Suomalainen Laponie of Scandinavia – No-nonsense skincare


Kuten juttelin teille jo aiemmin, tämä vuosi on ollut aivan hurjan mielenkiintoinen kotimaisen kosmetiikan osalta. En muista tällaista aikaisemmin olleen. Voisi melkein sanoa, että uusia brändejä nousi maasta kuin sieniä sateella. Kosmetiikan harrastajan mielestähän tämä on aivan hurjan hyvä asia. Joukkoon mahtuu monia eri hintatason brändejä, joista itselleni uusi tuttavuus Laponie of Scandinavia* edustaa sitä edullisempaa päätä. 

Laponiesta mielenkiintoisen tekee sen perustaja Kia Pentti. Kia nimittäin itse on kärsinyt lähes kaikista vaikeista iho-ongelmista, mitä ensimmäisenä mieleen tulee: rosacea, akne, POD... Yleensähän opimme tietyllä tapaa tuntemaan oman ihomme ja miten se käyttäytyy, mutta Laponien perustajan iholla ei ole ollut tällaista meille useille muille tuttua kaavaa. Tämä kaikki johti sitten siihen, että Kia päätyi valmistamaan käyttämänsä kosmetiikan itse. Lopulta hän päätti toteuttaa unelmansa ja kolmisen vuotta sitten alettiin työstämään Laponie of Scandinaviaa. Tänä vuonna sarja on sitten noussut yhä useamman ihmisen ja bloggaajan huulille. Laponie of Scandinavian tuotteet ovat valmistettu herkkä- ja ongelmaihoisille ilman tyhjiä lupauksia tai iholle turhia raaka-aineita. 

Sain testattavaksi sarjan tuotteita ja voin heti sanoa, että olin polvillani sarjan puhdistuotteiden edessä. Tällä hetkellähän sarja ei sisällä kuin neljä tuotetta: öljyn, puhdistustuotteet sekä balmin, mutta pian se laajentuu ihon kosteustuotteilla. Tuotteet kehitellään laboratoriossa Suomessa ja valmistetaan Suomessa ja Ruotsissa. Tuotteet sopivat vegaaneille.

Jos muuten mietitte pakkausten hienoa herkkää kuvitusta, niin niiden takana on kuvittaja Aino-Maija Metsola. 

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta.


GEL CLEANSER 100 ML 18€

Tämä on varmasti yksi yksinkertaisimmista ja ihanimmista geeliputsareista mitä olen koskaan käyttänyt, ainoastaan Bakelin huomattavasti arvokkaampi Energy Gel yhdessä Whamisan Foaming Gelin pääsevät samalle tasolle. Joten jos minulta kysyttäisiin kolmea geeliputsarisuosikkiani niin tässä ne olisivat ja uusimpana tulokkaana joukkoon pääsi Laponien Gel Cleanser. Brändi muuten kertoo Bakelin tapaan verkkosivuillaan jokaisesta tuotteen raaka-aineesta, mikä sen tarkoitus tuotteessa on. On muuten ensimmäinen kerta, kun näen jonkun muun kuin Bakelin tekevän tätä. Mikä on kyllä todella tervetullutta, sillä se auttaa myös ihan tavallista kuluttajaa ymmärtämään enemmän tuotteiden sisällöstä.

Omaan nenääni täysin tuoksuton kirkas geeli on erittäin matalavaahtoinen, se poistaa iholta öljyn ja kevyen meikin, ei kuivata vaan jättää ihon ihastuttavan pehmeäksi. Sisältää mm. ihoa kosteuttavia xylitolia ja glyseriiniä. Koostumuksesta on sanottava sen verran, että itse juuri rakastan geeliputsarissa tällaista eleetöntä koostumusta, mutta jonkun muun mielestä tämä saattaa tuntua tylsältä, varsinkin jos on puhdistustuotteissa tottunut runsaaseen vaahtoavuuteen.



MILK CLEANSER 100 ML 18€

Olin aivan varma, että ihastuisin tähän maitoputsariin geelipuhdistajaa enemmän, mutta olin väärässä. Tämä ei tarkoita, että puhdistusemulsio olisi huono tuote ei suinkaan, tykkään tästä kovasti ja nämä kaksi ovat yhdessä aivan loistava parivaljakko kaksoispuhdistukseen. Myös tämä puhdistaja on nenääni oikeastaan täysin tuoksuton. Koostumus on paksuhkoa ja maitomaista. Levittyy iholle helposti ja puhdistajan sisältämät öljyt liottavat iholta lian pois. Sisältää mm. xylitolia, glyseriiniä sekä rypsiöljyä. Lähtee pois lämpimällä vedellä ilman puhdistusliinan apua ja jättää ihon pinnan pehmeän tuntuiseksi, mutta ei öljyiseksi tai tahmeaksi.


FACE OIL 30 ML 44€

Face oil on niitä öljyjä, jotka todella tekevät hyvää iholle. Koostumus ei ole paksuimmasta päästä, mutta ei myöskään liian ohutta. Kasvoöljyyn on käytetty mm. arganöljyä, kotimaista kauraöljyä, ruusunmarja- ja vadelmansiemenöljyjä. Tuotteen ainoa haittapuoli itselleni onkin sen hivenen tympeä tuoksu, se on siedettävä, mutta ei sellainen, että laittaisin tätä esim. aamulla kasvoilleni, sen sijaan yöaikaan toimii, koska tuoksu kyllä alkaa haihtumaan levityksen jälkeen. 

Arganöljyn hyvät vaikutukset varmaan kaikki tietävät. Se korjaa vaurioitunutta ihoa ja sopii esim. arpien hoitoon. Ruusunmarjaöljyn sisältämä A-vitamiini uudistaa ihoa, kun taas vadelmansiemenöljy sopii hyvin ihottumien ja ihon erilaisten ärsytystilojen hoitoon. Kauraöljy on varmasti monen mielestä se mielenkiintoisin tuotteen sisältämistä öljyistä, niin minustakin. Kauraöljyhän rauhoittaa ja ravitsee kuivaa/herkkää ihoa. 

Miltä Laponie of Scandinavia kuulostaa?

Tuotteita voi tilata suoraan Laponie of Scandinavian omasta verkkokaupasta täältä.

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta.





  1. Kuulostaa erittäin hyvältä. Tosin vähän hämää tuo nimi Laponie. Joskus 70-luvulla (ehkä vielä 80-luvullakin) oli kotimainen meikkimerkki Laponie, jonka ripsiväri oli ensimmäinen ostamani ripsiväri. Olin aivan liekeissä:) Muistelot sikseen;) Laponie of Scandinavian hintataso ainakin on ilahduttava ja tuotteiden ulkoasuun on selvästi panostettu, näyttävät aika uniikeilta. Toivottavasti näitä saa joskus ihan kaupanhyllyltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä se itseasiassa tuo nimi tuleekin, perustaja oli ihastunut nimeen, mutta ei tietenkään voinut käyttää sitä, vaikka se on lopetettu aikaa sitten, joten siksi nimeksi tuli Laponie of Scandinavia. ^_^

      Ihanaa sunnuntaita Sari. :)

      Poista
  2. Myös Paula's choice skincare on sellainen merkki, joka kertoo sivuillaan mikä on ainesosien funktio :) Toivottavasti tulevaisuudessa tuo avoin tyyli lisääntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan mahtavaa, samaa toivon kaikilta brändeiltä. Tykkään, että asiat selvitetään niin, että normaalin kuluttajankin on helppo tajuta asia. :)

      Poista
  3. Ihana sarja! <3 Juuri eilen julkaisin oman postaukseni tästä viehkosta brändistä, joka hurmasi minut alun perin hiotulla viestinnällä, lämpimällä avoimuudella ja Metsolan designilla. Odotan kasvosuihketta ja -voidetta superinnoissani! :)

    (Ensimmäinen kommentti hävisi - jos tämä näkyy tuplana niin saa poistaa!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin tulla lukemaan sun postaus, mitä mieltä olit näistä. 🙂 Kasvosuihke ja voide kyllä täydentävät tämän sarjan.

      Poista
  4. Nämä ovat erittäin kauniita ja ehdottoman mielelläni noita putsareita testaisin mieluusti. Ovat vaan unohtuneet jonnekin eli omiani odotellessa. <3 Kiva kuulla, että nämä on näin hyvät, sillä ulkoasu on ihana.

    Kivaa sunnuntaita Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ne löytävät vielä perille...putsareista tykkäät varmasti, ihan yhtä varmasti kun en suosittele sulle tota öljyä. 😅

      Aurinkoista sunnuntaita Tiia. ❤️

      Poista
  5. Mielenkiintoisia tuotteita ja kiva, että nuo putsarit on vielä ihan siedettävissä hinnoissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putsarit on tosi siedettävissä hinnoissa, sillä ne on todella riittoisia. 👍

      Poista
  6. Tämä öljy on ollut mulla käytössä alkukeväästä asti ja vieläkin se on oikeastaan ainoa öljy, jota sivelen iholleni iltaisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öljy on ihana, vielä kun tuoksu olisi vähemmän tympeä, olisin myyty. 😁

      Poista
  7. Kuulostavat lupaavalta ja minun on pitänyt perhetyä tähän kosmetiikkasarjaan, mutta ääh, on ollut kaikkea, joten on vähän unohtunut:) Kiitos kun muistutit ja voisi olla minulle aika hyvä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii varmasti sun iholle. Todella hellävaraisilta tuntuvat kaikki. 👍

      Poista
  8. Kerrankin voin sanoa, että tunnistan merkin. Minäkin pidän erilaisista ihon puhdistustuotteista ja olen täysin hullaantunut öljyihin. Luulin pitkään, että öljyt eivät sopisi iholleni ja voi miten väärässä olinkaan. Todellakin sopivat ja auttavat ihoani voimaan paremmin.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Jonna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee hyvä Outi, törmäsitkö näihin messuilla? Mulla oli aikoinaan ihan sama öljyjen kanssa, mut kyllä niistä puhuttiinkin vielä reilu 10 vuotta sitten negatiiviseen sävyyn tietyille ihotyypeille, nyt toi homma on ihan muuttunut. Tosin esim. Jenkit ei ole niin öljyjen perään kuin me eurooppalaiset.

      Poista
  9. Oi miten kaunis ulkoasu näissä onkaan! Mä luulen, että tykkäisin noista putsareista ja tuo geeli voisikin olla kiva toisen vaiheen putsariksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mustakin. ❤️ Veikkaan et geeliputsarista tulis sun lemppari, mitä sun ihoa tunnen. 😉

      Poista
  10. Olen kokeillut kaikkia sarjan tuotteita ja pidän kovasti. Kirjoitin putsareista itsekin juuri. Niissä on kaikki kohdallaan: kohtuullinen hintataso, miellyttävät sisällöt ja koostumukset, avoimuus, kosmeettinen ja erottuva ulkoasu - ja ennenkaikkea kotimaisuus. Itse vierastan kosmetiikkasarjoja, joissa maksan liikaa brändäyksestä.
    Minua ei haittaa öljyn tuoksu lainkaan, koen sen eksoottisena ja se häipyy nopeasti iholta.
    Laponie on tervetullut lisä kauneusmaailmaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putsarit on niin parhaita. Itselläni on tosi tarkka nenä kaiken suhteen, joten öljy ei ihan uppoa. Yöllä käytän, mutta aamulla en laittaisi omille kasvoille. 😁

      Poista
  11. Näissä on tosi kauniit pakkaukset, logoa ja kaikkea myöden :) Mulla vielä omat odottaa testivuoroaan, mutta ehdottomasti innolla aloitan testailut, kun lopulta tartun näihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään kans, että kaikki on ajateltu täydellisesti loppuun asti. ❤️

      Poista
  12. Tuotteet kuulostavat aivan ihanilta! Erityisesti noi putsarit alkoivat kiinnostaa kumpikin :) Mun mielestä on ihan mahtavaa, että suomalaisia brändejä nousee koko ajan enemmän ja enemmän pinnalle, toivottavasti suunta on jatkossakin tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putsareita suosittelen kyllä lämpimästi, aivan loistavia molemmat vaikka geeli on suosikkini. Jään kyllä odottamaan montako uutta suomalaista brändiä tulee ensi vuonna, sellaista voittokulkua tää vuosi on ollut.

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives