Viisi parasta trooppista tuoksua

*Sisältää mainoslinkkejä

Olen aina rakastanut "trooppisia tuoksuja". Kuka muistaa vielä 2000-luvun alkupuoliskolla Jennifer Lopezin Miami Glown? Aah, se piti olla tuohon aikaa kaikilla ja se olikin varmaan ensimmäisiä trooppisia tuoksuja johon rakastuin. Nykyään sen makeus on vähän liikaa, muistan miten se pysyi omalla ihollani niin, että sen haistoi vielä seuraavanakin päivänä. :D 

Millainen on sitten omasta mielestäni nykyään hyvä trooppinen tuoksu? Makeahko, kookoksinen ja hedelmäinen, mutta siinä voi ja saa olla myös ripaus saippuaisuutta, vaniljaa ja sitruksia. Kukista usein frangipani, tiare-kukka ja heliotrooppi ovat niitä, jotka tuovat makuuni oikeanlaista trooppista fiilistä. 

Tietenkin tuoksuvarastosta löytyy muutama trooppinen tuoksu, jotka kaivan aina kevään tullen esiin. Okei, myönnän, että välillä laitan talvipäivinäkin, kun tuntuu, että haluan valoa pimeyden keskelle. Tuoksut ovat keskenään hyvin erilaisia, vaikka niistä löytyy paljon samoja elementtejä. Olisi tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia ja toistensa toisintoja, joten jokaisessa on se oma juttunsa, minkä vuoksi ne kuuluvat pysyvästi tuoksukaappiini.

Guerlain Terracotta Le Parfum (74,40 € / 100 ml) – Kymmenen vuotta sitten Guerlain päätti tuoda markkinoille trooppisten tuoksujen todellisen uuden ajan klassikon. Tuoksussa on kaikki, mitä trooppiselta tuoksulta odotan. Siinä on lisäksi täydelliset rantafiilikset. Kaikista omistamistani tuoksuista, tämä on eniten rantatuoksu. Terracotta on Diorin Sweet Sunin ja  Yves Rocherin Monoi The Tahitin rakkauslapsi. Alkutuoksussa sitsuksista bergamottia, tiare-kukkaa ja kookosta. Tuoksun sydän on itämainen jasmiinia, ylang-ylangia ja appelsiininkukkaa. Pohjalla vaniljaa ja myskiä. Terracotta on tuoksuna pehmeä. Siinä valloittavat valkoiset kukat, makeus, vanilja ja kookoksisuus. Bergamotti tuo siihen pienen raikkaan vivahteen. Kesto on ihollani kahdeksan tuntia. Tämä on niitä tuoksuja, jolta haluaa tuoksua, kun lämmin hiekka lämmittää jalkapohjia. 

*Parfums de Marly Cassili (260 € / 75 ml) – Hienostuneimman trooppisen tuoksun titteli menee ilman kilpailua Cassilylle. Jos haluat jotain ylellistä ja erilaista, se on tämä. Ainakin itse haluan käyttää välillä tuoksuja, jolta ei ihan kaikki muut tuoksu. Jännintä on sitten, kun haistaa tällaisen tuoksun jollakin toisella. Melkein arvaa, että hänen kanssaan saattaisi aloittaa keskustelun tuoksuista. Cassili on kukkainen, kermainen, hedelmäinen, vaniljainen ja trooppinen. Guerlainin tapaan, tässä on silti myös ripaus happamuutta. Tuoksussa ei ole nuoteissa persikkaa, mutta haistan sen selvästi. Cassilin alkutuoksussa punaherukkaa, kukkia ja bulgarian ruusua. Sydämessä frangipania, luumua, mimosaa ja petaliaa, jonka tuoksuprofiili on raikkaan kukkainen. Pohjalla vaniljaa, tonkapapua ja santelipuuta. Jos omistaisin tällä hetkellä vain yhden trooppisen tuoksun, se olisi tämä. Tuoksu kestää ihollani lähes 10 tuntia.

*Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche (TARJOUS 65,90 € norm. 104 € / 50 ml - Trooppisten tuoksujen kokoelmaan pitää ehdottomasti kuulua myös puhdasta saippuaisuutta henkivä tuoksu. Bronze Goddess on lemppareitani kesäisiin arkipäiviin. Se on helppo, mutta se tuo trooppisuuden sadepäivänkin keskelle. Tuoksu on kookoksinen, kukkainen, vaniljainen ja makeahko. Omaan nenääni selkeästi myös puhtaan saippuainen. Tuoksu alkaa raikkaalla bergamotilla, mutta on myönnettävä, etten itse juurikaan haista tätä tuoksusta. Ehkä se tuo siihen sitä raikkautta laventelin kanssa. Sydämessä kookosmaitoa ja tiare-kukkaa. Pohjalla vaniljaa ja ambraa. Tämä on hyvä tuoksu heille, jotka vierastavat liiallista kookoksellisuutta. Estée Lauderin omilla sivuilla tuoksuun on myös listattu seuraavia nuotteja; santelipuu, vetiver, mirha, mandariini, sitruuna, appelsiini, laventeli ja mangnolian lehdet. Ihollani tuoksu kestää 6-8 h, joten sitä voi iltaa kohti lisäillä. Tykkään monesti suihkauttaa Bronze Goddessia hiuksiin suihkun jälkeen ympäri vuoden ennen nukkumaan menoa.

Aerin Hibiscus Palm (132 € / 50 ml) – Tämä on omistamistani trooppisista tuoksuista ehdottomasti kukkaisin. Valkoiset kukat tuovat siihen ilmavuutta. Muuten Hibiscus Palm on ihollani kermaisen trooppinen cocktail. Tämä ei ole lainkaan hedelmäinen vaan nimenomaan trooppisen kukkainen. Sopii täydellisesti kesähäihin tai puutarhajuhliin. Jos olisin menossa kesällä naimisiin, harkitsisin Aerinia varmasti häätuoksukseni. Tuoksu alkaa ylang-ylangilla, hibiskuksella, palmujen lehdillä, lotuksella ja inkiväärillä. Sydämessä frangipania ja valkoisia kukkia. Pohjalla kookosmaitoa, vaniljaa ja myskiä. Tuoksu kestää ihollani 8-10 tuntia, eikä sitä tarvitse päivän aikana lisäillä. Vaatteissa tuoksu säilyy vieläkin kauemmin.

*Tom Ford Eau De Soleil Blanc EdT (139 € / 50 ml) - Tykkään tästä "kevyemmästä" versiosta enemmän kuin EdP:sta. Eau de Soleil Blanc on hivenen sitruksinen ja myös tästä löytyy valkoisia kukkia. Tuoksussa on kookoksisuutta, makeutta ja vaniljaisuutta, jota tasapainottaa pienen pieni vihreys ja mausteisuus. Tämä on ainoa Tom Fordin tuoksu, josta todella pidän. Kaikki muut ovat nenääni aivan liian voimakkaita (tulee äklö olo), en kestä sitä, että haistan tuoksun itsessäni koko päivän, koska silloin voin vaan kuvitella, millaisen tuoksupilven sellainen tuoksu ylläni jätän jälkeeni. Haluan kuitenkin ottaa muut ihmiset mahdollisuuksien mukaan huomioon. Alkutuoksussa appelsiinia, nerolia, bergamotia, sitruunaa, pistaasia, petitgrainia, kardemummaa, punapippuria ja kuminaa. Sydämessä tuberoosaa, appelsiininkukkaa, ylang-ylangia, jasmiinia ja pihkakeltaputkea. Pohjalla kookosta, vaniljaa, tonkapapua, bentsoiinia ja ambraa. Isosta määrästä tuoksunuotteja huolimatta, tuoksu onnistuu olemaan pehmeän tasapainoinen. Kestää ihollani yli 12 tuntia, joten sitä ei tarvitse lisätä. Pitkäkestoisuudesta huolimatta muutaman ensimmäisen tunnin jälkeen tuoksu muuttuu ihotuoksuksi ja haistan sen vasta sitten, kun vien vaikka ranteeni lähelle nenää.


Mikä on sinun trooppinen tuoksusuosikki? Oliko joukossa tuttuja tuoksuja?


Kuvat: Pexels



Designed by FlexyCreatives