Kevät Ainolassa


Moni teistä varmaan muistaa, kun kirjoittelin viime kesänä käyneeni ensimmäisen kerran Ainolassa? Kerroin silloin, että paikassa oli jollain tavalla lämmin ja jännittävä henki, sellainen, että sieltä ei haluaisi lähteä pois. Jo joulun aikaan päätimme mieheni kanssa, että haluamme nähdä miltä Ainola näyttää keväällä ja löimme päivän etukäteen lukkoon. Ihan sovittuun päivään asti toivoin, että puiden lehdet ehtisivät aueta ennen käyntiämme, mutta koska kevät oli täällä etelässäkin tänä vuonna myös myöhässä niin eihän ne ehtineet. Nyt kun katselen 4.5. otettuja kuvia, se ei haittaa yhtään. Sillä meitä suosi aivan uskomattoman upea keväinen sää, se oli päivä, kun aurinko tuntui tänä keväänä ensimmäistä kertaa edes lämmittävän kunnolla. Tuona päivänä loistivat vielä poissaolollaan tulevan kesän turistiruuhkat ja paikassa vallitsi mieletön hiljaisuus. Kuviin sain tallennettua Ainolan ehkä paljaimmillaan kauniissa kirkkaassa kevätauringossa. 

Saimme mieheni kanssa kulutettua kierroksellamme aikaa tuona päivänä melkein kaksi ja puoli tuntia, kun poikkesimme vielä lopuksi Kahvila Aulikseen tietenkin Janne-leivokselle, jota ei kyllä voi ohittaa Ainolassa käydessä. Suosittelen lämpimästi, jos joskus tuonne päin suuntaatte. Ihmettelimme junalle kulkiessamme sitä, miten siellä menee aika niin siivillä. Syy on varmasti se, että koko paikka ikäänkuin kutsuu sinut tervetulleeksi. 


Oletteko käyneet Ainolassa?

Ainola on auki 2.5.-1.10.2017 ti-su 10-17, suljettu maanantaisin ja juhannuksena pe-la 23.-24.6. Maksuton sisäänpääsy museokortilla.


 1. En ole käynyt, näyttää kyllä kivalta ja tunnelmalliselta paikalta :) nam mikä herkkuleivos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi leivos on ihan törkeä hyvää vadelmaa, kinuskia ja suklaata. :p

   Poista
 2. Mun täytyy ehdottomasti käydä täällä tänä kesänä, het kun kalenterissa on sopiva paikka. Kuinka lähelle Ainolaa pääsee junalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella lähelle, Ainolan asemalta kuin suoraa tietä kävellen kilometri (jalkakäytävä löytyy). Menee ehkä 10 minuuttia kävellessä. :)

   Poista
 3. Sain kuulla keväällä Jannen musiikkia sellolla ja pianolla, kun meillä kävivät töissä Matti Makkonen ja Nazig Azezianin konsertoimassa ja kyllä ne kappaleet aina saa ihokarvat pystyyn ja kyyneleet silmiin. Tuonnehan pitäisi ehdottomasti mennä, tunnelman voi aivan aistia kuvista ja jotenkin myös paikan rauhallisuuden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne saa, tippa nopeasti linssissä. Käy ihmeessä, tuolla on sellainen jännä jollainen tapaa maagisen upea tunnelma jonka voi aistia, varmaan siksi kun se on säilytetty samanlaisena.

   Poista
 4. En ole käynyt, mutta kohtahan tuokin paikka on pari junapysäkkiä lähempänä, eli toivon mukaan saan itseni sinne joskus hilattua :D Kehä kolmosen ulkopuolella, näissä Uudenmaan pohjoisemmissa pikkukaupungeissa sekä Hämeessä on kyllä viehättäviä paikkoja! Itsehän rakastuin tässä tovi sitten Kotkaan, sinne on pakko palata kesämmällä tsekkaamaan, miltä ne kaikki upeat puistot näyttävät kukinnan aikaan ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama ei meilläkään montaa pysäkkiä ole, mutta silti meni seitsemän vuotta ennen kuin saatiin aikaiseksi. Toivottavasti sulla ei mene yhtä kauaa. :D

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives