Suosikkituoksuni 2000-luvulta joita voi ostaa tänä päivänä

*Sisältää mainoslinkkejä

Ensinnäkin kiitos vastauksistanne 90-luvun suosikkituoksujani koskevaan postaukseen. Pitkästä aikaa aihe kirvoitti enemmän keskustelua kuin yleensä. Siitä innostuneena ajattelin, että kerron teille vielä viisi suosikkituoksuani 2000-luvulta, siis sellaisia tuoksuja, jotka ovat ilmestyneet vuosien 2000-2009 välillä. Jos minulta kysytään, niin 90-luku ja 2000-luvun ensimmäinen vuosikymmen olivat isojen markkinoiden tuoksujen osalta vielä kulta-aikaa. Silloin luotiin monia klassikkoja, joita myydään tänäkin päivänä. Sen jälkeen tuoksumarkkinat muuttuivat mielestäni radikaalisti. Uusia tuoksuja ja niiden moninaisia flankereita alkoi tulemaan markkinoille sitä tahtia, että oli enää vaikea pysyä perässä. Tuohon asti olin vielä hyvin kartalla jokaisesta tuoksu-uutuudesta.

Vuosituhannen alussa tuoksujen laatu pysyi samanlaisena kuin 90-luvulla. Ne kestivät pääsäntöisesti iholla pitkään ja tuoksupyramidit olivat moninaisia. Sen sijaan 90-luvun loppupuolella suosittuja olleet raikkaat vesituoksut joutuivat vuosikymmenen edetessä antamaan vähitellen sijaan toisenlaisille trendeille. Vuosituhannen alun tuoksuista, moni tuoksu on tänäkin päivänä varsin edullinen, jos vertaa niiden hintoja nykyiseen hintatrendiin, joka on jyrkästi nouseva.

VERA WANG PRINCESS (21,70 €) – Henkilökohtaisesti todella tärkeä tuoksu, sillä tätä tuoksua oli ylläni, kun tapasin ensimmäisen kerran puolisoni. Muistan, että mietin tuolloin tuoksuni todella tarkasti ja jostain syystä tämä tuntui sopivan tilanteeseen parhaiten. Rakastan tuoksua edelleen, sillä se on todella uniikki, eikä tämänkaltaista ole toista markkinoilla. Hinta on jatkuvasti naurettavalla tasolla tuoksun laatuun nähden. En voi käsittää, että tällä hetkellä halvimman hinnan löysin Sokoksen verkkokaupasta reilut 20 euroa. Normaalistikin pullon saa kolmella kympillä monista paikoista. Princess lanseerattiin vuonna 2006. Tuoksu on kukkainen, mutta siinä on ambrasta ja suklaasta johtuva todella makea vivahde. Kuvailisin tuoksua hedelmäiseksi, vaniljaiseksi ja suklaiseksi, ripauksella kukkaisuutta. Tuoksu alkaa lumpeella, aprikoosilla, vihreällä omenalla ja mandariinilla. Sydän on vähintäänkin mielenkiintoinen tummaa suklaata, guavaa, tiarekukkaa ja tuberosaa. Pohjalla vaniljaa, ambraa ja puisia vivahteita. Kestää iholla kymmenisen tuntia. Princess on siitä jännä tuoksu, että vaikka siinä on gourmand-vivahteita, se ei ole silti liian makea. Toimii hyvin varsinkin lämpimässä ilmastossa, mutta sopii myös Suomen talveen pehmeytensä vuoksi. Tämä on mielestäni yksi aliarvostetuimpia tuoksuja, mistä puhutaan aivan liian vähän. Toisaalta tällaiset tuoksut on kivaa pitää omana salaisuutena, ainakin tähän asti. ^_^


GIVENCHY ANGE OU DÉMON LE SECRET (45,92 €) – Toinen henkilökohtaisesti erittäin tärkeä tuoksu on Givenchyn Ange Ou Démon Le Secret, sillä tämän ostin häämatkatuoksukseni vuonna 2010 lentokentältä. Olin aiemmin löytänyt tästä lehden välistä näytteen ja tiesin, että tämä on se tuoksu, josta haluan häämatkani muistaa. Tuoksu julkaistiin vuonna 2009. Se on todella mielenkiintoinen. Aluksi iholle laitettaessa siinä on raikkautta, mutta se muuttuu nopeasti kukkaisen hedelmäiseksi ripauksella puun vivahteita. Tämä on myös niitä tuoksuja, että tämä on juuri siitä hieno, koska tässä ei ole selkeästi mitään vaan vähän kaikkea, joka tekee siitä täysin omanlaisensa. Tuoksu alkaa teellä, karpaloilla ja sitruunalla. Sydän on kukkainen; pionia, jasmiinia ja lummetta. Pohjalla patsulia ja puisia vivahteita. Ehdottomasti kevät -ja kesätuoksu kukkaisen raikkautensa vuoksi. Ihollani tässä on kuitenkin pieni ripaus makeutta ja saippuaisuutta. Kestää iholla yli 10 tuntia, joten päivän aikana tuoksua ei tarvitse lisätä.

HERMÈS UN JARDIN SUR LE NIL (75,95 €) – Luulen, että pidempään blogiani seuranneet olisivat olleet yllättyneitä, jos tämä raikkaiden tuoksujen aatelinen ei olisi päässyt tälle listalle. Olen varmaan sanonut vuosien saatossa kaikki tästä tuoksusta täällä, sillä en varmasti ikinä kyllästy tähän. Siinä missä Issey Miyaken tuoksujen raikkaus saa minulle sellaisen äklön olon, tämä ei tee sitä koskaan. Johtuu siitä, että Un Jardin Sur Le Nil tuoksuu luonnollisen raikkaalle, kun taas Miyaken tuoksujen raikkaus on jollakin tavalla esanssisen epäaito ja hyökkäävä. Hermésin tuoksun raikkaus on taas kuin aamukasteinen niitty. Tuoksu julkaistiin vuonna 2005 ja löysin tämän Pariisin lentokentältä vaihtolaskun aikana. Siitä asti tuoksu on ollut tuoksukaappini kulmakiviä. Tuoksun alussa greippiä, vihreää mangoa, tomaattia ja porkkanaa. Sydämessä lootusta, osmankäämiä, appelsiinia, hyasinttia ja pionia. Pohjalla myskiä, iiristä, suitsuketta, karhunputkea ja kanelia. Kesto on ihollani 6-8 tuntia ja tätä voi suihkutella aika huoletta päivän aikana lisää, koska tämä ei ole tuoksuna lainkaan hyökkäävä. Käytän tätä toisinaan myös töissä. 

*NINA RICCI NINA EDT (38,90-57,90 €) – Tuoksu julkaistiin vuonna 2006. Ostin ensimmäisen pulloni laivalta, jonka jälkeen tämä on ollut harvoja tuoksuja, joita minulta löytyy oikeastaan jatkuvasti. Ostan uuden, kun edellinen loppuu. Nina on sitruksisen makea, mutta siinä on myös hedelmäisiä, vihreitä ja kukkaisia vivahteita. Tuoksussa raikkaus, makeus ja vihreys ovat täydellisessä tasapainossa. Tämä on helppo tuoksu niinäkin päivinä, kun ei ole ihan varma, mitä tuoksua haluaisi pistää. Nina alkaa sitruunalla ja limellä. Sydämessä Granny Smith omenaa, praliinia, pionia ja hulluruohoa. Pohjalla puisena vivahteena omenapuuta ja seetriä, näiden lisäksi puuterista myskiä. Kesto ihollani kahdeksisen tuntia.


*LANCÔME MIRACLE EDP (59,90-91,90 €) – Olisin voinut ottaa tähän juttuun mukaan myös *Dolce & Gabbanan Light Bluen (41,90-108,50 €), mutta se olisi ollut vanhan toistoa, joten puhutaan tänään enemmän Lancômen Miraclesta. Tuoksu lanseerattiin vuonna 2000 ja se olikin vuosituhannen alun yksi suurimpia tuoksulanseerauksia. Edelleen aina tätä laittaessa, mietin, miten erityisiä tuoksuja ennen tehtiin, muutkin kuin niche-brändit. Tuntuu, että vuosien saatossa sarjatuotanto voitti laadun, eikä ihme, että yhä useampi etsii tuoksunsa niche-tuoksujen maailmasta. Ennen siihen ei ollut edes tarvetta. Miracle on kukkaistuoksu, jossa on mausteisuutta, kirpeyttä ja hedelmäisyyttä. Omaan nenääni jopa ripaus trooppisuutta ja saippuaisuutta, joka tekee siitä täydellisen kesätuoksun. Miracle alkaa litsillä ja freesialla. Keskustassa magnoliaa, pippuria, inkivääriä, mandariinia ja jasmiinia. Pohjalla jasmiinia, myskiä ja makeutta tuovaa ambraa. Tämä vie minut aikaan, kun olin parikymppinen. Silloin kaikki oli hauskaa ja huoletonta. Tämä on tuoksu, joka tekee mielen onnelliseksi. Kestää ihollani kymmenisen tuntia.

Mitä 2000-luvun tuoksuja sinä käytät edelleen?

Kuvat: Freepik ja Pixabay


  1. Armanin Acqua di Gió. Sitä saa onneksi naisten tuoksuna tilaamalla tai joiltain laivoilta. Taitaa olla jopa 90-luvulla, kun tämä lanseerattiin. Ja sitten Fresh Sugar Lemon on yksi ikisuosikkini. Nyt säästelen viimeisiä millejä siitä. Ostin sen reissusta itselleni ja muistan aina New Yorkin, kun käytän sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kans ihana tuoksu. Se on oikeasti jännä, et lopetettu sitä ei ole, mut vaikea saada. Itse ostin muutama vuosi sitten pullon sitä varastoon, koska se oli mun yks lempparituoksuja parikymppisenä. 😍

      Poista
  2. Kiva postaus, tuoksut ei olleet tuttuja :) valmistusvuosista ei ole hajua, mutta Lancómen Hypnosea on löytynyt kaapistani moneen kertaan vuosien aikana. YSL Baby Doll on myös överi imellys hajumuisto vuosien takaa, en tiedä valmistetaanko enää mutta 2000-lukua taisi olla kun ostin sen. Hypnosea siis käytän mutta Baby Doll ei omaan makuun enää olis ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypnose on kyllä kans tosi kiva tuoksu. Jos tää olis top10, se olis ollut mukana. ❤️ Joo aah, Baby Doll, olin ihan unohtanut koko tuoksun. 😅

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives