Klassikot osa 42 – Rosebud Parfume Co. Smith's Rosebud Salve


Klassikko-sarjassa tällä kertaa vuorossa todellinen kulttituote. Jo se, että Sephoran sivuilla tuotteesta on tehty yli 4000 arvostelua ja se on saanut keskiarvosanaksi 4,7/5 ja yli 50 000 on painanut tuotteen kohdalla sydäntä, kertoo omaa kieltään siitä millainen kulttiasema tuotteella on. Se olikin syy miksi halusin ehdottomasti tuoda tämän tuotteen myös omaan blogiini, vaikka tällä kertaa on niin, että en ymmärrä tämän tuotteen hypetystä lainkaan. En ymmärtänyt sitä vuosia vuosia sitten kun ostin ensimmäisen purkkini, enkä nyt uudella kokeilukerrallakaan, kun ostin sen ihan tätä postausta varten.  Kerron alla tarkemmin miksi. 

Klassikko-sarja ei ole omien suosikkieni esittelyä varten vaan kulttituotteiden ja sitä jos mitä Rosebud Parfum Co. Smith's Rosebud Salve on. Jokainen voi sitten tehdä tuotteesta omat johtopäätöksensä. Tilasin oman kappaleeni Amazonista, koska kaikista helpommin saatavista paikoista se oli juuri sillä hetkellä loppu, myös eBaysta tuotetta löytää melko helposti edullisesti postikuluineen. Hintaa omalle purkilleni tuli vajaa kymmenen euroa.


Hämmästyttävintä tuotteessa on se, että sitä on tehty jo vuodesta 1892 lähtien. Ehdottomasti sympaattisinta siinä onkin sen vanhan ajan henkeä huokuva peltipakkaus. Tuote on myös cruelty free ja gluten free. Salvaa voi käyttää huuliin, kuiviin kyyner- ja kantapäihin. Syy miksi en ymmärrä tämän hehkutusta, on se, että minulle tämä ei ole paljoakaan mitään muuta kuin värjättyä ja hajustettua vaseliinia. Tuoksu onkin kukkaisen parfyymimäinen.

Vaseliini ei ole ikinä pitänyt huuliani pehmeinä, eikä tehnyt muutenkaan mitään ihmeitä. Olen aina kokenut sen turhauttavana tuotteena, vaikka se onkin monen suosikki. Valitsen tuhat kertaa mieluummin jonkin luonnonkosmetiikan huulivoiteen tai Elizabeth Ardenin Eight Hour Creamin, jotka ihan oikeasti kosteuttavat huulia ja pehmentävät ihoa. Lisäksi en ole kovinkaan ihastunut tällaisiin sormella kaivettaviin huulituotteisiin. Käytänkin salvaa oikeastaan vain silloin, kun teen sellaista hehkuvaa ja kuulasta meikkiä, tuomaan kiiltoa esim. poskipäille, joihin taputtelen sitä varovasti. Muistaakseni edellisen purkin hölväsin lopulta kantapäille tehohoidoksi yöksi. 

INCI: Petrolatum, Gossypium Herbaceum (COTTON) Seed Oil, Parfum/Fragrance, Linalool, Limonene, CI 73360.


Käytättekö vaseliinia? Onko Rosebud Salve tuttu?



  1. no rakastan ja myönnetään alunperin lähti ostoskoriin purkin ulkonäön vuoksi, mutta muutenkin tämä onn ihan huippu. Bongasitkin sen joskus tarkkanäköisenä yöpöytäkuvasta instassa. <3

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tuun säilyttään tästä ton purkin sitten kun tuote on loppu, mutta uutta en tule enää koskaan ostamaan. :D

      Aurinkoista sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  2. No olipa jännä! Mä yritin kaivella mielikuvaa tästä tuotteesta, ja jokin Rosebud Salve sieltä aivosoluviidakosta pitkien kaivelujen jälkeen löytyi, mutta en kyllä muista tästä missään sen suuremmin kohisseen. Näiden klassikkotuotteiden kohdalla on aina jännä miettiä, mistä se etuliite juontaa juurensa. Juur' vastikään katsoin hauskan videon timenteista, jossa avattiin niiden klassikkoasemaa ja tätä koko 'kahden viikon palkka' -kihlasormuskaavaa - ja taas sain oivan muistutuksen siitä mikä voima oikealla markkinoinnilla on. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa tää on jäänyt tosi tuntemattomaksi tuotteeksi, varmaan osaksi siksi, että täällä kaikki ostaa vaan sitä normaalia keltapurkkista vaseliinia. Itse bongasin tämän varmaan Alluresta tms. ulkolaisesta lehdestä joskus 2000-luvun alussa, jonka vuoksi tästä ensimmäisellä kerralla kiinnostoin. Tää on sitten se tuote, jolla on varsinkin jenkeissä todellinen kulttimaine ja todellakin se, että vaseliinilla purkissa on kulttimaine niin markkinoinnin voimaa ei todellakaan voi vähätellä. :D Esim. brändin omat kotisivut ovat edelleen vähän kuin Mason Pearsonilla, todella sellaiset yksinkertaiset ja vanhanaikaisen näköiset.

      Poista
  3. Nyt täytyy myöntää, etten ole tästä tuotteesta aiemmin kuullutkaan :D Purnukka on suloinen, mutta mäkään en kyllä vaseliinia käytä oikeastaan mihinkään. En koe sitä mitenkään erikoiseksi tuotteksi ja saan omatkin huulet kosteutettua paremmin muilla tuotteilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, kiva että tuli joku uus tuote. :D Itsellä sama ongelma vaseliinin kanssa, miksi käyttää kun on kymmeniä tuotteita jotka kosteuttaa paremmin niitä huulia? Tosin toisille tuntuu toimivan, siksi sitä keltaisessa purkissa olevaa vaseliinia myydään varmaan järkkyjä määriä päivittäin. ^_^

      Poista
  4. Minäkään en ole tästä klassikkotuotteesta ikinä kuullutkaan. Johtunee ehkä siitä, että vihaan vaseliinia, hyhhyijää, ihan puistattaa koko mönjä;) Kun näekin sanan 'petrolatum' incissä, alkaa vatsaa korventaa. Anteeksi vaan kaikki vaseliinin ystävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ei tosiaan ole Suomessa sellainen kulttituote kuin Jenkeissä. Hahaa, mulla on vähän sama olo. Joten I feel you! Tässä on sentään käytetty jotain siemenöljyä lisäksi, mutta ei tarpeeksi, että pelastaisi kokonaisuuden. ;)

      Poista
  5. Joskus tuntuu, että joitakin tuotteita voidaan pitää hyvänä vain niiden klassikkomaineen takia. Tai eihän tiedä vaikka tykkäisin tästä, mutta uskaltaisin sanoa ettei vaseliinituote houkuttaisi minua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen monesti miettinyt samaa, mutta lopulta yllättävän vähän on tullut tuollaisia vastaan, mitä nyt olen kohta puoliin 50 osaa tätä sarjaa tehnyt. Mutta aina välillä tulee sellainen olo, että mitä ihmettä tässä nyt oli muka erikoista. :D

      Poista
  6. Jo purkin takia voisin tämän ostaa. Vaseliinia käytin joskus nuorempana...vieläkin muistan sen tuoksun.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkki on kyllä söpö. ^_^

      Aurinkoista sunnuntaita Outi. <3

      Poista
  7. No siis jep, onhan tämä kaunis ja tuoksuu hyvältä, mutta mikään vaseliinipohjainen ei tee minulle yhtään mitään. Lähinnä muodostaa kalvon ja tuntuu epämukavalta. Ainoa poikkeus asiaan on Carmex, se kyllä kosteuttaa ja tuntuu huulilla mukavalta. Johtunee sen muista ainesosista ja siitä ihanasta viilentävästä tunteesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ne tee. Tuohan ne kivan tunteen huulille, mutta siinä se. Huulet on yhtä kuivat kuin ennenkin kun se liukkaus haihtuu. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives