10 tuoksua jotka vievät takaisin kesään


Onneksi saamme ainakin vielä tämän viikon fiilistellä kesää, ainakin jos sääennusteita on uskominen. Kun syksy tekee vääjäämättä tuloaan ainakin itselleni on ihan parasta vielä hetken fiilistellä menneen kesän tuoksuja, niitä tuoksuja joista helteinen kesä 2018 tulee jäämään ikuisesti mieleen. 


*)PR-näytteet merkattu tähdellä, muut omia. 

1. D&G 3 L'Imperatrice on siitä jännä tuoksu, että niin kesäinen kuin tämä tuoksunuottiensa puolesta onkin, se taipuu loistavasti myös talveen pehmeän makeutensa vuoksi. Tuoksussa kohtaa hienostuneisuus, Escadan tuoksujen hedelmäisyys ja Juicy Couture tuoksujen makeus. Se on samaan aikaan puhdas, raikas ja hivenen seksikäs. Tämä onkin erinomainen deittituoksu. 

Alkutuoksu: punapippuria, kiiviä ja raparperia. 
Sydäntuoksu: vesimelonia, syklaamia ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: myskiä, appelsiinipuuta ja santelipuuta.

2. Kenzo Aqua Pour Femme* oli itselleni koko kesän hämmentävin tuoksu ja ehkä juuri siksi lopulta ihastuin tähän. Upea turkoosi lasipullo lumosi ensisilmäyksellä, mutta tuoksu vaati useamman makustelukerran. Jännintä tässä on se, että vaikka nimessä on sana aqua, en löydä sitä juurikaan tästä tuoksusta, mikä aiheutti alussa sen hämmennyksen. Tämä onkin makeannälkäisten kesätuoksu sokerinen, hivenen kukkainen, aavistus sitruuna ja omenaa tuovat siihen vienon ripauksen nimensä mukaista raikkautta. 

Alkutuoksu: sitruunaa, vadelmaa ja mandariinia.
Sydäntuoksu: ruusua, magnoliaa, omenaa, hedionea ja vihreitä vivahteita.
Pohjatuoksu: kashmir-puuta, vaniljaa, santelipuuta, vetiveriä ja patsulia.

3. Lanvin Eau Sensuelle* on koko joukun kepein ja tyttömäisin tuoksu, jota mielii laittaa sadepäivänä, ihan vain sen vuoksi, että tuntisi olonsa kepeämmäksi. Kukkais-hedelmäinen, persikkaisen hurmaava ja leikkisä tuoksu on kuin tehty ankeisiin päiviin piristämään mieltä.

Alkutuoksu: tangeriinia, sitruunaa, persikkaa ja verigreippiä.
Sydäntuoksu: päärynää, pionia, appelsiininkukkaa ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: vaniljaa, myskiä ja santelipuuta.

4. Guerlain Aqua Allegoria Rosa Rossa* on kukkais-hedelmäinen tuoksu. Rosa rossa onkin ruusutuoksu uudella ja eksoottisella hedelmäisellä vivahteella. Suosittelen jopa sellaisia, jotka eivät ruusutuoksuista yleensä välitä tuoksuttelemaan tätä, sillä tämä on täynnä mehukkaita hedelmiä. Helppo tuoksu niihin päiviin, kun haluaa tuoksua hienostuneelta, mutta ei halua herättää liikaa huomiota.

Alkutuoksu: bergamotia, litsiä, mustaherukkaa ja sitruunaa.
Sydäntuoksu: ruusua ja pionia.
Pohjatuoksu: myskiä, puisia vivahteita, seetriä.

5. Dolce & Gabbana Light Blue Italian Zest* on jokaisen sitruunan ystävän unelmatuoksu. Tuoksussa on paljon samaa kuin alkuperäisessä Light Bluessa, mutta tämä eroaa siitä suorastaan mehukkaan pirkahtelevalla sitruksisuudella. Tämä on kuin puraisu sitruunaa.

Alkutuoksu: sitruunaa, bergamotia, omenaa, kissankelloa ja verbanaa.
Sydäntuoksu: ruusua, bambua ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: santelipuuta, vaniljaa, myskiä, ambraa ja seetriä.


6. Giorgio Armani Acqua Di Gioia on kuulunut kesiini jo vuosia. Juurikin tämä EdT-versio on suosikkini, koska se on pehmeämpi ja herkempi kuin EdP, ei liian raikas nenääni kuten EdP. Tämä on tuoksu, että mittarin pitää näyttää yli +25°C, että tämä löytää tiensä ylleni. En osaa selittää, mutta vesituoksut toimivat parhaiten ihollani mitä lämpimämpi ilma on ulkona. Silloin ne pehmenevät iholla aivan eri tavalla. Talvella en käytä tämän tyylisiä tuoksuja lainkaan. 

Alkutuoksu: mustaherukkaa, päärynää, orvokkia ja sitruunaa.
Sydäntuoksu: jasmiinia ja pionia.
Pohjatuoksu: seetriä ja kashmir-puuta.

7. Atelier Cologne Vanille Insensée* on täydellinen vaniljatuoksu kesään. Kerroinkin teille heinäkuussa lumoutuneeni tähän vaniljaiseen raikkaan vivahteen omaavaan tuoksuun. Raikas vivahde tekee sen, että vaikka tämä on melko puhdas vaniljatuoksu, tämä ei ole liian äitelä. Huomasin poimivani tämän tuoksujen joukosta usein juuri iltatuoksuksi.

Alkutuoksu: sitruunaa, bergamotia ja korianteria.
Sydäntuoksu: jasmiinia, vetiveriä ja jäkälää.
Pohjatuoksu: ambraa, tammea ja vaniljaa. 

8. Michael Kors Wonderlust Eau Fresh* Michael Korsin suosikistani Wonderlustista tuli kesällä myyntiin raikkaampi versio. Siinä missä alkuperäinen Wonderlust taipuu mihin vuorokauden aikaan tahansa, Eau Fresh on itselleni ehdottomasti enemmän päivätuoksu. Eau Fresh on selvästi nuorekkaampi ja raikkaampi kuin vanhempi sisarensa. Pomelo tekee tähän ihastuttavan raikkaan makean vivahteen.

Alkutuoksu: bergamotia, omenaa ja pomeloa.
Sydäntuoksu: kieloa, pionia ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: puisia vivahteita, myskiä ja santelipuuta.

9. Estée Lauder Bronze Goddess* on ihotuoksu jota laittamalla voi aina olla rannalla, jopa sateella. Tässä tuoksuu kuuma hiekka, trooppinen drinkki, aurinko, meri ja aurinkovoide. Tämä oli mukanani viikon reissulla ja suihkautin tuoksua joka aamu. Iltatuoksuksi tässä ei mielestäni ole tarpeeksi omaperäisyyttä, mutta päivätuoksuna juuri oikeanlainen. 

Alkutuoksu: bergamotia, sitruunaa, appelsiinia ja mandariinia.
Sydäntuoksu: tiare-kukkaa, magnoliaa, jasmiinia, appelsiininkukkaa ja laventelia.
Pohjatuoksu: ambraa, kookosta, vetiveriä, santelipuuta ja mirhaa.

10. Jo Malone Peony & Blush Suede lumosi minut ensimmäisellä nuuhkaisulla. En ole hetkeen haistanut mitään näin uniikkia. Olen halunnut suihkuttaa tätä ylleni joka päivä, siitä lähtien kun ostin tämän, mutta on ollut pakko välillä nuuhkutella myös muita tuoksujani, sillä käytin tätä reissussa iltatuoksuna viikon putkeen kyllästymättä tähän. Olen alkanut tulla siihen lopputulokseen, että nahka missä muodossa tahansa tuoksussa niin se tekee siitä heti "mun jutun". En osaa selittää tarkasti, mutta nahan tuoksu tuo hajuvesiin sellaista äärimmäistä pehmeyttä. Viettelevässä kukkaistuoksussa on taikaa, johon en ole hetkeen kyllästymässä. Mieheni haistaa ylläni vuoden aikana helposti satakin erilaista tuoksua, aika harvoin hän kommentoi mitään, mutta tätä tuoksua hän on kehunut parikin kertaa spontaanisti, enkä ihmettele. ^_^

Alkutuoksu: punaista omenaa.
Sydäntuoksu: pionia, neilikkaa, ruusua ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: mokkanahkaa.

Löytyikö joukosta tuttuja tai kiinnostavia tuoksuja? Mihin tuoksuun tartuitte kesällä?


  1. Ihana postaus ja kuvat. <3 Täällä mentiin tietenkin appelsiinin ja sitruunan tunnelmissa ja lisäksi omppu Dolce Gabbana oli ahkerassa käytössä viimeistä pisaraa myöten. Nina Riccin Bella, Daisy Love ja Arden My Fifth Avenue siivitti loppukesää. <3 Tähän hellekesään voi palata näiden tuoksujen kautta ja ihana kesä olikin.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia, ihanaa, että arvostat. <3 Koska tän tekemiseen meni niin kauan aikaa, etten edes kehtaa sanoa. :D

      Se Dolce & Gabbanan Light Blue Intense on niin sun heiniä, mä rakastan enempi sitä alkuperäistä on omalla iholla niin paljon pehmeämpi.

      Aurinkoista tiistaita Tiia. :)

      Poista
  2. Nyt täytyy myöntää, ettei näistä tuoksuista mikään ollut mulle tuttu! Tosin mä oon sen verran "ulkona" hajuvesimaailmasta, että harvemmin nämä sun postauksiin päätyvät tuoksut mulle tuttuja onkaan. Tykkään silti lukea sun mielipiteitä hajuvesistä :) Osaat kuvailla niin hyvin ja mielenkiintoisesti erilaisia tuoksuja! Ja toikin on taitolaji, ihan ehdottomasti<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään tuoksumaailmasta tipahtaa todella nopeasti kärryiltä, jos sitä ei seuraa koko ajan, vaikka mä seuraan, mulla menee silti aina uutuuksiakin ohi välillä. Toista se oli 90-luvulla kun uusia tuoksuja tuli muutama vuodessa, nyt tulee kymmenkertainen määrä yhdessä sesongissa. :o

      Kiitos, ihana kuulla. Ehkä se näkyy, että tuoksut ovat olleet intohimoni jo kohta 30 vuotta. ;)

      Poista
  3. D&G:n tuoksusta tykkään kovasti minäkin. Niin paljon ihania tuoksuja on kuulunut tähän kesään, että vaikeaa on omaa suosikkia valita.
    Ihanaa tiistaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dolce & Gabbanalla on todella ihania tuoksuja, yksi lempibrändeistäni, tekevät todella erilaisia, mutta mielenkiintoisia. En ihmettele, että brändillä on monta klassikoksi lueteltavaa tuoksua.

      Ihanaa tiistaita Outi. <3

      Poista
  4. Kauniit kuvat! Rakastan tuoksuja, mutta jotenkin tuntuu että monilla tuoksuyliherkkyyttä. Hentoisesti täytyy siis mennä esim töissä yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jaa siis tuoksut täällä meidän ilmastossa tuoksuu iholla aivan eri tavalla kuin esim. Etelässä, itse huomaan ulkomailla, että tuoksut haihtuvat iholta paljon nopeampaa kuin meillä, siellä voi pistää enemmän. Suomessa olen aina yhden suihkauksen taktiikalla liikenteessä ja mitään todella raskaista tuoksuja ei voi ajatellakaan käyttävänsä.

      Poista
  5. Rakastan tyoksuja ja loputtomasti etsin sitä täydellistä. Tuo Jo Malonen Peony &Blush suede on aivan ihana. Olen omani ostanut lentokentältä ja käytän sitä aina matkoilla ja erityisissä tilanteissa. Harmittaa kun en muista mitä Jo Malonen tuoksua myyjä minulle suositteli ja testautti tuon kanssa yhdistettäväksi, oli nimittäin täydellinen yhdistelmä. Täytyy joskus mennä ajan kanssa kokeilemaan löytyisikö se yhdistelmä vielä.

    Kerran esittelit Boucheronin Place Vendomen ja ostin sen sokkona kuvauksesi perusteella ja tuoksu on ihana. Myös Bottega Venetan Eau de Parfum on kiinnostava talvituoksu. Ja Armani priven Pivoine de Suzhou upea jokaiseen päivään. Kallis mutta ihana. Bottega Veneta sopii mielestäni yhdistettäväksi myös tähän Pivoineen, antaa nahan vivahdyksen muuten kukkaiseen tuoksuun vähän samassa hengessä kuin Malonen Peonyssakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtava kuulla, että meillä ainakin joissain tuoksuissa on tuoksumaku osunut yksiin. :) Place Vendome on edelleen yksi omia suosikkeja, tämän vuoden kahden parhaimman tuoksun suosiosta kisaa itselläni juuri tuo Jo Malone tai sitten Atelier Colognen Camelia Intrepide jota rakastan myös palavasti, myös siinä on nahkaa.

      Olen joskus Stockalla tuoksutellut Armani Priven tuoksuja, muistaakseni ne olivat iselle hankalia, en pystynyt kerralla montaa haistelemaan. Pitääkin seuraavalla reissulla Pivoine de Suzhou nuuhkaista. :)

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives