Viisi parasta tuoksua kevääseen

*Sisältää mainoslinkkejä

Viimeisimmässä julkaisussa kirjoitin ihon stressitilasta. Omat vinkit  ovat olleet viime aikoina enemmän kuin tarpeen. Kiire mikä nyt on, on todellakin itse aiheutettua, mutta se menee onneksi parissa viikossa ohi. Odotan maaliskuun loppupuolta, jolloin minulla on taas aikaa kirjoitella tänne enemmän. Olen kaivannut sitä ihan hirveästi!

Kiire johtuu siitä, että kävi niin iloisesti, että saimme tammikuussa myytyä asuntomme ja kaupat vahvistui muutama viikko takaperin. Olemme asuneet tässä 15 vuotta, joten tavaraa on kertynyt. Tavaroita on nyt ensiksi käyty läpi, ennen kuin päästään varsinaiseen pakkaamiseen. On tehnyt mieli tavaroita läpikäydessä lyödä itseään jatkuvasti lekalla päähän, mitä kaikkea turhaa sitä ihminen voi varastoida. En aio todellakaan kantaa sitä roskaa enää uuteen asuntoomme mukana.

En malta odottaa, että pääsemme uuteen kotiimme. Ollaan molemmat todella innoissamme muutoksesta, joka on muhinut ajatuksissa jo viitisen vuotta, kunnes lopulta viime vuonna päätimme alkaa tositoimiin. Uuden asunnon myötä työmatkat lyhenee molemmilla. Vaikka asunnossa on neliöitä pari vähemmän kuin nykyisessä asunnossamme, saamme vihdoin pitkään haaveilemamme kolmion, jossa on oma työ/kirjastohuone. Lisäksi saan vihdoin haaveilemani avokeittiön. Joten kunhan tämän kiireisen muuttovaiheen jaksaa, on muutos vain hyvästä.

Halusin kertoa tähän alkuun kuulumiset, jos alkuvuoden hiljaisuus on teitä ihmetyttänyt. Hiljaisuus tulee jatkumaan vielä muutaman viikon, mutta sen jälkeen postauksia alkaa tulemaan taas useammin.

Sitten julkaisun otsikkoon, joka vihjaa jo kevääseen. Miettikää, että ensi viikolla on jo maaliskuu. Minulle se on ainakin jo kevättä, eikä talvea. Ajattelin, että tässä vaiheessa olisi kiva jakaa viisi keväistä tuoksusuosikkiani, jotka tukevat mieltä kesän odotuksessa.


*Lancôme Idôle Nectar (58,90-90,90 €) – Todellinen tuulahdus kesästä. mieltä nostattava, makean karkkinen ja kukkainen tuoksu. Ihollani tuoksussa on hedelmäisen mehukas nektarinen vivahde, vaikka tuoksunuoteissa ei ole näkyvissä mitään hedelmäistä. Tämän vuoksi Nectar on tuoksuna erityisen kiinnostava. Tuoksu alkaa hyvin ruusuisesti – ruusulla, turkkilaisella ruusulla ja Grassen ruusulla. Sydämessä karamellia ja popcornia. Pohjalla vaniljaa. Ihollani tuoksu on karkkisen kukkaisa, hieman hedelmäinen ja vaniljainen. Yllättäen Nectar ei ole mitenkään todella ruusuinen, vaan mielestäni se on vain sivuosassa. Haistan myös aavistuksen vihreyttä. Popcorni ei ole ihollani kovin havaittava ominaisuus. Nectarista on parissa vuodessa tullut luottotuoksuni kevätaikaan.

*Jo Malone Nectarine Blossom & Honey (70-140 €) –  Jos maailmassa jokin tuoksu suorastaan huutaa kevättä, se on tämä. Eloisa tuoksu on sekoitus hedelmäisyyttä, makeutta ja vihreyttä. Sisältää myös ripauksen puuterisuutta, puutarhan aamukasteeseen verrattavaa vihreyttä, sekä kukkaisuutta, joka ei kuitenkaan ole tuoksussa lainkaan hallitseva ominaisuus. Tuoksu alkaa vihreydellä, mustaherukalla ja appelsiinipuusta saatavalla petitgrainilla. Tuoksun sydämessä nektariinia, sekä black locusta, puun jonka valkoinen kukka muistuttaa tuoksumaailmaltaan mimosaa ja appelsiinin kukkaa. Pohjalla mehukasta persikkaa, luumua ja vetiveria. Ihollani mehukas tuoksu kestää yllättävänkin pitkään 6-8 tuntia.

*Burberry Her (74,90-109,90 €) – Rakastin ysärillä ja vuosituhannen alussa Burberryn tuoksuja. Alkuperäinen Weekend on edelleen yksi kaikkien aikojen suosikkituoksujani. Siitä tulee paljon muistoja. Uusista Her on kuitenkin ehdoton suosikkini. Her on hedelmäinen ja makea, vahvistettuna puisilla, puuterisilla ja myskisillä vivahteilla. Tuoksu alkaa mehukkaasti – mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa, kirsikkaa, karhunvatukkaa, mandariinia ja sitruunaa. Tuoksun sydän on kukkainen; orvokkia ja jasmiinia. Pohjalla myskiä, vaniljaa, kashmiria, puisia vivahteita, ambraa, jäkälää ja patsulia. Toimii keväällä varsinkin iltatuoksuna, toki voi käyttää päivälläkin. Ihollani tuoksu on aluksi todella hedelmäinen, mutta se muuttuu päivän edetessä puuteriseksi ja myskiseksi, ripauksella vaniljaa. Kesto ihollani on reilut kahdeksan tuntia.

*Escada Chiffon Sorbet (38,32-71,60 €) – Mitä enemmän olen tässä viime aikoina Escadan uudelleenlanseerattua kesätuoksua käyttänyt, sen enemmän tämä on minusta kevääseen sopiva. Puuterisuus tekee tuoksusta täydellisen kevätpäiviin. Tuoksu alkaa mehukkaasti punaisella omenalla, mustaherukalla, mangolla ja vadelmalla. Tuoksun sydän on kukkainen ripauksella hedelmäisyyttä – jasmiinia, orvokkia, orkideaa, ruusua ja viikunaa. Pohjalla ambraa, seetriä, myskiä, vaniljaa ja santelipuuta. Tuoksu on mielenkiintoinen, siinä on samaan aikaan hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta, mutta omena tuo ripauksen kirpeyttä. Hetken iholla oltuaan varsinkin vanilja, puuterimaisuus ja myskimäisyys alkavat nousta esiin. Ambra tuo tuoksuun syvyyttä. Kesto ihollani on kuutisen tuntia, jonka jälkeen sitä voi huoletta lisätä. 

*Lancôme Miracle (50,32-100,40 €) – Rakastuin Miracleen viitisen vuotta sitten uudelleen yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Olen iloinen, että klassikkoa löytyy tänäkin päivänä kauppojen hyllyistä, sillä tästä tuoksusta tulee aina hyvälle tuulelle. Kukkainen, sitruksinen, hedelmäinen, trooppinen, varustetuna ripauksella mausteisuutta ja raikkautta. Tämä on siitä jännä tuoksu, että se on tavallaan "helppo", mutta samaan aikaan siinä on kerroksia, jotka tekevät siitä mielenkiintoisen. Tuoksu avautuu mehukkaalla puraisulla litsiä ja ripauksella herkkää freesiaa. Sydän on itämainen – magnoliaa, inkivääriä, mandariinia, pippuria ja jasmiinia. Pohja on puuterisen kermainen – ambraa, myskiä ja jasmiinia. Tuoksuun selkeää energisyyttä tuo kirpeän raikas inkivääri ja pippuri. Silti ehdottomasti tuoksun parasta antia itselle on alun mehevä litsi, ambran tuoma makeus ja magnolian sitruksinen mehevyys. Miraclen kesto ihollani on aina ollut huikea – yli kymmenen tuntia. En ole koskaan kokenut, että Miraclea olisi lisättävä päivän aikana.  Mitkä ovat suosikkituoksujasi keväällä? Onko teillä muilla ollut yhtä suuria muutoksia elämässä viime aikoina?


Kuvat: Pexels

 1. Onneksi säätiedotus alkaa näyttämään kevään merkkejä, Seinäjoellekkin luvattiin plussaa 2 seuraavalle viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi. Menisipä tää liukas kausi nopeasti ohitse. ❤️

   Poista
 2. mulla on tällä hetkellä vähän hajuvesiä, kun olen kuluttanut pois niitä, jotka ovat melkein loppu. Mutta nyt olen suihkinut joko sitrustuoksuja tai sitä jossa on pionin tuoksua. Ympäri vuoden kyllä menen samoilla tuoksuilla, kesälllä ehkä enemmän kukkaistuoksua ja talvella puuterisempaa tai neutraalimpaa. Ei niin radikaalia eroa ole. Onnea uuteen kotiin. Olen täällä myös käynyt kirjahyllyjäni läpi ja kantanut kierrätykseen kirjoja kymmenittäin, vuoden aikana varmasti parisen sataa ja näitä kirjoja riittää edelleen vaikka muille jakaa! Olen tullut siihen tulokseen, ettei minun tarvitse enää omistaa kaikkia kirjojani, vaan voin laittaa kiertoon niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ostan nykyään harkiten tuoksuja, tiedän kyllä jo mikä seuraavana on hankinnan alla, mut siihen menee vielä pari kuukautta.

   Meillä on kans käyty just kirjoja läpi. Onhan siinä reilussa 2000 paljon läpikäytävää. 😅 Kirjat on kuitenkin se meidän juttu ja ei todellakaan luovuta kaikista. Saadaan ne uuteen asuntoon onneksi kivasti. 😊Ollaan tosiaan vuosien aikana kyllä kierrätetty niitä, mut silti niitä on kertynyt. 😄
   Kivaa viikonloppua.

   Poista
  2. Samoin kivaa viikonloppua! Itsekin pyrin semmoiseen kuratoituun kirjahyllyyn. Jossain vaiheessa tulee tästä asunnosta muutto (vuokranantajani kasikymppinen) ja varmaan pienempään asuntoon muutan. Olen alkanut jo karsia turhaa/liikaa tavaraa. Kirjoja on ollut älyttömästi myös opintojeni ja aikaisemman työni vuoksi ja ennen kaikkea oman lukuinnostukseni vuoksi. Oli vaikeaa alkaa luopua niistä. Mutta kirja kerrallaan. Paljon jaellut myös kavereille .

   Poista
 3. Onnea asuntokaupoista ja tsemppiä muuttoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ollaan huojentuneita. Ei varmaan enää haluta sitoa itseämme ainakaan kerrostaloasuntoon ja yhtiöön. Ehkä joskus voisi ostaa oman pienen mökin, josta olisi vain vastuussa itse. 😊

   Poista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown

Designed by FlexyCreatives