Hyvästi.



Näkemiin on aina helpompi sanoa kuin hyvästi. Siitä on pitkä aika, kun olen viimeksi sanonut hyvästi. Maaliskuu 2024 onkin sitten ollut täynnä viimeisiä kertoja ja hyvästejä. 

En tiedä alkaisiko ihminen muuttohommiin, jos vielä muistaisi millaista on muuttaa? Viisitoista vuotta viimeisestä muutosta on pitkä aika ja siinä ajassa aika todellakin ehtii kullata muistot. Viimeisen parin viikon aikana epätoivo on meinannut iskeä useasti tavarapaljouden keskellä ja muuton jälkeen jokaista kehon osaa on kolottanut enemmän kuin koskaan. Ei ole tarvinnut haaveilla liikunnasta, kun muuttaa parituhatta kirjaa kolmannesta kerroksesta viidenteen kerrokseen. Entisessä kotitalossamme ei ole hissiä ja uudessa mihin muutimme, oli, mutta niin pieni, että suurin osa isoista huonekaluista kannettiin ylös. Mietimme muuttofirman palkkaamista toki, mutta päätimme lopulta kuitenkin tehdä itse. Mikä ei toki ollut se järkevin valinta. :D Onneksi oli apuna ystäviä ja sukulaisia.

Aloimme suunnittelemaan asuntomme myyntiä vuosi sitten. Markkinatilanne oli mitä oli, mutta olimme varmoja, että hyvähintaisille kaksioille on aina kysyntää. Varauduimme pitkään myyntiaikaan, sillä meillä ei ollut mikään kiire. Toukokuussa asunto oli vihdoin myynnissä. Alkoi odottava ja epävarma aika. Katselijoita kävi muutamia kuukausien kuluessa, tuli yksi tarjouskin, jota emme hyväksyneet, koska meillä ei ollut kiire. Muutama päivä ennen joulua kävi katsoja, joka vaikutti todella kiinnostuneelta ja ajattelin, että kohta tulee lähtö. Ei tullut, ei edes tarjousta. Tammikuussa päätimme uusia kylpyhuoneeseemme silikonit ja samalla viikolla tuli jälleen katsoja. En juurikaan ajatellut asiasta mitään ja olin itseasiassa mielessäni ajatellut ja asennoitunut siihen, että vietämme asunnossamme ensi kesän. Kävikin ihan toisin. Saimme tarjouksen, jonka hyväksyimme. Siitä asti viimeiset puolitoista kuukautta on ollut melkoista menoa. Samaan aikaan käydä töissä, etsiä uutta asuntoa, miettiä muuttoa, käydä viidentoista vuoden aikana kertyneitä tavaroita läpi ja pakata. Voin sanoa, ettei ole ollut ongelmia, mihin käyttää vuorokaudessa olevat tunnit. Yöunetkin ovat olleet melko levottomia, eikä keho ole millään meinannut asettua lepotilaan. 

Samalla kun olen kokenut helpotusta, että asunto vihdoin myytiin ja saimme kaivatun maiseman vaihdoksen, sekä lyhyemmät työmatkat. Olen tuntenut myös todella kaihoisaa oloa luopumisesta. Entinen asuntomme oli kuitenkin minun ja puolisoni ensimmäinen yhteinen koti, johon sisältyy paljon muistoja ja ensimmäisiä kertoja. Nyt niiden ensimmäisten kertojen tilalle tuli viimeiset viikot viimeisiä kertoja. Olo oli välillä todella ristiriitainen. Innokasta odotusta uudesta ja kaipausta tulevaa vanhaa kohtaan. Ehkä erikoisin vaihe oli reilu viikko sitten, kun olimme jo kantaneet tavaroita uuteen asuntoon, mutta osa tavaroista oli edelleen vanhassa. Tuntui, ettei oikein kuulunut mihinkään. Vanhaan kotiin kävellessä oli outo tunne, mutta uuteen kotiin tultaessa yhtä outo. Ihan kuin olisi ollut kaarnalaiva tuuliajolla. 

Muutosta on nyt kulunut viikon verran ja kotiutuminen uuteen asuntoon on vihdoin alkanut. Uusi koti on entisen tapaan vanhempi ja persoonallinen, sillä uudet talot eivät oikein puhuttele sieluani, vaikka sellaisiakin tuli selailtua uutta asuntoa etsiessä.

Postauksen kuva on entisen asuntomme ulko-ovesta. Viisitoista vuotta sitten muuttaessamme asuntoon, ovi herätti minussa paljon tunteita ja mietin usein, mitä asunnossa on mahtanut tapahtua ennen meitä? Kaksi ovisilmää oli vähintään erikoinen ratkaisu, koska alin ei ollut kuitenkaan niin matalalla, että lapsi olisi siitä yltänyt katsomaan ilman jakkaraa. Lisäksi oven sisäpuolella oli jälkiä, että asuntoon olisi yritetty joskus murtautua. Oven ulkopuolikin oli kokenut kolhuja.  Tämä kaikki todella rauhallisella asuinalueella. Asunnon tapahtumat eivät koskaan selvinneet vaan ne jäävät ikuiseksi arvoitukseksi. Sillä nyt on aika mennä kohti uusia seikkailuja. 

Koska sinä olet muuttanut viimeksi?

  1. Onnea uuteen kotiin! Muuttaminen on rankkaa, puhumattakaan siitä, kun pitää lyhyessä ajassa löytää uusi asunto ja tosiaan käydä läpi monien vuosien aikana kertynyt tavaramäärä muun tavallisen arjen ohella. Mä en halua edes ajatella paljonko meillekin on kertynyt kaikkea turhaa, mistä pitäisi muuton yhteydessä hankkiutua eroon :D

    Mä olen asunut nykyisessä asunnossa nyt seitsemän vuotta ja sitä ennen koko elämäni samassa pihapiirissä, vaikkakin muutamassa eri asunnossa, joten muutto nykyiseen asuntoon vaati senkin takia ensin pientä totuttelua. Tutut ympäristöt vaihtui ihan uusiin, vaikka toki kaupunki pysyi samana eikä täältä vanhalle asunnolle ole kuin ehkä pari kilometriä. Nyt haaveissa olisi isompi asunto, kun jossain vaiheessa tää kolmio tulee käymään vähän pieneksi lasten kasvaessa, mutta toistaiseksi näillä mennään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ❤️

      Pitäisi muuttaa vuoden välein, ettei tulisi kerättyä mitään turhaa. 🤣 Vieläkin jäi olo, että poistettavaa olisi, mutta aika ei ihan kaikkeen riittänyt.

      Poista
  2. Minä olen tälläinen muuttamisen konkari :) eli vuosi sitten muutin viimeksi mutta nyt on oma pesä, ja aika iso kynnys tästä olisi mihinkään lähteä. On se hirvee savotta mutta ehkä tästä olisi nyt helpompi lähteä kun tavaraa ei ole niin paljoa koska eihän tänne mahdu :) en oikein kaipaa sitä toisen kanssa asumista mutta joskus kaipaan toista ihmistä. Onnea uuteen kotiin ja mukava olisi nähdä millaiseen kotiin muutitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä taidan muistaa ainakin pari sun muuttoa näiden vuosien aikana. Mäkin muutin nuorempana tiheään, mut viimeiset 15 vuotta meni sit samassa osoitteessa.

      Pienessä asunnossa on tosiaan se hyvä puoli, ettei sinne määräänsä enempää mahdu. 😅

      Meillä on kaksi neliötä vähemmän mitä ennen, mut kahden huoneen sijaan kolmio. 😆

      Poista
  3. Onnea uuteen kotiin ❤️ Muutto on kyllä aikamoinen rutistus, sekä henkisesti että fyysisesti. Me muutettiin 3v sitten tähän nykyiseen ja vaikka tarkoitus oli että asutaan tässä vain siihen kun viimeinenkin lapsi lentänyt pesästä, ollaan viihdytty niin hyvin että saatetaan asua paljon pidempäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ❤️ Ei sitä muuttaa kannata, jos viihtyy ja paikka miellyttää.

      Poista
  4. Paljon onnea uuteen kotiin <3 :)

    Oma viimeisin muutto oli viime syksynä. Tuli repäistyä kunnolla ja muutettua avopuolison kanssa Alavieskasta Kouvolaan, menisiköhän noin 6h pelkkään ajomatkaan :D edellisenä iltana pakattiin muuttofirman auto, siivottiin asunto ja jätettiin avain pöydälle, ja aamulla aikaisin startattiin huoltoaseman motellilta tien päälle. Ei huvita aivan heti muuttaa edes kaupungin rajojen sisällä!

    Muutto on kyllä yksi elämän stressaavimmista tapahtumista. Vaikka se olisi positiivinen asia ja olisi innoissaan uudesta paikasta, ottaa koville järjestää monta asiaa jo ennen sitä. Lisäksi vaikka nakkaisi kuinka paljon tavaraa menemään ennen muuttoa helpottaakseen elämäänsä, silti lisää karsittavaa vaan löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. ❤️

      Huh, onpa ollut muuttomatka. Mehän muutettiin entiseen kotiin tavarat kahdesta eri kaupungista ja nyt kun sitä muistelee, se oli silkkaa hulluutta. Toinen kaupunki sijaitsi pohjoisemmassa ja toinen etelämmässä, niin niitä muuttoja tehtiin sit useampi päivä.

      Huomasin heti ton lisäkarsimisen tarpeen, kun saatiin tavarat tähän. Varastoa pitää käydä läpi, se on pieni ja sinne ei paljoa mahdu ja mun makuuni se on liian täysi. 😬

      Poista
  5. Muutettiin tähän asuntoon 2018, taidettiin avaimet saada 16.3.2018 ja nyt seuravaat muutto eri osoitteisiin tämän kuun lopussa. Omassa suvussa ei ole kantajia (tai olisi, mutta ei kukaan pysty), joten nappasin muuttofirman avuksi ja koska siihen sattuu niin pääsiäisenpyhät, kuin viikonloppukin, niin oli pakko olla jo ajoissa varaamassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäinen on takuulla tiukka kohta muuttaa. Ei takuulla ole liiämmälti apua saatavilla ja vuokrafirmoillakin tekijät kortilla ja monet tutut lomailee silloin. Joten ymmärrettävä ratkaisu. 😆

      Poista
    2. Pyysin tietenkin tarjoukset muuttofirmoilta ja näin tietty sai jo tietoa, onko heillä jo täyttä. Onneksi 2/3 firmasta oli vapaana, joten sai kahden väliltä valita. Olisihan niitä enemmänkin tarjolla, mutta menin niillä, mitkä löysin helposti :D

      Mietin vain, että jos joku ei ole tajunnut tuota pääsiäistä, niin voipi tulla kiva lisälasku :D Toki, eipä se kaikilla välttämättä ole mahdollista tietenkään valita milloin muuttaa.

      Poista
  6. Onnea uuteen kotiin!

    Muuttaminen on kyllä järkyttävää - monellakin tasolla. Just katseloin täällä Saksan-kodissa ympärilleni (=siivosin ennen Suomilomaa), ja vaikka kuinka sitä päättää, ettei turhaa roinaa hanki, niin jostakin sitä aina vaan kertyy. Grrr. Kiroilen taas sinä päivänä kun takaisin Suomeen muutan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Eikös sitä sanota, että muutto on yksi elämän isoimpia ja rankimpia muutoksia avioeron ja läheisen kuoleman kanssa.

      Jännä stop sitä aina kerryttää sitä tavaraa, vaikka vannoo, ettei enää koskaan. 😅

      Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives