueelle johonkin näkymättömään paikkaan, miten iho reagoi ennen kuin pistätte kasvoille. 


Mádara Detox - Mutanaamio on ihan mieletön tuote. Sitä voi käyttää tietenkin koko kasvoille, mutta itse tykkään käyttää naamiota myös täsmähoitona epäpuhtauksiin. Laitan syväpuhdistavaa naamiota usein näppyjen päälle ja annan vaikuttaa n. 10-15 minuuttia, jonka jälkeen huuhdon tuotteen pois. Puhdistaa ihohuokosia tosi tehokkaasti, joten sillä on myös näppyjä laskeva ja rauhoittava vaikutus. 

Payot Pâte Grise – Tutustuin klassikko-tuotteeseen pari vuotta sitten. Tämä on tuote, jota laitan yöksi, koska tämä ei ärsytä "tervettä" ihoa kuten Basiron. Jähmeähkö tahnamainen tuote sisältää mm. talkkia, joka imee iholta talia. Puhdistavaa sinkkioksidia sekä ihoa rauhoittavaa manteliöljyä. Manteliöljy tekee sen, että Päte Grise ei kuivata ihoa, joten ei haittaa vaikka sitä leviäisi yön aikana vähän muuallekin kasvoille. 

Whamisa Sebum Treatment* – On Malicin tapaan hellävarainen. Ohutta melkein vesimäistä emulsiota voi huoletta levittää koko kasvoille tai vain paikallisesti. Toimii samaan tapaan kuin Malic eli ehkäisee jo etukäteen, mutta toimii rauhoittavasti jo muodostuneisiin epäpuhtauksiin. Emulsion sisältämä omena-uute puhdistaa, raikastaa ja kirkastaa ihoa. 

Mikä on sinun täsmätuote finneille?

*Whamisa PR-näyte saatu blogin kautta, muut tuotteet omia.


  1. Mun täsmätuote on ollut pitkään iherbistä saatava salisyylihappotuote, joka aina kirveli jos meni näpyn ulkopuolelle... Nyt vaihdoin Laveran täsmä"kynään" finneille ja ihan hyvät ovat olleet tulokset. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voisin kyllä uteliaisuudesta kokeilla tota sun iHerbistä löytyvää tuotetta. :) Kuulostaa meinaten tehokkaalta. :D

      Poista
  2. Mun täsmäase on kuorintalaput, salisyylihappoa tns.kuorivia aineita sisältävät seerumit sekä Detox-naamiot 😊 Tykkään siitä Olivia Kleinin naamiota, kun se on hellävarainen mutta täytyypä testata Madarakin jossain vaiheessa 😃 Tosin jos on liian tuju, niin voi olla että ihoni ei tykkää 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorintalaput tosiaan auttaa hyvin. Mun iholle Mádara ei ole liian tuju, en mä sitä voi montaa kertaa viikossa pistää, mut kerran, siksi sitten näppyjä hoitelen sillä erikseenkin, mutta en todellakaan laittaisi useampaa kertaa viikossa koko kasvoille. :D

      Poista
  3. Tuo Madara on ainoa näistä testaamani ja on kyllä loistava. Oma täsmätuote on ph-formulan acne seerumi, se toimii kuin unelma.

    Kivaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luinkin tosta sun vuoden parhaista ja kiinnotukseni heräsi. ^_^

      Mukavaa päivää Tiia. <3

      Poista
  4. Basironista olen kuullut paljon hyvää, joten sitä voisin ostaa varalle. Onneksi näpyt pysyvät nykyään melko hyvin kurissa Ekopharman aknegeelin ansiosta, eli näppyjä ei ehdi tullakaan kun tuota käytän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi EkoPharman aknegeeli on muuten sellainen, mitä on montaa kertaa pitänyt testata. :)

      Poista
  5. Hei levitätkö tuon Malicin pumpulilapulla vai sormin? :) Vaikuttaa tosi hyvältä tuotteelta, kuten myös tuo Whamisan Sebum treatment. Minä en myöskään tykkää teepuuöljyn tuoksusta yhtään, mutta käytin kyllä The Body Shopin putsaria silloin kun iho oli rasvaisimmillaan, sillä se tuntui olevan ainoa mikä auttoi. Nyt se on toki aivan liian raju tuote, joten on jo siirtynyt pois käytöstä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan sormin, se on siis ohutta geelimäistä seerumia. :) Voi käyttää päivälläkin meikin alla, mutta itse laitan vain illalla puhtaalle iholle, usein pesen hampaat yms. välissä ennen kuin laitan päälle muut tuotteet, että saa hetken vaikuttaa yksinään. Imeytyy ihoon heti. :)

      Poista
  6. Mulla oli joskus joku teepuuöljysuihkugeeli, kun mulle tuli herkästi finnejä sun muita rintakehälle, olkapäihin yms. mutta siis se tuoksu oli niin järkky etten kovin montaa kertaa sitä voinut käyttää. Nykyään mulle ei mitään finnejä enää tulekaan muuta kuin kasvoihin ja sinnekin tositosi harvoin eli ei onneksi tarvinnut löytää korvaajaa tolle teepuuöljylle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, joku muukin joka ei tykkää teepuun tuoksusta, mun nenään se on todella hyökkäävä ja voimakas. :D

      Poista
  7. Mulla ei ole mitään täsmäaineita, kun ei ole sellaisille enää tarvetta...iän vuoksi, heh, tuli sekin päivä vastaan, ettei näppylöitä, eikä muitakaan epäpuhtauksia enää ilmaannu. Aika monta vuosikymmentä niitten kanssa taistelin ja olisin todella toivonut, että silloin olisi ollut tarjolla näin hyviä tuotteita kuin nykyään. Ainoa hyvä muistamani finnivoide taisi olla Ella Bachen voide, jonka nimeä en enää muista. Ja olen kulkenut huushollissa valkoiset voidetäplät naamassani;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo sitä päivää odotellessa, mä olen varma, et tuun oleen ikuinen teini ihon puolesta. LOL Ella Bachen kalalta haiseva voide on hyvä, mutta en kestä sen hajua naaman edessä, en vaan pysty. :D

      Poista
  8. Basiron on kyllä tosi tujua ainetta. Tytär käytti sitä teininä muutaman kerran ja otsasta kuoriutui nahat :)
    Minulla ei ole mitään täsmätuotteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on, kannattaa olla tosi varovainen sen kanssa. :)

      Poista
  9. Muistan kun aikoinaan käytin Basironia öisin, niin piti koittaa nukkua selällään koko yö, jottei sitä pääsisi tyynyliinalle :D Nykyään nujerran näppylöitä Mario Badescun sillä pinkkiä mömmöä sisältävällä aineella. Toimii hyvin myös niihin isoihin, ihonalaisiin paukamiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään nukkua kyljelteni ja käännyn sille automaattisesti niin aina sama lopputulos, iho muualta kuin näpyn kohdalta ihan hirveän näköinen. :D Pitää laittaa Badescu ostoslistalle. :)

      Poista
  10. Olipa hyödyllinen postaus, kiitos vinkeistä! Tuo Madara nyt on ainakin pakko hankkia, kun sitä tuntuu kaikki hehkuttavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Nena. :) Mádara on loistava, ei sitä turhaan hehkuteta. ;)

      Poista
  11. Mä löysin vihdoin avun La Roche-Posayn Effaclar Duo+ voiteesta, joka sisältää salisyylihappoa. Kuukauden käytettyäni iho alkoi parantua, ja nyt puoli vuotta myöhemmin oon akneton, *sormet ristissä* ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salisyylihappo on kyllä yksi tehokkaimpia näppyjen häätäjiä. :) Pidän peukkuja, ettei tule sun näpyt takaisin.

      Poista
  12. Nämä kaikki on minulle hiukan tuntemattomia tuotteita, siis etten ole kokeillut itse. Finnejä ei enää tule, paitsi ruusufinninnäppyjä nyt ilmeisesti oli ennen joulua. Joten vaikka ihoni on samanlainen kuin sinulla, niin ehkä olen nykyisin kuitenkin todella kuivan ihon omaava ja siihen ne herkkyydet päälle. Koetan nyt pitää sellaista rauhallisen ja maltin aikakautta ihonhoidossa ja en pahemmin testaile liian voimakkailla tuotteilla. Nyt iho on hyvä tuon pHformula-hoitalakäynnin ja tuotteiden kotikäytön jälkeen. Pelottaa jo, mitä sitten käy....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Talvi varsinkin on herkälle iholle sellaista aikaa, ettei kannata kovasti uusia testailla. Kesällä iho musta kestää paremmin uusien tuotteiden kokeilun. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives