Atselaiinihappo ihonhoidossa


Heinäkuussa kerroin, että olin pitkään tuntenut paloa kirjoittaa suosikkiraaka-aineistani ihonhoidossa ja miksi ne ovat niin hyviä. Välillä tuntuu, että ihonhoitotuotteita arvostellessa, ei ole aina mahdollista tarpeeksi syvällisesti avata teille, miksi jokin raaka-aine on niin hyvä. Otitte postausaiheen todella hyvin vastaan. Aloitin sarjan aloe veralla ja tänään jatketaankin atselaiinihapolla eli Axelaic Acidilla

Kuten edellisessä postauksessa totesin, en ole kemisti vaan kaikki kirjoittamani tieto raaka-aineista perustuu siihen, mitä olen intohimoisena harrastajana lukenut artikkeleita ja ottanut mielenkiinnosta itse asioista selvää.

"Se on varmasti yksi tehokkaimpia kosmetiikan raaka-aineita varsinkin aknea vastaan."

En tiedä olenko ainoa, mutta atselaiinihaposta ei juurikaan puhuta, vaikka se on varmasti yksi tehokkaimpia kosmetiikan raaka-aineita varsinkin aknea vastaan. Raaka-aineesta kertoo jo paljon se, että tuotettaa saa voimakkaampina geeleinä ja voiteina myös lääkärin määräämällä reseptillä. Miedommissa määrin sitä käytetään ihonhoitotuotteissa, joita voi ostaa ilman reseptiä. Itselläni ei ole aknea, mutta epäpuhtauksia ilmestyy kyllä tasaisin väliajoin, joten sen vuoksi näppyjä nitistävät ainesosat ovat aina kiinnostaneet minua.


Axelaic Acid eli atselaiinihappo toimii todella tehokkaana paikallishoitona epäpuhtauksiin tai laajemmille alueille aknen hoitoon. Teho perustuu siihen, että se on antibakteerinen andioksidantti, joka rauhoittaa ärtynyttä ihoa ja kontrolloi talin eritystä, se ei kuitenkaan vie iholta kaikki rasvoja pois. Ehkäisee myös bakteerin tai sienen aiheuttamaa tulehdusta. Reseptillä saa mm. 20% emulsiovoidetta, joka vaikuttaa komedojen määrään vähentävästi. Käsikaupassa on useiten tarjolla 10% atselaiinihappoa sisältäviä tuotteita. Hyvä puoli on se, että se ärsyttää vähemmän ihoa kuin A-vitamiini tai bentsyyliperoksidi, joidenka kanssa itselläni on molempien kanssa ongelmia. Jälkimmäistä ihoni ei kestä lainkaan, A-vitamiinia taas hyvin maltillisesti käytettynä. Sen sijaan Axelaic Acid on sopinut todella hyvin paikallisesti epäpuhtauksien häätöön. 

Atselaiinihappo sopii kaikille ihotyypeille, se siloittaa ihoa, vähentää epäpuhtauksia sekä punoitusta ja häivyttää aknearpia. Jos tuotetta käyttää aamulla, päälle on lisättävä aina aurinkosuojavoide. Raaka-aine auttaa varsinkin tukkeutuneisiin ihohuokosiin, joten jos ihonalainen finni kuumottelee, atselaiinihappotuotetta kannattaa lisäillä siihen päälle. 


Happoa sisältäviä tuotteita on myynnissä mm. Paula's Choicella ja The Ordinarylla

Onko Atselaiinihappo tuttu?

Kuvat: Pexels



Outoja kysymyksiä


Huomasin Sarin blogissa viikko takaperin hauskan hauskan haasteen, missä oli paljon kysymyksiä, joihin vastaamalla saatat oppia jotain uutta minusta. Kysymyksiä on monta ja osa aika kinkkisiä, joten ei kai tässä auta muu kuin aloittaa.

1. Jos sinulla olisi teemalaulu, niin mikä se olisi?

Pakko heti sanoa, etten ole teemalaulujen ystävä. Koska rakastan kaikista eniten hiljaisuutta, oma teemalauluni olisi täyttä hiljaisuutta tunti putkeen. Moniko jaksaisi loppuun asti? :D

2. Jos saisit luoda ihan uuden lakipykälän, jota pitäisi tietenkin säntillisesti noudattaa, mikä se olisi?

Luulen, että tämä liittyisi jotenkin bloggaamisen. Vaikka todella moni tekee tätä työkseen, kenttä on edelleen kirjava. Meille on toki annettu ohjeistuksia, mutta toiset niitä noudattavat, toiset ei, mikä sitten kyllä ottaa päähän ihmistä, joka itse niitä prikulleen tunnollisena noudattaa. Osa menee kuitenkin sieltä mistä aita on matalin. Joten blogikentälle omat säännöt ja lakipykälät, joita olisi rangaistuksen uhalla noudatettava. Tällä hetkellähän tilanne on se, että jos ohjeistuksia jättää noudattamatta, eipä niistä sen kummempia seuraa bloggaajalle, enemmän firman maine kärsii.

3. Mitä ikävöit eniten lapsuudessa?

Olen tainnut usein mainita siitä, miten onnellinen olen, että sain elää lapsuuteni 80-luvulla, sellaista huoletonta aikaa ei enää koskaan tule. Joten jos pitäisi sanoa yhdellä sanalla, niin ikävöin huolettomuutta.

4. Jos saisit yhden supervoiman, mikä se olisi?

Miksi vain yhden? Yksi hyvä olisi saada kaikki ympärillä olevat melut tarpeen vaatiessa ajatuksen voimalla hiljaiseksi. :D Tosin  hauskinta varmasti olisi, jos pystyisi siirtelemään fyysisesti itseäni paikasta toiseen silmänräpäyksessä. Kun tekisi mieli mennä vaikka Roomaan syömään hyvää pizzaa, voisi mennä pariksi tunniksi ja palata silmiä räpäyttämällä takaisin kotiin.

5. Mikä on spontaanein asia jonka olet ikinä tehnyt?

Lähtenyt laivalle ystävän kanssa, jota en ollut koskaan nähnyt livenä. Olemme ystäviä tänäkin päivänä. Asiasta sovittiin pari päivää aiemmin. Toinen on varmaan se, että menin kaverille yökylään, jota en myöskään ollut koskaan aiemmin nähnyt livenä. Tämä päätös tehtiin alle tunnissa ja kohta olin bussissa istumassa kohti toista paikkakuntaa. Hänen kanssaan olen edelleen myös kaveri. Kyllä, olen ollut nuorempana varmasti kaikenlaisten psykopaattien ihannekohde...

6. Mitä elokuvaa voisit katsoa aina vain uudelleen ja uudelleen?

Näitä on itseasiassa monia – Notting Hill, Gladiaattori, Elämä on ihanaa, Toscanan auringon alla...

7. Mikä on tärkein asia, jonka omistat?

En kiinny tavaroihin, tärkeys liittyykin lähinnä siihen, mitä tarvitsen jokapäiväisessä elämässä. Joten varmaankin tietokone, esim. puhelimesta voisin helposti luopua vaikka lopullisesti, tietokoneesta en. Jos taas ajattelen asiaa tunnepuolelta niin mummoni huivi (jota käytän edelleen monta kertaa viikossa) ja vihkisormukseni



8. Mikä on erikoisin ruokayhdistelmä, jota rakastat?

Makuhermoni ovat tavanomaiset, eikä kyllä tule mieleen mitään erikoista yhdistelmää. Ehkä minulla on joku tietämättäni?

9. Mikä on unelmatyösi?

Teen tällä hetkellä kahta työtä ja arvatkaapa mitä, minusta tuntuu, että minulle ei ole ollut olemassakaan yhtä sopivaa unelmatyötä vaan sen tasapainon löytämiseen tarvittiinkin kaksi. Vaihtoehto, jota en osannut edes ajatella reilu vuosi sitten. Vuosi on kuitenkin osoittanut, että taisin löytää sopivan combon itselleni. Pääsen molemmissa töissäni toteuttamaan aivan eri puolia itsestäni, joten ne tasapainottavat toisiaan juuri sopivalla tavalla. 

10. Jos sinun olisi pakko olla jossain reality TV-ohjelmassa, niin mikä se olisi?

Pakko vastata, että Big Brother. Mitään väliä ei olisi voittaisinko vai en, ohjelmaan osallistuminen haastaisi varmasti itsestäni täysin uusia puolia esiin. Jos kuitenkin haluaisin mennä helpon kautta, osallistuisin Kymppitonniin. :D

11. Mikä on ollut vuoden kohokohta tähän mennessä?

Kyllä se oli miehen ja minun yhteinen kesäloma. Meillä oli sopivasti lepoa ja lomaan mahtui matka, joka ei olisi voinut täydellisemmin mennä. 

12. Jos voittaisit tänään 10 000 euroa, niin mihin käyttäisit sen?

Lähtisin syyslomalla Rodokselle ja muut rahat laittaisin jemmaan seuraavia reissuja varten.

13. Jos sinun pitäisi valita näiden kahden väliltä: Voitat joko itse 10 000 euroa tai paras ystäväsi voittaa 100 000 euroa. Kumman valitset?

Tämä on helppo, paras ystävä voittaa 100 000 euroa niin sen kunniaksi voidaan sopia, että saan siitä sen 10 000. Luulen, että ystävälleni sopisi tämä?

14. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?

Introvertti sydämellinen koheltaja.

15. Upein maailmankolkka jossa olet käynyt?

Punainen meri, olen vieläkin sanaton, millainen maailma veden pinnan alla oli. Toisena tuleekin sitten heti Karibia.

16. Mikä tekee sinut todella onnelliseksi?

Tasapainoinen elämä, terveys ja se, että läheiset voivat hyvin.

17. Kenen julkkiksen näköinen olet?

Nuorempana sain kuulla monesti olevani Katarina Ebeling (nyk. Laakkonen), meillä oli samanlaiset hiuksetkin. 

18. Unelmien matkakohde?

Karibia, haluaisin jakaa sielunmaisemani mieheni kanssa.


19. Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?

Olisin todella tyytyväinen, jos kaikki olisi samalla tavalla kuin juuri nyt. 

20. Elämäsi kolme ikimuistoisinta hetkeä?

Tietenkin mieheni kohtaaminen. Toisena tulee ehdottomasti ensimmäinen matkani St. Martinille, koin varmasti elämäni suurimpia tunnekuohuja, kun astuin lentokoneesta ulos, olin tullut kotiin. Kolmantena on sanottava kolmas matka Rodokselle, silloin tajusin rakastuneeni paikkaan. Huomasitko, kaikki ikimuistoisimmat hetket liittyivät rakkauteen?

Kuvat: Pixabay

Oikein mukavaa tiistaita kaikille!


Ihonhoitorutiini Paula's Choicen tuotteilla

*Tuotteet PR-näytteitä saatu blogin kautta, sisältää mainoslinkkejä

Paula's Choicen tarina alkoi 35 vuotta sitten, kun Paula Beguin aukaisi suunsa, kertoi radikaalisti ja suoraan oman mielipiteensä, mitkä ihonhoitotuotteet oikeasti auttaisivat ja mitkä eivät. Meni kuitenkin vuosia, kunnes Paula's Choice Skincare näki päivänvalon vuonna 1995. Paula's Choicen tuotteet tunnetaan tänä päivänä tehokkaina ns. "no nonsense skincarena". Tuotteet ovat Cruelty Free, eikä niissä ole käytetty hajusteita. Hinnat ovat keskitasoa ja hinta/laatusuhde on loistava.

Lukijoinani varmasti tiedätte miten paljon rakastan tuoksuja, mutta vuosien saatossa olen alkanut yhä enemmän suosimaan mahdollisuuksien mukaan ihonhoitotuotteita, joissa ei ole käytetty hajusteita. Hajusteet ovat ihonhoidossa asia, mihin suhtaudun ristiriitaisesti. Rakastan erilaisia tuoksuja, mutta tarvitsenko niitä ihonhoitotuotteissani? En, rakastan yksinkertaisesti sitä fiilistä, minkä hyvän tuoksuisesta tuotteesta saa. Tuoksullisen tuotteen käyttö on kuitenkin aina tietoinen "riski", sillä hajusteille voi altistua yhtäkkiä ja huomaamatta, se ettet ole nyt altistunut, ei tarkoita sitä, ettet myöhemmin olisi. Toiset jättää huomioimatta pieniä varoitusmerkkejä sieltä täältä pitkän ajan kuluessa – ihon kutinaa, näppyjä ja ärsytystä, ehkä aivastelua. Jokainen varmaan ymmärtää sen, ettei hajusteilla ole minkäänlaista merkitystä ihonhoidollisten tulosten kanssa. 

"Hajusteallergia voikin puhjeta aivan yhtä hyvin niin synteettisistä kuin luonnonkosmetiikassakin käytettävistä tuoksuista."

Hajusteallergia voikin puhjeta aivan yhtä hyvin niin synteettisistä kuin luonnonkosmetiikassakin käytettävistä tuoksuista. Joten luonnollisen tuotteen valinta ei tuoksuille altistumisen suhteen ratkaise mitään. En ole saanut ihooni tuoksuista ikinä mitään oireita, mutta olen varsinkin viimeisen parin vuoden aikana miettinyt asiaa tarkemmin, kun olen asiasta tietoa etsinyt ja tämän vuoksi olen tietoisesti alkanut suosimaan hajusteetonta ihonhoitoa mahdollisuuksien mukaan. 

Sain valita *Skincityn verkkokaupasta omat suosikkini Paula's Choicen valikoimista. Kahdeksalla tuotteella pystyn helposti tekemään ihonhoitorutiinin ikääntyvälle herkälle pintakuivalle sekaiholleni. Ikääntyvä iho kaipaa jonkin verran tehotuotteita, mutta sen vastapainoksi on hyvä pitää muu ihonhoito mahdollisimman vähän ihoa rasittavana. Oma suosikkini Paula's Choicelta onkin Calm Redness Relief -sarja, josta tuotteita löytyy niin normaalista rasvaiselle kuin normaalista kuivalle iholle. Varsinkin syksyn kolkutellessa ovelle normaalille ja kuivalle iholle sopivat tuotteet ovat niitä, joita tykkään käyttää yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Sarjasta löytyy hyvän kokoisia matkapakkauksia, joilla pääsee testaamaan useampaa tuotetta edullisesti kerralla. Tuotteissa ei ole nenääni juuri lainkaan mitään tuoksua, ei edes sellaista tuoksuttoman tuotteen ominaista. 


PUHDISTUS

*CALM Nourishing Cleanser Normal to Dry – Kaksoispuhdistus on edelleen asia, mitä suosittelen ihan kaikille, vaikka et edes käyttäisi meikkiä. Ensimmäisen vaiheen puhdistukseen käytän yleensä öljyä tai balmimaista tuotetta, mutta joskus yksinkertaisesti puhdistan kasvot samalla tuotteella vain kahdesti peräkkäin. Jos et halua omistaa useaa puhdistustuotetta, yhdelläkin pärjää, mutta iho tulee silti puhtaaksi. Calm Nourishing Cleanserissa on vähintäänkin miellyttävä koostumus. Se näyttää maitomaiselta, mutta siinä on siitä huolimatta jopa pieni aavistuksen geelimäisen hyytelömäinen koostumus, joka tekee siitä mukavan käyttää. Vedellä emulgoitaessa, puhdistaja muuttaa muotonsa aivan kevyeksi maitomaiseksi kuohkeahkoksi emulsioksi. Tuote on erittäin mieto, mutta silti tehokas. Se poistaa meikin, ei kuivata ihoa vaan jättää sen pehmeäksi. CALM Nourishing Cleanserissa on käytetty mm. lakritsinjuurta, joka tunnetaan ihoa rauhoittavasta ja tulehduksia ehkäisevistä vaikutuksesta. Sopii hyvin erittäin herkälle iholle ja esim. ruusufinnistä kärsiville.

*CALM Soothing Toner – Täydellinen kasvovesi pintakuivalle iholle. Tuote ei näytä maitomaiselta, mutta koostumus on maitomaista. Itselleni tulee mieleen tosi paljon Kiehl'sin Ultra Facial Toner, väri ei vaan ole valkoinen. Soothing Toner sisältää Nourishing Cleanserin tapaan lakritsinjuurta. Tämän lisäksi kasvoveteen on pakattuna antioksidantteja. Sisältä ihoa uudistavia happoja mm. linoli-, linoleeni- ja palmitiinihappoja. Kasvovesi pehmittää ihoa tehokkaasti ja vähentää punoitusta. 


BOOSTERIT

*BOOST Hyaluronic Acid Booster – En voisi kuvitella ihonhoitorutiinia ilman hyaluronihappoa. Jos iho on vähänkään kosteusköyhä, niin hyaluronihappoa sisältävä tuote on pikaisin ja paras apu, sillä se sitoo ilmiömäisellä tavalla ihoon kosteutta. Boosteria voi lisätä muutaman tipan kosteusvoiteen tai seerumin joukkoon. Geelimäinen läpinäkyvä boosteri sisältää hyaluronihapon lisäksi kosteuttavaa glyseriiniä, keramideja ja panthenolia, jotka korjaavat ihoa. Käytän tuotetta aamuisin kasvovoiteeseen sekoitettuna. Aamun lisäksi sekoitan tuotetta voiteeseen niinä iltoina, kun en käytä illalla retinolia. Tuote on täysin tuoksuton.

*BOOST 1% Retinol Booster – Olen aiemmin kirjoitellut, etten ole niitä ihmisiä joiden iho siedättyisi käyttämään retinolia joka ilta. (harmi, sillä retinoli on paras ja tehokkain tuote ikääntymistä vastaan) Olen kokeillut siedätystä monesti ja monilla eri tuotteilla. Tämä on normaalia, on myös ihmisiä, jotka pystyvät retinolituotteita päivittäin käyttämään. Pitkäaikaisessa käytössä oma ihoni tulee aina kireäksi ja lopulta se alkaa hilseilemään. Kesäaikaan välttelen retinolia, koska haluan antaa iholle lepoa. Retinoli herkistää ihon auringolle, joka on levon vuoksi toinen syy, miksi kaivan retinolin kaapista vasta syksyllä. Paras tahti iholleni on käyttää tuotetta n. 2-3 kertaan viikossa iltaisin, jolloin se kiinteyttää ja tasoittaa ihoa. Boosterissa on se hyvä puoli, että sitä on helpompi säädellä miedommaksi, koska se sekoitetaan voiteeseen tai seerumiin. Olen sekoittanut yleensä pienen herneen kokoisen pumppauksen voiteen joukkoon. Keltaisessa juoksevassa Retinol Boosterissa on melko tymäkkä tuoksu, joka tulee raaka-aineista, koska sitä ei ole hajustettu. 


KOSTEUTUS

*Calm Mineral Moisturizer Broad Spectrum SPF 30 Normal to Oily/Combination – Olen käyttänyt tuotteesta molempia versioita, mutta suosin omalla ihollani tätä enemmän kuin kuivan/normaalin ihon versiota. Päivävoiteet jotka sisältävät aurinkosuojan, ovat usein siitä hankalia, että ne jättävät makuuni aivan liian kiiltävän ja rasvaisen pinnan meikin alle, josta en tykkää yhtään. Sen sijaan Broad Spectrum toimii pintakuivalla sekaihollani loistavasti. Päivävoiteessa on mineraalisuoja, tämän vuoksi heti levityksen jälkeen voide jättää iholle "muumiefektin" eli iho on valkoinen. Vajaan minuutin odottelun jälkeen valkoisuus katoaa. Valkoisuuden katoamisen jälkeen pidän erityisen paljon siitä, miltä ihoni näyttää. Jättää puolihimmeän pinnan ja toimii jopa eräänlaisena primerinä iholla. En ole tämän jälkeen levittänyt iholle muuta erillistä primeriä kuin hivenen mattaavaa t-alueelle. Testasin voiteen käyttäytymistä eräs päivä ääriolosuhteissa. Levitin aurinkosuojan jälkeen t-alueelle mattaavaa primeriä ja päälle vain ohuen värillisen päivävoiteen (*Laura Mercier) ja uskokaa tai älkää, ihoni ei kiiltänyt edes pitkän työpäivän jälkeen. Värillinen päivävoide pysyi koko päivän siistinä, eikä ollut vajonnut huokosiin. En lisännyt iholleni päivän aikana puuteria tai edes painellut sitä puuteripapereilla. Toki iho ei ollut täysin matta, mutta sellaisesta en pidä vaan suosin ennemmin luonnollista hehkua – my skin but better. Sekoitan aamulla Hyaluronic Boosterin tämän joukkoon, mutta näin tehdessä kannattaa huomioida, että se vaikuttaa aurinkosuojakertoimen suuruuteen. 

*CALM Restoring Moisturizer Normal to Dry – Yöksi ei tietenkään kannata käyttää voidetta, jossa on SPF, se on turhaa. Calm Restoring Moisturizer on täyteläistä voidetta, joka imeytyy nopeasti, kiitos geelimäisen voidemaisen koostumuksen. Ei jätä rasvaista pintaa ja sopii erinomaisesti myös meikin alle. Iltaisin olen sekoittanut joukkoon päivästä riippuen joko Retinol- tai Hyaluronihappoboosterin. Voide pehmentää ihoa jojobaöljyn ja kauran avulla.


VIIMEINEN SILAUS

Ikääntyvä pintakuiva sekaiho kaipaa ihonhoitorutiinin myös kosteuttavan naamion ja tuotteen epäpuhtauksia varten.

*Rehydrating Moisture Mask Normal to Dry – Jos et tykkää tuhdeista voidemaisista naamioista, niin tässä on voidemainen naamio, jonka koostumus on siitä huolimatta yllättävän kevyttä ja pehmeää. Naamion voi antaa vaikuttaa iholla, vaikka puoli tuntia ja pyyhkiä ylimääräiset pois. Moisture Mask on kuitenkin niin hyvin ja helposti imeytyvää, että paras tapa on käyttää sitä yönaamiona. Levitän naamiota ihan lopuksi muiden tuotteiden päälle ohuen kerroksen, odottelen viisi minuuttia ja menen nukkumaan. Aamulla iho tuntuu pehmeältä ja joustavalta, näyttää kimmoisalta, on hyvin kosteutettu ja heleä. Sisältää jojobaöljyä, E-vitamiinia, glyseriiniä sekä aminohappoja. 

*Skin Perfecting 2% BHA Lotion – Auttaa tasoittamaan ihoa, hillitsee pintakuivuutta ja kuorii ihoa puhdistaen huokoset. Tuotteen sisältämä salisyylihappo (2%) kuorii ihoa ja kasviöljyt antavat kosteutta. Tämä on tuote, johon minulla on ollut aina viha/rakkaussuhde. Salisyylihappo on tehokkaasti kuoriva, mutta sitä pidetään niin hellävaraisena, että tätäkin kuorintaa voisi käyttää päivittäin. Minä en todellakaan voi, enkä edes koko kasvoille, sen verran "tujusta" aineesta puhutaan iholleni. Sen sijaan epäpuhtauksien ilmestyessä, BHA Lotion on paras niiden taltuttamiseen. Levitän tuotteen illalla puhtaalle iholle ja lisään päälle voiteen. Tämän kanssa en koskaan käytä muita aktiivisia tuotteita kuten retinolia tai C-vitamiinia. Levitän voidetta vain alueille joihin epäpuhtauksia ilmestyy. Aamulla iho on epäpuhtauksien kohdalta selvästi sileämpi ja näpyt ovat laskeneet. Yleensä pari iltaa tehohoitoa peräkkäin riittää. Joskus jos iho tuntuu todella kuivalta, mutta haluan silti näpyistä eroon, käytän tuotetta naamion tapaan. Levitän sen haluamiini kohtiin kasvoille, annan vaikuttaa 10 minuuttia ja huuhdon pois, enkä jätäkään iholle yön ajaksi. Jos sinulta löytyy mustapäitä, tuote on erinomainen niihin kohtiin, vaikka päivittäin käytettäväksi, sillä salisyylihappo on yksi tehokkaimpia mustapäiden ehkäisijöitä. Ihon ikääntyessä ihohuokoset usein suurenevat, koska iho ohentuu ja talirauhaset suurenevat, joten ne kuultavat helpommin ihon läpi. Salisyylihappo auttaa pienentämään ja supistamaan laajentuneet ihohuokoset.

Mitä mieltä olet tuoksuttomista ihonhoitotuotteista? Onko Paula's Choice tuttu? 

Kaikki Paula's Choicen tuotteet Skincitysta löydät *täältä.




Suoratoistopalveluiden parhaat sarjat


En oikeasti muista milloin olisin viimeksi katsonut tv:tä. Ehkä vuosi sitten kesällä... Ei, nyt muistan, se olikin Superbowl helmikuussa. Luultavasti seuraavan kerran televisio aukeaa taustalle, kun yleisurheilun MM-kisat alkavat ensi kuun lopussa. Sen sijaan suoratoistopalveluita Youtuben lisäksi katson paljon. Joten ajattelin jakaa teidän kanssa tämän vuoden suosikkini. Kaikki eivät ole sillä tavalla uusia, että olisivat ilmestyneet tänä vuonna vaan sellaisia jotka olen löytänyt tämän vuoden puolella. En usko, että monellakaan tulee yllätyksenä minkätyylisistä sarjoista pidän. ^_^

Mindhunter (Netflix) – Jos et ole vielä ehtinyt katsoa Mindhunterin ensimmäistä kautta niin nyt kannattaa, sillä toinen kausi ilmestyi juuri. Jos sarjamurhaat kiinnostaa, niin tästä innostuu varmasti. Sarjassa kaksi FBI-agenttia kehittää rikostutkimusta 70-luvulla paneutumalla murhan psykologiaan. Rakastan tunnelmaa millä sarja on kuvattu. Lisäksi 70-luvun fiilistä luo väritys, mikä saa mielen täydellisesti tuohon aikakauteen. 

Dead to Me (Netflix) – Olin aluksi aivan varma, ettei tämä olisi oma juttuni. Olin kuitenkin eräänä päivänä erilaisessa fiiliksessä kuin yleensä. Päätin katsoa ensimmäisen jakson, jäin heti koukkuun. Sarjassa kiinteistönvälittäjän mies kuolee äkillisesti, josta sitten tietenkin seuraa kaikenlaista, salaisuuksia paljastuu ja vihan tunteitakin koetaan. Päätösjakso oli sen verran dramaattinen, etten malta odottaa jatkoa.

The Good Doctor (Viaplay) – Tätä itseasiassa suositteli minulle alunperin mieheni. Eräs päivä hän hihkaisi, että oletko huomannut, että Housen tekijöiltä on tullut uusi sarja. Muistatte varmaan, että House on yksi kaikkien aikojen suosikkisarjojani. The Good Doctor ei ole millään tavalla Housen kaltainen, mutta siinä on samanlaista mustaa huumoria, joka jaksaa naurattaa, jopa minunlaistani oudon huumorin omaavaa ihmistä. Sarjassa nuori autismia sairastava lahjakas lääkäri koittaa pärjätä sairaalamaailmassa sekä sosiaalisissa tilanteissa, jotka sitten aiheuttavatkin vähintään outoja tilanteita. 

Paha paikka (Yle Areena) – Jos tykkää hiljalleen etenevistä ja juonen pikkuhiljaa punoutuvista brittien rikossarjoista tyyliin Broadchurch, niin Paha paikka uppoaa varmasti. Katsoin ensimmäisen kauden kuusi jaksoa kahdessa päivässä.

Dirty John (Netflix) – Olen katsonut Youtubesta useita rikosdokkareita miehestä, johon Dirty John draamasarja pohjautuu. Sarjassa liikenainen rakastuu valehtelevaan ja manipuloivaan huijariin. 

The Haunting of Hill House (Netflix) – Ehkä yksi parhaista kauhusarjoista mitä on tehty aikoihin, jatkoa tulee tähänkin ensi vuonna... Sopivassa suhteessa psykologista kauhua ja muutaman kerran tuli säpsähdettyäkin jaksoja katsellessa. Sarjassa Steven tutkii kummitustarinaa uutta romaania varten. 

Divorce (HBO) – En yleensä tykkään katsoa mitään "keveitä" juttuja, mutta Divorcessa on sopivassa suhteessa koomisuutta ja draamaa. Sarja tietenkin alkaa sillä, että pariskunta eroaa ja seuraa heidän elämäänsä eron jälkeen. 

Wisting (Viaplay) – Pohjoismaalaisesta rikosdraamasta tykkääville. Wintinghän perustuu kirjoihin. Sarjassa norjalainen komissario Wisting jäljittää sarjamurhaajaa.



Katsotko suoratoistopalveluita? Mitä suosittelisit?

Kuvat: Pixabay


Maison Margiela Lazy Sunday Morning

*Tuoksu PR-näyte, saatu blogin kautta.

Ei ole sunnuntai vaan tiistai, mutta nuuhkitaan siitä huolimatta hetki tuoksua, joka sopii rentoihin vapaapäiviin tai vaikka työpaikalle. Päiviin, kun haluat vain kevyen miellyttävän tuoksun, joka ei ärsytä muita. Puhtaista ja raikkaista tuoksuista Cleanin Fresh Laundry ja Sensain EdT ovat olleet pidemmän aikaa suosikkejani. Aina on silti etsinnässä uutta, koska olen melko vaihtelunhaluinen mitä hajuvesiin tulee. 

Maison Margielan tuoksut eivät ole massatuotantoa, eikä niissä mennä trendien perässä, ennemmin keskitytäänkin tarinan kerrontaan. Sarjan tuoksuilla on kaikilla oma tarinansa ja tunnelmansa. Vaatteissa Maison Margielan tyyli on mielestäni hyvinkin adrogyyni, silti tuoksuissa edelleen luokitellaan tiukastikin sukupuolijakaumaa, kuten tapana on yhä edelleen tuoksubrändeillä. Ehkä pullojen Style Description kohtaan olisi voinut keksiä jotain muutakin kuin sukupuolen määritelmän, jos brändi olis halunnut jatkaa omalle tyylilleen uskollisena. *Maison Margielan Lazy Sunday Morning luokitellaan Female fragrance, mutta tiedättekö mitä? Minusta tämä puhtaan raikkaana tuoksuna sopii ihan kaikille. 

Tuoksujen nimessä oleva Replica-sana on ymmärrettävä, koska tuoksut pyrkivät jäljittelemään juuri tiettyä paikkaa ja ajankohtaa. (siitä tuo replica) Pullojen yksinkertainen kauneus edullisine hintoineen viehättää. Korkittomuus on vähän miinusta ja iso koko, koska tuoksua ei voi kuljettaa matkalla, jos sitä ei pistä erilliseen atomizeriin.


"Vesimäisissä tuoksuissa haluan, että niissä on ihon pehmeää lämpöä, eikä pelkkää raikkautta."

Lazy Sunday Morning on kaunis puhdas vesituoksu, mutta tylsä se ei ole. Vesimäisissä tuoksuissa haluan, että niissä on ihon pehmeää lämpöä, eikä pelkkää raikkautta. Jos tuoksu on liian raikas, se saattaa jopa alkaa yskittämään, koska silloin se tuntuu omassa kurkussa voimakkaasti. Tällaiset olen vuosien aikana oppinut kiertämään kaukaa. 

Maison Margielan alkutuoksu on todella raikas ja mieltä nostattava – kieloa, aldehydia (tämä on liiallisena se helposti yskittävä nuotti) ja ripaus makeaa päärynää. Sydäntuoksu on se, joka tekee tästä hyvin erilaisen muihin raikkaisiin vesituoksuihin verrattuna, se on kukkainen ja hivenen kermainen – ruusua, iiristä ja appelsiininkukkaa. Pohja tuo lämpöä – myskiä, patsulia ja myskistä ambrettea.

Iholla tuoksu on aluksi kirkkaan talvipäivän raikas, mutta hetken tekeydyttyään kukkaiset nuotit pääsevät esiin ja tuoksuelämys pehmenee nopeasti. Pohjatuoksu tuo iholle myskistä lämpöä. Tuoksun kesto on ihollani yli kahdeksan tuntia, mikä on todella hyvä aika vesituoksulle. Täydellinen tuoksu tuleviin kirpeisiin syysaamuihin.

Parfymöörittärenä on toiminut Louise Turner, joka on luonut tuoksuja niin Jo Malonelle, Jimmy Choolle, Carolina Herreralle, Chloélle, Nina Riccille kuin Muglerillekin.

Maison Margielan tuoksut ovat kokoonsa nähden edullisia, 100 ml:n pullo maksaa alle 90 euroa. 


Onko Maison Margielan tuoksut tuttuja? Tykkäättekö vesituoksuista?




Edulliset suosikit Yves Rocherilta

*Sisältää mainoslinkkejä, tuotteet omia

Yves Rocher on brändi, joka on kulkenut mukanani lapsuudesta lähtien. Ehkä erikoisinta on se, että se on pysynyt mukana myös silloin, kun aloin harrastamaan kosmetiikkaa laajemmin. Vuosien saatossa olen innostunut kokeilemaan toisinaan myös uusia tuotteita, vaikka harkitsen uutuuksien ostamista kokeiluun harkitummin kuin ennen. *Yves Rocherilla on edelleen monia tuotteita, joita ostan aina uudestaan. Edullisista brändeistä tuotteet ovat takuulla eniten käyttämiäni. 

Ajattelin jakaa teille viisi suosikkia, joista kolme tuotetta on ollut kosmetiikkakaappini kulmakiviä useita vuosia. Kirjoittelen Yves Rocherin tuotteista blogiini melko harvakseltaan, mutta ne ovat aina todella suosittuja postauksia. Joten arvaan, että teidän lukijoidenkin joukosta löytyy monta kaltaistani, joiden mukana Yves Rocher on seurannut jo lapsuudesta lähtien. Tällä hetkellä sivustolla on menossa lisäksi aika vastuttamattomat alet, joihin itsekin jälleen kerran sorruin. ^_^


*Monoi de Tahiti Lagoon Hair & Body Wash – Jos minun pitäisi valita Yves Rocherilta vain yksi tuote, mitä käyttäisin loppuelämäni, se olisi tämä. Monoi de Tahitin suihkugeeli tuoksuu kesältä ja lomalta. Ei ole ollut vuosikausiin sellaista kevättä, etten olisi tilannut näitä useaa pulloa jemmaan. Arvaa minkä suihkugeelin raahaan mukaan lomamatkalle? Kyllä, arvasit oikein, juuri tämän. Suihkugeeli on tarpeeksi hellävarainen, että mies voi pestä tällä hiuksensakin, olen itsekin joskus hätätapauksessa niin tehnyt. Kuitenkin sen verran pesevä, että tuotteella saa irrotettua myös aurinkovoiteen. Joka kerran, kun avaan jemmapullon talviaikaan, mieleeni tulvivat ihanat muistot kesästä ja lomista. Tuoksu on sellainen, että se pitää itse kokea. Eksoottisen kukkainen ja kesäinen. Tuoksuu juuri siltä, mitä etiketti ja väritys vihjailevat.

*Couleurs Nature -Kynsilakat – Näihin lakkoihin tutustuin nelisen vuotta sitten. Kynsilakoissa värit ovat upean kirkkaita ja intensiivisiä. Peittävät kahdella kerroksella ja pysyvät pitkään. Sivellin on leveä, joten sillä on helppo levittää lakkaa kynsille. Pidän myös suht pienestä pullosta, koska olen saanut oikeasti jopa käytettyä näitä lakkapulloja loppuun, mikä on harvinaista. Ostan näitä aina silloin, kun ovat allennuksessa, koska normaalilla hinnalla hinta ei kokoon nähden ole edullinen. Tällä hetkellä kaikki lakat ovat tarjouksessa. 


*Pur Arnica Käsivoide (ravitseva kuiville käsille) – Näitä melkein samannäköisiä käsivoiteita löytyy Yves Rocherin sivuilta monia, mutta kannattaa katsoa, että voide on nimenomaan kuivien käsien Nutrition-versio. Juuri se, joka on valitettavan usein loppu, juurikin sen vuoksi, että moni muukin on todennut sen hyväksi. ^_^ Olen kokeillut muutkin, mutta kuvien käsien versio on paras. Voide on täyteläistä, mutta imeytyy hyvin. Antaa kunnon tehokosteutta.

*Sensitive Végétal Misellivesi – Pumppupullo ja hajusteeton misellivesi, mitä muuta voisi toivoa? Puhdistan usein silmämeikkiä öljyn lisäksi myös misellivedellä ja silloin juuri hajusteettomuus on asia, jota arvostan. Pumppupulloon pakattuja misellivesiä ei ole markkinoilla kovin monia, joten se oli ensimmäinen asia, minkä vuoksi lähdin tätä aikoinaan ensimmäisen kerran kokeilemaan. Matkallehan tämä ei ole näppärä, mutta kotikylppärissä sitäkin näppärämpi. Sopii herkällekin iholle, ei ärsytä. Puhdistaa tehokkaasti ja rauhoittaa. 

*Pure Calmille Puhdistusöljy – Olisikohan tämä viimeisen vuoden aikana eniten blogeissa vilahtanut YR:n tuote? En ole lukenut tuotteesta yhtään arvostelua, ettei tästä pidettäisi, päinvastoin. Syy, miksi aikoinaan päätin kokeilla tätä, vaikka myönnän hivenen epäilleeni. Öljy kuitenkin muuttuu iholla vedellä emulgoitaessa maitomaiseksi. Iho jää pehmeäksi, mutta ei öljyiseksi. Sopii loistavasti silmämeikin puhdistukseen, sillä tuote on testattu iho- ja silmätautilääkärien valvonnassa, eikä se ärsytä silmiä, joten erillisiä silmämeikinpoistoaineita ei tarvita. Tuote on pakattu näppärään pumppupulloon, jota on siisti käyttää. Hinta/laatusuhde on lyömätön. 


Käytätkö Yves Rocherin tuotteita? Suosikkeja?



Pieni hetki itselle

Kaupallinen yhteistyö: Lehtitarjoukset.com *Mainoslinkki

Siitä huolimatta, että internetin myötä ihmiset tilaavat vähemmän lehtiä kotiin, ovat *aikakauslehdet kuitenkin pitäneet pintansa. Kuulun siihen joukkoon, joka yhä edelleen vähintään kausiluontoisesti tilaa jotakin lehteä kotiin. Varsinkin Kauneus ja Terveys -lehti on vuodesta toiseen pitänyt pintansa ja tartun helposti tarjoukseen, kun sellaisen näen. Lehdestä menen aina ensimmäisenä lukemaan Testasimme-osion.

Lehtien lukuun on aina liittynyt vahvasti oma aika. Kun *lehdet kolahtavat postiluukusta, joskus jopa hivenen yllättäen, jos ne eivät ole viikoittain ilmestyviä, alan välittömästi odottamaan sitä pientä hetkeä, kun minulla on aikaa istahtaa rauhassa alas ja lukaista lehti läpi. 

"Ei ole kuitenkaan lainkaan sama mitä luemme."

Ymmärrän hyvin, että nykyisessä aika hektisessäkin maailmassa, monista tuntuu vaikealta tarttua lehteen, koska internetissä on kaikki niin helposti saatavilla. Ei ole kuitenkaan lainkaan sama mitä luemme. Tämä on tiedetty jo pitkään, asiasta on tehty vuosien saatossa myös tutkimuksia, mutta vasta viime aikoina siitä on alettu puhumaan enemmän meilläkin. Yksi puhujista on aivotutkija, Helsingin yliopiston kasvatustieteen professori Minna Huotilainen, joka kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa näin:

"Kirjasta omaksuttu tieto jää mieleen paremmin kuin näytöltä luettu. Näin siitä huolimatta, että näytöltä asiat tuntuvat välittyvän helpommin ja paremmin. Tämä voi myös muuttua, kun useammat sukupolvet tottuvat näytöltä lukemiseen. Kirjassa on kuitenkin se etu, ettei se pommita aivoja älylaitteen tavoin tarjoamalla koko ajan muita ärsykkeitä."

Omalta kohdaltani tähän on helppo yhtyä. Luen netistä äärettömän paljon asioita päivän aikana, mutta muistan silti paremmin ja paljon yksityiskohtaisemmin suoraan lehdistä lukemani artikkelit tai kirjojen juonet. Jo pelkkä lehtien lukukin rauhoittaa ihan eri tavalla. Töissä kahvitauolla pidän puhelimeni visusti pukukaapissa ja luen eväiden kanssa päivän lehtiä. Se on kiva pieni rauhoittava hetki itselle hektisen työn lomassa. 


"Perinkin rakkauden lehtiin mummoltani."

Lehtiin liittyy tietenkin myös paljon nostalgiaa. Olen elänyt lapsuuteni 80-luvulla, jolloin ei ollut internetiä. Tuohon aikaan aikakauslehdet olivat asia, joita odotettiin melkein kuin tulisilla hiilillä. Siihen aikaan kaikki inspiraatio ja tieto saatiin niiden välityksellä. Välillä jopa kilpailimme mummoni kanssa siitä, kumpi ehtii hakea postin ensin ja siten päästä eniten haluamaansa lehteen kiinni. Kesälomalla olin tässä puuhassa vahvoilla, sillä meillä maalla jaettiin kaikki posti samaan aikaan. Usein se saapui klo 9-12 välisenä aikana. Muistan monen monta kesäaamua, kun istuin pihakeinussamme tuijottamassa kauempana olevalle päätielle, koska postiauto pysähtyisi laatikkomme kohdalle. Perinkin rakkauden lehtiin mummoltani. Tuohon aikaan kotiin tuli kasoittain lehtiä – ET, Seura, Apu ja Anna, toisinaan tilattiin lisäksi myös Kodin Kuvalehteä, Kotiliettä tai Kotivinkkiä, sanomalehtien lisäksi tietenkin. Kaikki päätyivät vuoden lopuksi Sotaveteraanien Lehtikeräykseen tai ainakin ne, joilla ei sytytelty saunan pesää. Seurasta ja Avusta käytiin aina isoimmat taistelut, koska niissä oli parhaimmat ristikot, kuka ehtii täyttämään ensin. Eihän se nyt ollut enää sama mennä tekemään toisen jo alustavasti täyttämää ristikkoa...

Jo edesmennyt Suosikki-lehti oli tärkeä, muistan kuinka julkaisupäivänä livahdimme koulusta ruokatunnilla lähikauppaan ostamaan uusimman numeron (ehdottomasti kiellettyä poistua koulualueelta), jos sitä ei ollut juuri silloin tilattu suoraan kotiin. Aina sai jännittää, oliko kaikki kappaleet jo menneet. Kun olin muuttanut pois kotoa, mummo saattoi yllättää minut tilaamalla tietämättäni minulle jonkun lehden. Mikään ei lämmittänyt rahat tiukilla olevaa opiskelijaa enemmän, kuin kuukausittain tai viikoittain luukusta kolahtava aikakauslehti. Olen myöhemmin tilannut lehtiä paljon lahjaksi, koska mielessäni on edelleen rakkaana muistona se lämmin tunne sydämessä, mikä tuli monta kertaa vuodessa postiluukun kolahtaessa. Jos haluaa antaa pitkään iloa tuovan lahjan, on lehti juuri sellainen. 


Nykyään tykkään lukea eniten juurikin Kauneus ja Terveys -lehteä, AnnaaGloriaa ja Trendiä. Kaikkien aikojen joulu on lehti, jota jouluihmisenä olen tilannut yhtäjaksoisesti siitä lähtien, kun se aikoinaan vielä kotona asuessani alkoi ilmestymään reilut kaksikymmentä vuotta sitten. Tilatessa hyödynnän *Lehtitarjoukset sivustoa, joka kerää näppärästi kaikki yhteen. Tämä myös ihan siitä syystä, että tarjousten lisäksi, tilauksen yhteydessä tulee melkein aina kaupanpäällisiä. Itselleni mieluisimpia ovat lehtien lisänumerot, koska ilo jatkuu pidempään, mutta myös kosmetiikan kaupanpäälliset ovat aina olleet mieleisiä. Tämä ei varmaan tullut kenellekään yllätyksenä?

Tilaatko ja luetko lehtiä?






TOP5 – Tämän hetken ihonhoitosuosikit

*Sisältää mainoslinkkejä. Esset ja Patyka omia muut PR-näytteitä saatu blogin kautta.

Elokuu on ainakin itselleni vielä kesäkuukausi, mutta nyt kun näyttää siltä, että helteet olivat ja menivät, olen alkanut kääntämään ihonhoidossani katseen vähitellen syksyyn.

Mennyt kesä oli ensimmäinen ikinä, etten ottanut kertaakaan aurinkoa, en kertaakaan, en sekuntiakaan. Hyvin pieni päivetys mitä minulla on, on se, mitä olen saanut Rodoksen reissulla ulkona kävellessä ja kotona töihin pyöräillessä/kävellessä. Rodoksella yhtenä päivänä oli tarkoitus mennä rannalle aurinkotuoliin makaamaan, mutta se jäi ajanpuutteen vuoksi.  Kotona viime vuonna ostamani lepotuoli oli koko kesän alakerran varastossa, kun en viitsinyt hakea sitä ylös parvekkeelle.

Vähäisestä auringosta huolimatta koin, että ihoni kaipaa tänäkin vuonna kesän jälkeen perusteellista huoltoa. Niinpä aloitin puolitoista viikkoa sitten ihon tehohoidon, jota on tarkoitus jatkaa tämän kuun loppuun asti. Pärjään tällä hetkellä muutamalla tuotteella. Puhdistuksessa tykkään käyttää yleensä kolmea suosikkiani – Bioderman Misellivettä, Laponie of Scandinavian Puhdistusgeeliä ja Inari Cosmeticsin Puhdistusemulsiota. Jos minulla on jokin tehokas happo kuuriluontoisesti hivenen normaalia ahkerammin käytössä (kuten juuri nyt), kiinnitän huomiota siihen, että muut tuotteet olisivat mahdollisimman hellävaraisia ja hoitavia. On turha enää hapon lisäksi stressata ihoa millään muilla kovin aktiivisilla aineilla. 


*Byotea 18% Glycolic Acid Exfoliating Gel – Yleensä käytän näin vahvaa glykolihappoa talviaikaan, ehkä 1-2 kertaan kuukaudessa. Näin kesän jälkeen, kun haluan ihosta todella heleän, käytän yleensä kuukauden ajan kuuriluontoisesti tuotetta ahkerammin kerran viikossa. Jos tuntuu, että iho ei kuivu kerrasta liiaksi, saatan jonain viikkoina käyttää kuorintaa kaksikin kertaa viikossa. Tämä jatkuu kuitenkin vain kuukauden ajan. Kannattaa kuulostella omaa ihoa, mikä sille olisi sopiva määrä. Glykolihappo poistaa iholta kuolleet ihosolut ja stimuloi solujen uusiutumista, jolloin tuloksena on heleä, pehmeä ja tasainen iho. Käytön aikana on todella tärkeää suojata iho auringolta ja välttää auringonottoa.

*Esse Protect Oil – Kesällä en juurikaan käytä öljyjä, mutta syksyn tullen mikään ei ole parempaa iholle kuin hyvä öljy. Happoja käyttäessä iho suorastaan huutaa kunnon kosteutusta. Essen öljy on yksi suosikeistani. Se suojaa ihoa ilmansaasteilta. Pääraaka-aineena on käytetty ximeniaöljyä, joka suojaa herkkää ihoa, lisäksi se parantaa ihon mikroverenkiertoa. Öljyssä on miellyttävä pehmeä koostumus, ainakin omalle pintakuivalle iholle se imeytyy hyvinkin nopeasti. Tähän aikaan vuodesta en kuitenkaan tykkää levittää öljyä yksinään iholle voiteen päälle taputelle vaan sekoitan iltaisin öljyä muutaman tipan voiteen joukkoon. Se saa kasvot tuntumaan aamulla erityisen pehmoisilta. 

*Esse Hydro Moisturiser – Essen öljy ja voide ovat yhdessä täydellinen combo. Koska voide sisältää paljon öljyjä, niin Protect Oil sekoittuu sen joukkoon täydellisen pehmeästi, jolloin voide on edelleen mukavan tuntuinen levittää iholle. Aloe vera -pohjainen Hydro Moisturiser sopii Essen voiteista parhaiten iholleni. Paksuhko täyteläinen kermainen voide poistaa pintakuivuuden ja  vähentää ärsytystä. Iho näyttää kimmoisammalta ja tuntuu kosteammalta. Hyaluronihappo sitoo ihoon kosteutta. Levitän tuotecombon myös silmänympärysiholle, jolloin en tarvitse siihen erillistä voidetta. 

*Patyka Advanced Plumping Serum – Olen sanonut tästä seerumista täällä ylistyssanat niin monta kertaa, että melkein hävettää. Mutta uskokaa pois, Plumping Serum on yksi parhaista seerumeista mitä markkinoilla on tällä hetkellä. Hinta ei ole sieltä matalimmasta päästä, mutta koostumus on riittoisaa ja jos ihosi on kosteusköyhä, tämä antaa apua. Vesimäisen geelimäinen raikas koostumus on varmasti lähes kaikkien makuun. Kukapa ei haluaisi laittaa iholleen seerumia, joka kosteuttaa todella tehokkaasti, mutta tuntuu silti iholla kevyeltä ja raikkaalta? Sopii myös meikin alle, missä käytänkin sitä aamuisin tuomaan iholle sen kaipaamaa kosteutta. Seerumi on todellinen kosteuspommi. Hyaluronihapon lisäksi tuotteessa on käytetty merileviä ja Hexapeptide-11, jotka tehostavat kollageenin ja elastiinin tuotantoa kiinteyttäen ihoa. Seerumi on suunniteltu ikääntyvälle iholle, mutta sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksu on mieto ja raikas.

*Kora Organics Face Balm – Superkosteuttava balmi, joka on loistava tuote mm. huulten kosteuttamiseen. Puikko on paksumpi kuin normaali huulivoide, mutta siitä on silti yllättävän helppo levittää tuotetta suoraan huulille. Face Balmia voi käyttää kasvojen iholle kuiviin tai erityishuomiota kaipaaviin kohtiin. Olen levittänyt tuotetta myös vartalolle esim. kuiviin kyynerpäihin ja kynsinauhoihin. Rauhoittaa ja antaa nopeasti helpotusta kuivuuteen. Yksi kikkani on käyttää tätä poskipäille meikin päälle antamaan luonnollista hehkua. Töpöttelen tuotetta varovasti suoraan puikosta, jolloin se antaa highligteria luonnollisemman kauniin kuullon iholle. Sisältää kookos- ja ruusunmarjaöljyjä sekä Noni-hedelmä- ja kehäkukkauutteita. Koostumus on sopivan jämäkkää, eikä balmi kulu huulilta liian nopeasti pois vaan pitää ne kosteutettuina pitkään. Tuoksusta erottuu selkeiten ruusunmarjaöljy, se saattaakin jakaa vähän mielipiteitä.


Hoidatteko ihoa erityisesti kesän jälkeen?


Glykolihappo – Supertehokasta ihonhoitoa

*Tuote PR-näyte saatu blogin kautta

Ideologiani ihonhoidossa on se, että hemmottelen ihoani, en rankaise. Tämä tarkoittaa sitä, että koitan välttää liian voimakkaita ainesosia, liikaa hankausta ja kohdella ihoani joka päivä kuin se olisi kallein aarteeni ja se sitä osin onkin. 

Joskus iho kuitenkin tarvitsee tehokasta syväpuhdistusta, jotta se pysyisi tasaisena ja heleänä. On kuitenkin ihan omasta ihotyypistä kiinni, kuinka usein tällaista toimenpidettä iholleen suorittaa. Käytän tehokkaampia aineita pintakuivalle iholleni yleensä noin pari kertaa kuukaudessa. Kesällä ihon ollessa lähes normaali, tehokas hoito voi olla mahdollista jopa kerran viikossa.


Glykolihappo on yksi tehokkaimmista hoitotuotteista, jos haluat nopeasti sileän, tasaisen ja hehkuvan ihon. Sopii varsinkin ikääntyvällä ja akneiholle. Jo yksi hoitokerta glykolihapolla parantaa ihon kuntoa huimasti, tämä on myös petollista, koska tunteeseen jää helposti koukkuun. Glykolihappotuotteita on markkinoilla monia eri vahvuuksia, kaikista vahvimpia ei todellakaan kannata käyttää edes viikottain, paitsi kuuriluontoisesti. Tämä saattaa olla vaikeaa, koska jo yksi käyttökerta tekee iholle uksomattoman sileän lopputuloksen. Se kuitenkin myös kuivattaa helposti, joten jos vahvimpien tuotteiden kanssa alkaa läträämään päivittäin, on lopputuloksena hyvinkin nopeasti kiristävä ja hilseilevä iho, sillä happo hillitsee talin tuotantoa. Joten tehokkaamman ihonhoidon kanssa vähempi on aina parempi. 

Glykolihappo kuuluu AHA-happoihin ja pieni molekyylisimpänä se kulkeutuu helpommin ihoon, stimuloiden solujen uusiutumista. Samalla se poistaa tehokkaasti pintakuivalta iholta kuolleet ihosolut tukkimasta ihoa, joten se pysyy heleänä. Lopputuloksen näkee heti.

Tehokkaimmat glykolihappotuotteet ovat usein geelimäisiä, mutta esim. The Ordinarylta löytyy nestemäinen kasvoveden tapaan toimiva tuote. Henkilökohtaisesti tykkään enemmän käyttää iholta pois pestäviä tuotteita. Mm. Académielta löytyy loistava 15% glykolihappokuorinta, jota olen käyttänyt vuosia. 


Sain kauneuden verkkokaupalta joitakin kuukausia sitten paketin erilaisia tuotteita testattavaksi. Ehdottomasti yksi mielenkiintoisimmista oli Byotean 18% Glycolic Acid Exfoliating Gel. Kyseessä on syväpuhdistava kuorintageeli, jota on tarkoitus pitää puhdistetulla iholla 3-7 minuuttia. Glykolihappotuotteet saattavat aiheuttaa pientä kihelmöintiä, mutta se on normaalia. Sopii myös couperosaiholla, mutta silloin vaikutusaika on maksimissaan 3-4 minuuttia. Itse en pidä tuotetta kerralla edes noin kauaa, koska ei tarvitse. Tykkään käyttää geeliä ikäänkuin puhdistustuotteena. Hieron geelin iholle annan olla ehkä n. minuutin, jonka jälkeen huuhdon sen iholta pois. Jo tuossa ajassa tulokset ovat näkyviä. Ihosta tulee äärettömän sileä ja pehmeä, huokoset ovat supistuneet. Mahdolliset epäpuhtaudekin laskevat. Tuotetta voi käyttää, kuten muitakin glykolihappotuotteita muutaman viikon ajan kuurina 1-2 kertaan viikossa. Itse tykkään käyttää jatkuvasti, mutta vain 1-2 kertaan kuukaudessa. Koska kyseessä on happo, käytön aikana ihon suojaaminen auringolta on äärimmäisen tärkeää. Suojaamista auringolta tulee jatkaa viikon kuluttua tuotteen lopetuksesta. Syy, miksi varsinkin kesäaikaan pidän hivenen taukoa näiden kanssa. 

Byotean Glycolic Acid Exfoliating Gel on mielenkiintoinen tuote, sillä glykolihapon lisäksi tuotteeseen on pakattu myös muita happoja – maitohappoa sekä malic- ja mandelic -happoja. Glyseriini kosteuttaa ihoa. Läpinäkyvä geeli on lähes tuoksuton. 

Italialaisen Byotean Glycolic Acid -sarjaan kuuluu muitakin tuotteita mm. naamio, kasvovoide ja puhdistusvaahto. Varsinkin sarjan puhdistusvaahto on tuote, jolla on helppo lähteä kokeilemaan, mitä oma iho tykkää näinkin tehokkaista tuotteista. Vaahdossa on n. 4% kuorivia happoja, joka sekin on jo melko korkea pitoisuus, enkä itse pysty vaahtoakaan käyttämään tehokkuuden vuoksi edes päivittäin, ehkä 2-3 kertaan viikossa. Sarjan tuotteiden hinnat ovat melko edulliset 23,50-35,00 euroa.


Juuri kun olin kirjoittanut jutun loppuun, huomasin, että tuote näyttää olevan useilta jälleenmyyjiltä loppu niin myös kauneuden verkkokaupasta. Ehkä jotain toimitusvaikeuksia? Löysin kuitenkin yhden kaupan, jossa tuotetta oli vielä jäljellä.

Käytättekö glykolihappoa ihonhoidossa?


Tavallinen, onnellinen ja tyytyväinen = tylsä?



Kuka muistaa vielä ajan, kun tavallinen oli muotia? Minä muistan. Kyllä, olen se vanha pieru joka osin kaipaa sitä. 

Olen usein puhunut sitä, miten oma arkeni ei ole mitenkään mielenkiintoista, jos tekisin My day -postauksen, puolet lukijoista häipyisi ikuisiksi ajoiksi ensimmäisen rivin luettuaan. Tykkään olla vapaa-aikana kotona, olen todellinen kotihiiri. Paras päivä on silloin, kun en ole tehnyt mitään ja pisin kävelemäni reitti on ollut sohvalta jääkaapille ja sieltä vessaan. Tämä lisäksi olen tällä hetkellä oikeasti todella onnellinen ja tyytyväinen elämääni. Matka tähän ei ole helppo ja se oli vuosien työ. Nyt kun olen siinä, missä aina olen halunnut olla, minulla ei ole enää mitään kirjoitettavaa siltä saralta. Päässäni ei liiku päivittäin elämän erilaisia kysymyksiä, en oikeasti vaivaa päätäni kovinkaan monilla asioilla, en ainakaan sellaisilla, joista tänne blogiin voisi kirjoittaa. Seuraan politiikkaa, luen uutisia, etsin tietoa mihin uskoa, mihin ei, mutta ne eivät ole aiheita, mistä voisin kirjoittaa tänne, koska blogimaailmassa juuri ketään ei kiinnosta tuollaiset mietteet.

"Olen auttamattomasti liian tavallinen, liian onnellinen, liian tyytyväinen ja liian tylsä, ollakseni kiinnostava."

Koska asiani ovat tällä hetkellä hyvin, olen tullut tulokseen, että olen auttamattomasti liian tavallinen, liian onnellinen, liian tyytyväinen ja liian tylsä, ollakseni kiinnostava. Olen saavuttanut omassa elämässäni huipun turvallisuutta kaipaavan ihmisen täydelliseen elämään, joka on kaikkien muiden mielestä tylsää.



Somessa ja blogeissa ihmisten suosio perustuu usein siihen, että he eivät ole tavallisia vaan heillä on jokin erikoisuus, miksi ihmiset heitä seuraavat. Kukapa nyt haluaisi olla tavallinen? 

"Itse voisin kuvata sinne lähinnä itseäni istumassa sohvan nurkassa katsomassa rikosdokkareita. Käsi ylös kuinka moni katsoisi?"

Usein ihmisiä seurataan uteliaisuudesta, koska seurattava on niin erilainen kuin minä. Toisista taas joku voi saada itselleen vertaistukea vaikeissa tilanteissa. Jos seurattava on julkkis, niin onhan se nyt hienoa "vakoilla" somen kautta hänen elämäänsä. Toisia seurataan siksi, että heillä on räväköitä mielipiteitä aiheeseen kuin aiheeseen. Toisia siksi, että heillä on joitakin pieniä oman pään sisäisiä ongelmia (kuten minulla oli), mihin moni lukija pystyy samaistumaan. Onhan se kivaa, kun joku uskaltaa instastoriesissa vuodattaa koko elämänsä itku kurkussa. Joku saa siitä kiksit, minä en. Olen välillä jopa ihmeissäni siitä, miten avoimesti ihmiset varsinkin storiesin puolella näyttävät elämäänsä, muutaman vuoden aikana olen nähnyt kaiken. Ainoastaan peiton heiluttelut ja vessassa käynti ovat näkemättä, mutta kaikki muu, se on nähty. Kaavoihini kangistuneena mietin usein, mitä jos vaikka tuleva työnantaja näkisi ne, jäisikö se työpaikka saamatta? Itse voisin kuvata sinne lähinnä itseni istumassa sohvan nurkassa katsomassa rikosdokkareita. Käsi ylös, kuinka moni katsoisi?

"Nämä ihmiset vannovat etteivät menisi koskaan Big Brotheriin, mutta Instastoriesin myötä heidän elämästään on tullut heidän oman elämänsä Big Brother."

Instastoriesista on tullut uusi reality tv, jota katsovat ja tekevät hekin, jotka kauhistelevat ja halveksivat uudelleen lämmiteltyä Big Brotheria. Onko niissä lopultakaan enää paljoakaan eroa? Minusta on jopa vaivaannuttavampaa katsoa jonkun puolitutun itkuista vuodatusta kuin Big Brotherin itselleni tuntemattomien ihmisten sekoilua. Nämä itseään kuvaavat ihmiset vannovat, etteivät menisi koskaan Big Brotheriin, mutta Instastoriesin myötä heidän elämästään on tullut heidän oman elämänsä Big Brother. Ainoastaan muut asukkaat ja lukittu ovi puuttuvat.

Tavallisuus on kuollut. Jopa Twitterissä erottuaksesi sinun on oltava nokkela. Välillä ihmisten twiittejä lukiessa tulen miettineeksi, onko koko Twitter kilpailua siitä, kuka keksii minäkin päivänä kiinnostavimman twiitin. Päivästä riippuen aihealue voi olla mikä tahansa, pääasia, että twiitti on tarpeeksi naseva. 



"Maailma kehittyy ja meidän ihmisten pitää kehittyä mukana."

Hyvä asia on se, että myös tavallisuus on muuttanut matkan varrella muotoaan ja hyvä niin. Maailma kehittyy ja meidän ihmisten pitää kehittyä mukana. Omaa tavallisuuttani peilaan lähinnä siihen, miten  päiväni kuluvat, arkisesti. Kuitenkin sitä mukaa kun tavallisuus muuttuu, tuntuu, että erottuaksesi sinun on tehtävä yhä vain hullumpia ja hullumpia asioita tai ketään ei yksinkertaisesti kiinnosta. Jopa ruokaketjun yläpäässä olevat poliitikot ja toimittajat kertovat valheita ja sutkauttelevat mitä käsittämättömimpä asioita suustaan, pääasia on, että osa kansasta hurraa. Sitä kautta sataa sitten ääniä tai lehden sivuille klikkejä.

Blogia kirjoittavana minua tietenkin kiinnostaa se, että tätä luetaan. Osaksi kirjoitan blogia edelleen täysin omaksi ilokseni, mutta osaksi myös lukijoilleni. Joten myönnän, että koen paineita erottumisessa. Nyt kun olen elämääni tyytyväinen, on minusta tullut hyvin tavallinen ja sanotaan se suoraan – TYLSÄ.



Lopuksi on varmaan aika sanoa kiitokset kaikille teille, jotka luitte jutun loppuun ja olette ehkä olleet täällä mukana jo pidempään. Tiedän, että teitä on myös koko ajan tullut uusia, mikä antaa pientä toivonkipinää siitä, että ehkä tavallisuuden kiinnostavuus ei sittenkään ole täysin kuollut.

Kuvat: Pixabay



Designed by FlexyCreatives