Sisäistä ihonhoitoa Advanced Nutrition Programme & arvonta ihon sisäiseen hyvinvointiin

*Arvonnan sponsoroi Apellis Oy, tuote PR-näyte saatu blogin kautta. 

Vuosien aikana olen puhunut blogissani paljon ihonhoidosta, tämä juontaa juureensa siitä, että ihonhoito on ollut jo teini-iästä lähtien rakas harrastukseni ja intohimoni. Olen imenyt siitä tietoa, mistä vain ikinä olen löytänyt. Kuitenkin harvemmin olen ottanut esiin toisen aivan yhtä tärkeän puolen nimittäin sisäisen ihonhoidon, joka on kuulunut elämääni ulkoisen ohella jo parikymppisestä asti. En ole elintavoiltani todellakaan mikään ihannetapaus, rakastan ruokaa ja sokeria. Vuosien saatossa olen kuitenkin alkanut syömään yhä enemmän kasvispitoista ruokaa ja jättänyt lihan syömisen 1-2 kertaan viikossa, myös kana ja kala kuuluvat ruokalistalleni. Viikossa on myös useita päiviä, että syön vain kasvisruokaa sekä pähkinöitä ja öljyjä. Joten ruoka on monipuolista, mutta sokeri on se heikkouteni. Olen ajatellut asian niin, että me eletään täällä vaan kerran, ja jos minun tekee mieli Runebergin torttua niin voin syödä sen. Toki jonkinlainen kohtuus kaikessa on hyvä pitää mielessä. Sen sijaan uni on aina ollut se, mistä olen pitänyt lujasti kiinni, voin tinkiä lähes kaikesta muusta, mutta uni on asia, josta en ole pahemmin valmis joustamaan. Kyllä minullakin on joskus öitä, että yöunet jäävät muutamaan hassuun tuntiin, mutta se ei saa olla sääntö vaan poikkeus. Huomaan, että varsinkin unen puute vaikuttaa todella radikaalisti nopeastikin siihen miltä iho näyttää. Sokeria lukuunottamatta elämäntapani ovat kuitenkin terveellä pohjalla, en polta ja alkoholiakin nautin kohtuudella vain silloin tällöin. 

"Aina emme kuitenkaan silti saa ravinnostamme kaikkea, mitä iho tarvitsee pysyäkseen kauniina ja kimmoisana."

Vaikka ihoa hoitaisi säntillisesti ulkoapäin ja ruokavaliokin tuntuisi olevan kohdillaan, niin aina emme kuitenkaan silti saa ravinnostamme kaikkea, mitä iho tarvitsee pysyäkseen kauniina ja kimmoisana. Tämän vuoksi olen vannonut jo parikymppisestä lähtien erilaisten vitamiinien -ja lisäravinteiden nimiin. Vuosien aikana ole kokeillut monia erilaisia tuotteita, osa on jäänyt pysyvään käyttöön, osa ei ole mielestäni antanut sellaisia tuloksia, että olisin nähnyt järkeväksi jatkaa niiden käyttöä. Haluan korostaa, että aina kun harkitsette uusien lisäravinteiden käyttöönottoa, niin jos vähänkään epäilyttää, kannattaa kysyä asiaa lääkäriltä tai terveydenhuollon ammattilaiselta ja jopa mahdollisesti mittauttaa veriarvoja ennen tuotteiden käyttöönottoa. Jos sinulla esimerkiksi on rautapitoisuudet kohdillaan, ei ole mitään järkeä syödä vitamiineja, joista saat mahdollisesti lisää rautaa. Joten älkää koskaan popsiko mitä sattuu, vaan tutkikaa pakkauksien sisältö huolella, jos olette epävarmoja, kysykää ammattilaiselta. Useat tuotteet sisältävät myös samoja vitamiineja- ja hivenaineita, sellaisia ei tietenkään kannata syödä päällekkäin. Muistakaa, että lisäravinteet eivät koskaan toimi monipuolisen ruokavalion korvikkeena, vaan niitä käytetään ainoastaan lisäapuna ja tehostamaan monipuolisen ruokavalion vaikutuksia ihoon.


Saan ihostani usein kommentteja, että sen perusteella ei voisi ikinä arvata oikeaa ikääni. Eräs lukijani tokaisi minulle minut livenä nähtyään, että olet kyllä itse blogisi paras mainos ihonhoitovinkeillesi. Kiitos, olen vieläkin otettu tästä kommentista. 

"Koska olen käyttänyt vitamiineja kauan, olen tullut yhä tarkemmaksi siitä, mitä pistän suuhuni. "

Miksikö sitten näin on? Osa tekijä on tietenkin geeneissä, mutta se on asia johon emme voi vaikuttaa, mutta kolme muuta ovat sitten ne, että hoidan ihoani säntillisesti ulkoisesti, pidän huolen, että nukun tarpeeksi ja kolmanneksi hoidan ihoani myös sisältäpäin. Monipuolinen ruokavalio on myös tärkeä. Vihreät kasvit sisältävät idolihappoja ja luetiinia, jotka parantavat luuston kuntoa. Tomaatti on esim. loistava vahvan andioksidantin lykopeenin lähde. Lykopeeni suojaa ihoa UV-valolta. Keltaiset ja oranssit kasvikset sisältävät A-vitamiinin esiastetta karoteenia, iho ja limakalvot tarvitsevatkin A-vitamiinia pysyäkseen kimmoisina ja terveinä. 

Koska olen käyttänyt vitamiineja kauan, olen tullut yhä tarkemmaksi siitä, mitä pistän suuhuni. Vitamiinejahan on monen hintaisia, itse olen valmis maksamaan, koska ajattelen lisäravinteita ihonhoitotuotteena. Vaihtelenkin vitamiinejani kausittain, esim. talvella nautin enemmän D-vitamiinia, kesällä pienempikin annos riittää. Ruokavalioni tietenkin vaihtelee myös kausittain riippuen vähän satokausista, joten tämäkin vaikuttaa siihen mitä vitamiineja on järkevää milloinkin ottaa. 

Apellis Oy alkoi viime keväänä tuoda maahan sisäiseen ihonhoitoon tarkoitettuja Advanced Nutrition Programme -tuotteita. Maahantuoja tiesi entuudestaan keskusteluistamme (tunsin hänet muuta kautta jo aiemmin), että olen todellinen hifistelijä ihonhoidossa ja sen, että mietin myös sitä sisäistä hoitoa, kun haluan hoitaa ihoani kokonaisvaltaisesti. Niinpä hän lähestyi minua ja kysyi, haluaisinko testata tuotteita. Kuten kerroin, minulle ei enää kelpaa mikä tahansa, joten aloin tutkimaan hivenen brändin taustoja. 

Olin todella ilahtunut, kun luin, että Advanced Nutrition Programmin tuotteissa koko tuotantoketju, raaka-aineista valmistuksen kautta kuluttajalle tehdään kestävän kehityksen periaatteella. Peruspakkauksissa ei ole käytetty lainkaan muovia vaan ne on valmistettu kierrätetystä/kierrätettävästä materiaalista, jopa painomuste on luontoon hajoavaa kasvisväriä. Tuotteissa käytetty kalaöljykin voidaan jäljittää aina pyyntieristä lähtien. Öljyn tuotteisiin valmistaa norjalainen EPAX-yhtiö, jolle on myönnetty The Friends of the Sea -sertifiointi. Exclusiviisissa läpipainopakkauksissa sen sijaan muovia on jouduttu edelleen käyttämään, mutta painopakkauksissa olevat tuotteet ovatkin sellaisia, että itse koen, että ne ovat nimenomaan hyviä kuuriluontoiseen käyttöön esim. vaikkapa vain talviaikaan tai jos iho kaipaa syystä tai toisesta hetkellisesti erityistä huomiota. Lisäksi painopakkaus on tehty niin käteväksi, että siitä saa repäistyä, vaikka vain yhden päiväannoksen mukaan käsilaukkuun."Astaksantiinista todettiin, että sillä oli positiivisia vaikutuksia ihon kosteuteen ja kimmoisuuteen niin miehillä kuin naisillakin."

Tiedän jo entuudestaan, että syksystä alkaa aika, jolloin ihoni kaipaa erityisesti huomiota, joten niinpä päätin testata Advanced Nutrition Programmin Skincare Ultimatea alkutalvesta. Pakkaus sisältää päiväannoksena viisi erilaista kapselia ihon, hiuksien ja kynsien hyvinvointiin. Ultimate sisältää oikeastaan kaiken mitä itse pidän sisäisesti tärkeänä, ainoastaan D-vitamiinipitoisuus on sen verran pieni, että otin testijaksolla lisäksi lisä-D-vitamiinia, varsinkin kun oli alkutalvi ja pimeää. 

Yhden päivän annos sisältää Omega-kapselin, joka sisältää kalaöljyä, helokkiöljyä sekä Omega-3 -rasvahappoja. Syön Omegaa talviaikaan, koska se hillitsee ihon kuivumista. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos olette menossa leikkaukseen, Omegojen syönti kannattaa lopettaa kolmekin viikkoa ennen leikkausta, tai jos syötte verenohennuslääkkeitä niin silloin Omegoita ei pidä missään nimessä ottaa, ennen kuin keskustelette lääkärin kanssa. Tämä ihan siksi, että ne ohentavat verta. Toisena tablettina päiväannoksessa on Skin Vit A-vitamiinia, joka sisältää pienen määrän myös D-vitamiinia. Esim. kesäaikaan kapselin sisältämä D-vitamiinimäärä on varmasti riittävä, mutta talviaikaan ei. Skin Antioksidant -kapselin johon on pakattu betakaroteenia, mustikkajauhetta, maustekurkumanjauhetta, viinirypäleen siemenuutetta, vihreän teen uutetta, lueteiinia ja lykopeenia. Skin Biotin & Astaxnathin astaksantiini-biotiiniravintolisän. Astaksantiini on sellainen lisäravinne, jonka haluan ehdottomasti nostaa esiin, sillä vaikutuksista on jopa jonkun verran netin syövereissä tutkimustuloksia. Mm. vuonna 2002 tehdyssä tutkimuksessa astaksantiinista todettiin, että sillä oli positiivisia vaikutuksia ihon kosteuteen ja kimmoisuuteen niin miehillä kuin naisillakin. Pakkauksen viides vitamiini on Skin CoQ10, joka on ubikinoni-männynkuoriuute -ravintolisä. Männynkuoriuute sisältää paljon fenoleita ja Q10 lisää ihon elastisuutta. Pakkauksen hinta on n. 101,80 euroa.

"Mistä tiedät, että ne oikeasti toimivat?"

Monivitamiinikuurin aikana iho pysyi hyvässä kunnossa, taisin muutamalle ystävällekin mainita siitä, että talvella ei ole ihon pintakuivuus vaivannut tavalliseen tapaan, se oli merkki itselle, että ravintolisä toimi. Vuosien käytön aikana ravintolisissä olen kokenut hankalimmaksi sen, että kun monet kysyvät, että mistä tiedät, että ne oikeasti toimivat? Kaikista ei tiedäkään, toisten käytön aikana huomaa selvästikin ihon kosteustasapainon parantumisen ja ihon kimmoisuuden lisääntymisen, mutta oikeasti tulokset näkyvät vasta 1-2 kk:n päästä siitä, kun tuotteen lopettaa. Vuosien saatossa esim. olin tottunut ottamaan päivittäisen kollageeniannokseni, sen kummempia ajattelematta, miten se vaikuttaa ihooni, kunnes päätin ihan koemielessä olla hetken aikaa ilman. Meni reilu kuukausi ja kipitin nopeasti takaisin kollageenipurkilleni. Tajusin heti, kuinka paljon se oli vaikuttanut ihoni pintakuivuuteen ja kimmoisuuteen.

Tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä.


Halusin, että teistäkin joku saisi startin talven jälkeen sisäiseen ihonhoitoon ja sain arvottavaksi ystävänpäivän kunniaksi Advanced Nutrition Programmin Skincare Plus -pakkauksen, joka sisältää muuten samat kapselit kuin Skincare Ultimate, ainoastaan CoQ10 -kapseli ei kuulu tähän pakkaukseen. 

ARVONTA:

Arvotaan 1kpl (112 kapselia) Advanced Nutrition Programme Skincare Plus (arvo 79,95€)

SÄÄNNÖT:

Osallistut arvontaan jättämällä kommenttilaatikkooni kommentin, jossa on toimiva sähköpostiosoitteesi. Osallistumisaikaa on vain su 17.02.2019 asti, joten toimi nopeasti.8Voittajaan otan yhteyttä vko:lla 8 sähköpostitse. Voit saada lisäarpoja tykkäämällä blogistani Instagramissa ja/tai Facebookissa. Ilmoitathan kommenttilaatikossa osallistutko yhdellä, kahdella vai kolmella arvalla.

Kaikki varmaan muistavat, että tietoturvakäytöntä kiristyi viime vuonna ja siten pyydän, että luette arvontaohjeet tälläkin kertaa aiempaa tarkemmin. Kaikki jotka eivät ole noudattaneet sääntöjä hylätään. 

*Saadakseni yhteyden voittajaan, arvontaan osallistuvan henkilön on jätettävä osallistumiskommenttiinsa sähköpostiosoitteensa.

*Arvontaan osallistuminen ja sähköpostiosoitteen antaminen on vapaaehtoista. Voit halutessasi ottaa vapaaehtoisesti yhteyttä myös sähköpostitse hakusanarakkaus@gmail.com. Jos otat yhteyttä sähköpostitse, laita viestin otsikoksi sisäinen ihonhoito-arvonta.

*Käytän sähköpostiosoitetta ainoastaan viestiäkseni arvonnan voittaneelle voitosta.

*Annathan osallistumiskommentissasi suostumuksesi siihen, että saan käyttää sähköpostiosoitettasi yllä mainitussa tarkoituksessa. Voit kirjoittaa kommenttiin: ”saat käyttää sähköpostiosoitettani arvontavoitosta tiedottamiseen”.

*Säilytän arvonnan yhteydessä jätettyjä sähköpostiosoitteita 15.03.2019 saakka, minkä jälkeen poistan arvontaan jätetyt kommentit kokonaisuudessaan Blogger-blogipohjasta ja sähköpostistani.
Mikäli haluat peruuttaa suostumuksesi sähköpostiosoitteesi käyttöön, teet sen laittamalla kommentin: ”Peruutan suostumukseni” tämän saman postauksen kommenttilaatikkoon.

Onnea arvontaan!

Otatteko lisäravinteita tai vitamiineja?
Lähetä kommentti

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives