10 paikkaa joissa haluan käydä


Meillä melkein jokaisella on varmasti paikkoja, joissa haaveilemme pääsevämme joskus käymään. Syyt haluta paikkoihin voivat olla erinäisiä tai ei syytä ollenkaan, ehkä paikassa on muuten vain kiehtonut jokin. 

Se mihin ihminen haluaa matkustaa, kertoo minusta ihmisestä itsestäänkin aika paljon, siksi ajattelin, että olisi kiva jakaa teidän kanssa kymmenen paikkaa, joissa haluaisin käydä. Minulla kaikille paikoille on syy, miksi haluaisin juuri sinne. Omista haaveistani on aika helppo päätellä, etten ole mikään hirveän suuri cityihminen ja eräs asia on myös helppo huomata, vereni ei syystä tai toisesta vedä lainkaan itään päin, joten aloitetaan. :)



Jersey – Innostukseni saareen alkoi jo 80-luvulla pikkutyttönä, kun katselin lauantai-iltaisin televisiosta Bergeracia. Saaren maisemat pitivät minua jatkuvasti maagisessa otteessaan. Teininä olin jo lähellä päästä käymään saarella, sillä kun sain luvan lähteä kielikurssille oli Jersey tietenkin ensimmäisenä mielessäni. Valitettavasti kielikurssimatkat ainakin tuolloin olivat saarelle kalliimpia kuin mantereelle ja jouduin tuolloin luopumaan haaveestani. 



Galapagossaaret –  Luulen, että tänne haluaisi moni muukin eläimistä lumoutuva ihminen. Olisi aivan huikeaa nähdä eläimiä, mitä et voi nähdä missään muualla. Tykkään myös siitä, että saaren ekosysteemistä ollaan todella tarkkoja. Saarelle ei saa esim. viedä mitään elollista ruokaa, siemeniä jne. Myös eläimiin on pidettävä välimatkaa, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos joku tuleekin tekeemään lähempää tuttavuutta.



Toscana – Kun näin viisitoista vuotta sitten Toscanan auringon alla leffan, tiesin, että haluaisin päästä joskus käymään Toscanassa. Minulla on itseasiassa leffa omana ja muistan sen melkein ulkoa. Haaveilen viinitilakierroksista ja kirjan lukemisesta oliivipuun katveessa. Firenze tuo taiteen ja kulttuurin kehto ei tee Toscanasta yhtään vähemmän kiinnostavaa kohdetta.



Gardajärvi Riva – Tästä jonkinlaisesta pakkomielteestäkin olen puhunut teille aiemminkin. Minähän olen siis ihminen joka uskoo aika vahvastikin siihen, että meillä on useita elämiä täällä maan päällä. Aloin aikoinaan tutkimaan asiaa sen vuoksi, että itselleni oli tullut vastaan useitakin erikoisia tilanteita, mitä oli vaikeaa selittää. Minulla on ollut jo ihan pikkutytöstä asti hyvin vahva veto Gardajärvelle Rivaan. Muistan kun näin ensimmäistä kertaa paikasta kuvia (sitä ennen en ollut edes tiennyt tai kuullut koko paikan nimeä), minulle tuli todella vahva tunne, että olen ollut siellä ennenkin. Se tunne on äärettömän vahva ja sitä on vaikea selittää. 



Skotlanti – Kukapa Braveheartin ja Outlanderin katsoja ei haluaisi Skotlantiin, pakko myöntää, että viskin ystävänä unelmamatkani olisi tislaamokierros, joiden välillä voisi ihailla huikeita maisemia. Moniko muuten tiesi minut Single Malt viskien ystäväksi? ;) "Hirviö" ei itseäni niinkään kiinnosta. 



Peru – Inkat ovat aina kiinnostaneet minua ja Peru oli aikoinaan mahtava Inkavaltio. Olisin takuulla sanaton Machu Picchun äärellä, jo pelkät kuvat paikasta saavat pääni pyörälle. Tämä on paikkoja, johon pitäisi olla pian menossa, koska luulen, että suurien turistimäärien takia paikkaan aletaan rajoittamaan pääsyä tulevaisuudessa, ettei rauniot vaarannu.


Saba – Kadun edelleen, etten St. Martinilla ollessani noussut veneeseen, joka olisi vienyt päiväretkelle Saban vehreällä saarelle. Saari on aika poikkeuksellinen vehreydessään jopa Karibialla, lisäksi se on rauhallinen, sillä saarella asuu vain n. 2000 ihmistä. 


Havanna – Kuuban pääkaupunki vetoaa minuun vuosi vuoden jälkeen. Arkkitehtuuri, kulttuuri ja värikkyys, siinäpä kolme hyvää syytä päästä joskus käymään Havannassa.


Santorini – Kreikan saarista Santorini on aina kiehtonut minua. Olisi ihana päästä puikkelehtimaan korkealla olevia kujia pitkin. Rakastan kreikkalaisia, jotka ovat sopivan iloisia, mutta eivät liian tungettelevia edes suomalaisen introvertin makuun. :D Tänne olisi päästävä ennen kuin vanhuus iskee, sillä liikuntarajoitteiselle Santorini on melko hankala paikka.


Provence –  Unelmani on vuokrata asunto/talo pikkukylästä Provencesta, jossa voisin elellä omassa kuplassani kuukauden verran. Ensimmäisenä toiveena olisi, ettei kylässä olisi supermarkettia, haluaisin ostaa leivän leipomosta, lihani lihakaupasta ja maitotuotteet omasta kaupasta. Voisin käyttää aamupäivän noissa kaupoissa haahuilemiseen ja illalla kokkailla Ranskalaisen keittiön salaisuudet keittokirjasta reseptejä läpi, jonka tuotokset nauttisin yhdessä mieheni kanssa. 

Löytyikö haavelistastani paikkoja joissa tekin haluaisitte käydä?

KUVAT: PIXABAY







  1. Pakko sanoa, että niin monta samaa haavetta. Vielä täällä lisään Uusi-Seelanti ja Islanti ja Norja.

    Muiskuja päivään Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen varmasti tosi outo, koska moni esim. haluaa just Uuteen-Seelantiin ja Islantiin, mua ei ne kiehdo, mutta haluaisin päästä käymään jäämeren rannalla Kirkkoniemellä joka on Norjassa. :D Mutta se ei ihan tähän top 10 mahtanut. :D

      Ihanaa sunnuntaita Tiia. <3

      Poista
  2. Samoja paikkoja ei niinkään löydy (ok, Italia ja Kreikka kiinnostavat), mutta listalla oli myös uusia pohdittavia kohteita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos listassa oli uusi pohdittavia kohteita. ^_^

      Poista
  3. Näistä mua kiehtoisi eniten Skotlanti ja oikeastaan sieltä suunnalta Shetlanti - johtuu varmaan ao. tv-sarjasta. Karu ja puuton ympäristö olisi vaihteeksi kiehtova kokemus metsäsuomalaisen näkökulmasta. Mua ei ole koskaan erityisemmin kiinnostanut Etelä-Amerikan, eikä Afrikan maat, mutta Australia ja Uusi-Seelanti sitäkin enemmän, ja Euroopasta eniten tällä hetkellä juuri Britteinsaaret. Pohjoismaatkin on kyllä vielä kokematta Ruotsia lukuunottamatta. Jos vaan olisi aikaa ja rahaa, niin lähtisin oitis matkustelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti juuri tuo puuton kokemus tuossa Skotlannissa viehättää, vielä kun itse on ns. kirjaimellisesti kasvanut aikuiseksi siellä metsän keskellä. :D Tää on oikeasti jännä, koska mua ei sitten juuri Australia ja Uusi-Seelanti ei niinkään kiinnosta, en oikeastaan tiedä miksi, mullahan oli sukulaisiakin Australiassa, mutta silti ei. Nää on mielenkiintoisia juttuja. :)

      Mukavaa sunnuntaita Sari.

      Poista
  4. Ihana postaus, herätit aikamoisen matkakuumeen. Lähtisin noihin kaikkiin viivana, Peru etenkin olisi varmasti mieleenpainuva. Rakastan historiaa, ja inkat, mayat ja atsteekit ovat aina kiehtoneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, mietiskelin, että tää aihe voisi olla kiva, koska tykkään lukea toisten blogeista juuri matkapostauksia. :) Sama juttu, historia on suuri rakkauteni, näkyy aika hyvin näissä kohteissakin nyt kun alkaa niitä siltä kantilta tarkastelemaan. ;)

      Poista
  5. Skotlannissa minäki haluan käydä ja Kreikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Skotlanti olisi kyllä upea, Kreikassa ole käynyt useasti, mutta Santorini on vielä joskus nähtävä. :)

      Poista
  6. Paljon löytyi samoja haavekohteita; Toscana, Skotlanti, Santorini, Havana.. Toscanan autingon alla oli mun teiniaikojen suosikki elokuva ja olen katsonut sen läpi lukemattomia kertoja. Edelleen se jaksaa ilahduttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mahtava kuulla, että joku toinenkin diggailee Toscanan auringon alla leffaa. Paljastui yksi meitä yhdistävä seikka. ^_^

      Poista
  7. Käyn yleensä kaupunkilomilla, mutta minustakin olisi ihana vuokrata kaunis huvila vaikka Ranskasta. Kävellä ajattomilla kaduilla ilman mitään kiirettä, nähdä laventeliniittyjä, viinitiloja ja vaikka vain lukea kirjoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sanomasi olisi jossain pienessä ranskalaisessa kylässä ihan täydellistä. <3

      Poista
  8. Santoriniin haluaisin mäkin joskus päästä<3 Tällä hetkellä unelmoin ehdottomasti eniten Islannista! Kaveri kävi siellä muutama vuosi sitten ja vähän väliä mieleen palaa valokuvat, jotka hän maasta näytti. Maisemat olivat jo kuvissa jotain niin henkeäsalpaavan kaunista, etten tiedä miten päin olisin, jos joskus ne pääsisin itse näkemään. Ja toivottavasti vielä pääsenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän peukkuja, että vielä joskus pääset Islantiin. <3

      Poista
  9. Kyllä noihin kaikkiin lähtisin heti, jos joku tarjoaisi matkan:)Mutta Karibian risteilylle mä vielä menen, se vaikuttaa niin hyvältä jo ajatuksena:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mistäs me löydettäis joku joka tarjoais? :D Joo siis Karibian risteily on sellainen joka pitää kokea ihan kokemuksen vuoksi. LOL

      Poista
  10. Haluaisin kàydà Israelissa, maana kiehtova ja takuulla loistava ruoka, maan levottomuudet ovat vielà toistaiseksi jarruttaneet. Myòs Singaporeen tekisi mieli. Kreikan saarilla kàyn kerran vuodessa, mutta olisi ihanaa kierrellà siellà joltain huvijahdilta kàsin, nukkua hytissà ja vaihdella maisemia, se olisi ihanaa luksusta. Yleensà kiinnyn matkakohteisiin niin, ettà sitten pitàà aina palata samaan paikkaan, eikà ole tarpeeksi lomia kierrellà uusia kohteita tuttujen lisàksi. Ja koska asun ulkomailla niin osa lomista menee aina Suomen vierailuihin, etenkin kesàloma :-) t.anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuo kuvailemasi huvijahdilta kiertely olisi ihanaa, ei mitään matkalaukkujen raahausta paikasta toiseen, joka on vähän hillittynyt, eikä muakaan saarihyppelyt oikein sen vuoksi kiinnosta. Sitten taas jos menet risteilylle, aika saarilla on rajattu, olisi ihana mennä omaan tahtiin. Viipyä jossain mielenkiintoisessa paikassa pidempään, jos joku ei nappaa lähteä vaikka samana iltana pois. Itse myös myönnän kiintyväni paikkoihin, tutuissani on taas monia joilla pitää olla joka kerran eri kohde, olen itse juuri päinvastainen. :D

      Poista
  11. Ihana postaus ja ihania kohteita! Tekisi mieli toteuttaa vastaava postaus blogiin :) Mun listalta löytyy myös Santorini, Toscana ja Gardajärvi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee ihmeessä, olisi tosi kiva lukea! :) Aika monta samaa. ^_^

      Poista
  12. Santorini ja Toscana on täälläkin listalla, lisäksi jo mainittu Islanti sekä Irlanti. Suuri haave olisi myös USAn länsirannikko (kaupungit eivät niinkään kiinnosta vaan luonnonpuistot, haluan redwood- puita halailemaan!)
    Saballa käyneenä ja omatoimisen Skotlannin kiertomatkan tehneenä voin suositella lämpimästi molempia, aivan ikimuistoisia elämyksiä. Tosin Saballe mielivän on hyvä olla tietoinen että saarelle kulku ei välttämättä sovi herkille, sillä merenkäynti on lautalla niin kova että moni voi huonosti (meidän lautalta yksi matkustaja kannettiin maihin). Toinen tie saarelle/saarelta on pienkoneella, jonka kiitorata päättyy korkean jyrkänteen reunaan ja on niin lyhyt että kone joka lähdössä ensin ”dippaa” jyrkänteen reunan alapuolelle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Redwoodit on upeita, en ihmettele, että haluat niitä halaamaan. ^_^Ihana kuulla, että joku lukijoistani on käynyt Saballa, itseäni vieläkin harmittaa etten edes päivän retkelle mennyt, vaikka oli mahdollisuus, ehkä vielä joskus. Olen mennyt kerran St. Martinilta St Bartsille lautalla niin, että kaikki muut laattasivat koko matkan paitsi minä ja entinen mieheni. :D Joten itseäni ei tuollaiset pyöritykset haittaa, mutta toisille hyvä tietää. ;) Pienkoneella tosiaan pääsee ehkä helpommin, mutta laskeutuminen on jännä vaihe monella Karibian saarella, vaatii lentäjältä hieman taitoja jo.

      Poista
    2. Jos joskus palaatte Saballe, patikoikaa sen nukkuvan tulivuoren huipulle. Jalat on sen jälkeen aika spagettina, mutta ne maisemat ei unohdu ikinä <3. Lisäksi koska vuori on viidakon peittämä, patikkamatkalla näkee paljon paikallista luontoa ja kasveja :).

      Poista
    3. Kiitos vinkistä Lorelai, pistän tuon mieleeni. ^_^

      Poista
  13. Kyllähän näihin kaikkiin mielellään lähtisi! :) Itse lisäisin listaan myös Puerto Ricon ja Pohjois-Amerikan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo olis mielenkiintoista tietää miksi Puerto Rico kiinnostaa sua, sillä mä rakastan Karibiaa, mut Puerto Rico on taas itselle ehdottomasti sellainen epäkiinnostavin kohde, siinä on sellaista suuren cityn tunnelmaa josta en niin välitä. :D

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives