Korealaisen kosmetiikan eli K-Beautyn suosikkituotteet

 *Sisältää mainoslinkkejä, kuvat Pexels

K-Beauty ei ole ehkä tänä päivänä enää yhtä muodikasta meillä ihonhoidossa kuin vielä muutamia vuosia sitten. Monet meistä ovat kuitenkin ottaneet tuotteet vuosien saatossa omakseen, minäkin. Vaikka ihonhoitofilosofiani ei tänä päivänä ole millään tavalla K-Beautymaista kerrostamista, tykkään silti käyttää tuotteita osana ihonhoitoani. Rakastan kevyiltä tuntuvien tuotteiden miellyttäviä ja erittäin kosteuttavia koostumuksia. Ne toimivat aina hyvin yhteen muiden käyttämieni ihonhoitotuotteiden kanssa. Vuosien saatossa on kertynyt muutama suosikkituote, joita ostan aina uudestaan. Tuoksut ovat tuotteissa yleensä hyvin mietoja, mutta omista suosikeistani löytyy paljon myös tuotteita, joihin ei ole lisätty hajusteita. Ne ovatkin loistavia erityisesti herkälle iholle.

Varmasti eniten käyttäni tuote on Pyunkang Yulin Essence Toner. Se on hinta/laatusuhteeltaan ehdottomasti paras hoitovesi, mihin olen törmännyt. Uniikin tuotteesta tekee sen koostumus. Essence Tonerin pohja ei ole vettä, vaan pohjana toimii Coptis Japonica -uute (91,3%) jota on käytetty perinteisessä kiinalaisessa ja korealaisessa lääketieteessä. Se on rauhoittava antioksidantti ja ihoa rauhoittava aine. Erittäin kosteuttava hoitovesi on loistava tuote varsinkin talviaikana. 

Seerumisuosikkeja löytyykin sitten useampia. Ensimmäisenä on pakko mainita *Klairsin Freshly Juiced Vitamin Drop, joka on tehokkain C-vitamiiniseerumi, mitä alle neljällä kympillä saa. Klairsin tuote on hellävarainen ja loistava niille, jotka eivät ole aiemmin C-vitamiinituotteita käyttäneet. Sisältää 5% askorbiinihappoa. Pieni pitoisuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tämäkin olisi tehokas tuote, päinvastoin. Monissa ihonhoitotuotteissa viiden prosentin pitoisuus vaikuttavissa raaka-aineissa on usein juuri ideaalein toimivuuden kannalta. Alempi pitoisuus kuitenkin parantaa siedettävyyttä. Sisältää lisäksi ihoa tehokkaasti rauhoittavaa rohtosammakonputkea, sekä kosteuttavaa glyseriiniä. 

Talvella tykkään hemmotella ihoa rauhoittavilla tuotteilla ja siihen tehtävään kolme seerumia on ylitse muiden. *Puriton Centella Green Level Buffet Serum on herkkäihoisen unelmaseerumi. Tuote sisältää lähes 50% centella-uutetta, joka kosteuttaa ja rahoittaa ihoa. Ikääntyvälle iholle kimmoisuutta ja kosteutta taas antaa *Mizonin Peptide 500 Anti-age Serum. Kolmantena on pakko mainita *Mizonin Snail Repair Intensive Ampoule, joka sisältää peräti 80% ihoa tehokkaasti rauhoittavaa etanauutetta. Tällä saa jopa atooppisen ihottuman rauhoittumaan. Jos budjetti on tiukka, niin K-Beautyn valikoimista saa loistavia seerumeita 25-40 eurolla.

Puhdistustuotteista suosikkini on Puriton geelimäinen *Defence Barrier pH Cleanser. Tuotteeseen ei ole lisätty tuoksuja, mutta siinä on käytetty tea tree leaf oilia ja itse ainakin haistan sen lievänä raikkaana tuoksahduksena tuotteessa. Puhdistaa ihon hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. Sopii hyvin öljyn tai balmin jälkeen toisen vaiheen puhdistustuotteeksi tai sitten aamupesuun yksinään. Tekee ihosta raikkaan ja pehmeän.

"Salainen paheeni" ihonhoidossa on erilaiset silmänympäryslaput, joista en ole luopunut, vaikka olen yksinkertaistanut ihonhoitoni. Ne ovat luksustuote, josta nautin täysin siemauksin tarpeen tullen. Tykkään niiden virkistävästä vaikutuksesta aamuisin. Purkki kannattaa säilyttää jääkaapissa, niin aamulla saa silmien alle kunnon virkistyksen. *Mizonin Snail Repair Intensive Golden Eye Gel Patchit ovat olleet käytössäni vuosia. Hydrogeelinaamiot rauhoittavat ja kosteuttavat ihoa. Jos etanaseerumia sisältävät laput tuntuvat ajatuksena inhottavalta, suosittelen niiden sijaan *Mizonin Collagen Eye Gel Patcheja, jotka kosteuttavat ja ravitsevat. 

K-Beautyyn olennaisena osana kuuluvat kangasnaamiot, joita en ole viimeisen parin vuoden aikana käyttänyt kuin pari kertaa, sillä suosin ennemmin yöksi jätettäviä yönaamioita, jotka ovat myös olennainen osa K-Beautyn ihonhoitorutiinia. Näistä eniten käytössäni on *Laneigen Cica Sleeping Mask. Naamio rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Ihosta tulee mielettömän pehmeä. Tekisi aamulla mieli melkein silitellä kasvoja. :D Kesäaikaan käytin naamiota paljon niin, että lisäsin sen seerumin tai retinolin jälkeen iholle ja jätin kosteusvoiteen välistä pois kokonaan. Tuoksu on mieto, hivenen yrttinen. Tuotteeseen ei ole lisätty tuoksua, mutta epäilen, että tämäkin saa tuoksunsa sen sisältämistä raaka-aineista mm. tea tree leaf oilista.

Säännöllinen retinolin käyttö on poistanut lähes kokonaan tarpeen kuoria ihoa. Joskus tulee silti olo, että haluan kuorinnan tehdä ja siihen käytössäni on muutamia tuotteita. *COSRX:n One Step Original Clear Padsit ovat hellävaraisesti ihoa kuorivia kuorintalappuja. Niiden sisältävät BHA-hapot puhdistavat ihoa. Sisältävät salisyylihappoa ja pajunkuorivettä. Kuorinnasta huolimatta laput myös rauhoittavat ihoa. Epäpuhtaan ihon omaava voi käyttää lappuja päivittäin. Omassa käytössä nämä ovat maksimissaan kerran viikossa, yleensä kerran kahdessa viikossa. Käytön jälkeen en lisää päälle retinolia vaan keskityn käyttämään lapuilla pyyhinnän jälkeen iholle kosteutta tuovia tuotteita. 


Käytätkö K-Beauty -tuotteita? Suosikkeja?

 1. Ehdottomia suosikkeja on kaikki kangasmaskit :)
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Jonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin yhteen aikaan kangasmaskien suurkuluttaja. Enää en niinkään.😄

   Ihanaa sunnuntaita Outi. ❤️

   Poista
 2. No nyt oli postaus mun makuuni! K-kosmetiikka kun on todella lähellä mun sydäntäni<3 Tästä joukosta ei tosin tuttuja tuotteita löytynyt yhtäkään, vaikka monesti oon esimerkiksi tota Mizonin etanaseerumia halunnut kokeilla. Se on kuitenkin jäänyt väliin, kun oon käytellyt mm. Dewytreen ja COSRX:n etanatuotteita. Laneigen naamio alkoi tästä sun mainitsemasta tuotejoukosta kiinnostaa eniten, toi voisi olla nimittäin hyvä mun iholleni nyt, kun se alkaa taas olla täysin oma kuiva itsensä. Tosin toi tuoksu hieman mietityttää, kun en pidä ollenkaan yrttisistä tuoksuista ylipäätään enkä siitä teepuuöljynkään tuoksusta. Mutta eiköhän siihenkin tottuisi, jos tuote on muuten hyvä eikä tuoksu kerran ole kuitenkaan kovin voimakas!

  Mä rakastan k-kosmetiikassa erityisesti öljyputsareita ja kaikkia kosteuttavia hoitonesteitä ja kasvovesiä. Niin ja sheet maskeja kuluu myös, tosin nykyään selkeästi aiempaa vähemmän :) Mutta eipä ole päivääkään, kun en korelaista kosmetiikkaa iholleni laittaisi ainakin jossain muodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin, että sä käytät paljon K-Beauty tuotteita. Multa on jäänyt jotenkin noi puhdistusöljyt testaamatta, pitää varmaan kunnostautua sillä saralla.

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives