Kolme hurmaavaa kesätuoksua

*Sisältää mainoslinkkejä, tuoksut omia

Kun puhutaan kesästä 2023, kolme tuoksua on noussut ylitse muiden. Ne yhdessä kertovat tarinan tuoksumaustani tällä hetkellä – kirpeää, hedelmäistä ja makeaa. Miksi tyytyä vain yhteen, kun voi saada kaikki kolme? Kun joulukuussa muistelen mennyttä vuotta ja kesää, muista sen aina näistä kolmesta tuoksusta. 

Jostain syystä monet "luonnolliset" tuoksut ovat tökkineet, enkä ole löytänyt niistä korkeita kriteereitäni täyttäviä yksilöitä. Mikään kokeilemistani ei ikinä jäänyt lopulta pysyvään käyttöön, koska jotenkin ne jättivät kylmäksi. Sitten tutustuin Ellis Brooklynin tuoksuihin ja tiesin löytäneeni cruelty free -tuoksusarjan, jonka tuoksuja hankkisen useampia. Tällä hetkellä kokoelmiini kuuluu kolme tuoksua: *Sweet, *Salt ja *Sun Fruit. Haaveilen myös *Florist -tuoksusta, mutta mietin, onko se nykyiseen makuuni liiankin kukkainen.

*Ellis Brooklynin Sun Fruit suorastaan huutaa täydellistä kesäpäivää – rusketusrajoja, kermaista lämpöä, aurinkoa, kukkia ja hedelmäistä mehukkuutta.

Se ei ole kuitenkaan makea Escada-tuoksu vaan Ellis Brooklynin ihan kaikissa tuoksuissa on nenääni sellainen myskisen mystinen hienostunut pohja, josta joko tykkää tai ei. Se tuo tuoksuihin uniikkia ylellisyyttä, minkä vuoksi erotat heti Ellis Brooklynin tuoksut muista tuoksuista.

Sun Fruitissa alkutuoksuna makeaa viikunaa, kirpeää bergamotia, luumun lehtiä ja mehukasta päärynää. Sydäntuoksu on kukkainen – jasmiinia, syklaamia, appelsiinin kukkaa ja orvokin juurta. Pohjalla ambraa, vaniljaorkideaa, myskiä ja kookosta.

Ihollani kirpeä bergamot ja pehmeä myski tulevat ensin esiin. Hetken iholla oltuaan, alkaa pehmeämmät ja makeammat vivahteet erottua. Sun Fruit on aluksi raikas, sitten kermainen ja lopuksi trooppinen. Vaniljaorkideaa en juurikaan haista, en saa oikein mitään vaniljaista irti omalla ihollani, vaikka kuinka haistelisin. Sen sijaan vivahde kookosta ja pehmeän makeahkoa ambraa on läsnä. Kesto ihollani on kuutisen tuntia. Tuoksua voi laittaa helposti 2-3 suihkausta, ilman, että se olisi liian hyökkäävä. 


En koskaan kirjoittanut blogiini *Hugo Bossin The Scent EdP -tuoksusta, koska kun tuoksu ilmestyi markkinoille vuonna 2016, se ei tuntunut lainkaan omalta. Liian makea, liian persikkainen – ajattelin silloin. Nykyään tämä on täydellinen käytettäväksi ympäri vuoden – hedelmäinen, makea ja ripauksen verran kukkainen. 

Tuoksu alkaa makealla persikalla ja hienostuneella ripauksella kirpeän puuterista freesiaa. Tuoksun sydämessä osmanthusta, joka tuo tuoksuun maitomaisen pehmeän vivahteen. Mielestäni osmanthus tuoksuu aprikoosille, joten se ikäänkuin lisää tuoksuun persikan tuomaa makeutta. Pohjalla kaakaota, joka tuo tuoksuun vahvahkon gourmand-vivahteen. 

The Scent EdP on flirttaileva, lämmin ja makea tuoksu. Se on tuoksu, josta on helppo pitää. Soveltuu hyvin ympäri vuoden käytettäväksi. Tämä on aikuisen naisen Escada. Kesto ihollani on kuutisen tuntia, joten iltamenoihin sitä voi huoletta lisätä. 


Työ- ja hellepäivien tuoksuna on tietenkin tänä kesänä toiminut Dolce & Gabbanan Light Bluen kesäversio *Light Blue Summer Vibes. Tämä on tuoksusta "kirpein".  Summer Vibes lumoaakin kirpeydellään ja raikkaudellaan, mutta ripaus makeutta tekee siitä helposti lähestyttävän.

Alkutuoksussa kirpeää bergamotia, keskellä pehmeän makeaa persikkaa ja pohjalla seetrin puisia vivahteita. Kesto iholla on reilut kuutisen tuntia. 

Mitä tuoksua olet käyttänyt eniten tänä kesänä?



  1. Hugo Bossin tuoksu on mun luottohajuvesi oikeestaan tilanteeseen kuin tilanteeseen, rakastan tota<3 Mä oon tänä kesänä käytellyt taas tosi paljon Escadan tuoksuja, suurimpina suosikkeina Sorbetto Rosso ja Miami Blossom! Ja Lanvinin Modern Princess Blooming EdT on myös yksi mun kesän vakituoksuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se sopii kyllä ihan kaikkiin tilaisuuksiin mihin vuodenaikaan vaan. 👍 Sorbetto Rosso on mun mielestä yks parhaista noista uudemmista Escadoista. 😊

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives