Parhaat persikkatuoksut

*Sisältää mainoslinkkejä

Persikka on hiipinyt vähitellen yhdeksi nenääni eniten hivelevistä tuoksunuoteista. Rakastan sen makeaa nektarisuutta, joka ei kuitenkaan tee tuoksusta koskaan liian "imelää". Persikkainen vivahde usein pyöristää tuoksun miellyttävän pehmeäksi. Se antaa yllättäen tuoksulle usein lisäksi puuterisuutta. En kuitenkaan halua, että persikka olisi tuoksussa liian hallitseva. Haluan, että haistan sen, mutta on tylsää, jos hajuvedessä ei tuoksu muu kuin persikka, sillä yksinään se ei ole kovinkaan kiinnostava elementti.

Minulla on tietenkin muutama suosikkituoksu, joissa juuri persikka on oikeanlaisessa roolissa. Jos olet persikan ystävä, saatat löytää näistä itsellesi uuden suosikkituoksun.

*HUGO BOSS THE SCENT FOR HER EDP (Tarjous! 55,90-89,90 €) – Kun tuoksu tuli markkinoille vuonna 2016, se ei tuntunut aluksi lainkaan omalta. Nykyään tämä on täydellinen käytettäväksi ympäri vuoden – hedelmäinen, makea ja ripauksen verran kukkainen. Tuoksu alkaa makealla persikalla ja hienostuneella ripauksella kirpeän puuterista freesiaa. Tuoksun sydämessä osmanthusta, joka tuo tuoksuun maitomaisen pehmeän vivahteen. Mielestäni osmanthus tuoksuu aprikoosille, joten se ikäänkuin lisää tuoksuun persikan tuomaa makeutta. Pohjalla kaakaota, joka tuo tuoksuun vahvahkon gourmand-vivahteen. The Scent EdP on flirttaileva, lämmin ja makea tuoksu. Se on tuoksu, josta on helppo pitää. Soveltuu hyvin ympäri vuoden käytettäväksi. Tämä on aikuisen Escada. Kesto ihollani on kuutisen tuntia, joten iltamenoihin sitä voi huoletta lisätä. 

*JO MALONE NECTARINE BLOSSOM & HONEY (70-140 €) – Jo Malonen tuoksu on hyvin erilainen persikkatuoksu. Siinä on hedelmäisyyden lisäksi ilmavuutta ja vihreyttä, joten tästä saattavat pitää sellaisetkin, joita makeat tuoksut eivät yleensä innosta. Tuoksu alkaa vihreillä vivahteilla, mustaherukalla ja petitgrainilla. Tuoksun sydämessä nektariinia ja akasiahunajaa. Pohjalla persikkaa, luumua ja isorihmaröyhyä eli vetiveriä. Tykkään tuoksussa erityisesti siitä, miten alun vihreys taittaa pois isoimman makeuden. Tuoksussa on makea vivahde, mutta se on silti enemmänkin raikas. Täydellinen tuoksu kesän toivottavasti tuleviin hellepäiviin. Kesto iholla yli kahdeksan tuntia. 

*VIKTOR & ROLF BON BON EDP (Tarjous! 57,90-158,50 €) – Bonbon viettää tänä vuonna juhlavuottaan, sillä tuoksun ilmestymisestä tuli kuluneeksi juuri kymmenen vuotta. Bonbon on tuoksuna ajaton ja toisin kuin monet muut Viktor & Rolfin tuoksut tämä on helpommin lähestyttävä, eikä niin hyökkäävä. Itse en ole koskaan päässyt oikein sinuiksi alkuperäisen Flowerbombin kanssa, mutta siitä on myöhemmin tehty kivoja flankereita, joista osasta pidän. Bonbonista löytyy sopivasti makeutta ja pehmeyttä. Se ottaa tilan haltuun hienostuneesti. Sopii loistavasti ympäri vuoden käytettäväksi. Bonbonin alku on mehukas puraisu hedelmäsalaattia – persikkaa, appelsiini ja mandariinia. Tuoksun sydän on kauniin kukkainen ja karkkinen – karamellia, jasmiinia ja appelsiininkukkaa. Pohja on syvä ja lämmin – setriä, ambraa, santelipuuta ja guajakkipuuta, joka tuo mielenkiintoista nichemaista savuisuutta tuoksuun. Kesto ihollani lähes kymmenen tuntia. 



Pidätkö persikkaisista tuoksuista? 

Kivaa vappua kaikille!

Kuvat: Pexels


Designed by FlexyCreatives