16.6.2014

Van Cleef & Arpels Rêve


Van Cleef & Arpels on vuonna 1896 perustettu ranskalainen yritys, joka tunnetaan ehkä parhaiten korujen kellojen valmistuksesta, mutta myös laadukkaista tuoksuista Boucheronin ja Cartierin tapaan. Ensimmäinen liike avattiin Pariisissa vuonna 1906, jolloin kaikki sai isommassa kaavassa alkunsa. Vuonna 1942 avattiin ensimmäinen liike Yhdysvalloissa.

Ensimmäisen tuoksukokeilun firma teki vuonna 1976 ja kukkais-hedelmäinen tuoksu sai nimekseen First


Rêve eli unelma tuli myyntiin toukokuussa 2013. Rêve on nimensä mukaan unelmaisen pehmeän kevyt kukkaisen hedelmäinen tuoksahdus. Alkutuoksu on vihreän hedelmäinen päärynän ja nerolin vivahtein. Sydäntuoksussa valkoisia kukkia, kuten liljaa ja Osmanthus-kukkaa. Pohjatuoksu ei tällä kertaa ole pehmeä vaan kirkkaan intensiivinen, jonka vaikutteen tuovat vaalea meripihka ja santelipuu.

Täytyy sanoa, että nämä koruliikemerkit osaavat tehdä korumaisen kauniita pulloja, joihin olen hieman heikkona. Rêven pullokin on kuin talismaani, tuoksun vaaleanpunertava sävy tekee siitä puuterisen ja pehmeän. Unohtamatta kaunista korkkia, johon on helppo sujauttaa sormi ja nostaa korkki irti.


Itse haistan alkutuoksussa vahviten hedelmäisen päärynän, jonka jälkeen nenääni tulvii lempikukkani liljan tuoksu, joka on onnistuttu pitämään pehmeänä, ei liian voimakkaana. Pohjatuoksusta erotan parhaiten meripihkan. Tuoksu on iholla todella pehmeä, feminiininen ja ylellisen hienostunut. Pidän tätä melko helppona tuoksuna ihan minkä ikäiselle tahansa. Tässä on silti sama ominaislaatuinen ylellinen leima, mitä Boucheronin tuoksuissa, joten vaikka tuoksu on "helppo", tämä erottuu massasta. Olen huomannut tarttuvani tähän, kun kaipaan ripauksen ylellisyyttä ja keveyttä arkeeni.

Onko Van Cleef & Arpelsin tuoksut tuttuja?

Tästä päivästä eteenpäin voitte muuten seurata Instagramissa tuoksuviikkoani. Aina aamulla tuoksua valitessa kaksi asiaa vaikuttaa valintaani: sää ja oma fiilis. Viikon aikana raotan syitä tuoksujeni valintaan ja pääsette kuvan kera kurkkaamaan, mitä tuoksua minäkin päivänä käytän. Ajattelin tehdä tämän saman talvella uudestaan, kun käytössä on eri tuoksut kuin kesällä.

Tuoksua voi ostaa mm. TallinkSilja -laivoilta, sekä pienistä yksityisistä kemikalioista.

Tuoksu saatu testattavaksi maahantuojalta.10 kommenttia:

 1. Yleensä suhtaudun aika epäilevästi korubrändien tuoksuihin, julkkistuoksuihin tai vastaaviin, jotka eivät niin konkreettisesti liity kosmetiikkaan. Tuo pullo on kyllä kaunis. :) Miten tuoksu on päätynyt sinulle?

  Pidän niin kovasti tuoksupostauksistasi! Tuoksuviikkoidea kuulostaa todella hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on saatu maahantuojalta, jolle muuten laitoin juuri tarkempaa tiedustelua tuoksun ostopaikoista, niin tietää sitten, missä voi käydä nuuhkimassa. ;)

   Poista
  2. En huomannutkaan postauksen lopusta tuota tekstiä. Kyllä ne silmälasit ovat hyödylliset siellä kirjahyllyssä....:)

   Poista
  3. No worries, täällä sama vika. :D

   Poista
  4. Van Cleef & Arpelsin tuoksuja tosiaan voi ostaa TallinkSilja-laivoilta ja pienistä yksityisistä kemikalioista, kuten Forssan kosmetiikkakeskuksesta. ;)

   Poista
 2. Mielettömän kaunis pullo! Firstin sain hankittua joskus jostakin, ja taisin ostaa myöhemmin voelä toisenkin. Siinä oli hiukan saippuainen tuoksu, josta pidin ja samanlainen rinkula korkissa. Tämä uusi ei ehkä ole minun tuoksujani, mutta kovin houkuttelevaan pulloon sekin on pakattu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistelen, että Firstissa olisi juurikin ollut tuo saippuainen tuoksu, mikä teki siitä mahtavan erilaisen! Pitäisi melkein nuuhkia siitä tehtyjä uudempia variaatioita.

   Poista
 3. tosi kaunis pullo! nämä tuoksut eivät ole tuttuja minulle mutta varmasti tutustumisen arvoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Tykkään sen simppelin puhuttelevasta ulkomuodosta.

   Poista
 4. Tuo pullo on kyllä älyttömän nätti! :)

  VastaaPoista

The kindest word in all the world is the unkind word, unsaid. ~Author Unknown