Helppo mustikka-puolukkapiirakka
Pohja:
100 g sulatettua voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl mustikoita
2 dl puolukoita
1 dl maitoa tai kermaa
2 dl maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele piirakkavuoka. Sekoita kaikki pohja-ainekset tasaiseksi massaksi ja taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada pohjan päälle marjat. Sekoita täytteen ainekset ja kaada tasaisesti marjojen päälle. Jos pidät puolukan makua kirpeänä, voit nostaa sokerin määrää. Itse pidän kirpeämmästä, joten 1/2 dl sokeria riittää hyvin. Paista uunin alatasolla 30-35 min. Anna jäähtyä, jos maltat ja nauti! Lisukkeeksi käy vaniljakastike -tai jäätelö.
No on kyllä helppo! Pakko kai tämä on joskus testata.
VastaaPoistaTunnissa oli jo piirakkaa suussa. Joten nopeaankin makean nälkään tai yllätysvieraille. :)
PoistaKiitos herkullisesta ohjeesta :). Olen tehnyt hyvin samanlaista mustikkapiirakkaa, mutta kermaviilillä.
VastaaPoistaSe käy varmasti myös hyvin, enkä näe mitään estettä käyttää tähän mitä marjoja itse haluaa. Säätelee sitten sokeria marjojen kirpeyden mukaan.
PoistaSlurps! :P
VastaaPoistaHyvää, varsinkin seuraavana päivänä!
Poista