Hellepäivän ihonhoito


Olen aivan varma, että monet teistä ovat pohtineet, miksi olen kirjoittanut viime aikoina todella vähän ihonhoitojuttuja, syy näkyy yllä. Siinä ovat kaikki kuusi tuotetta, joita olen käyttänyt kohta kaksi kuukautta putkeen. Niistä ei ole pahemmin kirjoitettavaa. Onneksi minulla sentään on luonnoksia useista testatuista tuotteista, joista en ole vielä ehtinyt kirjoitella. Olen pihistellyt niiden julkaisua, koska vähän epäilen, että jos tämä hellekausi jatkuu, tulen tuskin ennen syksyä laittamaan kasvoilleni mitään tämän kummempaa. Joten yritän, että niistä riittäisi syksyn alkuunkin julkaistavaa. 

Jotenkin osaan nyt samaistua heihin, jotka omaavat normaalin ihon. Sen että ihonhoitoon ei välttämättä halua panostaa niin monivaiheisesti. Joka kesä tajuan myös sen, kuinka haastavaa on hoitaa pintakuivaa sekaihoa, jollainen minulla talvisin. Toista se on nyt, kun ihoni on lähes normaali. Lämmin ilman ja kosteus tekevät sen, että ihoni normalisoituu. Hormoninäppyjä edelleen ilmestyy pari, mutta siinä se. Iho näyttää siltä kuin se oli pumpattu täyteen kosteutta, vaikka sellaisia tuotteita on nyt paljon vähemmän käytössä kuin talvella. Yksi syy rakastaa kesää ehkä vielä hivenen enemmän. 

Hellepäivinä meikkikin on usein minimissään, yleensä laitan vain vähän peitevoidetta, huulikiiltoa tai huulipunaa, sekä kiinnitän kulmat värillisellä vahalla. Aurinkopuuteri on myös yllättävän kovassa käytössä. Jos pitää tehdä meikkipohja, se on jotain kevyttä, joko CC- tai BB-voidetta tai hyvin ohutta meikkivoidetta. Suomessa on vielä pienessä kaupungissa puhdas ilma, joten puhdistustuotteilta ei kovin paljoa vaadita. Toki jos teen meikkipohjan, lisään usein rutiiniin myös puhdistusvoiteen- tai öljyn. Näiden kuuden tuotteen lisäksi, käytössäni on toisinaan puhdistava savinaamio, kangasnaamioita sekä mekaaninen kuorinta. Otan kaiken irti siitä, että näin kesällä iholleni tuntuu juuri mekaaninen kuorinta sopivan loistavasti, kun taas talvella iho ei tahdo kestää sitä lainkaan. Esim. talviajan suosikkituotettani yönaamiota en ole käyttänyt kertaakaan. Muita tuotteita vaihtelen mieleni mukaan, mutta Kiehl´sin putsari, Bioeffectin seerumi ja Bioderman misellivesi ovat sellaisia, jotka ovat olleet koko ajan samoja. 

*Sensai, Bioeffect ja Guinot PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.


Hellepäivän ihonhoitorutiinini alkaa misellivedellä, jolla pyyhkäisen kasvot aamuisin. Tämä on ehdoton, sillä yöllä nukkuessa hikoilee usein ja kasvot on saatava aamulla puhtaaksi ja raikkaaksi. Bioderman Sensibio H2O Misellivesi on tähän tehtävään täydellinen. 

Tämän jälkeen suihkautan kasvoilleni vielä virkistykseksi ja kevyeksi kosteuttajaksi kosteussuihketta. Tällä hetkellä käytössäni on Elizabeth Ardenin ihanan virkistävä 8 Hour Miracle Hydrating Mist. Käytän tätä myös meikin päällä, koska suihke on täydellisen hienojakoinen. 

Tämän jälkeen vuorossa on C-vitamiinia sisältävä seerumi. Olen vaihdellut näitä kesän aikana, mutta ehto on se, että seerumin on sisällettävä juuri C-vitamiinia. Tällä hetkellä käytössäni on pehmeän maitomainen Guinotin Newhite Vitamin C Brightening Serum*, joka on pitänyt ihoni kirkkaana. Toimii myös meikin alla loistavasti. 

Lopuksi päälle vielä aurinkosuoja vähintään SPF 30 tai 50. Olen käyttänyt Sensain Silky Bronze -aurinkosuojaa* aiemminkin ja ei voi sanoa kuin, että tämä on maailman paras aurinkosuoja kasvoille. Ei jätä ihoa valkoiseksi, itseasiassa koostumuksesta en ikinä voisi arvata, että tässä on suojakerroin SPF 50. Helteillä ei todellakaan halua, että kasvojen iho tuntuu yhtään lähmäiseltä, kun muutenkin kasvot kiiltävät hikoilun vuoksi helpommin. 

Illalla on vuorossa sitten kevyt kaksoispuhdistus. Aloitan putsaamisen misellivedellä. Tämän jälkeen siirryn Kiehl'sin monivuotiseen suosikkiini Ultra Facial Cleanseriinjoka on tehokas mutta hellävarainen tuoksuton puhdistaja. Kuivaan kasvot, jos tuntuvat kiristäviltä, suihkautan päälle kosteussuihketta, mutta sellaisia iltoja ei ole montaa ollut. Tämän jälkeen lisään pari tippaa Bioeffectin EGF seerumia*, josta kirjoittelin aiemmin täällä. Olen totaalisen hurahtanut tähän ja olen vakuuttunut siitä, että kesän lisäksi tämä on se toinen syy, miksi ihoni on nyt hyvässä kunnossa ja kimmoisa. Tämä on ihan uskomattoman riittoisaa, sillä pullon pitäisi kestää kolme kuukautta päivittäisessä käytössä. Itselläni ei ehkä ihan niin pitkään riitä, sillä minulla on isot kasvot, eikä kaksi tippaa riitä vaan joudun laittamaan kolme. Silti reilusti yli pari kuukautta tämä minullakin kestää. Panikoin jo pari viikkoa sitten, että tämähän loppuu kohta ja ostin kaappiin jemmapullon, koska en voi enää kuvitellakaan olevani ilman tätä. Käytän muuten tätä aamuin ja illoin silmänympärysiholle, koska C-vitamiinituotteita pitää varoa sinne laittamasta. 

Kieltämättä varsinkin iltaisin olen ihmeissäni siitä, miten helpolla pääsen, ei muuta kuin puhdistus ja yksi tuote ja ei kun nukkumaan. Samalla myönnän, että salaa kaipaan sitä talvista monivaiheista rutiinia. Ei tässä ikuisuutta enää ole, kun meitä alkaa lämmittämään joku muu patteri kuin aurinko ja sen jälkeen kasvot kuivuvat taas korpuksi. Joten mennään nyt tosi rennolla otteella, kun se kerta on mahdollista.


Miten hoidatte ihoa helteellä? Mitä tuotetta ilman ette voisi olla?

*Sensai, Guinot ja Bioeffect PR-näytteitä saatu blogin kautta, muut omia.



  1. Helteillä/kesällä ei välttämättä jaksakaan kokeilla uusia ihonhoitotuotteita, koska silloin menee osa uutuudenviehätyksestä harakoille, kun on liian kuuma, että saisi oikean tuntuman aikaiseksi. Ei hikinaamalle viitsi hienoja aineita levitellä. Olen itse käyttänyt aika perussettiä kuitenkin, enkä vähennä juurikaan rutiinituotteista kesälläkään,koska ihonhoito on kuitenkin myös kivaa ajanvietettä.
    Kivaa uutta viikkoa Jonna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi muuten on ihan totta mitä sanoit, varmasti vaikuttaa juuri tuon alkuviehätyksen menettäminen, se ei ole vaan sama asia laittaa jotain uutta kasvoille. :)

      Kivaa viikkoa Sari! <3

      Poista
  2. Olipa kiva lukea sun tän hetkisistä ihonhoitotuotteista :) Mä just tänään meikatessa hieman kauhistelin, kun poskissa oli selkeästi kuivia ja hilseileviä läikkiä, kun ei niitä normaalisti pahemmin ole edes talvella! Mulla on siis kyllä kuiva iho, mutta nyt oon selkeesti laiminlyönyt ihoni hoitoa ja se on päässyt paikoin kuivahtamaan aika pahastikin. Talvella tulee jotenkin automaattisesti hoidettua sitä ns. oikein, mutta nyt kesähelteillä oon kai ajatellut, että vähempi riittää vaikkei se sitten olekaan riittänyt. Illalla kunnon kosteuttavat naamiot kehiin niin ehkä iho pian tästä toipuu! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten toi tapahtuu helposti, jos ei iho sitten muutu täysin erilaisiksi kuten mulla. Sitä jotenkin ajattelee, että vähempikin riittää. Pitääkin laittaa päivämäärä ylös koska tarvin seuraavan kerran kostettavaa naamiota. :D

      Poista
  3. Mä huomaan olevani todella laiska ihonhoitaja näin kuumalla (yleensä käytössä siis kunnon arsenaali). Meikkiä käytän ehkä kerran viikossa näin lomalla, joten pakko myöntää, että usein iltaisin pesen vaan suihkussa kasvot, enkä laita edes mitään kosteusvoidetta. Iho tuntuu ja näyttää silti hyvältä (iho on pintakuivuuteen taipuvainen sekaiho, ikää 36 vuotta).

    Oikeastaan ainoa "must" on se, että laitan aamulla jotain päivävoidetta, joka sisältää aurinkosuojan, mutta niin teen ympäri vuoden. Vartalon ihon suojaamisen kanssa olen ollut myös laiskiainen tänä kesänä, mikä ei tietysti ole järkevää, mutta olevinaan sitä on aina niin kiire (kahden pikkulapsen kanssa), että oman ihon rasvaaminen jää väliin ulos lähtiessä.

    Ja vedellä tekee mieli lotrata enemmän. Yleensä käytän aamuisin vain misellivettä, mutta nyt on ollut ihan pakko tehdä aamuisinkin kunnon vesipesu, kun tuntuu, että naama (ja niska!) on ihan hiessä yön jälkeen.

    Mutta kyllä silti nautin näistä helteistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä voin niin kuvitella, että oma rasvaaminen jää sillä jo kahden lapsen rasvaus on takuulla melkoinen operaatio, eivät välttämättä ole siitä kovin innoissaan? :D

      Mä tavallaan koitan pitää jonkinlaisesta tietystä rutiinista kiinni, vaikka se on keventynyt ihan hurjasti. C-vitamiini selvästi tekee iholle hyvää ja suojaa sitten vielä auringolta aurinkovoiteen lisäksi. :)

      Poista
  4. Aamuisin pyyhin kasvot kasvovedellä mutta en laita muuta, ei vaan kykene kun se puskee meikin läpi pois. Mun on aina ruettava meikkaamaan melkeinpä heti eikä ehdi imeytellä voiteita. Eikä iho vaadi mitään. Illalla putsaan kaksoispuhdistuksella, kasvovedellä ja ehkä laitan rasvaa sekä silmänympärysvoidetta jos iho sitä vaatii. Kuorin ja naamion 2x viikkoa. Oikein odotan syksyä että pääsee kunnon rutiinien pariin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tää kesä on ihana, mutta samoin, odotan niitä syksyn rutiineita! <3

      Poista
  5. Ilman sy-voidetta en ikinä voi olla, mutta kyllä myös ainakin seerumi on ihan must. Totta on, että nyt olen selvinnyt ihan seerumeilla, ilman pv tai yövoidetta ja ihokin voi hyvin. Tiedä sitten ilmankosteus kuinka paljon vaikuttaa, helteellä runsas veden juonti ja aloittamani kollageenikuuri pari kk sitten. :)

    Kasvosuihkeetkin on kyllä ihan must ja putsaus, kun naama hikoaa niin valtavasti.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi EGF-seerumi tekee periaatteessa sy-voiteen täysin turhaksi tuotteeksi, aivan loistava myös sy-iholla, vaikka sarjalla on oma sy-iholle kohdennettukin seerumi, niin tämä tavallinen versio menee hyvin. Kollageenikuuri auttaa varmasti, ainakin itsellä se pitää kosteustasapainosta huolta. Jätin sen nyt kesäksi itseltä tauolle, yleensä syön kollageenia koko ajan, kun arvasin, että iho tulee muuttumaan. Syksyllä kaivettava sekin esiin.

      Aurinkoista maanantaita Tiia. <3

      Poista
  6. Mulla ei rutiini ihan hirveästi ole muuttunut, toki en ole kerrostanut nyt ihan niin monia kerroksia, ja paksuimmat voiteet on nyt laitettu syrjään odottelemaan kylmempiä säitä, mutta kyllä sitä tulee muuten laitettua puhdistuksen jälkeen ainakin toner, essence, seerumi, ampulli, sy-voide, kosteusvoide ainakin iltaisin, aurinkovoide aamuisin. Kuorinnat yms on tullut suoritettua normaaliin tapaan. Tosin mulla on sellainen lääkitys nyt käytössä, joka kuivattaa ihoa, joten siksi purnukat on tulleet tarpeeseen myös kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihailtavan ahkeraa! Hatun nosto. :) Joo siis lääkitys jos on niin, siihen ei sitten kesä niin vaikuta, ehkä vähän, mutta ei sillä tavalla kuin muuten.

      Poista
  7. Mä oon suosinut keveitä koostumuksia ja oon innoissani, kun kaikki geelimäiset tuotteet sopii nyt mahtavasti! Aattelin ens sunnuntaina vilauttaa mun kesämeikinpohjustusrutiinia 😊

    Tuo EFG-seerumi on mulla himotuslistalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apteekkishopissa on siitä muuten hyvä tarjous tällä hetkellä. ;) Mä olen ihan varma, että sun iho tykkäisi tosta.

      Poista

  8. Samat fiilikset, vähemmällä pärjää kesällä. Rhodoksella tuli kasvoja voideltua superisti, jotta näppylöitä tuli. Nyt reissussa taas huomaa, ettei iho tykkää vaihtelusra. Bioeffect mulla loppui ja olo on haikea, mutta onneksi mulla on suihke ja misellivesi. Tää oli jo kolmas kerta kun näytän tätä ja jospa tää nyt onnistui puhelimella 😮😁 kohteessa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistui, mutta tuli sun omalla nimellä ei blogin profiilin kautta, joten julkaisen ton noin, koska en tiedä haluatko omaa nimeäsi näkyviin. :D Mä ostin lisää, kun apteekkishopissa on toi seerumi tosi hyvässä alessa, en voinut enää kuvitella olevani ilman sitä. :D

      Poista
  9. Helteellä en voisi olla ilman kasvovesiä! Niiden ohella käytän putsareita, Whamisan Water Cream-kosteusvoidetta välillä, yöksi seerumia ja päivällä SPF-voidetta. Ja sy-voidetta sekä paikallisesti näppyjen nitistäjää. Hyvin riisutulla arsenaalilla mennään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle taas mistit on ehdottomia, ehkä ne toimii vähän kasvoveden asemasta. :D Whamisen Water Cream on kyllä ihana, harvoja voiteita mitä oon silloin tällöin käyttänyt, kun on toi EFG niin voiteille ei ole oikein käyttöä. :)

      Poista
  10. Mä olen pärjännyt heinäkuussa lähinnä aurinkovoiteella, kasvovoiteella, puhdistusgeelillä, meikkivoiteella, puuterilla ja kulmatuotteilla. Ja käytössä on ollut oikeastaan koko ajan samat tuotteet, joten aika vähällä pärjää, mutta kyllä nyt olisi aika jo käyttää muutakin, kuten puhdistavia naamioita ja kasvovesiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että aurinkovoide on se juttu, miksi mun iho huutaa enemmän kuorintaa kuin talvella, en keski mitään muuta, toki myös sen vuoksi, että iho on nyt normaali eikä pintakuiva. Pakko saada hinkattua se pois kasvoilta. :D On kyllä kosmetiikasta bloggaavalle rankkaa aikaa tää helle, ei ole oikeasti järkevää testata mitään uutta.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives