Taatelikakku oli pienempänä herkkuani. Vähän isompana unohdin sen jouluherkkulistaltani, mutta viime vuosina olen löytänyt sen uudelleen. Hyvä taatelikakku on maultaan ja koostumukseltaan sellaista, että ensinäkemältä et ole varma, oletko syömässä suklaa -vai taatelikakkua. Hyvän taatelikakun maku on myös suklainen, ilman, että siihen lisää suklaata (tämänkin voi tehdä). Jos sinulla on jotain huonoja muistoja taatelikakusta, niin suosittelen kokeilemaan alla olevaa reseptiä, saatat muuttaa mielipiteesi. ;)
Alla olevasta reseptistä pyörii paljon variaatioita netissä, joten oikeastaan vain kokeilemalla löytää sen mieleisensä. Sen vain sanon, että voilla leivotulla ja margariinilla leivotulla taatelikakulla on eroa kuin yöllä ja päivällä, joten tässä vaiheessa ei kannata alkaa valita sitä "kevyempää" vaihtoehtoa. Sitä paitsi joulu on vain kerran vuodessa ja silloin saa herkutella.
Taatelikakku
200 g kivettömiä taateleita
2 dl vettä
200 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
voita ja korppujauhoja vuoan voiteluun
Pilko pakattu taateli pieniksi paloiksi ja keitä pehmeäksi vedessä. Ota kattila pois levyltä ja lisää voi joukkoon. Sekoita kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja kuohukerma. Sekoita ruokasooda jauhoihin ja kaada siivilän läpi taikinaan. Kaada taateli-voiseos joukkoon kahdessa osassa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 °C n. 1 tunti. Kakun kypsyyttä voi kokeilla puutikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on valmis. Kakun voi säilyttää jääkaapissa folioon käärittynä, jossa se säilyy mehevänä. Kakun voi myös pakastaa.
Taatelin makuista viikonlopun odotusta!
Mä juuri paistelin taatelisuklaa kakkuja, ihan taivaallisia kuulema ♥ Oon aina ennen tehnyt pelkästään taatelista mutta nyt kokeilin suklaalisää ja sopihan se.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua ♥
Mun on varmaan kans pakko kokeilla joku kerta suklaaversiota. :p
PoistaItse teen näin. Keitän taatelit, voin ja sokerin yhdessä ja sauvasekoittamalla sekoita täysin soseeksi, jolloin taatelin palat eivät tunnu. Sitten muut aineet lisäten Amarettoa, jonka nimi on muuttunut, pienen pullollisen, saa Alkosta, maku tosi upea.
PoistaKuulostaa todella hyvältä! 🤤
PoistaLooks tasty :-D
VastaaPoistaPerinteinen kakku,jota ilman joulu ei tule..
VastaaPoistaJuurikin näin. <3
PoistaEn kestä, taatelikakku on mun joulun lemppariherkku <3 Se on niin hyvääää!
VastaaPoistaIhanaa, et on muitakin taatelikakun ystäviä täällä. <3
PoistaTaatelikakku on niin hyvää ja suklaanmakuinen ilman suklaata.Sun reseptillä nyt teen.Taatelipkt,on muttei kermaa jota yleensä on. Kävisikö maito. Ei, käy, ei, kermaa se olla pitää🙂
VastaaPoistaSe on ja kyllä, kermaa sen olla pitää! 😀
PoistaTaatelikakku on niin hyvää ja suklaanmakuinen ilman suklaata.Sun reseptillä nyt teen.Taatelipkt,on muttei kermaa jota yleensä on. Kävisikö maito. Ei, käy, ei, kermaa se olla pitää❣️🙂
VastaaPoistaKaupan taatelit pkt on 250 grammaa. Käytän kyllä koko ”tiiliskiven” kakkuun
VastaaPoistaEi varmasti haittaa enempi taateli. 👌
Poista