TOP5 Parhaat Limited Edition -joulutuoksut


Joulun aikaan tuoksumaailmassa tapahtuu joka vuosi paljon, sillä brändit tuovat suosituista jopa jo klassikoiksi luokiteltavista tuoksuistaan markkinoille Limited Edition-keräilypulloja. Joten jos joltain on tietty suosikkituoksu lopussa, Limited Edition-pullo on kiva lahjaidea. 

Keräsin tähän postaukseen TOP5 tämän vuoden kauneimmat joulutuoksut*, joista peräti neljää voisi hyvin sanoa klassikoksi ja yksi on ehkä nousemassa siihen kategoriaan vuosien kuluessa. Tuoksut eivät ole uusia, mutta pullot ovat ja ne ovat myynnissä vain rajoitetun ajan. 

Haluaisin muuten tähän väliin sanoa, että monien tuoksufriikkien suosimaan Fragranticaan ei kannata aina luottaa näiden LE-tuoksujen suhteen eikä myöskään aina tuoksunuottien kanssa. Nytkin sivusto väittää usean tämänkin postauksen tuoksun kohdalla: "This is new fragrance", joka ei pidä paikkaansa. Se aiheuttaa sen, että moni kuvittelee sivustollakin tuoksun olevan flanker, vaikka se ei sitä olisi. Pullo on kyllä uusi, mutta tuoksu sisällä ei. Omat tietoni näissä postauksissa perustavat yleensä aina maahantuojalta saatuihin tietoihin, mutta myös esim. Sephoran sivuilla kerrotaan kokemusteni mukaan paljon luotettavimman tuoksujen nuoteista jne. Ne osuvat usein myös yksiin maahantuojilta saamieni tietojen kanssa toisin kuin Fragrantican tiedot. Usein esim. on saattanut olla niin, että Fragrantica väittää tuoksunuoteiksi jotain aivan muuta kuin saamissani lehdistötiedotteissa lukee. 

En väitä, että itselläni olisi aina kaikki tiedot oikein, virheitä saattuu kaikille, mutta pyrin siihen, että tuotetiedot olisivat oikein. Lisäksi aina jos minulla suinkaan itselläni vain on alkuperäinen tuoksu, minun on hyvin helppo täällä kotona ollut verrata, tuoksuuko Limited Edition-pullossa oleva tuoksu samalta kuin alkuperäinen. Tässäkin postauksessa olevista tuoksuista minulla on neljästä alkuperäinen tuoksu itsellä (Sì on ainoa, josta ei ole) ja kyllä tuoksuvat samalle, vaikka Fragrantica osaa uusiksi väittää. Jotkut tarkkanenäiset tosin toisinaan väittävät, että nämä Limited Edition-tuoksut olisivat jotenkin laimeamman tuoksuisia kuin alkuperäiset, mutta itselleni ei ole tullut tällaisia vastaan. 

*Postauksen tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.


GIORGIO ARMANI SÌ EDP NACRE EDITION

Ikoninen ylellinen Sì on saanut jouluksi kimaltelevan sisuksen. Intensiivinen, elämäniloinen ja elegantti tuoksu on täynnä pientä helmiäistä ja ennen suihkauttamista tuoksua pitääkin tämän vuoksi ravistaa. Tykkäänkin usein suihkauttaa tuoksua hiuksiin ja tämä tuo niihin samalla juhlavaa hohtoa.

Alkutuoksu: bergamotia, mandariinia ja cassista.
Sydän: ruusua, nerolia ja jasmiinia.
Pohjatuoksu: puisia vivahteita, ambraa ja vaniljaa.


JEAN PAUL GAULTIER CLASSIQUE EDT COLLECTOR EDITION 2017

Jean Paul Gaultierin tunnustukseksi on sanottava se, että brändi osaa tehdä tuoksumaailman himotuimpia Limited Edition-pakkauksia. Kuka nyt voisi unohtaa Kippari Kallea, Wonder Womania tai Supermania, ei kai kukaan? Silti tänä vuonna jopa Gaultier ylitti itsensä luomalla Classiquelle ja Le Malelle lumisadepalloja muistuttavat jouluiset pakkaukset, jotenkin niin överin hienot ja huikeat. Joskus more is more. ;) Jos minulta kysyttäisiin, mikä on tämän joulun kaunein koriste, vastaus olisi helppo. Kyseessä on siis kevyempi Classique EdT-versio ja itse tykkäänkin enemmän tästä kuin EdP-versiosta noin muutenkin. Classique on aina ollut minulle joulun ajan tuoksu, en osaa selittää, mutta ehkä tietynlainen lämpöisyys ja mausteisuus tekevät siitä hyvin istuvan iholle juuri tähän vuodenaikaan.

Alkutuoksu: mandariinia, anista, päärynää, ruusua, bergamotia ja appelsiinin kukkaa.
Sydän: inkivääriä, luumua, iiristä, orkideaa, ylang-ylangia ja tuberoosaa.
Pohja: santelipuuta, kanelia, myskiä, ambraa ja vaniljaa. 


VIKTOR&ROLF FLOWERBOMB EDP HOLIDAY EDITION 2017

Viktor&Rolf on varmasti yksi innokkaimpia brändejä tekemään Limited Edition-pulloja. Heiltä tulee  hyvin harvoin uusia tuoksuja, mutta sen sijaan pitkin vuotta voi bongailla uusia mitä upeimpia LE-kappaleita. Tänä vuonna klassikkotuoksun joulupullon koristeena on suuri hopeinen kukka. Flowerbombhan on tuoksuna hyvin sensuelli, pehmeä ja siinä on itämaisia vivahteita. 

Alkutuoksu: bergamotia, teetä ja osmanthusta.
Sydän: jasmiinia, orkideaa, ruusua, freesiaa ja appelsiininkukkaa.
Pohja: myskiä ja patsulia.


YSL BLACK OPIUM EDP FIREWORKS EDITION

Muutama vuosi sitten YSL:n Black Opium valloitti kosmetiikkabloggaajat pauloihinsa. Muistan yhdet pikkujoulut, kun puolet porukasta tuoksui Black Opiumille. Tämä oli minusta aika vahva merkki siitä, että tuoksusta tulee ikoni. Tuoksu on juhlan kunniaksi puettu kullalta, hopealta ja vaaleanpunaiselta välkehtivään juhlapakkaukseen. Black Opiumissa on asennetta ja mystisyyttä gourmand-vivahteilla.

Alkutuoksu: punapippuria, appelsiinin kukkaa ja päärynää.
Sydän: kahvia, jasmiinia, karvasmantelia ja lakritsia.
Pohja: kashmir-puuta, vaniljaa, seetriä ja patsulia.


YSL MON PARIS EDP FIREWORKS EDITION

YSL:n tuoksuperheen uusin tulokas Mon Paris on puettu hopeaan ja vaaleanpunaiseen glitteriin. Tuoksun alku on hedelmäinen, sydän kukkainen ja lopulta vastassa on tumma chypre-pohja. Mon Paris on kupliva, pyörryttävä ja eloisa, ihan kuin Pariisi. 

Alkutuoksu: mansikkaa, vadelmaa, päärynää, appelsiinia ja mandariinia.
Sydän: jasmiinia, appelsiinin kukkaa, pionia ja hulluruohoa.
Pohja: patsulia, myskiä, ambroxania, jäkälää, seetriä ja vaniljaa.

Mitä mieltä olette juhlakauden Limited Edition-tuoksuista? Herättikö joku pullo sydämentykytyksiä? Toivotteko jouluksi tuoksuvaa lahjaa?

HUOM! Seuraava postaus poikkeuksellisesti vasta maanantaina, tämä joulun aika aiheuttaa allekirjoittaneelle pientä kiirusta. Joten oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

*Tuoksut PR-näytteitä saatu blogin kautta.





  1. Gaultierin tuoksu on upea ja sen kyllä heti nappaisin itselleni, jos vaan lompakko olisi yhteistyössä kanssani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa varsinkin joulun jälkeen katsella, jos olisi jäljellä, lompakkokin voisi olla suostuvaisempi yhteistyöhön. ;) Ihanaa torstaita Outi! <3

      Poista
  2. Kiinnostavia tuoksuja! Gaultier olisi kuvauksesta päätellen just mulle :) En ole tuoksuja koskaan lahjaksi saanut, läheiset varmaan tietävät että haluan ne itse ostaa, se vaatii tutkimista ja useita tuoksuttelu kertoja ;)
    Kivaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tein nuorempana niin, (kun mulla oli jo silloin melkoinen läjä tuoksuja), että kirjoitin aina muutaman ylös, mitä toivoin ja niistä sitten yhden sain. Helpompi ostaa niin ei tule huteja, mutta aattona en sitten itsekään tiennyt, minkä saan, joten oli vielä jännitystä omaltakin osalta. :D Tuoksu ei ole oikeasti mikään helppo lahja ostaa, jos ei ole täysin varma toisen mausta.

      Poista
  3. Tuo Gaultier ❤️ Haluaa, mitäköhän löytää.. Vasta sinun blogisi myötä olen löytänyt nuo Gaultierin tuoksut, jotenkin vierastin niitä ennen, nyt enemmän tutustunut ja pienen mietinnän jälkeen tykännyt, varsinkin talvella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi olla Sokoksen ja Stockmannin ja Kicksin valikoimissa. Valitettavasti verkkokaupoissa en ole nähnyt. Itsekin tykkään juuri enemmän talvella näistä, kesällä usein liian lämpimiä ja mausteisia, jos ei sitten ole kylmä ja sateinen päivä, jolloin kesälläkin joskus huomaan pistäväni. :)

      Poista
  4. Näistä ainoastaan Si on tuttu siinä mielessä, että olen sitä livenä tuoksutellut aika paljonkin. Kampaajallani on se siinä peilipöydällä, niin silloin tulee ko. tuoksua suihkuteltua. Tuoksu on todella miellyttävä, lempeä ja kuitenkin hienostunut<3 Ostin jo itselleni yhden tuoksun joululahjaksi Bernerin ystävämyynnistä. Se riittäköön;) Sun tuoksukuvauksia on aina kiinnostava lukea ja yritän niiden perusteella saada tuoksut mielikuviini;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muuten just mietin, että sä voisit tykätä tosta Sì-tuoksusta, siinä on kuitenkin hienostuneisuutta kuten siinä suosikissakin Chanel 5:ssä. ;)

      Poista
  5. Rohkenin vasta tulla tänne, kun olin omani vastaavan julkaissut, sillä en halunnut saada vaikutteita. <3 Ensinnäkin niin ihanan kauniit herkät kuvat. Toisekseen kaikki tuoksusi minunkin mieleen. Si-tuoksua olen tuoksutellut monen monet kerrat ja tykkään siitä ja olen tykännyt alusta asti. <3

    En pysty valitsemaan suosikkia, mutta vuoden suosikki tänä vuonna on ja senhän arvaatkin eli Bonbon. <3 Mutta jos katselee vain tuoksupulloja, niin aivan ihania kaikkia, mutta täytyy sanoa, että jollain tasolla tuo Gaultier oikein hytisyttää ihastuksesta, sillä lumisadepallo, niin kekseliästä ja jo kun luulin ettei Wonder Womanin jälkeen enää voi tulla kivempaa tuoksupakkausta ja tulihan se sieltä.

    Mon Parisia rakastan, se on jännä tuoksu, käyn sitä välillä ihan sniffailemassa, hih. Sitten tuo Black Opium, voi autuus vihdoinkin omana, eikä tarvitse ystävääni Ninaa vaan tuoksutella <3

    Ihana postaus Jonna ja vannon, että vuoden parhaissa on viisi tuotetta kussakin sarjassa, siis vannon. ;)

    Mukavaa iltaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gaultierin pullo on upea, mutta tuoksuina Black Opium on näistä ehdottomasti sellainen mitä käytän eniten ja Sì:stä tykkään myös todella paljon. :)

      Mukavaa to-iltaa Tiia. <3

      Poista
  6. Gaultierin pullo on upea ja kutsuvasti kerroit siitä. Mutta eniten minua kiinnostaa tuo Black Opium, kävin sitä joku päivä tuoksuttelemassakin.
    Tuo SI -tuoksukin kiinnostaa.
    Kiitos tuoksuvasta joulupostauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gaultier on kuin joulukoriste, mutta Black Opium on tosiaan todella ihana. <3

      Ole hyvä Tuula ja ihanaa joulun odotusta sinne.

      Poista
  7. Ihanaa,sielläkin on aloitettu jouluhössötys! ♡_♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pikkuhiljaa, ei meinaa millään riittää aika kaikkeen niin on vähän karsittava. ;)

      Poista
  8. JPG:n pakkaus on kyllä ihan mieletön. :)

    VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives