Levä ihonhoidon raaka-aineena

*Sisältää mainoslinkkejä

Levää sisältäviä ihonhoitotuotteita on ollut markkinoilla vuosikymmeniä. Kiinnitin ensimmäisiä kertoja asiaan huomiota, kun minulle tehtiin joskus 2000-luvun alussa kasvohoito Thalgon tuotteilla. Tuolloin hoidon tekijä kertoi tuotteista ja niiden raaka-aineista. Thalgohan on ollut olemassa jo vuodesta 1964 lähtien, joten todellakaan mikään uusi juttu levän käyttäminen ihonhoidossa ei ole.

On ollut kuitenkin havaittavissa, että siitä on tulossa uudestaan muodikas raaka-aine. Se on alkanut kiinnostamaan ihan eri tavalla menneinä vuosina. Siksi ajattelinkin nostaa levän esille täällä blogissakin.

MITÄ HYÖTYÄ LEVÄSTÄ ON IHONHOIDOSSA?

Monipuolisuutensa vuoksi ei ole ihme, että yhä useampaa tuotetta mainostetaan levän kautta. Levissä on paljon antioksidantteja, jotka suojaavat ja korjaavat ihoa. Hyvä keino suojata ihoa ulkoisia stressitekijöitä vastaan; ilmansaateita ja auringon UV-säteilyn ihoa vaurioittavalta vaikutukselta.

Levistä voi myös eristää peptidejä ja aminohappoja, jotka lisäävät ihon kimmoisuutta.

Lisäksi levästä saatavat yhdisteet auttavat sitomaan ihoon kosteutta, joten levä toimii loistavasti ihon kosteuttajana.

Merilevät hillitsevät tulehduksia ja ovat usein hyvin siedettyjä.

Levinä kosmetiikassa käytetään useimmiten jättirakkolevää, mutta myös yksisoluisia mikroleviä kuten spirulinaa ja chlorellaa.

Levä on siitä loistava raaka-aine, että se sopii oikeastaan kaikille ihoille sen monipuolisuuden vuoksi. Joten kun ostat uutta tuotetta, erilaisten levien läsnäolo sisällysluettelossa on todellakin positiivinen juttu. 


Iholleni muutama levätuote on ylitse muiden. Laponie of Scandinavialla on ehkäpä luonnonkosmetiikan parhain kasvovesi *Balancing Essence Mist (28 €), joka rauhoittaa ihoa. Sen sisältämä merileväuute kosteuttaa, tasapainottaa ja pehmentää ihoa. Tuotteeseen ei ole lisätty hajusteita, joten se sopii herkällekin iholle. 

*Antipodesin Maya Hyaluronic 72h Hydration Serum (45 €) on todellinen kosteuttava tehopommi. Seerumiin on pakattu leväuutteita, fermentoituja maitohappoja, glyseriiniä ja hyaluronihappoa. 

By mukk -tuotteiden tuloa markkinoille ei voinut olla huomaamatta, pistin heti merkille brändin eleettömän ulkonäön. Lähempi tarkastelu osoitti, että keskeisempinä raaka-aineena toimii levät. Ostin mielenkiinnosta kokeiluun kesän ajaksi kasvovoiteeksi *Light Day Creamin (27,90 €), josta tuli heti lempparituote. Koostumus on lähes vesimäisen kevyttä ja tuote imeytyy ihoon välittömästi. Olen toisinaan jättänyt aamuisin C-vitamiiniseerumin pois. Laittanut iholle ensin tämän ja sen jälkeen aurinkosuojan. Kesäaikaan voiteen sisältämä merivesi pitää poissa mahdollisia helteen aiheuttamia epäpuhtauksia. Sisältää myös punaista mikrolevää ja glyseriiniä. Antioksidanttiset safloriöjy ja E-vitamiini suojaavat ihoa ulkoisilta rasitteilta, jonka vuoksi sopii loistavasti päiväkäyttöön aurinkosuojan alle.

Käytättekö levää sisältäviä ihonhoitotuotteita? Joko juhannussuunnitelmat on tehtynä?

Kuvat: Pexels & Pixabay



Designed by FlexyCreatives