Viisi halpaa kauneuskikkaa hammastahnalla


Melkein jokainen meistä on käyttänyt hammastahnaa ainakin finneihin, joihin se tunnetusti yön aikana tepsii. Itse olen saanut monet finnit vuosien saatossa rauhoitettua ja ovat ne myös hivenen laskeneet hammastahnan vaikutuksen aikana. Parhaita hammastahnoja kauneuskikkoihin ovat hyvin perinteiset perustahnat kuten Colgate ja Pepsodent. Sitä voi kuitenkin käyttää paljon muuhunkin kuin finneihin, tässä viisi omaa suosikkia. 

HUOM! Ennen hammastahnan iholle laittoa, kannattaa aina testata sopiiko se ihollesi. Tee koe käteen ja anna tahnan olla iholla muutama tunti, jotta saat selville aiheuttaako hammastahna iho-oireita.

1. Tiesitkö, että hammastahnalla voi puhdistaa kynsistä kellertymät? Laita hammastahnaa puhtaille kuiville kynsille ja levitä paksuhko kerros. Anna vaikuttaa viisi minuuttia ja pese kädet. Samalla kun hammastahna poistaa kellertymiä, se myös vahvistaa kynsiä.

2. Inhottaako valkosipulin tuoksu sormissa? Hiero hammastahnaa sormiin ja huuhtele kädet, haju on poissa.

3. Huulten kuorija. Pistä hammasharjaan nokare hammastahnaa ja harjaa hellävaraisesti huulet. Repaleet ovat poissa.

4. Puhdistaa mustapäitä. Laita teelusikallinen vettä/kukkaisvettä, teelusikallinen ruokasoodaa ja teelusikallinen hammastahnaa, sekoita. Laita t-alueelle tai nenään, pöyrittele 2-3 minuuttia ja jätä tahna kuivumaan iholle kymmeneksi minuutiksi. Huuhtele pois lämpimällä vedellä.

5. Värin poistaja. Kaikki joilla on ollut tumma tai punainen väri hiuksissa, tietävät miten ohimoihin voi jäädä ihoon värijälkiä värjäyksen jäljiltä. Hiero värjääntynyttä kohtaa hammastahnalla, pyyhi ja puhdista iho kostealla vanulapulla. Toimii myös itseruskettavaan. 

Mikä on paras kauneuskikkasi?



  1. No nämähän oli hyviä kikkoja:) Me aina likkojen kanssa nauretaan mun miehelle, kun se ehdottaa näppyihin hammastahnaa tai partavettä, mutta hitsit sehän tietääkin nämä jutut!:D Hammastahnalla saa myös putsattua valkoisia lenkkareita, mutta siihen piti lisätä vielä jotakin, olikohan soodaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietenkin tietää! Nyt on vaan uskottava. 😂👍 Muistaakseni just sooda ja hammastahna niin saa kellastumat paidankin kainaloista pois.

      Poista
  2. Hih, mä oon teininä käyttänyt hammastahnaa finneihin, nyt se löytää tiensä vain mun hammasharjaan 😄 Mutta tuota kynsiniksiä, sekä käsien raikastamista voisin kokeilla 🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti noita molempia, toimii. Eka kannattaa viikon aikana uusia toi käsittely toistamiseen kynsille.

      Poista
  3. Ää, eihän soodaa saisi laittaa naamaan? Vai olenko ihan väärässä..?

    Tuo kynsikikka sen sijaan menee kokeiluun heti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi laittaa, mä olen kuivattanut sillä finnejäkin, mut aina sekoittanut nestettä sekaan. Tieteenkuvalehdessä on paljon vinkkejä miten ruokasoodaa voi käyttää iholla. Joku ihotautilääkäri voi olla tietenkin toista mieltä. Tosin eivät suosittele edes sitruunamehua kasvoille. Mut niin kuin aina DIY-jutuissa iholle sopivuus kannattaa testata eka. 👍 Herkälle iholle en ruokasoodaa pistäisi.

      Poista
    2. No mutta, hyvä tietää. Mä olen jäänyt siihen uskoon, että sooda on iholle haitallista aina. Mun omalle iholle se nyt ei ainakaan sovi, kuten ei sitruunamehukaan raakana. Kokeilin tehdä naamion kanelista, sitruunasta ja hunajasta, ja no, arvata saattaa, että eeppinen allerginen reaktiohan siitä tuli. :D Tosin kun punotus ja kuumotus laski, oli iho aika kuulas. Mutta silti ei sen arvoista. Joten allekirjoitan tämän etukäteen testaamisen kokosydämisesti.....

      Poista
    3. Muistaakseni toi kaneli on just paha, sitä ei iholle. :D Voin oikeasti kuvitella mitä tossa on käynyt. APUA!

      Poista
  4. Kuten moni muukin, niin itsekin olen laittanut finnien päälle tahnaa. Muistan lukeneeni sen jostain Suosikista tai Demistä teininä, taidettiin mainostaa huippumallien vinkkinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai oikein huippumallien vinkkinä, hih, kuulostaa heti hienommalta. :D

      Poista
  5. Toimiskohan liian kulmakarvavärin kanssa? Se nappaa aina kiinni ihoon ja pari päivää on liiankin "turkkilaiset" kulmat :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos tuosta kuorinta- ja hiusvärivinkistä. Menevät kokeiluun!

    VastaaPoista
  7. Mä en ole varmaan ikinä kokeillut mitään noista kikoista;) Mun mielestä hammastahna on tuoksultaan ja ominaisuuksiltaan jollain tapaa epämiellyttävää, etten voisi tunkea sitä ainakaan kasvoihin,, mutta suuhun kyllä, hehheh, loogista;) . Mulla on sellainen mielikuva, että teininä jotkut käyttivät hammastahnaa jopa fritsujen "poistamiseen", höh, eipä tainnut tepsiä;) Tuo värinpoistojuttu on kyllä aika mainio!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah toi ominaisuuksiltaan epämiellyttävä on hyvä kuvailu. Mut just tahmeutensa vuoksi ihan parasta finnien päälle. 😂

      Poista
  8. Hammastahnalla saa rauhoitettua palovammoja, sellaisia pikkuisia siis. Sillä saa myös nopeutettua mustelman parantumista ja kuivatettua näppylöitä. Minä kiillotan hammastahnalla myös hopeakorut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo tota palovammajuttua en ole ennen kuullut. Wau. Pitää laittaa mieleen. 👍

      Poista
  9. Wow en tiennyt mitään näistä. Tiesin, että hampulitahnalla voi poistaa tahroja ja kiillottaa hopeat, mutta tämä oli uutta.

    Kivaa iltaa Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muuten kiillottaa luurin lasinkin, mut en oo koskaan uskaltanut kokeilla. 😅

      Ihanaa iltaa Tiia. ❤️

      Poista
  10. Hello There. I found your blog using msn. This is a very well written article.

    I'll be sure to bookmark it and return to read more of your useful information. Thanks for the post.
    I'll certainly comeback.

    VastaaPoista
  11. Uusia juttuja pari näistä! Lapsuudesta asti käytetty kikka, vähän ällö tosin omaan monta kertaa vuodessa uusivaan huuliherpesvaivaan on laittaa yöksi hammastahnaa. Siihen kuivuu. :P :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, hamnastahna tepsii siihenkin. Tää kikka on jäänyt itseltä tekemättä, kun huuliherpes ei ole ikinä onneksi vaivannut. 😁

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives