Parhaat aurinkosuojat jokaiseen tilanteeseen

*Sisältää mainoslinkkejä

Tällä hetkellä on kieltämättä olo, että kevät ei saavu tänä vuonna ollenkaan, mutta viikon päästä voi olla jo toisin. Käytän aurinkosuojaa kasvoilla ympäri vuoden. En ole hetkeäkään katunut sitä. että aurinkosuojasta on tullut tärkein osa ihonhoitoani. Päinvastoin, kadun sitä, että nuorempana käytin aurinkosuojaa hyvin harvoin ja vielä muutamia vuosia takaperin ajattelin, että riittää, kun käytän sitä keväisin ja kesäisin. Täydellisen väärä ajatusmaailma, josta sitten ihoni alkoi ikääntyessä ilmoittelemaan maksaläiskän voimin. Kasvot olivat yksinkertaisesti saaneet tarpeeksi suojaamattomasta auringossa olosta. Kun aloitin aurinkosuojan käytön joka päivä, maksaläiskä ei ole enää ilmestynyt takaisin, saatika, että sen tilalle olisi tullut uusia. Joten älkää tehkö kuten minä, jos teette, aloittakaa aurinkosuojan jokapäiväinen käyttö NYT.

Tavallaan ymmärrän, että vuosia sitten aurinkosuojan käyttö oli jollakin tapaa vastenmielistä, koska koostumukset eivät olleet läheskään sellaisia kuin tänä päivänä. Tämän vuoksi, monet edelleen välttelevät suojan käyttöä vuoden ympäri. Voiteet ovat kuitenkin vuosien saatossa kehittyneet ja jokaiselle löytyy varmasti sellainen tuote, jota haluaa päivittäin käyttää. Nykyään törmään enää todella harvoin tahmaisiin ja hikoilua aiheuttaviin voiteisiin. Tai sellaisiin, jotka saivat kasvot kiiltämään niin, että heijastui varmasti vastarannalle kilometrin päähän.

Omassa käytössä vaihtelen aurinkosuojia ahkerasti, koska käytän aina tiettyjä aurinkosuojia tietyissä tilanteissa. Vuosien saatossa on tietenkin muodostunut omat lempparit ja välillä uusia testaillessa, löytyy uusiakin suosikkeja. Kaikkia yhdistää seuraavat asiat; helppo levittyvyys, puolihimmeä pinta (en välitä liian mattaavasta lopputuloksesta, mutta liian kiiltäväkin on ei toivottu asia), kosteuttavuus ja tietenkin se, että suoja todella toimii. 


Jos tiedän viettäväni paljon aikaa ulkona tai oleilevani pitkiä aikoja auringossa esim. matkoilla, en edes harkitse käyttäväni kasvoilla muuta kuin Riemannin P20 SPF30 (n. 16 €). En uskonut ollenkaan aluksi tuotteen lupaukseen, että sitä ei tarvitse lisätä. Varsinkin, kun meille on juuri opetettu, että suojaa pitää ahkerasti lisätä päivän aikana. Brändi on tehnyt itse tuotteelle kliinisiä tutkimuksia, joissa on todettu suojavaikutuksen pysyvän jopa 10 tunnin ajan. Mikä olisi helpompi tuote kuin sellainen, jota ei päivän aikana tarvitse lisätä? Voide kestää myös 4x20 minuutin uintikertaa, jos et pyyhkeellä hankaa ihoa kuivaksi. Voide on väriltään kellertävää ja koostumus emulsiomaista. Tuotteeseen ei ole lisättyä tuoksua, mutta siinä on hivenen lääkemäinen vivahde, joka tosin katoaa nopeasti levityksen jälkeen. Koostumus on erittäin miellyttävää. Levittyy iholle pehmeästi ja imeytyy nopeasti. Ei jää valkeaksi, eikä tahmeaksi. Jättää puolihimmeän pinnan, joten sopii monen iholle, koska ei ole liian rasvainen, mutta ei liian kuivattavakaan. Sisältää mm. kosteuttavaa skvalaania. Toimii meikin alla. Suoja on kemiallinen, joten ennen auringolle altistumista olisi hyvä antaa tuotteen vaikuttaa 15 minuutin ajan. Syyskussa teimme puolisoni kanssa Rodoksella road trip -retken Jeepin kyydissä. Laitoin voiteen aamulla puoli kahdeksan aikoihin kasvoille ja olimme reissulta takaisin klo 19. Olen melko herkkä palamaan, mutta vaikka olin koko tuon ajan vääjäämättä paljon auringossa, kasvoni säilyivät palamatta. Tiedän, että tämä todella toimii, koska olen huomannut, eteen päivety tuotteen läpi niin paljon kuin muiden aurinkosuojien. Toki tämänkin läpi aurinko vähitellen tarttuu, mutta ei sillä tavalla kuin muiden suojien läpi. Kannattaa muistaa sillä ainoalla levityskerralla levittää tuotetta kunnolla, koska liian ohuelti levitettynä, se ei toimi kuten pitäisi. Riemannin tuotteita myy mm. Sokos, Citymarket ja jotkin apteekit. Voiteesta on olemassa kasvoille myös SPF 50 -versio, mutta olen kokenut tämän pienemmän suojan tuotteenkin täysin riittäväksi.

Aurinkosuoja jota tykkään laittaa varsinkin vartalolle (käytän myös kasvoilla) on *Avènen Intense Protect SPF 50 (25,20 €). Otan aina tätä matkalle mukaan, sillä 150 ml:n tuubi on melko riittoisa ja litteänä se on helppo ottaa mukaan. Hajusteettoman voiteen sävy on aavistuksen persikkainen. Iholle levitettynä se ei jätä valkoista efektiä, kuten kemialliset suojat eivät yleensäkään tee. Tuotteen on tutkittu olevan myös koralliystävällinen, jos tämä on teille tärkeä asia. Voide levittyy iholle miellyttävästi, eikä se sisällä silikonia. Tuntu iholla on miellyttävä. Imeytyy nopeasti. Ei tunnu rasvaiselta, mutta jättää ihon pinnan hivenen kiiltäväksi, joten rasvoittuvan ihon omaavat eivät välttämättä pidä koostumuksesta. Sen sijaan normaali- ja kuivaihoisille se on loistava. Sopii hyvin herkimmällekin iholle. Aurinkovoide on lisäksi vedenkestävä. Sopii tarvittaessa myös meikin alle.

Kasvoille minulla on tällä hetkellä kolme ehdotonta suosikkia, joita vaihtelen fiiliksen mukaan. Kaikki toimivat loistavasti kaikkien meikkipohjien alla, eivätkä kirvele silmiä. Ovat kevyen tuntuisia ja kosteuttavat ihoa. SKIN1004 Madagascar Centella Hualu-Cica Water Fit Sun Serum SPF 50  (27,20 €), tuntuu olevan niin suosittu, että se on lähes kaikkialta loppu. Notino oli ainoa itselleni tuttu paikka, missä tuotetta oli vielä varastossa. En ihmettele suosiota, sillä ohut emulsiomainen suoja on ollut pitkään omakin lemppari. Jostain syystä tuntuu, että ihan parin viime kuukauden aikana muutkin ovat tämän löytäneet. Koostumus on erittäin ohutta, jopa juoksevaa. Imeytyy ihoon hetkessä, eikä jätä tahmeaa pintaa. Koostumuksensa vuoksi loistava aurinkosuoja meikin alle. Soveltuu mielestäni hyvin kaikille ihotyypeille. Jättää sellaisen puolihimmeän pinnan, mistä pidän. Tykkään vaihdella tuotteita erilaisten koostumusten välillä ja siksi toisina päivinä tartun *Cliniquen Superdefence SPF 40 (30,90-46,90 €) suojaan. Geelimäinen voide on iholla mukavan kosteuttava. Tuotteella on paljon ihonhoidollisiakin vaikutuksia, joka tekee siitä aamuisin helpon tuotteen. Laitan alle vain C-vitamiiniseerumin, eikä erillistä voidetta tarvita, sillä tämä toimii myös päivävoiteena. Jos kuitenkin pitäisi valita vain yksi aurinkosuoja meikin alle, se olisi *Sensain Essence Day Veil SPF 30 (160,95 €). Hinta on lähes tähtitieteellinen, mutta jos haluat panostaa ja haluat kasvoille aurinkosuojan, joka toimii myös päivävoiteena meikin alla, eikä tunnu edes sitä millin vertaa aurinkosuojalta, niin tämä on tuotteesi. Kevyen emulsiomainen Day Veil kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja jättää sille miellyttävän pinnan. Tuoksu on erittäin kevyt. Sensain tuotteille sellainen tyypillisen raikkaan puhdas ja aavistuksen kukkainen.Käytätkö aurinkosuojaa ympäri vuoden vai kaivatko tuotteet esiin vasta kevään tullen?

Kuvat: Pexels

 1. Käytän ympäri vuoden! Kiitos vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja hienoa kuulla, että meitä ympäri vuoden käyttäviä alkaa olla yhä enemmän. 😄

   Poista
 2. Pitäisi kyllä käyttää vuoden ympäri. Tulee ajateltua ettei tarvitse kuin kesän paahteessa. Palan herkästi enkä oikeastaan rusketu lainkaan, joten ei tule ylimääräisiä köllöteltyä. Pitää jatkossa päivittää päivävoiteet suojakertoimellisiin :)
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin sitä itsekin ennen ajattelin. Juuri toi, et käyttää korkeakertoimista päivävoidetta auttaa jo kovasti ja on matalampi kynnys käyttää joka päivä. 😊

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives