Lempisarjat suoratoistopalveluissa


Vapaa-ajalla ehdottomasti yhtä mielipuuhaani on elokuvien ja erilaisten sarjojen katselu, monia sarjoja katsomme mieheni kanssa kahdestaan, joitan seuraan yksin ollessani. Facebookissa usein kaverit tekevät päivityksiä ja kyselevät, mitä kannattaisi katsoa. Niinpä ajattelin, että miksen jakaisi omia suosikkejani bloginkin puolelle, ehkäpä joku löytää joukosta itselleen uuden katsottavan sarjan. Toiset sarjat ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen, toiset ovat olleet sellaisia, että tulipa katseltua läpi, mutta niistä ei sen kummepia muistoja ole jäänyt. Ajattelinkin, että jaan vain ne omasta mielestäni huipuista huipuimmat. Olen tähän asti lähinnä käyttänyt suoratoistopalveluista Netflxiä, HBO:ta ja Viaplayta, vaikka meiltä löytyy myös C More. Syksyllä on vaikea kuvitella mitään parempaa tekemistä kuin kääriytyä sohvan nurkkaan katselemaan hyvää sarjaa.

NETFLIX

*Broadchurch On varmasti yksi kaikkien aikojen suosikeistani. En osaa selittää, mutta brittiläisissä rikossarjoissa on sitä jotain. Henkilöhahmot ovat todella onnistuneet. Tämä oli sarja joka aikoinaan ahmittiin miehen kanssa ihan parissa päivässä ja sitten oli tuskaista odotella seuraavaa kautta, joka tuli sitten joskus. Kaikki kolme kautta ovat nähtävillä, eikä enempää ole tietääkseni enää tulossa.

*The Fall Huikea, huikea, huikea, ei tästä voi kait muuta sanoa. Pitää koukuttavassa otteessaan alusta loppuun asti. Myös tämän katselimme miehen kanssa kaksisteen.

*Silta Jos joku ei katsonut tätä TV:stä niin suosittelen katsomista Netflixistä. Ruotsalais-tanskalainen yhteistyö toimii ja Saga Noren on jo suorastaan televisiosarjojen kulttihahmo.

Manhunt: Unabomber Tämä oli viime joulun koukuttavin juttu. Jaksot oli katsottu vapailla parissa päivässä. Rikossarja kertoo siitä, miten F.B.I pääsi vihdoin Unabomberin jäljille. 

*Love Itselläni on melko outo huumorintaju ja maailmasta ei oikeasti kovin montaa sarjaa löydy, jotka saavat minut nauramaan. Inhoan yli kaiken päällenaurettuja komediasarjoja. Love on sekoitus komediaa, draamaa ja rakkautta. Henkilöhahmot ovat tarpeeksi ongelmaisia, että saavat minutkin hörähtelemään.

*House Doctor Jäin kesällä jumiin tähän brittikoteja myyntikuntoon pienellä budjetilla remppaavaan sisustus/remonttisarjaan. Jotkut lopputulokset ovat kamalia, toiset taas todella karmeita, yhtä kaikki voisin tirkistellä brittien koteja lopun elämääni.

HBO

*Handmaid's Tale Tarviiko tätä edes selittää? Ehkä yksi pysäyttävämpiä televisiosarjoja koskaan. Kaikessa kummallisuudessaan, ajankohtaisuudessaan, jollakin tapaa pelottava. En suosittele tätä herkille.

*True Blood Jos tämä ikoninen sarja on jäänyt väliin, niin täältä löytyy vielä. 

*Game of Thrones Ainoa tämän kaltainen sarja johon olen jäänyt koukkuun, syy on loistavissa henkilöhahmoissa, joita on ihana vihata ja rakastaa samaan aikaan.

*Westworld Ensimmäinen kausi oli pysäyttävän erilainen, toinen kausi jätti itselleni vähän valjun kuvan, mutta odotan silti jatkoa. Tästä ei viitsi paljastaa mitään, koska idea on hoksata jutut katsellessa. 

*The Affair (löytyy myös Netflixistä ja Viaplaysta) Aluksi en pitänyt tästä eri ihmisten näkökulmasta samaa tarinaa kertovasta sarjasta lainkaan (tuntui hyppivältä), mutta kun ideaan pääsi sisälle, oli todella kiehtovaa seurata, miten eri tavalla roolihahmot näkivät saman tilanteen.


VIAPLAY

Wayward Pines Tummasävyinen draama, välillä jopa painostavan oloinen. Kiehtova ja mystinen, josta oli aina pakko nähdä seuraava jakso, vain nähdäkseen miten tarina etenee.

Bones Huumorilla höystetty rikossarja joka jaksoi naurattaa kaikkien 12 kauden ajan. 

Vikings Jos tykkäät historiasta, toiminnasta, juonittelusta ja viikingeistä, niin tämä kolahtaa varmasti. 

Löytyikö joukosta tuttuja sarjoja? Mitä suosittelisitte katsomaan?




  1. Olen ainoastaan katsonut Siltaa. En tykkää yhtään yliluonnollisista jutuista tai komediahenkisistä sarjoista, joten aika vähiin katsominen siten jää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään, ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Katson enemmän rikossarjoja, draamaa jne. :)

      Mukavaa viikkoa Satu.

      Poista
  2. Tosi monta yhteistä suosikkia löytyi, mainittakoon nyt vaikka The Fall. Ehkä pitää antaa uusi mahdollisuus Affairille, jotenkin aihe ahdisti, ihmiset oudohkoja, ei siinä mitään, oudot onkin mielenkiintoisia, mutta outoja ei meikäläiselle mieluisalla tavalla hih. Mutta sarjaa on niin suitsutettu, että saatan jatkaa.

    Ihanaa päivää Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna ihmeessä uusi mahdollisuus, itse pääsin oikeastaan vasta ekan kauden lopussa kunnolla sisään siihen. Toka kausi olikin sitten jo huikea.

      Mukavaa päivää Tiia. <3

      Poista
  3. Good Wife, Gilmore Girls, Lucifer ja Stranger Things kannattaa ainakin tsekata, jos eivät oo tuttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stranger Things on sellainen jota olen monesti harkinnut, että pitäisi katsoa. :)

      Poista
  4. No, onpas erilainen maku... West Worldin ekan kauden katsoin irvistellen. Toisen kauden eka jakso jäi kesken. Olen kyllästynyt väkivallalla ja raakuudella mässäilyyn. HBO:lla Big Little Lies, omasta mielestäni todella hyvä! HBO:lta katsottu on myös Billions, tietysti Affair, Casual, Divorce, Handmaid’s Tale; vaikkakin ahdistava, Good Fight, nyt menossa Succession. Mielestäni Viaplayn valikoima on aika huono, mutta Netflixiltä löytyy taas vaikka mitä: House of Cards, Designated Survivor, Grace and Frankie (hauska :)), The Crown jne. Kuulostaa ihan kuin en muuta tekisikään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Big Little Liesin olen katsonut ja tykkäsin! :) Viaplaylla ei tosiaan ole kamalasti mitään itseä kiinnostavia sarjoja, Netflixillä melkein suurin osa. Jos pitäisi yksi valita mitä katselen, se oli varmaan just Netflix. :) The Crown on myös täällä katsottu ja uutta kautta odotellaan, ei kuitenkaan mikään tajunnan räjäyttävä itselle, vaikka hyvä onkin.

      Poista
  5. Maan povessa ja The Strain ovat katsomisen arvoisia :)

    VastaaPoista
  6. Broadchurch oli omasta mielestäni tylsä, mutta se oli pakko killittää koska David Tennant <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taas rakastin sitä, tykkään itseasiassa aika paljon hitaammasta kerronnasta ja britit jos jotkut osaa sen. ^_^

      Poista
  7. Mä olen katsonut kaikki mainitsemasi neljä ensimmäistä Netflix-sarjaa ja tykkäsin niistä hurjasti. Siltaa tuli tosin seurattua jo Ylen kanavalta aikoinaan. Ylen kanavilla on muuten tullut jo ainakin kaksi kautta ja parikymmentä jaksoa Sillan brittiläistä vastinetta Tunneli. Itse olen katsonut sen Areenasta. Erittäin hyvä, ainakin toinen kausi, joka ei muistuta niin paljon ruotsalaista versiota.
    Itse katson enemmän nykyään Yle Arenaa. Jotenkin on niin tööt arkisin, että jaksaa vasta viikonloppuna uppoutua tv:n (tai läppärin) ääreen sarjoja katsomaan. Monet on niin koukuttavia, että on pakko katsoa kaikki jaksot melkein yhdellä istumalla.

    Kivaa uutta viikkoa Jonna:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tsekata toi Tunneli, kiitos vinkistä. :) Yle Areenassa on muuten paljonkin hyviä juttuja, itsekin sitä välillä katson.

      Mukavaa viikkoa Sari. <3

      Poista
  8. Stranger thing on hyvä. Handmaids tales oli ihan jees, vähän alkoi junnaamaan loppua kohti, mutta pakkohan se oli katsoa loppuun. Mä katselen enemmän leffoja kuin sarjoja. Viimeksi Netflixistä katsoin Shut in leffan, suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tsekata tuo Shut in, vaikka imdb:ssa sitä ei ole kovasti arvostettu. Tosin en nyt ota niitä tosissaan, osa on suuntaa antavia, monet yli 8/10 arvostelussa saaneet saattavat olla mun mielestä niin pitkästyttäviä tuotoksia, etten jaksa niitä alkua pidemmälle. :D

      Poista
  9. Bones on ihan huippu! Loppuun asti ei oo tullut sarjaa katsottua, mutta muutama ensimmäinen tuotantokausi kyllä :) Kiitos vinkeistä, just eilen mietittiin poikaystävän kanssa löytyisikö Netflixistä tai Viaplaysta jotain uutta kivaa katsottavaa, mistä molemmat pitäisi :) Täytyy koittaa näitä sun ehdotuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bones on loistava ollaan katsottu se miehen kanssa pariin otteeseen läpi kaikki tuotantokaudet, ollaan addikteja. :D Toivottavasti näistä löytyy teille jotain kivaa katsottavaa. :)

      Poista
  10. Mä katson sarjoja nykyään tosi vähän, enkä ole yhtään suoratoistopalvelujen ystävä :D Mun suosikkisarjat parhausjärjestyksessä: Twin Peaks, True Detective, Hulluna sinuun ja Seinfield + Sinkkuelämää :D Nimimerkillä televisiosarjamakuni on jäänyt ysärille xD :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha luettelit heti alkuun mun makuun niin oudot, etten päässyt niistä mihinkään tolkkuun, kun molempia koitin katsoa. :D Sinkkuelämää on mulla omana boxina ja se on ihan jees. :)

      Poista
  11. Mä oon innostunut nyt Netflixin true crime -dokkareista. The Keepers mm. oli oikein hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tainnut katsoa melkein ne kaikki, tunnustan. Siksi olen siirtynyt jo aikaa sitten youtubeen katsomaan niitä. Suosittelen sieltä mm. brittiläistä A Town and Country Muderia joka on ehkäpä mun lemppari kaikista., myös Evil lives here ja American Monster on tosta genrestä loistavia.

      Poista
  12. Kiitos näistä, netflix on kovassa käytössä ja uusia suosituksia on kiva kuulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti näistä löytyi jotain uutta katsottavaa. :)

      Poista
  13. Tällä hetkellä katson Netflixistä Ozark-sarjaa. Sille antaisin arvonsanan 8/10. Eikä ehkä niin jännittävä kuin eka kausi, ja jaksot ovat pikkuisen yli tunnin pituisia, joten hieman olisi voinut juonta tiivistää. Handmades Talea katsoin pari jaksoa, mutta sitten lopetin. Tuntui että sarja oli hiukan ahdistava ja katsoin sitä vain siksi, että mitä kamalaa kohta tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis Handmaid's Tail on just ahdistava, sen takia ei sovi kaikille.

      Poista
  14. Huh en jaksa ihan kaikkiin kommentoida, vaikka niitä olenkin myös katsonut. Tässä nopeat ajatukset!

    The Fall oli ihan mieletön, harva sarja minua oikeasti saa niin paljon eläytymään että jännittää ihan mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu tai miten juoni etenee. Tämä myös yllätti monta kertaa, tykkäsin! Ainoa mikä harmitti, oli se miten sarja päättyi. Odotin vähän yllättävämpää loppua, nyt se yllätti vain negatiivisella ja liian helpolla ratkaisulla. :D

    Handmaid's Tale on häiritsevän todellinen, siis todella häiritsevällä tavalla moni tuosta voisi oikeasti vielä joskus tapahtua. Okei, ei ehkä ihan noin kärjistetyssä mielessä mutta kuitenkin.

    Westworld on jäänyt multa kesken, olen vielä ensimmäisessä kaudessa. Kiinnostava juoni ja moraalin pohdinta kiinnostaa aina, mutta jotenkin nämä jaksot ovat todella pitkiä katsoa. Ehkä se intensiivisyys ja hieman hitaasti etenevä juoni tekee sen? Eli kun illalla tekisi mieli katsoa, niin ei jaksakkaan keskittyä ja sitten katsoo jotain muuta. Tässä nimenomaa pitää keskittyä isolla K:lla :D.

    The Affair sai mut koukuttumaan HETI! Juurikin tämä eri henkilöiden näkökulma on todella kiehtovaa ja se on hyvin toteutettu. Saisin tästä pitkän psykologisen analyysin, mutta jätetään jorinat sikseen. Tässä myös hyvin kuvataan se miten esimerkiksi miehet ja naiset kiinnittävät eri asioihin huomiota tarinankerronnallisesti. Sen huomaa esim. hahmojen pukeutumisessa, miesten näkökulmassa naisilla on ollut aina hyvinkin tyköistyvät mekot ja naisten tarinassa he ovat pukeutuneet ilmaviin jopa tyttömäisiin mekkoihin. Siinä missä nainen kokee mekossa olevan pienen pääntien, miesversiossa napit oli melkein rintsikoihin asti auki. Muutenkin tämä kaikki näkyy miten ympäristöt muuttuvat ja miltä kaikki näyttää ja miten tunteet ilmaistaan jne. AH liian jännää ja moniulotteista ja monella tapaa kiehtovaa!

    Ootko katsonut Atypicalia? Se on ihana! Löytyy Netflixistä, siihen tuli nyt kauan odotettu kakkoskausi ja aloitin ahminaan sitä läpi. Juonikuvio kuulostaa vähän tylsältä ja ennalta-arvattavalta, mutta sarja yllätti noin kaikilla mahdollisilla tavoilla. Sai jopa minut herkistymään muutaman kerran, ja heti seuraavaksi naurahtamaan kuivalle huumorille. Todella, todella sympaattinen sarja.

    Suosittelen myös American Horror Storyä! Jokainen kausi on erilainen, ja ne voi katsoa missä järjestyksessä tahansa. Itse alottaisin ehkä suoraan kakkosesta, ensimmäisen perusteella sarjasta jäisi melko tylsä kuva, kuten meinasi käydä myös omalla kohdallani.

    Jos The Rain löytyy vielä jostain, niin siitä tykkäsin myös! Jee pohjoismaalaiset sarjat :) The Crown oli myös mukavaa rentoa katseltavaa, ja ah brittienglanti...


    ... Sivu vähän takkusi kesken kommentin, niin jos tämä tulee x 333 niin poista ihmeessä ylimääräiset :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin ärsytti The Fallin loppu, olisin odottanut jotain muuta.

      Atypicalia en ole nähnyt pitää tsekata se.

      American Horror Storysta oon nähnyt muut kaudet mut en uusinta en oikein tykännyt siitä edellisestä kaudesta ja nyt on jotenkin iso kynnys aloittaa uusin, mutta ehkä joku päivä.

      Meillä on selvästi aika samanlainen maku näissä.

      Poista
  15. Bones oli kyllä ihan ykkönen! :D ♡ The Affair on aika ajoin lähes ahdistava tunnelmineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bones on ehkä mun yksi kaikkien aikojen lemppareista Housen kanssa, molemmissa vähän sellaista mustaa huumoria.

      Poista
  16. olis hyvä jos selittäisit millaisia sarjat on kuin vaan esittäisi top omasta mielestä, näin sais vähän kuvaa miksi ja mistä kertoo =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En halunnut, koska raja on vaikea vetää, ettei spoilaa. Esim. Westworld on sellainen ettei siitä voi sanoa oikein mitään, spoilaamatta koko ideaa,minkä käsittäminen on sen koko juoni. 😄 Googlesta löytyy kyllä lisää ja jos imdb:ssa on englanniksi lyhyet pätkät esitelty sarjoista.

      Poista
  17. Mun ehdoton lemppari oli Sopranos, tosin siità on jo aikaa, kàvin jopa miehen kanssa New Jerseyssà The Sopranos-tourilla :-), myòs Breaking Bad oli loistava (pitàisi kait tehdà Albuquerque-kierros seuraavaksi, haha). Handmaids Talesta tykkàsin myòs kovasti, tosi koukuttava sarja, luin myòs kirjan. Game of Tronesta en aluksi pitànyt, mutta muutaman jakson jàlkeen se muuttui kiinnostavaksi. Tàllà hetkellà katsomme The Power-sarjaa, tykàtààn myòs siità. Mekin siis mieheni kanssa katsomme iltaisin nàità sarjoja, elokuvia en oikein viikolla jaksa, nukahdan jossain vaiheessa. Sarjat on mukavampia katsoa viikolla vàsyneenà. Gomorra on kanssa tosi hyvà, mutten tiedà nàkyykò se Suomessa. Eli tykàtààn etupààssà mafiaan ja huumeisiin liittyvistà sarjoista, miksikòhàn..? Poikkeuksina tietty Handmade ja Game of Trones. Sensijaan Stranger Things-sarjasta mies tykkàsi, mutta minà en pitànyt sità mitenkààn erityisenà. Twin peaksin uusimpia jaksoja ei vaan kertakaikkiaan jaksanut katsoa loppuun ja jàtettiin se kesken. Big Little lies-oli kanssa hyvà, ihania asuntoja meren rannalla, oih. Anne

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hymyilytti, kun mä en taas tykkää oikein mistään mafiaan ja huumeisiin liittyvistä sarjoista, en myöskään elokuvista, joita tulee musta jatkuvalla sykkeellä. Valitan aina miehelleni, että eikö sitä nyt muuta aihetta olis. 😂 Mutta Sopranos on kyllä melkoinen ikoni sarjanana, joten sitä pitäisi ehkä joskus edes yksi jakso katsoa.

      Poista
  18. Kiitos vinkeistä! Musta How I met your mother on Netflixistä hauska, tykkäsin myös tosi paljon atypical-sarjasta ja Ritasta. Ylearenasta oon kattonut sykettä :)

    Laitoin omaan blogiini lukuvinkkejä, jos kiinnostaa:
    https://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Ida! Rita on muuten loistava, se olen katsonut! Juuri sellaista huumoria, joka naurattaa itsenäni. :) Käynpä kurkkaamassa sun postauksen. :)

      Poista
  19. Vinkiksi Netflixistä: Miss Fisherin murhamysteerit ja Elementary. Mukava murhien yms. ratkontaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murhamysteerit kiinnostaa aina, joten kiitos vinkistä. :)

      Poista
  20. Meillä taitaa olla ihan eri maku mitä sarjoihin tulee :)
    Mun suosikkeja viime aikoina: Stranger Things, Altered Carbon, Daredevil, Blacklist, Luther, Doctor Who, The Alienist, Sniffer, Mindhunter ja erityisesti Happy! (se oli sopivan erilainen!) Netflixilla. True Detectiven ykköskausi oli huippu, toinen taas ei napannut yhtään. Outlanderin ykköskausi oli tosi mielenkiintoinen ja romanttinen mutta seuraavat ei ihan yltänyt samalle tasolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on oikeasti jänniä, koska näissä maku eroaa tosi paljon. Meillä on miehen kanssa yhteisiä joista pidetään, mutta sitten osin maku eroaa niin, että katsotaan erikseen. Esim. miehen suosikkisajat Frendit ja Frasier joita en voi itse sietää, kun ne on päälle naurettuja. :D Outlanderin kaikki kaudet olen nähnyt, tykkäsin. Samaa mieltä, että eka kausi on ollut tähän astisista paras, neljättä kautta odotellessa...

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives