DIY Kosteuttava ja kirkastava kasvonaamio


Heti kun kesän ensimmäiset mansikat ilmestyvät, alan tekemään yhtä suosikkinaamioistani, joka on omatekoinen. Tämä kosteuttava, kirkastava ja rauhoittava, mutta myös hivenen puhdistava naamio, toimii ihanasti esim. auringonoton jälkeen tai silloin kun iho kaipaa kosteutta. 

Jogurtti ja kaura syvähoitavat ja kirkastavat ihoa, mansikka taas puhdistaa. Iho on naamion jälkeen ihastuttavan pehmeä, sileä ja heleä. Aluksi levitän paksuhkon kerroksen naamiota puhtaalle ja kuivalle iholle kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen pyörittelen hetken naamiota kasvoilla, sillä pehminneet kaurahiutaleet kuorivat ihoa hyvin hellävaraisesti. Lopuksi huuhtelu lämpimällä vedellä.  Ainoa miinus on, että kymmenen minuutin vaikutuksen aikana, jogurtti ihon lämpöisillä kasvoilla ei tuoksu mitenkään kovin hyvältä. Naamiota ei mene koskaan hukkaan, koska loput voi syödä. ;)


Kosteuttava ja kirkastava jogurtti-kaura-mansikka -naamio

1 tl kreikkalaista jogurttia
1 tl kaurahiutaleita
1 keskikokoinen mansikka

Itse en jaksa tämän tekoon sotkea mitään blendereitä yms. vaan muussaan mansikan hienoksi haarukalla ja sekoitan aineet keskenään. Annan kaurahiutaleiden pehmitä pari minuuttia, jonka jälkeen levitän seoksen kasvoille. 


Teetkö itse naamioita? Jaa ihmeessä vinkkisi!



  1. Kurkkuviipaleita tuli laitettua kasvoille joskus hyvin, hyvin nuorena, noin nelkyt vuotta sitten;) Ei tuntunut erityisemmin tekevän mitään, eikä muutenkaan ole kiinnostanut diy-naamiot, vaikka ajaisivat varmaan saman asian - ehkä paremminkin - kuin kaupan tuotteet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en tee oikeastaan muulloin kun kesällä, en tiedä miksi. :D Just silloin tekee mieli tehdä välillä kotona näitä, ehkä mussa alkaa kesällä elämään joku pikku kemisti yms. :D

      Poista
  2. Enpä ole tehnyt itse naamioita, en ainakaan muista.
    Toihan on helppo ,tota vois vaikka kokeilla, varsinkin kun samalla saa välipalan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, tämä on tosiaan helppo, ei tarvitse välttämättä lähteä edes kauppaan. :) Suuhun loput. :p

      Poista
  3. En ole koskaan tehnyt itse naamiota, koska joskus tuntuu että sellaiset veteen sekoitettavat jauhenaamiotkin ovat haastavia. Pistän aina liikaa vettä tai jauhetta, ja sitten lisäilen pikkuhiljaa kumpaakin kunnes naamiota on liikaa yhdelle naamalle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on paljon helpompi kuin ne sekoitettava jauheet. Ne on oikeasti hankalia välillä. Noi mitat niin toimii aina, mansikan kokoa ei tarvi mitata millimetrimitalla. :D

      Poista
  4. Ihanan kesäinen mansikkanaamio. Syötävän hyvä. Muistelen tehneeni jonkunlaisen hunajanaamion, mutta siitä on jo aika kauan. Voisin kuitenkin taas innostua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hunajanaamiot on kanssa ihania, jos kaipaa puhdistavaa. Tää on suosikki rauhoittavista ja kirkastavista. :)

      Poista
  5. Tällaista kauranaamiota voisinkin testata. Olen tehnyt kahvinpuruista ja öljystä kuorivan naamion ja myös sokerista, hunajasta ja oliiviöljystä. Kivahan se on välillä tehdä itse :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, tää on varsinkin kesällä aivan ihana rauhoittamaan ihoa, jos on koko päivän ulkona. :)

      Poista
  6. Nyt täytyy myöntää, että mä en ole ikinä tehnyt itse kasvonaamioita :D Enkä liioin kuorintoja, vaikka niitäkin olisi superhelppo tehdä kotona. Tätä voisin kyllä testata, kun seuraavan kerran ostan mansikoita! Kuulostaa hurjan hyvältä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kuorin jatkuvasti sokerilla ja kookos/tai oliiviöljyllä huulia, mut naamioita teen harvemmin, enemmän just kesällä. Jogurtti on yksinäänkin muuten ihan loistava rauhoittaja, jos iho on vahingossa palanut.

      Poista
  7. Oon joskus tehnyt itse naamioita huonoin tuloksin.. :-D Kaurahiutaleet eivät sittenkään huuhtoutunet suihkun vimeäristä alas ja kurkunviipaleet eivät tehneet lähes mitään muuta kuin lämpenivät kasvoilla... Tää ohje kuitenkin kuulostaa hyvältä ja voisi jopa ottaa tämän testiin :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahahaa... XD Joo siis kaurahiutaleita ei todella kannata laittaa liikaa. :D

      Poista
  8. SOS, nyt on hätä! Ei tähän postaukseen liittyvää vaan Jane Iredalen Beauty Prep-kosteusvoiteeseen. Miten purkin sisäkannen saa auki??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei aukaista, sitä vaan painetaan alaspäin niin siitä pyöreästä kohdasta tulee voide ulos. :D

      Poista
  9. Kurkku ja peruna ovat olleet käytössä. Tuota kauraa ja jogurttia voisi kokeilakokeilla! Mansikka vähän epäilyttää näin herkkäihoisena :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ei mansikkaa, jos on tosi herkkä iho, koska se on puhdistava. :) Kaura ja jogurtti yhdessä toimii varmasti. :)

      Poista
  10. Ihana ja taatusti todella hyvän tuoksuinen naamio! Kun tein kaurahunaja naamion, niin aikuisten oikeasti sen kosteuttava vaikutus oli huippu eli kyllä näitä erinomaisia naamioita ihan kotikeittiössäkin syntyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaurasta ja hunajasta saa tosi kivan puhdistavan naamion, yogurtti on taas aivan ihana ihon rauhoittaja. Jos on iho palanut niin sitä vaan vaikka pelkästeen. :)

      Poista
  11. Pitääkö olla tuoreita mansikoita

    VastaaPoista
  12. Ihana naamioidea, kiitos!! ❤️ mä en oo ite kokeillut kauheesti, mut löysin täält sivulta ideoita https://beautydays.fi/luonnollista-ihonhoitoa-kotona-kolme-tehokasta-tee-se-itse-kasvonaamiota/ ❤️
    Kiitos postauksesta!

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives