Itsenäisyyspäivän kynnyksellä – Mitä tapahtui 5-6.12.1939?Mietiskelin pitkään, että mitähän sanoisin tulevan huomisen itsenäisyyspäivän kunniaksi. Sitten tajusin, ettei minun tarvitse sanoa mitään vaan päästänkin ääneen edesmenneen mummoni. Hänen ansiostaan en koskaan unohda, missä minun juureni osaksi ovat. 

Olen siitä huikean onnellisessa asemassa, että mummoni taltioi koko elämänsä kahteen kirjaan, joista toisesta Köyhän tytön tarinasta on seuraava pätkä, joka osuvasti kuvaa 5-6.12.1939 välistä yötä. Sitä yötä, kun mummo lähti ensimmäistä kertaa sotaa pakoon Karjalasta Impilahden Kytösyrjän kylästä.

"Niin sitä lähdettiin. Kumma kyllä se ei tuntunut silloin miltään, lähdettiin kun käskettiin ja olihan sitä muu siviiliväki lähtenyt jo pari viikkoa sitten. Emme tosin tienneet minne heidät vietiin. Ilta oli pimeä, valoja ei saanut ulkona näkyä pommitusten pelossa. Kaksi ihmistä kulki edellä taluttaen köydessä paria lehmää, toiset tulivat perässä. 

...Saavuimme sitten aikanaan asemalle. Siellä oli jo ennestäänkin muiden talojen lehmiä asemapiha täynnä. Joten kaikki lehmät menivät siinä pimeässä sekaisin. Ei siinä voinut erotella, että tuo on minun karjaani ja tuo ei. Sanottiin vain, että kaulapannasta kiinni ja talutatte vaunuihin. Siinä meni koko yö, kaksikymmentä lehmää laitettiin aina yhteen vaunuun. Lentokoneet hyrräsivät kuin kärpäset kesällä. Odotimme vain hetkeä, milloin tulee pommi niskaamme. Naapurikylä oli jo ilmiliekeissä.

Aloimme olla kaikki niin väsyneitä, että hyvä kun emme toisiamme taluttaneet. Olimme lastanneet 23 vaunua täyteen lehmiä. Meidät sijoitettiin umpivaunuun. Meitä oli yhteensä kaksikymmentä henkeä, en tarkalleen muista, mutta me viisi jotka tunsimme toisemme sijoituimme yhteen nurkkaan. Vaunussa oli olkia ja keskellä kamina, jota kuka milloinkin piti lämpimänä. Puita oli varattu lattialle iso kasa. Vettä oli ämpärissä kannen alla, joka oli tarkoitettu juotavaksi. Eipä tuo paljon janottanut, kun nälkä kurni mahassa.

Heittäydyimme siihen nurkkaamme oljille pitkäksemme, jokainen tietysti omissa aatoksissaan. Minä siinä puoli torkuksissa ja kylmän puristaessa jalkojani. Kengät olivat menneet lunta täyteen ja nyt lumen sulaessa jalkojani alkoi paleltaa. Ajattelin elämääni. Jos olin tämän kuudentoista vuoden elinaikanani monesti tuuliajolla ollutkin, niin nyt olin oikeassa myrskyn silmässä. Kaikin puolin oli seinä vastassa. Ei ollut tietoa omaisista, ei ollut rahaa eikä ruokaa. Ainoat vaatteet olivat päällä, nekin olivat likaiset ja lehmän karvoissa."

Rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille.

Kauneusbloggaajien joulukalenterin luukku 8 avautuu tässä blogissa sunnuntaita. Kannattaa tulla kurkkaamaan, sillä minulla on teille lukijoille jotain ylellistä tarjolla. ^_^

Syksyn käytetyimmät kosmetiikat

*) Sisältää mainoslinkkejä, osa tuotteista pr-näytteitä

Syksy on mennyt jotenkin älyttömän nopeaan ja tajusin, etten ole kirjoitellut teille kuukauden parhaat -postausta sitten sen jälkeen, kun elokuun alussa postasin heinäkuun käytetyimmistä tuotteista. Joten ajattelin, että olisi aika valottaa, mitä tuotteita tässä syksyn aikana on tullut eniten käytettyä. Yksi tuotteista on sellainen, etten pitänyt siitä aluksi lainkaan, nyt en voisi enää kuvitellakaan, ettei sitä löytyisi kaapistani. Tämä jos mikä on hyvä esimerkki siitä, että joskus tuotteelle vaan pitää antaa ensireaktion jälkeen mahdollisuus. Luontevinta on varmaankin aloittaa ihonhoidolla.


*Paula's Choice 10% Niacinamide Booster – Yksi tämän hetken muodikkaimpia raaka-aineita ihonhoidossa on niasiiniamidi. Se ei suinkaan ole uusi keksintö, mutta syksyn ajan se on ollut paljonkin pinnalla. Sopii loistavasti varsinkin ikääntyvälle iholle häivyttämään ikääntymisen merkkejä. Häivyttää myös laajentuneita ihohuokosia. Tasoittaa ihon sävyä. Boosteri on helppo käyttöinen, koska se on todella helppo ottaa osaksi ihonhoitorutiinia, sillä toisin kuin esim. retinoli, se ei vaadi tietynlaista totuttelemista ajan kanssa. Olenkin käyttänyt Niacinamide Boosteria niinä iltoina, kun olen jättänyt retinolipurkkini rauhaan. Niasiiniamidi on B3-vitamiinin muoto ja on niitä harvoja raaka-aineita, joiden teho on pystytty todistamaan kliinisissä testeissä eli se todellakin pienentää laajentuneita ihohuokosia ja madaltaa juonteita. Sopii kaikille ihotyypeille. Olen huomannut parin kuukauden käytön aikana tehokkuuden ihon pinnan sileytenä, myös epäpuhtauksia on ilmestynyt entistä harvemmin. Paula's Choicen seerumi on ohutta ja vesimäistä. Imeytyy ihoon välittömästi, eikä tuoksu millekään. Laitan tuotteen aina ensin puhtaalle iholle, jonka jälkeen lisään muut hoitotuotteet.

*Skincity Skincare 24h Rich Emulsion – Sen jälkeen, kun sain lokakuun lopussa Skincity Skincaren tuotteita testattavaksi, tämä on se tuote, jota olen käyttänyt kaikista uskollisimmin. Toisin sanoen en ole käyttänyt mitään muuta voidetta meikin alla tuon jälkeen. Parasta voiteessa onkin se, että vaikka se on ravitseva, sen koostumus on erittäin kevyttä. Imeytyy ihoon välittömästi, joten loistava voide meikin alle. Omega-rasvahapot, skvalaani ja keramidit hoitavat ihoa. Sisältää myös A-vitamiini pienissä määrin. Sopii siis hyvin ikääntyvälle iholle, sillä voide tasoittaa ja silottaa ihon pintaa. Melkein jokapäiväisestä käytöstä huolimatta, tuotteen sisältämä A-vitamiini ei ole saanut ihoani hilseilemään. Ilmeisesti sitä on sen verran vähän. Minusta kuitenkin tuntuu, että juuri se estää ihoa kiiltelemästä liiaksi päivän aikana ja siksi meikki pysyy tämän kanssa extrapitkään moitteettoman näköisenä.

*Paula's Choice The Unscrub – Tämä on se tuote, jota en ymmärtänyt parilla ensimmäisellä käyttökerralla lainkaan. Onko tämä kuorinta vai puhdistusaine vai mikä ihme? Mietin jo hetken, että mihinkähän sitä tuli taas rahoja pistettyä. Pari viikkoa sinnikästä yrittämistä ja itselle sopivan käyttötavan löytäminen, niin olin myyty. Tuotetta kuvaillaan miedosti kuorivaksi puhdistustuotteeksi. Yleensähän tällaiset ovat sellaisia, ettei niitä voisi kuvitellakaan käyttävänsä joka päivä, koska ainakaan oma iho ei mekaanista kuorintaa kovinkaan usein kestä. Tämä on kuitenkin ihan supertuote silloin ensimmäisen vaiheen puhdistukseen, kun iholla on paksu kerros meikkiä tai aurinkovoidetta. Tuotteesta erikoisen tekee se, että paksuhko voidemainen puhdistaja sisältää suurehkoja todella pehmeän pyöreitä biohajoavia jojobarakeita. Ne ovat itseasiassa niin pehmeitä, että ne hajoavat jo siinä, kun tuotetta hetken aikaa pyörittelee iholle. Tämä oli aluksi outoa, että nytkö ne kuorivat partikkelit katosivat? Mutta sitten tajusin tuotteen nerokkuuden, ne pysyvät koossa juuri sen aikaa, että iholta saa pyöriteltyä kunnolla paksun meikin pois tai vaikeasti pestävän aurinkovoiteen. Tällä ei yksinkertaisesti voi ylikuoria ihoa. Jättää ihon mielettömän pehmeäksi, eikä lainkaan kuivan tai kiristävän tuntuiseksi. Paula's Choice ei käytä tuotteissaan hajusteita ja tässäkään ei ole muuta tuoksua kuin sellainen täysin tuoksuttoman tuotteen tyypillinen tuoksu. 


*Lancôme Miracle Idôle EdP – Yllätin vähän itsenikin kuinka paljon olen käyttänyt syksyn aikana juuri tätä tuoksua. Tosin tuoksussa on pehmeyttä, joka tekee siitä helpon ja sopivan ihan kaikkiin tilaisuuksiin. Tuoksu alkaa pirskahduksella raikasta bergamottia ja mehukkaan makeaa päärynää. Sydäntuoksu on puhdas ja klassisen kukkainen – Isparta-ruusun terälehtiä, Centifolia-ruusua, ruusuvettä ja jasmiinia. Pohjalla patsulia, myskiä, seetripuuta ja vaniljaa. Omalla iholla Idôle on pehmeä ja sopivasti makea tuoksu, aavistuksella raikkautta. Vaikka tuoksussa ei ole vadelmaa, niin ihollani se tuoksuu jännä kyllä hyvin vadelmaiselta. Olin aluksi ihan varma, että tuoksussa olisi vadelmaa, koska tuoksu oli niin selvä. Ihon pH teki kuitenkin tepposet. Idôle on "helppo", se sopii niin töihin, treffeille tai yökerhoon. Voisin laittaa tätä myös työhaastatteluun, koska se ei ole liian hyökkäävä.  Kesto iholla on huikeat yli kaksitoista tuntia, joten pari suihkaisua riittää.


by Raili Pro Glo Perfecting Foundation – Kun meikkitailija Raili Hulkkonen voisiko sanoa vihdoista viimein toi oman meikkisarjansa markkinoille, olin lähes varma, että sarjan meikkivoide tulisi olemaan sellainen, mistä minä pidän. Raili on omistanut koko uransa kauneudelle ja hän jos kuka tietää millaisista meikkipohjista me suomalaiset hivenen iäkkäämmät ihmiset pääsääntöisesti tykkäämme. Luonnollinen lopputulos on minulle aina tärkeintä. Toisille se on täysin peittävä instameikki, itselle taas luonnollinen meikkipohja on sen omimman meikkini ehdoton edellytys. Hyvinä ihopäivinä, kun haluan täydellisen my skin but better -lookin, olen levittänyt voiteen tavoin meikkivoiteen kosteuttavan primerin päälle ihan sormin. Jos taas haluan hivenen peittävämmän lopputuloksen, kerrostan sitä siveltimellä tai beautyblenderilla vielä toisin kerroksen sen sormin levitetyn kerroksen päälle. Meikkivoide tasoittaa hyvin kevyesti ihoa, se antaa oman ihon kuultaa läpi kuitenkin niin, että se tekee siitä paremman näköisen. Samalla kun meikkivoide tasoittaa ihoa, se myös hoitaa sitä. Sisältää mm. puolukka ja E-vitamiinia. Koostumus on ohuen emulsiomaista. Sormin levittäessä kannattaa olla ripeä, sillä tuote istuu hyvin nopeasti kasvoille, jonka jälkeen sitä ei pysty enää työstämään. Tämä on se ominaisuus, jonka vuoksi tuote pysyy loistavasti kasvoilla liikkumatta tunnista toiseen. 

Mitä tuotteita olet käyttänyt ahkerimmin viime aikoina?


Vuoden paras ilmainen joulukalenteri


Arvatkaapa mitä?

Nyt on vihdoinkin se aika vuodesta, kun kauneusbloggaajien joulukalenterin ensimmäisen luukun avaus kolkuttelee ihan oven takana. Jo ylihuomenna sunnuntaina avautuu ensimmäinen luukku. 

Jos olette seuranneet kauneusblogeja pidempään, tiedätte, että kauneusbloggaajien järjestämä kalenteri teille lukijoille on jo monivuotinen perinne. 

Vaikka maailma on pullollaan joulukalentereita, tulee tämä olemaan aina itselleni se tärkein, odotan kanssabloggaajieni postauksia innolla. Mikä parasta myös teille lukijoille kalenteri on täysin ilmainen. Joka päivä jouluun asti löydät kosmetiikkabloggaajien keskuudesta aukeavan luukun. Luvassa on jouluaiheisia postauksia, arvontoja ja tietenkin kosmetiikkaa. 

Jouluaattona jokaisessa blogissa aukeaa oma luukkunsa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa vaikka jouluruokia sulatellessa kaikkien 23 osallistujan viimeisen päivän luukku. Tänä vuonna viimeisen luukun aiheena on - parasta kotikaupungissani jouluna, joten tänä vuonna pääsette kurkistamaan kaikkien kalenteriin osallistuvien bloggaajien kotikaupunkeihin. 

Tänä vuonna blogilleni arpoutui luukku 8. Minulla onkin teille suunniteltuna aivan mahtava juttu sille sunnuntaille, mutta ei siitä vielä sen enempää...

Jos haluat viritellä itseäsi jo joulutunnelmaan, aikaisempien vuosien kalenteripostaukseni löydät alta.

2013   2014   2015   2016   2017   2018

Tänä vuonna kalenteriin osallistuvat seuraavat blogit luukkujärjestyksessä:

su 1.12 Gingerbiscuit
ke 4.12 Laura Loukola
pe 6.12 Meikkiholisti
su 8.12 Keyword: Love
ma 9.12 Virve Fredman
to 12.12 Paletilla
pe 13.12 Dioriina
la 14.12 Viilankantolupa
su 15.12 Glitz & Glam
ti 17.12 Nena Sofia's
ke 18.12 Maria Glow
to 19.12 Miss Aria
pe 20.12 hannamaria
la 21.12 Purkkisirkus
su 22.12 Huulipunamania
ma 23.12 Kerroksia
ti 24.12 Luukku aukeaa jokaisessa blogissa! 
  
Oikein ihanaa viikonloppua ja muistakaa mennä kurkkaamaan kalenterin ensimmäinen luukku sunnuntaina.

Tiedoksi: seuraava postaus ilmestyy poikkeuksellisesti vasta tiistaina.

Coffee eggnog – Kahvinen munatoti


Tämän viikon kun on katsellut ulos ikkunasta pimeyteen, on huomannut hyvin, että nyt on se aika, kun tekee mieli jouda kaikkea mahdollista lämmintä. Usein olen saanut glögikiintiöni täyteen hyvissä ajoin ennen joulua, mutta tänä vuonna ajattelin välttää tuon karikon. 

En tiedä monelleko teistä on munatoti tuttu? Meillä Suomessa tämä on hivenen harvinaisempi pimeän talvi-illan herkku, mutta rapakon takana taitaa olla yksi suosituimpia talvijuomia. Munatotin nauttimiseen kuuluu kuitenkin yksi sääntö – silloin ei lasketa kaloreita!

Munatoti on parhaimmillaan ulkoilun jälkeen tai muuten vain rauhallisena koti-iltana sohvalla makoillessa villasukat jalassa nautittuna. Sen voi nautti yksin tai kaksin, rommilla tai ilman. Koska rakastan kahvia, oma suosikkitotini maustuu tietenkin kahville.


Kahvinen munatoti
2:lle

1 rkl fariinisokeria
1 munankeltuainen
2,5 dl kuohukermaa
2,5 dl espressoa
2 kanelitankoa
4 cl tummaa rommia

Vatkaa keltuainen ja sokeri sakeaksi vaahdoksi. Kuumenna kerma melkein kiehuvaksi. Kaada sitten kuuma kerma ja kahvi munaseokseen koko ajan vatkaten.

Kaada seos mukeihin ja tiputa kanelitanko mukaan mausteeksi. Lisää halutessasi rommi.

Mikä on sinun lempijuomasi talvella?Kaksitoista ajatusta


Bongasin ystäväni Tiian blogista hauskan postausidean ja nyt kun vihdoin on aikaa (vapaapäivä), niin ajattelin ryhtyä tuumasta toimeen. Päivät menevät juuri nyt sellaista vauhtia, että välillä tuntuu, etten meinaa itse pysyä mukana. Onneksi edessä häämöttää melkein viikon pituinen joululoma, jota odotan jo innolla. Viime joulu meni osin töissä, joten tänä vuonna aion ottaa vapaasta joulusta kaiken ilon irti.

Asun: Riihimäellä. Kaupungissa johon en edelleenkään tunne täysin kotiutuneeni, vaikka kotini on nyt täällä. Täällä on periaatteessa kaikki ok, mutta ei tarpeeksi asioita, jotka saisivat minut tuntemaan, että täällä haluan elää aina. Asun kerrostalossa pienkotialueella lähiössä. Tykkään asuinalueesta, sillä täällä on rauhallista ja kivat kävelymaastot aivan takapihalla.

Innostun: Minut on aika helppo saada innostumaan. Innostun jopa mieheni tuomasta suklaapatukasta. Uudesta kirjasta, uudesta suklaasta, siitä, että herätessäni tajuan, että nyt on se päivä, kun ei tarvitse tehdä yhtään mitään. Mies aina sanoo, että minua on hauska katsoa innostuneena, sillä olen sillä hetkellä niin täpinöissäni, että alan puhua pälpättämään melkein taukoamatta. Välillä miehen on vaikea pysytellä mukana, sillä aiheet saattavat vaihdella nopeastikin.


Ihailen: Luontoa. Joka kerran se saa minut sanattomaksi. Kun lähden ulos, minulla on välillä todellisia hankaluuksia liikkua turvallisesti, sillä autot tai muut ihmiset eivät kiinnosta minua. Unohdan välillä kiinnittää niihin huomiota, joudun koko ajan skarppaamaan, että huomaan, mitä ympärilläni tapahtuu. Sen sijaan saatan jäädä ihailemaan yhtä ruohonkortta, joka sattuu olemaan mielestäni äärettömän kauniin muotoinen. Olen monesti ajatellut, että näen maailman eri tavalla kuin monet muut ja koen sen rikkautena, jonka tajusin vasta vanhempana.

Haluaisin: Ihanan rauhallisen joulun miehen kanssa kahdestaan. Vapaa jouluni jo varmistui, mutta miehen kohtaloa joudumme vielä hetken odottamaan.

Luonnettani kuvaa: Harkitseva, rauhallinen ja luotettava, mutta tilanteen sattuessa myös kupliva luonne. Olen myös maailman suurin jääräpää, puoli jota välttämättä monikaan ei tiedä. Olen se tyyppi, joka potki lapsena talon kivijalkaa, kun hommat eivät sujuneet mieleni mukaan. Tänä päivänä en jääräpäisyyttäni toki yhtä selvästi näytä, mutta kaikki mihin päätän ryhtyä, niin niissä pääsen tavoitteisiini, vaikka niitä asioita ei ole montaa ollut, sillä minulta puuttuu kunnianhimo.

Ilostun: Hyvin menneestä työpäivästä, mukavista asiakkaista tai asiakkaista, jotka ovat tulleet luokseni nyrpeänä, mutta lähtevätkin iloisina pois. Miehestäni joka ikinen päivä. Siitä, että nilkkani vihdoin parani. Miten ihanaa onkaan taas olla TERVE. Mitä vanhemmaksi tulen, sen enemmän ilostuu omasta terveydestään, hassua.

Jos voisin tehdä mitä vain: Ostaisin asunnon Karibialta sieluni kodista ja alkaisin pitämään sieltä teille matkablogia sekä kirjoittelisin paikallisesta kosmetiikasta sekä ravintoloista, sillä aikaa kun mieheni työstäisi riippukeinussa tulevia runokokoelmiaan ja kirjojaan.

Haluan ympärilleni: Vakautta, rakkautta, positiivisuutta ja toisten huomioon ottamista.

Haaveilen: Pitääkö tätä enää sanoa, tiedätte kuitenkin jo kaikki vastauksen. Edelleen siitä lottovoitosta, jolla voisi sitten helposti toteuttaa niitä muita haaveita. ;)


En luopuisi: Miehestäni, periaatteessa jos meillä on toisemme, ei millään muulla tässä maailmassa ole väliä. Ei millään materialla, ei millään.

Ajankohtaista juuri nyt: Elän todella paljon hetkessä, enkä mieti juurikaan mitä tänään tulee tapahtumaan. En odota päiviltä mitään, annan niiden yllättää. Sen kuitenkin tiedän, että tänään syödään suosikkiruokaani lohikeittoa, kunhan mieheni pääsee kaupasta kotiin. Työkaverini ilahdutti minua myös äsken viestillään.

Miten sinun viikkosi on lähtenyt käyntiin? Mistä et luopuisi?Designed by FlexyCreatives